Bebek Beslenmesi 5 aylık kızımı kasıkla besleyemıyorum napmam lazım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gizemeceecrin

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
63
2
16
Manisa
kasıgı red edıyo zorla falan oynaya zıplaya verdım bu seferde ishal oldu neden acaba şimdi kasıgı istemezse daha sonrakı aylardada istemicekmi lutfennn yardım edınn

ek gıdayımı reddediyor yoksa kaşığımı biraz daha açarsan bende de benzer durum var ama ishal yapan bir gıda vrmediyseniz ek gıda ishal değil ilk günler kabız yapar

sıvı gıdaları bardakla vermeyi deneyebilirsin.kaşıkla hem doyması zor oluyor hem de çabuk sıkılıyor.benim kızımda çorba içmeyi pek sevmiyor.ben de bardak değiştiriyorum içirirken.bardak değişik gelince içindekini merak edip içiyo.bardak değiştire değiştire içiriyorum ne yapayım.deneyebilirsin sen de..

sıvı gıdaları bardakla vermeyi deneyebilirsin.kaşıkla hem doyması zor oluyor hem de çabuk sıkılıyor.benim kızımda çorba içmeyi pek sevmiyor.ben de bardak değiştiriyorum içirirken.bardak değişik gelince içindekini merak edip içiyo.bardak değiştire değiştire içiriyorum ne yapayım.deneyebilirsin sen de..

şimdi kasıkla yemeye basladı ama benı dusunduren baska sorun var doymuyo guzel seyler hazırlıyom ne verırsem yıyo masallah araıyo oda cok normal gelıyo pekı ben gunde nasıl kac sat arayla mama hazırlamalıyım devam sutunude ne sıklıkla vermelıyım sormamın sebebı doymuyo kılosuda cok yok 7bucuk kılo 5 aylık 6ya gırcez
bardakla denedım ama su bıle ıcmıyo onla

şimdi kasıkla yemeye basladı ama benı dusunduren baska sorun var doymuyo guzel seyler hazırlıyom ne verırsem yıyo masallah araıyo oda cok normal gelıyo pekı ben gunde nasıl kac sat arayla mama hazırlamalıyım devam sutunude ne sıklıkla vermelıyım sormamın sebebı doymuyo kılosuda cok yok 7bucuk kılo 5 aylık 6ya gırcez

kızımın boyu 70cm 7 bucuk kılo boylu doktora gıttık bıraz daha fazla verebılırsın mamayı demıştu yogurt yemıyo degısık sekılde sunuyorum genede red edıyo

ek gıdayımı reddediyor yoksa kaşığımı biraz daha açarsan bende de benzer durum var ama ishal yapan bir gıda vrmediyseniz ek gıda ishal değil ilk günler kabız yapar

her ıkısınıde red edıyo sımdı kasıga alıştırdım fakat doymuyo gıbı gelıyo bana kıloda aliyo uzun boyu 5aylık bebek ama masallah daha yasında gosterıyo kızım 7bucuk kılo normalmı dıger bebeklere bakıyo tombık tombık benım kız cok zayıf

neden neden neden anneler şişman bebek ister bunu ben anlayamıyorum :( cok uzuluyorum o annelerin yavrularına,daha hayatlarının başında zorla yag hucrelerini arttırarak mutlu olan annelerine karşı savunmasızca agızlarına tıkıştırılanları yutmak ve hazır olmayan kucucuk mideleriyle bunları sindirmek zorunda kalıyorlar.Kızınız zayıf degil aksine şişman,lutfen bana kızmayın ama yavrunuzu zorlamayın,bu ilerde size ceşitli psikolojik sorunlar ve obezite olarak geri donecektir.Benim kucuk kızım da 5 aylık 65 cm 7 kilo ve ben onun tombul oldugunu dusunuyorum,ilerde de acaba şişmanlık sorunu olur mu diye kaygılarım var,ama su anda anne sutu aldıgı icin yediklerini kısma şansım yok,siz ise daha kilolu olan bebeginizin zayıflıgından endişe ediyorsunuz,lutfen bakış acınızı degiştirin,saglıcakla buyutelim kuzularımızı inşallah amin!:16:

olur mu kilosu çok iyi bence.benim kızım 7 aylık 7.5 kilo.ben mama,devam sütü vs.vermiyorum.emziriyiyorum ve ek besin veriyorum.2,3 saat arayla veriyorum.ya emziriyorum veya ek veriyorum.

