5.5 yaşında oğlum , normal mi

Bursa yı görünce ben de atlayayım hemen

Kime gidiyorsunuz uzman

önceki sayfalarda yazmıştım

bende de var garip bir çocuk

uzmana götüreyim diyorum ama ondan da korkuyorum

zira neden geldik diye de kafaya takar

her şeyi kafaya takar

ha benimki okulda uslu vs vs

sıkılsa da susup oturuyor

bir tık pasife alıp hayallere dalıyor o aşamada galiba

uzay olsun icat olsun bayılıyor

evde bir anda düzenekler ortaya çıkıyor

okulda da mesela öğretmen bir şeyleri sorunca başkaları bilemedi ben bildim diyor

nasıl bildin diyorum öğretmen onu anlatmıştı cümleleri kulağıma yeniden geldi ben de söyledim diyor

bunu sene başından beri çok kez anlattı mesela

ama iletişim becerileri iyi değil

arkadaş ilişkilerinde vs daha pasif

hep çekingen geç ısınıp geç soğuyan bir çocuktu hoş öyle çocuk artık daha çok galiba
Egede arkadaslık ılıskılerınde daha pasıf ona vurana kolay kolay vurmaz, vursada mutlu olmaz egeye yaptıgımız en buyuk sey bagırmak acaba dıyroum hassasmı buyuttuk. bılmıyorum.

dıkkat gelıstırme setı aldık buarada bırıncı kıtabı anca bıtırdık arada sallamaya basladı bende eskısı kadar dınamık degılım ılgılenemıyorum . Olmadık seylerı bılıp , bılmesı gerekenlerede sasırıyor mesela ege cok garıp bır durum ancak kendını kırmaya calısıyor ege mesela gecen hafta dugunumuz vardı ısyerındede cok arkadasım geldı gel dedım senı arkadaslarımla tanıstırmak ıstıyorum normalde daha evvel gelmezdı ama geldı tanıstı onların kendıne dokunmalarına ızın verdı tabı belkıde bu terapının etkılerıdır ama bu zeka testı benı korkuttu arkadas

çocuk kaçınca sınıfa gidiyor.küçük yaşlarda ve okumaya yeni geçtiği dönemlerde bunlar normal ilk başlarda karıştırıyorlar.benim oğlumda da daha yeni yeni oturdu doğru okumalar.hatta 7 -6-1 -4 rakamlarını da ters yazardı ama şimdi doğrusunu öğrendi.bir kaç defa ters yazdığını görmek disleksi için yeterli değil disleksi dikkat etmeyle düzgün okuyamaz o hep öyle görür o yüzden çoğu okuma yazmaya bile geçemez ama uzmana gittiğinizde bunu da söyleyin birebir o görüşeceğinden daha iyi gözlemler okulda düzgün okuyorsa bana göre sorun yok ama bunu da hatırlatın uzmana

anladım

bire gidiyor

bir kaç değil de mesela tabela var ya da işte öndeki araçta bir şey yazıyor

eczane değil de cezane diye okuyor

ya da temsa yazıyor arabada metsa

ama kitaplarda falan arada takılıp arada okuyor işte

[/QUOTE]
Bende bı ara cok suphelendım cunku yuvarlayarak okuyordu zaten cokta hızlı konusuyor . ancak o ters yazma olayı bızde yoktu cok denemedım cok nadır yaptıgı bısey bu 3 yerıne E yazdı. ama okumada bır problem vardı kendı halıne bıraktım gecenlerde okumasını dınledım hcı bır pruz
maşallah kızlar allah çocuklarımızı bagışalsın

sormak istediğim ne yediniz ne içtiniz farklı birşey ne yaptınız hamileyken ,

maşallah çocuklarınız bu kadar üstün zekalı , allah hepsini bagışlasın
ben benımkının ustun zekalı oldugunu henuz bılmıyorum , yarın yapılacak ama bıldıgım bısey var benım oglum ne kadar aklı basında konusuyorsa o kadar zor bır cocuk mesela basarısızlıga hıc tahammulu yok gecen senenın yarısını onun morelını toplamakla gecırdım onu toplarken kendım psıkolojım darma duman oldu , yanı zayıf bır cocuk hemencık kabul edıp pes edebılır ,

Egede arkadaslık ılıskılerınde daha pasıf ona vurana kolay kolay vurmaz, vursada mutlu olmaz egeye yaptıgımız en buyuk sey bagırmak acaba dıyroum hassasmı buyuttuk. bılmıyorum.

