5 aylık bebeğime Ek gıdaya başladım

Toyumvar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
1.224
483
25
Zaten buraya az kilo alıyor diye konu açmıştım baktım ki kullandıgımız bebek bezinin beli bol gelmeye başladı zaten boyu hızlı uzuyor demekki aldıgı kilo boyuna oranla yeterli gelmiyor dedim. Günde üç kaka ishalli yapıyordu ve sabahalrı ince bir dilim muz vermeye başladım. Kakası düzeldi ama çocugun doymadıgının farkındaydım ek gıdaya başladım. Yarın doktor göreceğiz. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama geceleride doymuyor emip uyuyo yirmi dk sonra birdaha kalkıyor tekrar tekrar. İki gündür yanımda memede uyutuyorum bütün gece böyle göğsüm açık o memede acıktıkça emiyor. Şimdi sabahalrı bir dilim muz akşama dogru ev yapımı yoğurt ya da sebze veriyorum mama yapıyorum püre. Acaba gece uykusuna geçerkenmi yedirip yatırsam. Biberon tutmuyo zaten yoksa sağıp uykudayken biberonla veririm ama almadı. Bu ek gıda biraz toparladı çocugu fark ediyorum. 5 aylık olmadna başladım zaten içim içimi yiyor vermesem aç versem ona bir faydası yok

Bebeğiniz 3200 doğmuş 5. Ay ikiye katlamalı 6400 normali sanırım 7 kilo çıktı . Gayet normal aralikta kilosu.ikiye katlamış. Sık uyanmaya gelirsek. Akşamları gece uykusundan önce formül mama kaşık biberon veya suyuda verebileceginiz silikon küt uçlu alıştırma bardağı ile verebilirsiniz. Gün içinde sık sık emzirip ek gıda tadimlarini devam edin. Her tadım sonrası su teklif edin. Her tadıma hakiki zeytinyağ ekleyin az . Mesela patates havuç kabak tadımları bittiyse üçünü karıştırıp verin sonra ekstra tadım yapacağınız sebzeyi verin. Sonra bunları çorba yapıp verin. Bu şekilde ilerleyin. Az az 6-9 ay arası günde 1 bebek kavanozunu geçmesin bebeğe verdiğiniz ek gıda. 9-12 ay arası 2 bebek kavanozu günde 1 yaşdan sonra ne kadar yerse.
Ben çok daha az iki öğün verdim işte erken başaldıgım için mamayı sevmiyor. Zeytinyağı getirttim dedim iyisi olsunda daha henüz vermeidm

Yogurt çorbası yapıp blenderden geçirip veremezmiyim bundan bahsediyorum. Kabak çorbası yapsam mesela yoksa abunlar için beklememm mi lazım ilk çocugum bilmiyo olabilirim. Arkadşaım bahartsıx yap ver dedi bende bi araştırayım dedim
Ya saçmalıyorsunuz yada bizimle dalga geçiyorsunuz bunun başka bir açıklaması olamaz. Yazdıklarınızı hayretle okuyorum.

X