neden neden neden anneler şişman bebek ister bunu ben anlayamıyorum :( cok uzuluyorum o annelerin yavrularına,daha hayatlarının başında zorla yag hucrelerini arttırarak mutlu olan annelerine karşı savunmasızca agızlarına tıkıştırılanları yutmak ve hazır olmayan kucucuk mideleriyle bunları sindirmek zorunda kalıyorlar.Kızınız zayıf degil aksine şişman,lutfen bana kızmayın ama yavrunuzu zorlamayın,bu ilerde size ceşitli psikolojik sorunlar ve obezite olarak geri donecektir.Benim kucuk kızım da 5 aylık 65 cm 7 kilo ve ben onun tombul oldugunu dusunuyorum,ilerde de acaba şişmanlık sorunu olur mu diye kaygılarım var,ama su anda anne sutu aldıgı icin yediklerini kısma şansım yok,siz ise daha kilolu olan bebeginizin zayıflıgından endişe ediyorsunuz,lutfen bakış acınızı degiştirin,saglıcakla buyutelim kuzularımızı inşallah amin!:16:

kesinlikle katılıyorum.şişman bebek=sağlıklı bebek anlayışından kurtulamadık bir türlü.ben kızımla dalga geçiyorum bazen kızım ileride selülitli bacaklarının olmaması için tatlıdan uzak duralım diyorum.tatlı gıdaları daha çok seviyor da.meyve suyu,püresi vs.

her ıkısınıde red edıyo sımdı kasıga alıştırdım fakat doymuyo gıbı gelıyo bana kıloda aliyo uzun boyu 5aylık bebek ama masallah daha yasında gosterıyo kızım 7bucuk kılo normalmı dıger bebeklere bakıyo tombık tombık benım kız cok zayıf[/QU

gerçekten doymuyorsa sürekli ağlar ve kilo kaybeder her çocuk aynı olmaz yeğenim 5.aydan herşeyi yiyordu çok ta iriydi ama benim kzım öyle değil doktorum bana ek gıdada kıstasın bebeğinin kilo alıp almaması olacak demişti benm kızım 7 aylık hiç birşey yemiyor kaşığa hiç ağzını açmıyor sadece meyve filesiyle biraz meyve yemiş oluyor ama az da olsa kilo alıyor oyüzden zorlamıyorum sadece tattırıyorum herşeyden

kesinlikle katılıyorum.şişman bebek=sağlıklı bebek anlayışından kurtulamadık bir türlü.ben kızımla dalga geçiyorum bazen kızım ileride selülitli bacaklarının olmaması için tatlıdan uzak duralım diyorum.tatlı gıdaları daha çok seviyor da.meyve suyu,püresi vs.

evet 0-3 yaş döneminde kilolu olan çocukların ileride obez olma ihtimali çok yüksek o yüzden dikkat etmek lazm

coooooooooook ama cooook haklı konusmussunuz agzınıza saglık canım benım fakat benı endışelendıren doktorumun zayıf demesı doktorum boyuna gore zayıf oldugunu soyluyo buda benı sıkıyo ben asla kılolu bır cocuk ıstemıyorum tombul olsun dıyede ugrasmıyorum bende cozemedım doktorum neden bole soyledı bana dedıkı mamasını bıraz daha fazla arttır dedı..sızde bır annesınız evladınız herseyden onemlı herkes cocugunun saglıklı olmasını ister inanın dısardan soylentı olsa umrum bıle degıl ama doktorun bu sekıl yaklasımı sıktı benide..

ailemın ve benım allah gostermesın en korktugumuz sey obezlık dedım ya su ana kadar hiç boyle bır sıkıntımız yoktu ne zaman dıktora goturdum kızınızı bıraz daha fazla mama vermeye zorlayın kılo almamiş dedı ondan sonra kafaya takmaya basladım..hep mız mız sureklı agzına bıseler sokmak ıstıyo ne verırsemde yıyo ama yınede kanmıyo nezamn devam sutunu veruyorum ozaman doyuyo sanırım bagımlı oldu ille onu içmk ıstıyo doymasınla alakası yok sanırım inat yapıyo

öncelıkle belırtmek ıstıyorum kızımın kılosunu sorun etmezken doktorumuzun zayıf demesı bızde sıkıntı yarattı kızım yogurttan tıksınıyo cesıtlı seyler koyuyorum yınede ıstemıyo sızce napmalıyım

evet 0-3 yaş döneminde kilolu olan çocukların ileride obez olma ihtimali çok yüksek o yüzden dikkat etmek lazm

hayir tatlim yanlis biliyosun ! gelisim çaginda ozellikle 0-3 yas arasi dengesiz beslenmeden dolayi ani kilo alan bebeklerin ilerde obez olma ihtimali var... Ayine gore çok DUZENLI kilo alan bir bebegin ilerde obez olma ihtimali diger çocuklara gore kesinlikle daha fazla degil !
Simdi bebegi tombul anneleri korkutmayalim yanlis bilgi veripte...
kilolu olan her bebek te çok yiyor anlamina gelmiyor onu da belirteyim 3 bebegin beraber buyudune sahit oldum ve ne tesaduf ki en zayifi en çok yiyeni en tombulu en az yiyeniydi !

