5 aylik bebek gelisimi

The Good Doctor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2017
195
366
53
33
Sevgili anneler merhabalar.5 aylik bi kizim var henüz dönmüyor ve basmıyor.insanlarin konusmalarindan biktim artik gercekten cok hareketsiz oldugunu soyluyo herkes daha kucuk vakti gelince yapar diyorum anlatamiyorum.ben saglikciyim ve baslarda cok takmadim cunku kizim evde onlarin yaninda oldugu gibi deil gayet hareketli donmeye de cabaliyor ama basmiyor dr u da her cocugun bir olmadigini zamani gelince basacagini soylesi ama yildim artik sanki benim sucum gibi davranilmasindan bu hafta misafirim vardi teyzem hemsire gittikten sonra anneme korkmasin diye soylemedim ama cok hareketsiz demis kendimden suphe etmeye basladm artik gercekten oyle de ben mi gormek istemiyorum diye ama kizim genelde biri geldiginde ya da biz gittigimiz de donup kalan bi cocuk babasiyla benim yanimda oyle degil ama. yani bilemiyorum kontrole gidince tekrar konusucam dr la sizin bebekleriniz kac ayda basti yasadiniz mi boyle seyler bi el ativerin

Bebim kizim 6 aylik donmuyordu 10 aylik emeklemiyordu ama 1 yasina girmeden yurudu
hep az hareketli bir cocuk oldu
Hic bilmem terleyip ustu islansin
Kucugumde tam tersi 10 gunluk dönüyordu 6.5 aylik tutunup kalkmaya calisiyor
Kardesler bile bir degil yani

Banada öyle diyolargevşek duruyo diyolar,kendisini tutamıyo diyolar, yok hala Başini tutamıyormuş ya bnm kızım yüz üstü koyunca Başini dimdik tutuyo her zaman ayaklarıyla ilerliyor bile gevşek filanda durmuyo.Biz onların herzamn yanındayız her hallerini görüyoruz onların 2 saat görmesiyle çocuğu tanımaları ve yorum yapmaları saçma! Benim kızımda 4,5 aylık ayağının üstüne basmıyo diyolar ama dönmek için çok çabalıyor. Seninki gibi bi ortama girerse çocuk donup kalıyo bi kalabalık görmemiş ki kalabalığa girince nereye bakacağını şaşırıyor çocuk.
Boşver kimseye laf anlatmaya değmez.

The good doktor merhaba. Dönmesi için daha vakti var. Benim oğlum 5ay 1 haftalıktı döndüğünde. Daha geç dönen bebekler de var 6.ayından sonra. Ayrıca bebeğiniz yabancılıyor. Benim oğlum da bizim dışımızda (babası, ben, dayısı, anneannesi ve dedesi) birilerini görünce şaşkın bir ifadeyle izliyor. Gülmüyor tepki vermiyor. Ancak o kişi çok ilgilenir şebeklik falan yaparsa alışıyor bir süre sonra. Bazı bebeklerin mizacı böyle demek ki yabancılara karşı. Hareketsiz olsa hep öyle olur. Babasıyla size de tepsi vermez. Ben de 4 aylıkken bir şeyler tutmak istemiyor eşyalara uzanmıyor diye çok üzülüyordum dr da götürdüm 5.aydan sonra uzanma dedi. Gerçekten de 5.ayını doldurduktan sonra düzgün tutabildi. 6.aya doğru uzanmaya başladı. Şimdi 7 aylık olcaz. İstediği şey olunca hemen uzanıyor almaya çalışıyor. Evet her bebek aynı değil. 3 aylıkken dönen de var. 4 aylıkken her şeye uzanan da. Içiniz rahat etsin diye bir çocuk nörolojiye gösterin. Bir şey kaybetmezsiniz. Ama daha küçük bence.

