- 8 Aralık 2007
- 3.074
- 830
Bazı seyler benım ogluam cok benzıyor . Yarın bızede wısc r testı yapılacak bakalım ne olacak bende merakla beklıyorum
aynılar işte.ben ne ağlamalar berde yanlış yaptım ben nereden böyle oldu bu çocuk neler neler.okula başladığında daha 6 dolamıştı.eşim istedi erken başlasın diye.ben uzman görüşleri olsana istemiyorum erken başlamasına.sonra okul iyi gitmeyince eşime patladım hep sen yaptın diye.sonra ilk götürdüğümüz uzmana saydırdım onun yüzünde in yanlış teşhis koydu çocuğumun hayatını etkiledi diye.sürekli hadi hadi demekten yoruldum.hep kendimi suçladım hadi diye diye duyarsızlaştırdık çocuğu diye.sonra uzmanımıza bunu sordum sizden kaynaklı değil tamamen teknik bir hata dedi Dediğin gibi hala çantasını ben düzenlerim.odasını.susuz kalıyor şimdi okulda.matara gönderiyorum o matara eve gelmiyor gelse bile ya kapağı oluyor ya başka birşeyi.şieşeyle gönderiyorum.o şişe kapağı delik deşik edilmiş su fışkırtıyor.sürekli icat yapar.bugün mesela kağıtlardan ayraç yaptı birsürü.sonra o ayraçlara kağıttan çanta yaptı zımbaladı falan.ğstünü süsledi okula götürdü 25 kuruşa satacakmış.kapıların menteşelerini sökerdi dört yaşlarında tornavidayla.sonra geri takardı.yazın kibrit kutusundan kablolardan şarj makinası icat etti.sokağa çıksa oyun oynamaz karıncaları incelerdi eve getirirdi.öğretmenimiz sadece sizin oğlunuz var saatlerce kendini bahçelerde oyalayan derdi.meltemsahin
sanki benim oğlumu anlatmışsın.yıllardır bu çocuğun neyi var diye hep düşünüp durdum.anaokuluna gider beslenme çantası suluk unutulur.ne yedin derim hatırlamıyorum der.sürekli şikayet.öğretmeni etkinlikler yapmak istemiyor hep tek başına takılıyor derdi.birinci sınıfa başladı hala onun yerine her şeyi ben yaparım.kalem defter silgi beslenme çantası hep unutulur.defalarca çatlayana kadar hadi hadi derim öyle bi şeyi yapar.bazen de anne ben ne yapacaktım der.sınıfta çok hareketliymiş.kalemleriyle kalemliklerini deliyor hep farklı şeylerle uğraşıyormuş.buna rağmen cevapta veriyormuş.resim çizmeyi kesip yapıştırmayı çok seviyormuş.bazen ders çalışırken birden aklına bi şey gelir koşar bir bakarım inernetten bi şeye bakar.yemek yiyene kadar canımız çıkar.kalkar birden bir bakarım odasına koşmuş resim çiziyor bir icat yapmaya çalışıyor sonra yemek yediğini unutuyor.çok sorun yaşıyoruz.hiç bir çocuk onunla oturmak istemiyormuş çok kıpır kıpır olduğundan.öğretmeni beyni çok düşündüğünden zekasından yerinde duramıyor diyor.ilgi alanı olan şeylere pür dikkat kesiliyor diyor.ben bi ara iki yıl önce hiperaktif ve dikkat eksikliği var diye çok üzüldüm.sonra baktım bir çalışma yaparken uzun konsantrasyon sağlıyor bu düşünceden uzaklaştım.veliler bile şikayet ediyormuş ve öğretmeni istenmeyen çocuk oldu ve oda bunu biliyor çok üzülüyorum dedi.o da bana diyor arkadaşlarım benimle oturmak istemeyince ben çok yaramaz olunca öğretmen beni tek başıma ön sıraya oturttu diyorçok üzüldüm inan onun adına.okul nasıl geçti diyorum öğretmenime sorsaydın yaramaz mıydım bu günde diyor.sinirlerim çok yıpranıyor evin içindeki hareketlerinden koşuşturmasından.uykuya dalmakta sorun yaşadı hep bebekliğinden beri.neden abin uyuyor hemen sen uyumuyorsun dedim.ben yatakta hayal kuruyorum icatlar yapıyorum hayvanlara dönüşüyorum diyor.musluk açık kalsa kızar elektrik açık kalsa öfkelenir boşa harcıyorsun diye.