ailemın ve benım allah gostermesın en korktugumuz sey obezlık dedım ya su ana kadar hiç boyle bır sıkıntımız yoktu ne zaman dıktora goturdum kızınızı bıraz daha fazla mama vermeye zorlayın kılo almamiş dedı ondan sonra kafaya takmaya basladım..hep mız mız sureklı agzına bıseler sokmak ıstıyo ne verırsemde yıyo ama yınede kanmıyo nezamn devam sutunu veruyorum ozaman doyuyo sanırım bagımlı oldu ille onu içmk ıstıyo doymasınla alakası yok sanırım inat yapıyo

ek gidalara yeni basladiysan tokluk hissi vermiyor olabilir, zamanla alisacaktir... benim kizimda oyleydi..
.
su an iki yasinda ve hala sabahlari kahvalti falan kesinlikle istemiyor, yedirsem de yine sut içmeli o yuzden vermiyorum kahvalti...

yemeklerini de sebze + tahil tohumlari + et seklinde yaparsan (haftada bir kaç gun 20 gram et galiba) daha dengeli beslenmis olur. Hatta ben kizimin 1 yasina kadar sebzelerini hep buharda pisirdim vitaminleri kaybolmasin diye ve mumkunse bebegine organik sebzeler almani tavsiye ederim...
birde çorba seklinde degilde pure sklinde yaparsan daha doyurucu olur (sebze seçimine dikkat bagirsaklari çok çalistiran sebze var ise birde az çalistiran sebze ekle mesela)

doktorunuzu degiştirin,7 bucuk kiloluk bebege zayıf diyorsa hele hele mamaya zorla diyorsa yarın bir gun ciddi bir rahatsızlıktaki fikirlerine nasıl guveneceksiniz,uzaklasın o doktordan cocugunuza garezi mi var ne

öncelıkle belırtmek ıstıyorum kızımın kılosunu sorun etmezken doktorumuzun zayıf demesı bızde sıkıntı yarattı kızım yogurttan tıksınıyo cesıtlı seyler koyuyorum yınede ıstemıyo sızce napmalıyım

bebeklerin yogurda alışması zaman alır,hem yavrun daha cok kucuk biraz ara ver sonra yine denersin,bana sorsan 6. aydan once hic bir ek gida verme derim ama eminim bu fikir hoşuna gitmeyecektir :) bu arada yogurda ceşitli seyler koyuyorum demişsin,lutfen koyma,hele hele bal ile tadlandırmak cok tehlikeli sonuclar dogurabilir,saglıcakla:16:

eşimde ben de sağlıkçıyız.görümcem de diyetisyen.bize göre bzizm kızın kilosu gayet iyi.dedim ya 7 aylık 7,5 kilo zaten çok hareketli bir bebek..yoğurda gelince benim kızım seviyo yoğurdu.ama bazen sıkılabileceğini düşünerekten yoğurduna meyve veya haşlanmış patates ve havuş rendeliyorum.çok severek yiyor.görümcem verebilirsin dedi.sadece bal,şeker ve tuz kesinlikle yok.

eşimde ben de sağlıkçıyız.görümcem de diyetisyen.bize göre bzizm kızın kilosu gayet iyi.dedim ya 7 aylık 7,5 kilo zaten çok hareketli bir bebek..yoğurda gelince benim kızım seviyo yoğurdu.ama bazen sıkılabileceğini düşünerekten yoğurduna meyve veya haşlanmış patates ve havuş rendeliyorum.çok severek yiyor.görümcem verebilirsin dedi.sadece bal,şeker ve tuz kesinlikle yok.

evet cok haklısınız biz bile bazen aynı seyden sıkıla bılıyoruz balın cok tehlıkelı oldugunu bılıyorum kı basımdan gecen bı olayıda anlatayım annem ben dogdugumda emmıyorum dıye babanemın zoruyla gögsune bal surdurup emzırmiş fakat suanda romatizma hastalıgı olustu ve sutluk hormonum fazla cıktı yanı hormon bozuklugu olustu bu yuzden baldan cok korkuyorum bende onun yerıne pekmez koyuyorum

Back