Evet haklisiniz bir olmuyo da iste valla cok bunaldm

Valla anlatmaya calismiyorum da benim kafami karistiriyolar ya ben mi gormek istemiyorum yoksa diye kendimden bile suphe ettim Allahtan esim var da o gorur ben gormesem diyorum

Cocuk da hakli aksama kadar benden baska kimseti gormuyo sonucta normal diyorum ama her gören ayni seyi soyleyimce bi durup dusundum iste gelisimini takip ediyorum dediginiz gibi 1 gun yapmiosa ertesi gün ogreniyo yapiyo ya da ayini doldurunca yapacak diyorum mesela kalca usg sine goturdugumizde dr yurutece niye binmemesi gerektigini anlatirken kas gelisimi ne zaman olursa kendi ne zaman basmak isterse hazir olursa basar demisti.bunu dusunuyorum cok bunaldigim zaman.

Yürüteçin önerilmediğini duymuştum ama nedenini tam bilmiyorum.bacak yapısını mı bozuyormuş ne ? Sizin doktorunuz tam olarak ne dedi acaba?

Kalabalık sevmiyordur çocuk, her laf edene söyle bunu, kalabalık sevmiyor normalde böyle değil diye. Benim kızım da 6,5 aylık, birileri gelince kucaktan inmek istemiyor sonra bana laf ediyorlar kucağa alıştırmışsın sen diye. Bir gün tepem atacak birine diyeceğim senin durduğun yere çocuğun örtüsünü seriyorum orada duruyor normalde giderseniz normale dönecek diye ama tutuyorum kendimi şimdilik
Benim kızım 5 aylıkken falan basıyordu ama ben bastırmıyordum daha erken diye. Şimdi ayakta durmak en büyük mutluluğu. Başka bir arkadaşın çocuğu daha erken basıyordu ama dönemiyordu, bir başkası oturamıyor ama emekliyor, yani bu gelişimler bebekten bebeğe değişiyor. Doktorunuz bir sorun var demiyorsa o zaman kulaklarınızı kapayın elaleme. Hep konuşurlar onlar. Bir de bol bol egzersiz yaptırın, Ayşe Öner bebek egzersizleri ve Büyüyen Bebek uygulaması ayına ve +- 1 aya uygun egzersizleri her gün yaptırmaya çalışın. Hızla gelişir hareketleri.

İyi de basması için çok ama çok erken. Oğlum 8.5 aylık, iki ya da üç haftadır anca basıyor, daha doğrusu biz izin veriyorum. Eşim pediatri alanında çalışan bir fizyoterapist (0-2 yaş riskli bebekler konusunda uzman), özellikle bastırmadık yani. Dönmesi de benimki hala dönmüyor. :) yapamadığından değil tembelliğinden tamamen, sadece bir sefer (arka arkaya 3 kez) döndü, onda da amacı tvye bakmaktı, o kadar. :) boşuna endişe etme, her şeyin bir yeri bir vakti var. Millete de bakma, millete kalsa kırkı çıkmadan yürütecekler bebekleri.

Valla dediginiz gibi yapmak lazm da iste her goren ayni seyi diyince dedim ben körüm heralde=) tesekkur ederim onerileriniz icin

Bence de erken ama yine de insan bi durup dusunuyo bi yerde bi yanlis mi var diye benimki de tembel zaten bunu biliyorum=)) bide boyle forumlarda takip ediyorum insanlarin yazdiklarini benimkinin yapamadigi seyleri yapiomus o yas grubu genelde ondan bi tedirgin oldum iste ama dr normal dedi

Canim bebeğin kalabalığı sevmiyor olabilir. Benim bebegim 7 ekim doğumlu ayaklarının üstüne basıp yürümeye çalışıyor. Ama sorsan bu kimseye yetmiyor. Onun ayındaki çocuklar dönermiş emeklemeye çalışırmış. Bunu soyleyenler annelerinin karnından koşarak çıkmışlar sanırım bosver sen kimseyi takma. Doktor normal diyorsa problem yoktur.

merhaba çok uzun zaman olmuş ama umarım görürsünüz yorumu. kızınız şimdi nasıl acabsa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…