• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeğimin uykusu

Aslında doktorumuzu seviyorum çok rahatlatıcı bir konuşması var ☺️ ben gelişim olarak ne kadar geri diye sorduğumda soylemisti 2 ay kadar diye. Yoksa diğer türlü kendi söylemedi hiç 🌸
Anladım, doktorunuzdan özür dilerim. Bebeğinizde sizde hep mutlu olun inşallah.

Gayet normal, hata doktorunuzda. Tabi her doktor iyi olacak diye bir şey yok. Sağlık problemi yoksa sıkıntı yok. Bir bebeğin bence ne boyundan ne de kilosundan gelişimini takip edemezsin.
5 yaşına kadar çocukların ve bebeklerinn fiziksel gelişimi çok önemlidir ve gelişimi boyu kilosu baş kol göğüs çevresi ve kazandığı becerileri takip edilir. Her bebegin kendi büyüme eğrisi vardır düzenli bir şekilde gelişim gösterip göstermediğine bakılır. Belli de bir aralik vardır alt sınırdaki de ust sınırdaki de normaldir. Aralığın dışında kalan bebek ve çocuklarda bunun sebebleri araştırılır sebeblere bakılır. Konu sahibinin de bebeği 36 haftada 1700 gr olarak düşük doğum ağırlıklı doğduğu için doktor gelişimine aldığı kiloya zaten gayet normal demiş. Onca sene tıp okuyup çalıştıktan sonra böyle yorumlar ne kadar komik geliyordur doktorlara. Oysa okumasa buraya kadınlar kulübüne gelse burda ona öğreten sizin gibi derin bilgi sahibi üyeler vardı.

5 yaşına kadar çocukların ve bebeklerinn fiziksel gelişimi çok önemlidir ve gelişimi boyu kilosu baş kol göğüs çevresi ve kazandığı becerileri takip edilir. Her bebegin kendi büyüme eğrisi vardır düzenli bir şekilde gelişim gösterip göstermediğine bakılır. Belli de bir aralik vardır alt sınırdaki de ust sınırdaki de normaldir. Aralığın dışında kalan bebek ve çocuklarda bunun sebebleri araştırılır sebeblere bakılır. Konu sahibinin de bebeği 36 haftada 1700 gr olarak düşük doğum ağırlıklı doğduğu için doktor gelişimine aldığı kiloya zaten gayet normal demiş. Onca sene tıp okuyup çalıştıktan sonra böyle yorumlar ne kadar komik geliyordur doktorlara. Oysa okumasa buraya kadınlar kulübüne gelse burda ona öğreten sizin gibi derin bilgi sahibi üyeler vardı.
Ne abarttın gerçekten. Ben yorumumu yaparım, sana ne ve kime ne? Yorum yapma ve düşünme özgürlüğüm var değil mi? Sen mi karar vereceksin bunun doğru olup olmadığına ?

Back