Bebeklerde ek gıdaya başlama

tugbalitugba

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2022
32
12
18
30
Bebeğim ek gıdaya başladı tam 6 aylık fakat taşımlara 5.5 aylık iken başladık. Fakat ek gıda sonrası gece uykularında ıkınarak uyanıyor kaka yapmaya çalışıyor 1 saatten fazla ıkınma sonucu başarılı oluyor ne yapmalıyım neden olabilir

Bebeğim ek gıdaya başladı tam 6 aylık fakat taşımlara 5.5 aylık iken başladık. Fakat ek gıda sonrası gece uykularında ıkınarak uyanıyor kaka yapmaya çalışıyor 1 saatten fazla ıkınma sonucu başarılı oluyor ne yapmalıyım neden olabilir
Tadım olarak ne verdiniz. Kabak, armut mutlaka menü de olsun. Veriyorsanız pirinç unu o kabiz eder. Muz kabız eder patates katilastirir. Gün içinde iki tane kakayi katı yapan besini vermemeye çalışın. Bir katı edecek sebze varsa meyven armut olsun. Ben bu ters sistem ile o süreci ne ishal olarak ne kabız olarak atlatmistim.

Merhaba canım. Dün bebeğimin 5. Ay kontrolü vardı. Bebeğim tadım yapmaya hazır olduğunu anladığım için dr a tadımla birlikte ek gıdaya geçebilir miyim Diye sormuştum. Doktorumuz tavsiyelerde bulundu. Alerjik durumları şu şekilde anlarsın dedi. Yedirdigin bişey alerji yaparsa bebekte gece huzursuzluk , makat bölgesinde kızarma, döküntü vs yapar dedi. Muhtemelen yediği bir şeye ya alerjisi var ya da midesini rahatsız etmiştir.

Back