tanı konulduktan sonra nasıl bir yol izledin.gittiği başka yerler var mı?farklı bir eğitim alıyor mu? işin en zor kısmı buaynılar işte.ben ne ağlamalar berde yanlış yaptım ben nereden böyle oldu bu çocuk neler neler.okula başladığında daha 6 dolamıştı.eşim istedi erken başlasın diye.ben uzman görüşleri olsana istemiyorum erken başlamasına.sonra okul iyi gitmeyince eşime patladım hep sen yaptın diye.sonra ilk götürdüğümüz uzmana saydırdım onun yüzünde in yanlış teşhis koydu çocuğumun hayatını etkiledi diye.sürekli hadi hadi demekten yoruldum.hep kendimi suçladım hadi diye diye duyarsızlaştırdık çocuğu diye.sonra uzmanımıza bunu sordum sizden kaynaklı değil tamamen teknik bir hata dedi Dediğin gibi hala çantasını ben düzenlerim.odasını.susuz kalıyor şimdi okulda.matara gönderiyorum o matara eve gelmiyor gelse bile ya kapağı oluyor ya başka birşeyi.şieşeyle gönderiyorum.o şişe kapağı delik deşik edilmiş su fışkırtıyor.sürekli icat yapar.bugün mesela kağıtlardan ayraç yaptı birsürü.sonra o ayraçlara kağıttan çanta yaptı zımbaladı falan.ğstünü süsledi okula götürdü 25 kuruşa satacakmış.kapıların menteşelerini sökerdi dört yaşlarında tornavidayla.sonra geri takardı.yazın kibrit kutusundan kablolardan şarj makinası icat etti.sokağa çıksa oyun oynamaz karıncaları incelerdi eve getirirdi.öğretmenimiz sadece sizin oğlunuz var saatlerce kendini bahçelerde oyalayan derdi.
Zaten bir ay kadar önce teşhis kondu.işitseli zayıf olduğu için onu güçlendirmeye çalışıyoruz.bize bazı kitap ve setler verdi.birde bir oyuncak.şindilik bunlar var.bir ay sonra görüşmemiz olacak tekrar.malesef en zor kısmı bu.yetmek çok zor.birde üç yaşında kızım var daha da zor.özel okula gidiyor zaten.o yönden biraz şanslıyız çünkü rehberlikçimizlede okulda çalışmaları devam edecek.ama daha iyi daha yoğun bir okula vermemizi tavsiye etti sıkılmasına fırsat kalmasın diye.şuan ilkokulu bitirene kadar devam edicez.en önemlisi okul ve öğretmen.kusura bakmayın yazım hatalarım olmuş.kızım yanımda ve hızlı yazmaya çalışıyorumtanı konulduktan sonra nasıl bir yol izledin.gittiği başka yerler var mı?farklı bir eğitim alıyor mu? işin en zor kısmı bu
yalnız arkadaşın çocuğuna üstün zeka teşhisi konulmuş zaten.üstün zekalı olduğunu düşünmüyorum çocuğunuzun. benim kızımda aynı bahsettiğiniz gibi. ancak 3er beşer sayamıyor. onun dışında çok konuşuyor çok soru soruyor.sürekli farklı şeyler buluyor uğraşıyor uğraştırıyor. ben yeni nesilin bu şekilde olduğunu düşünüyorum. hepsi zehir maşallah.
