• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğe ilk ek besinler ne olmalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

reyyannn

rüya gibisin meleğimm
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
2.377
1
66
Antalya
hanımlar oğlum ayın dördünde 5 aylık olucak inşaallah,nedendir anlayamadım ama memeyi çok sevmesine rağmen artık zorla emziriyorum.ve karnı da doymuyor,gelişimi iyi ama karnı doymuyor.bend eufak ufak başlayayım diyorum ek gıdaya...neler yapmalıyım neler vermeliyim...

ek gıdaya geçiş senin değil dr unun kararı olmalı....

merhabalar,
benım bebegım 6 aylık. benım dr 5 aylıkta ek gıdaya gecırdı az kılo aldıgı ıcın.hıpp marka mama verdı.meyve sularına baslamam gerektıgını söyledı.yatarkende muhallebı vermen yeterlı dedı.suan meyve püreleri,ev yapımı yoğurt,yaptıgım yoğurda meyve karıstırıp meyveli yoğurt verıyorum.yatarkende muhallebı verıyorum.ve emziriyorum..

ek gıdaya geçiş senin değil dr unun kararı olmalı....
onu ben de biliyorum tabii imkanları nerdn bileceksiniz...bulunuğm yerde cocuk dr.u yok.ben istemezmiyi m sanki.napalım ara ara gittiğimiz memlekette götüreceğim artık.sanki bizi dr la mı büyüyttü annemiz.
merhabalar,
benım bebegım 6 aylık. benım dr 5 aylıkta ek gıdaya gecırdı az kılo aldıgı ıcın.hıpp marka mama verdı.meyve sularına baslamam gerektıgını söyledı.yatarkende muhallebı vermen yeterlı dedı.suan meyve püreleri,ev yapımı yoğurt,yaptıgım yoğurda meyve karıstırıp meyveli yoğurt verıyorum.yatarkende muhallebı verıyorum.ve emziriyorum..

çok teşekkür ederim canım sağolasın.şimdi kaç aylık bebeğin..

yogurt ve meyve suyuyla baslayabılırsın.....
(elma ve havuc suyu)
kasıkla tattır bıkac gun alerjı yaparmı yapmazmı dıye dene sonra mıktarını yavas yavas artırırsın......bır ay sonrada yavas yavas sebze corbalarına gecebılırsın....

yogurt ve meyve suyuyla baslayabılırsın.....
(elma ve havuc suyu)
kasıkla tattır bıkac gun alerjı yaparmı yapmazmı dıye dene sonra mıktarını yavas yavas artırırsın......bır ay sonrada yavas yavas sebze corbalarına gecebılırsın....

hmm herşeyi bi anda tattırmamak lazım değil mi.sağlık ocağına gidecem yakında onlara da danısayım

Canım ben sabah kahvaltısına cici bebe ve su ile başladım.4-5 cici bebe ,üzerini gececek kadar su(inek sütü kullanmıyorum) ilave edip atese koydum ve devamlı karıştırarak muhallebiden aaz daha sulu olacak şekilde pişirdim sabah kalhvaltısı için.
2-3 gün sonra bu kahvaltıya eklemeler yaptım.pşirdikten sonrav içine çeyrek haşlanmış yumurtanın sarısı,1 çay kaşığı pekmez,1 çay kaşığı labne peyniri ilave edip blendırda çırpıp yedirdim.
Meyve suları içrebilirsin.üzüm,armut,şeftali,etc.... mevsimine göre olmalı tabi
bi kaç kaşık yoğurt yedirebilirsin ara öğünlerde...
gece yatarken muhallebi yapabilirsin.yarım su bardağı suya 1.5 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırıp muhallebisini pişir sonra içerisine 3 ölçek devam sütü katarak çırp (şeker kullanmak istemediğim için) o şekilde yedir bebişine
muhallebi karnı tok tuttuğu için gece beslenmesinde önemli
ama tutup da danone manone,kavanoz maması falan alma
vereceksen de sen kendi ellerinle hazırla canım için rahat etsin

Canım ben sabah kahvaltısına cici bebe ve su ile başladım.4-5 cici bebe ,üzerini gececek kadar su(inek sütü kullanmıyorum) ilave edip atese koydum ve devamlı karıştırarak muhallebiden aaz daha sulu olacak şekilde pişirdim sabah kalhvaltısı için.
2-3 gün sonra bu kahvaltıya eklemeler yaptım.pşirdikten sonrav içine çeyrek haşlanmış yumurtanın sarısı,1 çay kaşığı pekmez,1 çay kaşığı labne peyniri ilave edip blendırda çırpıp yedirdim.
gece yatarken muhallebi yapabilirsin.yarım su bardağı suya 1.5 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırıp muhallebisini pişir sonra içerisine 3 ölçek devam sütü katarak çırp (şeker kullanmak istemediğim için) o şekilde yedir bebişine

önerilerin için teşekkür ederim canım sağol.ben de meyve sularıyla başladım,yoğrudu da sevmeye başladı.bu püre yapma nasıl olcak taneli şeyleri ağzında tutuyo atıyo.bilemiyor daha.bu yüzden hero baby nın meyve püreleri nı almıştım 2 tane.bilsem onu da almıcam.

Üzüm 1 yaşına kadar verilmiyor.alerji riski var.
danone ve kavanoz mamalarını eleştirmişsiniz ama kendiniz devam sütü kullanıyorsunuz o da doğal değil sonuçta.ben inek sütünün verilebileceğini öğrendim.mamalar tamamen ticari amaçlı, üstelik inek sütünün zararlı olduğu inancını da onlar yerleştiriyor, sırf mamaları satabilmek adına... gayet de başarılılar

Merhabalar,benim kızım da 5. ayında.Ben de şeftali rendeleyerek ve yoğurt vererek bir kaç gündür ek gıdalara başladım.Meyveyi rendelemek için cam rende kullanıyorum.Migros gibi büyük marketlerde bulunabiliyor.Sanırım küçük bir yerde yaşıyorsunuz ama yine de aklınızda olsun.
Bir kaç gün içerisinde dr a gidicem inşallah listesini size buradan iletmeye çalışırım.Kolay gelsin hepimize...

Back
X