5 aylık bebeğime Ek gıdaya başladım

Toyumvar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
1.222
485
25
Zaten buraya az kilo alıyor diye konu açmıştım baktım ki kullandıgımız bebek bezinin beli bol gelmeye başladı zaten boyu hızlı uzuyor demekki aldıgı kilo boyuna oranla yeterli gelmiyor dedim. Günde üç kaka ishalli yapıyordu ve sabahalrı ince bir dilim muz vermeye başladım. Kakası düzeldi ama çocugun doymadıgının farkındaydım ek gıdaya başladım. Yarın doktor göreceğiz. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama geceleride doymuyor emip uyuyo yirmi dk sonra birdaha kalkıyor tekrar tekrar. İki gündür yanımda memede uyutuyorum bütün gece böyle göğsüm açık o memede acıktıkça emiyor. Şimdi sabahalrı bir dilim muz akşama dogru ev yapımı yoğurt ya da sebze veriyorum mama yapıyorum püre. Acaba gece uykusuna geçerkenmi yedirip yatırsam. Biberon tutmuyo zaten yoksa sağıp uykudayken biberonla veririm ama almadı. Bu ek gıda biraz toparladı çocugu fark ediyorum. 5 aylık olmadna başladım zaten içim içimi yiyor vermesem aç versem ona bir faydası yok

Hiç mi 3 gün kuralı diye bir şey duymadınız? Samimiyetle soruyorum.
Yavrum havuç brokololi patates muz elma armut bunları verdi
Selam 3. Çocuğum 1 yaşında şu an. Ve o da 20 dakikada bir kalklar artık zombi gibi geziyorum. Çünkü normal süreç diğer çocuklarımdan biliyorum. Doymadığını bez sayısından, kilo takibinden anlamanız lazım. Benimki mesela baya iyi kilo boyu ama hep kalkar. Emen çocuk böyledir
bizim 400 gram alıyo ayda

İyide biz hiç gece beş kalkmayla bitirmiyoruz en az on doymadıgını zaten dediğim gibi bez büyük gelemye başladı ordan anladım herkes zaten zayıflıyomu diyor ben hergün gördüğüm için fark etmiyordum eşofmanların belli düşüyor çocuktan boyu uzuyor evet ama bel çevresi git gide küçülüyordu
Vallahi tüm gece 20 dk'da bir kalktigimiz o kadar çok olurdu ki sayardim bazen 18'den sonra saymayı bıraktığım bir gece vardı, ağlaya ağlaya sabah etmiştim ama artık alıştım. Bir saat kesintisiz uyusa dünyaları uyumuşum gibi oluyor. Kilo alımını ebenizle de aile hekimliğinde takip edebilirsiniz.

4 ay bitip 5. aya geçtiğimizde başladım ben de ek gıdaya. Oğlum zayıftı ve mama yemiyordu. Ek gıdaya geçince kusmaları da bitti ve kilo almaya başladı. Elma, kabak, havuç, muz ve patatesle başladım.

O halde bendeegün içinde değil gece berip yatırayım çocukta huzursuzlandı karanlılt akalkıyo aglıyor
uyku düzeni belli ise yemek saatini ona göre ayarla hazımsızlıkta yaratmasın . Alerji durumuna karşı 3 gün kuralını muhakkak uygula , çorbalar daha sonra , çünkü tadımlarla küçük midesi alışması gerekiyor. Bu süreçte blenderdan uzak dur. Çatalla incelt . Blendır ile pütürsüz yemeye alışırsa sonra ki safhalarda çok zorlanırsın.

4 Aylıkken 6600 müş kilosu size kaç lazım?
senin sorunun ne acaba ? tamam en çok sen klavye kahramanısın , oldu mu ? rahatlatamadıysak lütfen gazını başka konularda at diyeceğim ama başkalarına da yazık. papatya çayı tavsiye ederim size iyi gelir.

Ben ilk 6 ay oğlumu sadece anne sütü ile besledim, su dahi vermedim. Ama şu an yurtdışındayım, mesela burada bebeklere 4. Aydan itibaren ek gıda başlatıyorlar. Tek doğru yok bence bu konuda. Doktorunuz neyi uygun görüyorsa öyle yapmanız en iyisi.