bu arada bende okula erken başlamışım. ne gerek vardı yani. keşke yaşıtlarımla olsaydım.çok iyi bişey değil bence.erken başlamak bütün eğiitim hayatında hatta bütün hayatın boyunca kişiyi takip ediyor sıkıyor
nerede yaşıyorsun ben diyarbakırdayım öğretmenim ama kendi çocuğum olunca objektif mi olamıyorum diye düşünüyorum bazen kargaya yavrusu şahin görünür ya.ben mi abartıyorum diyordum öğretmenleri keşfetsin istedim ve onlara da hiç onu anlatmadım kendileri yakalayacaklar mı diye.Zaten bir ay kadar önce teşhis kondu.işitseli zayıf olduğu için onu güçlendirmeye çalışıyoruz.bize bazı kitap ve setler verdi.birde bir oyuncak.şindilik bunlar var.bir ay sonra görüşmemiz olacak tekrar.malesef en zor kısmı bu.yetmek çok zor.birde üç yaşında kızım var daha da zor.özel okula gidiyor zaten.o yönden biraz şanslıyız çünkü rehberlikçimizlede okulda çalışmaları devam edecek.ama daha iyi daha yoğun bir okula vermemizi tavsiye etti sıkılmasına fırsat kalmasın diye.şuan ilkokulu bitirene kadar devam edicez.en önemlisi okul ve öğretmen.kusura bakmayın yazım hatalarım olmuş.kızım yanımda ve hızlı yazmaya çalışıyorum
Bursa'da yaşıyoruz canım.ben de senin gibiydim.farklılık olduğunun farkındaydım ama normal geliyordu.her çocuk böyleymiş gibi geliyordu.ama rahberlikçimiz sayesinde farkına vardık.sınıf öğretmenimiz zeki olduğunu söylese de çok çok ilgilensede farkına varamamıştı.ama diğer branş öğretmenlerimiz hep farklı olduğunu söylerdi.birde faklı sorunlarla psikoloğa gitmemizle farkına vardık.birşey kaybetmezsiniz mutlaka götürün.zaten üstün değilde normal çıkması daha iyi.çünkü gerçekten zor bir durum.inşallah sizin hakkınızdada hayırlısı olsunyalnız arkadaşın çocuğuna üstün zeka teşhisi konulmuş zaten.
nerede yaşıyorsun ben diyarbakırdayım öğretmenim ama kendi çocuğum olunca objektif mi olamıyorum diye düşünüyorum bazen kargaya yavrusu şahin görünür ya.ben mi abartıyorum diyordum öğretmenleri keşfetsin istedim ve onlara da hiç onu anlatmadım kendileri yakalayacaklar mı diye.
sız tedavıye devam edıyormusunuz uzman eslıgınde, bız hc bıseyden suphelendmeıdk bız ozguvenıyle alakalı goturuyorduk orada soyledıler boyle bır test yapmamız lazım dıye acayıp derede endıselıyım. M meltemsahin ozellıkle esım cocukta bırsey yok dıyor nereden cıktı bu test dıyor ne cıkacaıgnı cok merak edıyorum ve cok ta korkuyorum acıkcası uzman destegı almaya devam edıyormusunuz suanda?hadi hayırlısı canım.sonucu bizimle de paylaşırsanız en azından ilerde birbirimizle paylaşım içinde bulunabiliriz.desteğe ve fikirlere ihtiyacımız var
çocuk kaç yaşında.neler fark ettiniz de üstün zekadan şüphelendiniz
henüz almaya başlamadık.bize de çocuk normal geliyordu.her çocuk farklı olur bu da böyle bir çocuk diye düşünür merakını hayali kahramanlarını ve ideallerini kendi çocukluğuma benzetir normalleştirirdim ama birinci sınıfa başlayınca ona yetemediğimi fark ettim ve öğretmeni de ilerde ya büyük işler imza atan biri olacak ya da serseri depresyonda psikopat akıl hastası biri olacak deyince düşünmeye başladık uzman desteğini.önemli olan üstün zeka değil üstün zekayı yönetebilmektir.zekayı yönetmek neyle doldurduğun önemli.çok ünlü bilim adamları da yazarlarda şairlerde üstün zekalıdır banka soyguncuları seri katiller diktatör liderler intihar eden filozoflar akıl hastanelerinde yatmış yazar ve şairlerde üstün zekalıdırsız tedavıye devam edıyormusunuz uzman eslıgınde, bız hc bıseyden suphelendmeıdk bız ozguvenıyle alakalı goturuyorduk orada soyledıler boyle bır test yapmamız lazım dıye acayıp derede endıselıyım. M meltemsahin ozellıkle esım cocukta bırsey yok dıyor nereden cıktı bu test dıyor ne cıkacaıgnı cok merak edıyorum ve cok ta korkuyorum acıkcası uzman destegı almaya devam edıyormusunuz suanda?
