5 aylık bebeğim çok zayıf ve kısa yardım lütfen

bezelyem

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2024
87
39
8
Merhaba hanımlar kızım 4 ay 25 günlük kilosu 6.400 boyu 60 cm. 3.500 49 cm doğdu anne sütü alamıyor sadece mama veriyordum son 10 gündür yoğurt muz vs vermeye başladım ,günde en az 3 defa ishal tarzı olmadan normal kaka yapıyor yediklerimi mi kilo yapmıyor hiç anlamadım yardım lütfen 🥺

Bence normal kilosu. Ek gıdaya erken başlamışsınız. Doktor mu önerdi?
Boy konusunda da 2 yaşına kadar boy uzunluğunu önemi yok.

Kıyafet bir ölçü değil ki. Benim oğlum da 5 ay 11 günlük 2 aylık kıyafetlerini giydirebiliyorum 😂 kıyafetin kalıbıyla alakalı. İnsanlar bilmez. Eğer sağlık ocağına götürüyorsan e-nabızda aşı takvimi yazan yerin içinde persentil eğrisi diye bir yer var. Ona tıkla. Çocuğunun gelişim eğrisini görürsün. %25in altında değilse iyidir. Oradaki tabloda 3 çizgi var. %75 %50 %25. Oradan kontrol et bakalım.

Bu kadar takılmayın kiloya kilosu normal benim 2 bebeğimde 2 kilo doğdu ilk 3 ay herkes çok zayıf dedi sonra tosun oldular maşallah mama zaten kilo aldırıyor insanların dediklerini önemsemeyin 7. Aydan sonra baya kilo alıyorlar

Ee normal saylir kilosu aylik ortalama 600 gr almis. Benimkilerde oyle aliyorlardi mama bile baslatmadi doktor . Boy mevzusu genetik olabilir belki esiniz ve siz kisa misiniz

Kıyafet bir ölçü değil ki. Benim oğlum da 5 ay 11 günlük 2 aylık kıyafetlerini giydirebiliyorum 😂 kıyafetin kalıbıyla alakalı. İnsanlar bilmez. Eğer sağlık ocağına götürüyorsan e-nabızda aşı takvimi yazan yerin içinde persentil eğrisi diye bir yer var. Ona tıkla. Çocuğunun gelişim eğrisini görürsün. %25in altında değilse iyidir. Oradaki tabloda 3 çizgi var. %75 %50 %25. Oradan kontrol et bakalım.
Şimdi baktım ortalama olarak görünüyor tüm ölçüler teşekkürler 🤩

Bu kadar takılmayın kiloya kilosu normal benim 2 bebeğimde 2 kilo doğdu ilk 3 ay herkes çok zayıf dedi sonra tosun oldular maşallah mama zaten kilo aldırıyor insanların dediklerini önemsemeyin 7. Aydan sonra baya kilo alıyorlar
Sağlık ocağında kontrollerde her ay 1 kilo almalı dediler .4 aylık olunca doğum kilosunun 2 katı olmalıymış yani 7 kilo olmalıymış ,bebişim daha 7 bile olmadı 5 aylık olacak

Doktorunuz ek gıda için detaylı açıklama yaptı mı? Önce sebzelerden başlamalıdınız yoksa meyveler çok tatlı olduğu için sebzeleri reddetme olasılığı artıyor. Ayrıca 3 gün kuralını da uygulamalısınız. Normalden erken başladığı için alerji riski daha yoğun.

Doktorunuz ek gıda için detaylı açıklama yaptı mı? Önce sebzelerden başlamalıdınız yoksa meyveler çok tatlı olduğu için sebzeleri reddetme olasılığı artıyor. Ayrıca 3 gün kuralını da uygulamalısınız. Normalden erken başladığı için alerji riski daha yoğun.
Evet önerilerle gidiyoruz havuç kabak tarzı sebzeler de yedi

Sağlık ocağında kontrollerde her ay 1 kilo almalı dediler .4 aylık olunca doğum kilosunun 2 katı olmalıymış yani 7 kilo olmalıymış ,bebişim daha 7 bile olmadı 5 aylık olacak
O 6 aylık değil mi ben öyle biliyorum. Dümdüz çocuk doktoru dedi bana bunu

600gr-1 kilo arası almalı. Çişli bez sayısı da size bi fikir verebilir. Bazen yapı meselesidir. Kan değerleri iyiyse küçük farklarla kilo her zaman her şey demek değildir. Önemlidir tabi onu demiyorum. Persentil değerini kontrol etmektr size bile vericrktir

600gr-1 kilo arası almalı. Çişli bez sayısı da size bi fikir verebilir. Bazen yapı meselesidir. Kan değerleri iyiyse küçük farklarla kilo her zaman her şey demek değildir. Önemlidir tabi onu demiyorum. Persentil değerini kontrol etmektr size bile vericrktir
Çiş ve kaka konusunda çok şükür sorun yok düzenli yapar