Son düzenleme:
Gittim ozaman iki buçuk aylıktı acaba çabuk mu yoruluyor sağılsun doktorumuz öne aldı hemen kalbine felan heryerine baktılar uştrasona aldılar hiç bir sorun çıkmadı gündüzde aralıklı uyurdu şimdi ek gıdadan beri uykusunu bölmemeye başladı
Ben yine de doktor onayı doğrultusunda ilerlemenizi öneririm

4 ay bitip 5. aya geçtiğimizde başladım ben de ek gıdaya. Oğlum zayıftı ve mama yemiyordu. Ek gıdaya geçince kusmaları da bitti ve kilo almaya başladı. Elma, kabak, havuç, muz ve patatesle başladım.
Aynen dediğiniz gibi oldu artık kusmuyor daha güzel uyuyor gaz sorunuda yaşamadık çok şükür

Ben ilk 6 ay oğlumu sadece anne sütü ile besledim, su dahi vermedim. Ama şu an yurtdışındayım, mesela burada bebeklere 4. Aydan itibaren ek gıda başlatıyorlar. Tek doğru yok bence bu konuda. Doktorunuz neyi uygun görüyorsa öyle yapmanız en iyisi.
Doktorum 5 buçuk ayda başla dedi ben beklemedim. Birdaha dotorada gitmedim. Gitseydim muhtemelen başla diyecekti zaten iki öğün veriyorum. Az miktarda ama yinede annelere bir danışayım dedim

Bu en zombi benim anneligi de cok baydi. Ben emziremedim sagarak sut verdim hadi benimki emen bebek degildi ama etrafimda birsuru emziren anne var hickimse ilk aylardan sonra gece 20 dakikada bir falan kalkmiyor. Bir anne bebegi gece uyusun da isteyebilir ayrica bu da anormal degil. Herkes gece 34334543 uyandigi icin annelik madalyasi takilsin istemiyor.

Ayrica sahip oldugunuz kisitli bilgileri evrensel zannedip insanlari zorbalamak icin kullaniyorsunuz. Ben japonyada yasiyorum burada ek gidaya 5 aylikken geciliyor ve uc gun kurali diye bir sey de yok. Hatta 1 yas oncesi tuz yasagi falan da yok. Soru sahibinin bebegi 400 gram aliyormus ayda yani doymuyor olabilir. Evet ek gidaya tadimlik baslanir ama sut yetmiyorsa ve bebek ek gidaya hazirsa doyana kadar verebilirsin diyen doktorlar da var.

Yogurt çorbası yapıp blenderden geçirip veremezmiyim bundan bahsediyorum. Kabak çorbası yapsam mesela yoksa abunlar için beklememm mi lazım ilk çocugum bilmiyo olabilirim. Arkadşaım bahartsıx yap ver dedi bende bi araştırayım dedim
5 çok erkek yoğurt çorbası için, en fazla yoğurt verirsin. Muza da dikkat et kabız yapabilir.
Formül mama başla bence sütün muhtemelen artık yetmiyor bebeğe.
Formül mama, emzirme ve hafiften ek gıda başlangıcı yap
Ek gıda da tadımlık azar azar verilir sonra zamanla arttırırsın

4 Aylıkken 6600 müş kilosu size kaç lazım?
benim çocugum anne karnında 37 haftalıkta kaldı ve kilo alımı durmuştu 39 da 3205 dogdu sonra kilo verdi 3 kiloya düştü bütün bu süreçte boyu uzamaya devam etti ama 3. Aydan sonra 400 gram aldı. ayda 3-4 cm uzana bir bebek için az bir kilo hadi zayıf bir bebek olsun diyelim. Ama gece bu çocuk uyumuyor hadi ben bir ay daha bekleseydim gündüzde uyuyamıyor sürekli kalkıp ağlıyor memeye. 15 dkda bir uykusu bölünüyor sonra uyuyamadıgı için katılarak aglıyordu. Kalktım doktora götürdüm aç oldugunu anlamadım dedim emerken yoruluyor heralde. Ellerinin her yerini deldiler ben oturdum onunla ağladım çocuk uyumuyordu uyumuyor anlıyormusun çişli bezi azalıyor. Bez belden büyük geliyor belini sıkan eşofmanalrı bol geldi. Bende verdim bunun yerine ne yapabilirim mesela öneri ver sağılmış 100 ml sütü çay kaşıgıyla vermeyi denedinmi hiç oturup sana bunu anlatayım çocuk da istemiyor anneninde enseden aşagı kopuyor. Pipetle deneidm hepsini denedim olmadı.
Dedim bu böyle olmayacak doktorumuzda izne ayrılmış başka doktor görmek istemedim gitmedim. sabah kalktım yine ishal kestim veridm muzu ikinci güne toparladı sonra açtım dolabı havuç vardı haşladım püre yaptım verdim. Sen benim yerim de olsan gece üç saatlik uyku günlerdir duş bile almamışsın kucagında meme dışınd auyumayan 15 20 dk da bir acıkan bebeğe ne yapardın söyle aklıma yatarsa bir de onu deneyeyim !