bilsemler var sizi kimse yönlendirmedi miBursa'da yaşıyoruz canım.ben de senin gibiydim.farklılık olduğunun farkındaydım ama normal geliyordu.her çocuk böyleymiş gibi geliyordu.ama rahberlikçimiz sayesinde farkına vardık.sınıf öğretmenimiz zeki olduğunu söylese de çok çok ilgilensede farkına varamamıştı.ama diğer branş öğretmenlerimiz hep farklı olduğunu söylerdi.birde faklı sorunlarla psikoloğa gitmemizle farkına vardık.birşey kaybetmezsiniz mutlaka götürün.zaten üstün değilde normal çıkması daha iyi.çünkü gerçekten zor bir durum.inşallah sizin hakkınızdada hayırlısı olsun
Bursa'da yaşıyoruz canım.ben de senin gibiydim.farklılık olduğunun farkındaydım ama normal geliyordu.her çocuk böyleymiş gibi geliyordu.ama rahberlikçimiz sayesinde farkına vardık.sınıf öğretmenimiz zeki olduğunu söylese de çok çok ilgilensede farkına varamamıştı.ama diğer branş öğretmenlerimiz hep farklı olduğunu söylerdi.birde faklı sorunlarla psikoloğa gitmemizle farkına vardık.birşey kaybetmezsiniz mutlaka götürün.zaten üstün değilde normal çıkması daha iyi.çünkü gerçekten zor bir durum.inşallah sizin hakkınızdada hayırlısı olsun
bu arada ben de rehber öğretmenim.
çocuk kaçınca sınıfa gidiyor.küçük yaşlarda ve okumaya yeni geçtiği dönemlerde bunlar normal ilk başlarda karıştırıyorlar.benim oğlumda da daha yeni yeni oturdu doğru okumalar.hatta 7 -6-1 -4 rakamlarını da ters yazardı ama şimdi doğrusunu öğrendi.bir kaç defa ters yazdığını görmek disleksi için yeterli değil disleksi dikkat etmeyle düzgün okuyamaz o hep öyle görür o yüzden çoğu okuma yazmaya bile geçemez ama uzmana gittiğinizde bunu da söyleyin birebir o görüşeceğinden daha iyi gözlemler okulda düzgün okuyorsa bana göre sorun yok ama bunu da hatırlatın uzmanaaa sizi bulmuşken sorayım
mesela oğlumun ben disleksik olduğundan da şüphelendim
mesela E ler arada üçler ters yazıldı ya da b ve d ler okurken karıştı vs vs
bunu rehber öğretmene de öğretmenine de söyledim
okulda öyle değil vs vs diyorlar
işte öğretmen iki kere ters E gördüm sadece vs vs dedi
dikkat ediyor olabilir mi dedim buna dikkat edemez ki dediler
yani daha dikkat ettiğinde doğru yapıp biraz daha gevşek olduğunda yahut yorgun olduğunda karıştırması mümkün mü
mesela kitap okuyor
"ağacın bidinde" diyor bu ne saçma şey o ne demek diyor
tekrar okuyor, tekrar okuyor ve haaa dibinde imiş diyor
ama okulda hatalı okumuyormuş
ya acıkcası bızımkınınde okul donemı cok zor gectı soyle kı saatlerce odev yapardı, solak guzel yazamıyor cogunlukla okul odevlerını yanı okuldakı yapması gerekenlerı eksık yapıyordu kı bu durum hala var suanda 2. sınıf . ılk sene ben her aksam okuldakılerı tamamlattım kendımıde onuda maaf ettım napacagıı bılemedıgım ıcın bazen telkın ettım 5 gun yazdı 10 gun eksık bırakarak geldı ogretmende tamamlanmasını ıstıyor malum.henüz almaya başlamadık.bize de çocuk normal geliyordu.her çocuk farklı olur bu da böyle bir çocuk diye düşünür merakını hayali kahramanlarını ve ideallerini kendi çocukluğuma benzetir normalleştirirdim ama birinci sınıfa başlayınca ona yetemediğimi fark ettim ve öğretmeni de ilerde ya büyük işler imza atan biri olacak ya da serseri depresyonda psikopat akıl hastası biri olacak deyince düşünmeye başladık uzman desteğini.önemli olan üstün zeka değil üstün zekayı yönetebilmektir.zekayı yönetmek neyle doldurduğun önemli.çok ünlü bilim adamları da yazarlarda şairlerde üstün zekalıdır banka soyguncuları seri katiller diktatör liderler intihar eden filozoflar akıl hastanelerinde yatmış yazar ve şairlerde üstün zekalıdır