Çiş ve kaka konusunda çok şükür sorun yok düzenli yapar
Sevindim. Bazı bebekler minyondur sağlık sorunu yaşamıyosa üzülmenize de gerek yok. Zaten bi dönem çok kilo alıyolar bi dönem çok boy atıyolar. Gelişim basamaklarına uygun ilerliyosa büyümesi sorunda yok. Doktorunuz zaten kontrol ediyodur onu her ay kötü bi durum olsa mutlaka haberiniz olurdu

Sevindim. Bazı bebekler minyondur sağlık sorunu yaşamıyosa üzülmenize de gerek yok. Zaten bi dönem çok kilo alıyolar bi dönem çok boy atıyolar. Gelişim basamaklarına uygun ilerliyosa büyümesi sorunda yok. Doktorunuz zaten kontrol ediyodur onu her ay kötü bi durum olsa mutlaka haberiniz olurdu
Teşekkür ederim aslında beni endişelendirip üzen şey sosyal medyadaki annelerin her ay paylaştığı bebek boy kilo değerleri oldu kıyaslama yaptım galiba

Eğer 6 aylıkken iki katı olmalıysa bizim kilo gayet iyi o zaman .Bana aile sağlık merkezindeki ebeler söyledi
Ya bırakın Allah aşkına, ben ikinci topuk kanını aldırmaya gittiğimde kanı on saat alamadı ebe. Bi de sarılık olmuş dedi. Beslenemiyor bu çocuk kanı akmıyor dedi bana. Koştur koştur çocuk doktoruna gittim doymuyor mu sarılık olmuş diye, ‘sence ben kan almayı beceremedim mi der yoksa beslenemiyor mu der’ dedi. ‘Gayet almış kilo takma kafana’ dedi gönderdi beni 🤣. Ayrıca sarılığı da boğazından aşağı inmemiş, artık düşme evresindeymiş (1hafta sonra düşmeye başlarmış oradan) doktorum söyledi de öyle rahatladım.

Sağlık ocağındaki ebe daha sonra bana aylık alması gereken en az 500gr demişti (anne sütü için). Ama çocuk doktoru mama da olsa anne sütü de olsa her türlü 6 aylıkken 2ye katlamasını bekliyoruz diyor. Sağlık ocağındakileri çok ciddiye almayın, aşısını yapsınlar geçsinler bilgileri eski kalmış biraz. Siz doktorunuzu ciddiye alın bence . Kilo da boy da genetik sonuçta.

Bu arada benimki minik doğdu 2800 ödemli, ödemsiz halini bilmiyoruz. Doğum kilosu beğendiremedim yani ebeye 🤣

Teşekkür ederim aslında beni endişelendirip üzen şey sosyal medyadaki annelerin her ay paylaştığı bebek boy kilo değerleri oldu kıyaslama yaptım galiba
Hiç bi anlamı yok onların. Çoğu göz boyama. Her çocuk kendine hastır. Bebeğiniz kendine özel bi gelişim gösteriyor önemli olan sizin üzerinize düzeni yapıp bu gelişimi destekliyor olmanız. Diğer bebeklerin ne durumda olduğu hiç önemli değil benim oğlum küçük doğdu haftasından ötürü. Yaşıtlarının kilosunu 1 buçuk yaşında yakaladı. Yaşıtları 100 gr zor alırken benimki 300-400 Gr alıyodu. Ama ben beslenmesine hep ne kadar yaralı besin varsa eklemekte ısrarcıydım. 6 ay emzirdim sadece o da zaten son zamanlarda yetersiz geliyodu. Gücümün yettiği en iyi mamayı almaya çalışarak, en iyi besinleri karşılamaya çalışarak elimden geleni yaptım. Aynı şeyleri yapan başka bi arkadaşımın kızının yemek yemekle hiç arası yok. 2 yaşında şu an ama oğlumun 1 yaşındayken ki kilosunda. Ama sağlıklı. Oğlundan daha iyi dil ve motor gelişim becerisi gösteriyor. Bu ne o annenin özel çabasjndan ne benim savsaklamamdan. Sadece her çocuk kendine özeldir. Bi zamanlar bende bu konuya çok züülürdüm. İstemsiz kıyas olurdu içimde. 6 y küçük çocuk yapıyor benimki yapmıyor diye. Ama sonra noldu? Zamanla oğlum yakalamaya başladı. Bende kendimi üzdüğümle kaldım. O kız 1 buçuk yaşında nerdeyse 3 kelimeli cümle kurarken benimki 2 kelimeli cümleyi hala kurmuyor 2 buçuk yaşında. Ama onunda kilosu problem mesela. Elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum. Arkadaşımda öyle yapıyor. Eminim sizde yapıyorsunuz. Sosyal medyadaki verileri bi kriter olarak almamayı öğrenince mrinim rahatlarsınız

Bence takılmayın sağlığında bir problem olmadığı sürece sorun olmaz

Back
X