5 çok erkek yoğurt çorbası için, en fazla yoğurt verirsin. Muza da dikkat et kabız yapabilir.
Formül mama başla bence sütün muhtemelen artık yetmiyor bebeğe.
Formül mama, emzirme ve hafiften ek gıda başlangıcı yap
Ek gıda da tadımlık azar azar verilir sonra zamanla arttırırsın
Aynen böyle yapıyorum mama artık ek gıda tadım diyebiliriz. Muzu bilerek veriyorum çünkü hep ishalli yapar kakasını muz verdiğimden beri toparladı çocuk sanki karnı hep gurul guruldu o ses bundan ansıl geliyor derdim. Demekki sütü çok hızlı sindiriyordu midesi boş kalıyordu

Bazı noktalarda kurallar işe yaramıyor anlatmasanız erken derdim ama çocuğunuz mama süt içmiyor ek gıda yemek istiyorsa ne yapacaksınız ki. Küçük olduğu için ağır gelmeyecek şeyler verirsiniz. Kabak havuç falan da iyi oluyor verebildiğiniz kadar sebze türü verin. İrmik yulaf gibi şeyler için biraz daha büyüyebilir. Sağlıkla büyütün

Zaten buraya az kilo alıyor diye konu açmıştım baktım ki kullandıgımız bebek bezinin beli bol gelmeye başladı zaten boyu hızlı uzuyor demekki aldıgı kilo boyuna oranla yeterli gelmiyor dedim. Günde üç kaka ishalli yapıyordu ve sabahalrı ince bir dilim muz vermeye başladım. Kakası düzeldi ama çocugun doymadıgının farkındaydım ek gıdaya başladım. Yarın doktor göreceğiz. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama geceleride doymuyor emip uyuyo yirmi dk sonra birdaha kalkıyor tekrar tekrar. İki gündür yanımda memede uyutuyorum bütün gece böyle göğsüm açık o memede acıktıkça emiyor. Şimdi sabahalrı bir dilim muz akşama dogru ev yapımı yoğurt ya da sebze veriyorum mama yapıyorum püre. Acaba gece uykusuna geçerkenmi yedirip yatırsam. Biberon tutmuyo zaten yoksa sağıp uykudayken biberonla veririm ama almadı. Bu ek gıda biraz toparladı çocugu fark ediyorum. 5 aylık olmadna başladım zaten içim içimi yiyor vermesem aç versem ona bir faydası yok

benim çocugum anne karnında 37 haftalıkta kaldı ve kilo alımı durmuştu 39 da 3205 dogdu sonra kilo verdi 3 kiloya düştü bütün bu süreçte boyu uzamaya devam etti ama 3. Aydan sonra 400 gram aldı. ayda 3-4 cm uzana bir bebek için az bir kilo hadi zayıf bir bebek olsun diyelim. Ama gece bu çocuk uyumuyor hadi ben bir ay daha bekleseydim gündüzde uyuyamıyor sürekli kalkıp ağlıyor memeye. 15 dkda bir uykusu bölünüyor sonra uyuyamadıgı için katılarak aglıyordu. Kalktım doktora götürdüm aç oldugunu anlamadım dedim emerken yoruluyor heralde. Ellerinin her yerini deldiler ben oturdum onunla ağladım çocuk uyumuyordu uyumuyor anlıyormusun çişli bezi azalıyor. Bez belden büyük geliyor belini sıkan eşofmanalrı bol geldi. Bende verdim bunun yerine ne yapabilirim mesela öneri ver sağılmış 100 ml sütü çay kaşıgıyla vermeyi denedinmi hiç oturup sana bunu anlatayım çocuk da istemiyor anneninde enseden aşagı kopuyor. Pipetle deneidm hepsini denedim olmadı.
Dedim bu böyle olmayacak doktorumuzda izne ayrılmış başka doktor görmek istemedim gitmedim. sabah kalktım yine ishal kestim veridm muzu ikinci güne toparladı sonra açtım dolabı havuç vardı haşladım püre yaptım verdim. Sen benim yerim de olsan gece üç saatlik uyku günlerdir duş bile almamışsın kucagında meme dışınd auyumayan 15 20 dk da bir acıkan bebeğe ne yapardın söyle aklıma yatarsa bir de onu deneyeyim !
Bebeğiniz 3200 doğmuş 5. Ay ikiye katlamalı 6400 normali sanırım 7 kilo çıktı . Gayet normal aralikta kilosu.ikiye katlamış. Sık uyanmaya gelirsek. Akşamları gece uykusundan önce formül mama kaşık biberon veya suyuda verebileceginiz silikon küt uçlu alıştırma bardağı ile verebilirsiniz. Gün içinde sık sık emzirip ek gıda tadimlarini devam edin. Her tadım sonrası su teklif edin. Her tadıma hakiki zeytinyağ ekleyin az . Mesela patates havuç kabak tadımları bittiyse üçünü karıştırıp verin sonra ekstra tadım yapacağınız sebzeyi verin. Sonra bunları çorba yapıp verin. Bu şekilde ilerleyin. Az az 6-9 ay arası günde 1 bebek kavanozunu geçmesin bebeğe verdiğiniz ek gıda. 9-12 ay arası 2 bebek kavanozu günde 1 yaşdan sonra ne kadar yerse.

Elbette erken başlanabilir ama doktora sorarak ve muz ile değil.
Formül mama deneyebilirdiniz doymuyorsa

X