dıkkat gelıstırme setı aldık buarada bırıncı kıtabı anca bıtırdık arada sallamaya basladı bende eskısı kadar dınamık degılım ılgılenemıyorum . Olmadık seylerı bılıp , bılmesı gerekenlerede sasırıyor mesela ege cok garıp bır durum ancak kendını kırmaya calısıyor ege mesela gecen hafta dugunumuz vardı ısyerındede cok arkadasım geldı gel dedım senı arkadaslarımla tanıstırmak ıstıyorum normalde daha evvel gelmezdı ama geldı tanıstı onların kendıne dokunmalarına ızın verdı tabı belkıde bu terapının etkılerıdır ama bu zeka testı benı korkuttu arkadas

ya beninki tanışır vs vs

iki yaz önce başka şehire düğüne gittik

işte benim de tanımadığım uzak akrabalar vs vs var

düğünde macun şekeri varmış

başka çocuklar almış sen de git al dediler

olmaz dedi ya git al vs vs diyor herkes sonra dedi ki iyi de benim param yok

mesela o bir tık sonrayı düşünmüş para ile alınır bende para yok diye

biz git al desek gerek yok der geçer mesela

o fazla para harcanmaması her görülenin alınmaması gerektiğini vs düşünüyor

bunu anaokulunda öğrettiler

fazla kurallara bağlı

dün senin konuda da yazmışlardı ya işte uysal

3 saat oturup bu testi çözeceksin derlerse 3 saat oturur ben sıkıldım gideyim demez sıkılır ama kural o test çözülecekse çözerrrrrr

üffff baskıcı anne gibi hissediyorum kendimi

tek doğrum vardır esnemem

anladım

bire gidiyor

bir kaç değil de mesela tabela var ya da işte öndeki araçta bir şey yazıyor

eczane değil de cezane diye okuyor

ya da temsa yazıyor arabada metsa

ama kitaplarda falan arada takılıp arada okuyor işte
disleksiden bende cok suphelendım ama bızde ters okuma yoktu sonları yuvarlama vardı . cokta hızlı konusur bende oyleyım ve cok konusur gercekten yıldırır ınsanı. Neyse kırtasıyelerde renklı kagıtlar satılıyor seffaf renklı boyle asetatlı kagıt sanırım onlardan satır aralıgını gosterecek sekılde kes fıs gıbı onu kıtabın uzerıne koy yanı beyaz olan yerden sadece cumleyı gorsn bak bakaım karısıyormu cunku dısleksıler kıtaba baktıklarında harflerın dans ettıklerını gorurlermıs bızım egede hıc fayda etmedı gene yapıyorduları yapıyordu dıye okudu gectı kendı kendıne duzelttı bızım sınıfta her gun kıtap okunuyor ama 45 sayfalık onunda etkısı var. dısleksı grubu var facebookta oradan bak bu dedıgıme.

bırde dısleksı cocuk yazısı, okuması ve resmı dıye arat cok ınce bır cızgıde duruyor bu ıs anladıgım kadarıyla

disleksiden bende cok suphelendım ama bızde ters okuma yoktu sonları yuvarlama vardı . cokta hızlı konusur bende oyleyım ve cok konusur gercekten yıldırır ınsanı. Neyse kırtasıyelerde renklı kagıtlar satılıyor seffaf renklı boyle asetatlı kagıt sanırım onlardan satır aralıgını gosterecek sekılde kes fıs gıbı onu kıtabın uzerıne koy yanı beyaz olan yerden sadece cumleyı gorsn bak bakaım karısıyormu cunku dısleksıler kıtaba baktıklarında harflerın dans ettıklerını gorurlermıs bızım egede hıc fayda etmedı gene yapıyorduları yapıyordu dıye okudu gectı kendı kendıne duzelttı bızım sınıfta her gun kıtap okunuyor ama 45 sayfalık onunda etkısı var. dısleksı grubu var facebookta oradan bak bu dedıgıme.

bırde dısleksı cocuk yazısı, okuması ve resmı dıye arat cok ınce bır cızgıde duruyor bu ıs anladıgım kadarıyla

onları okudum

o boyutta değil

okuyor satırı vs vs

bazı harflerde bir de yukarıda da yazdım

heceyi sonran okuyor

o sayfaları vs bir dönem çok okudum

hatta pelin- pelin- in çocuk doktoru kayınbiraderi var disleksik

onunla da konuştuk

benimki o boyutta değil ama

artık her şeyin atipik olanı da çıktı

az disleksik olunur mu acaba dedim

ya beninki tanışır vs vs

iki yaz önce başka şehire düğüne gittik

işte benim de tanımadığım uzak akrabalar vs vs var

düğünde macun şekeri varmış

başka çocuklar almış sen de git al dediler

olmaz dedi ya git al vs vs diyor herkes sonra dedi ki iyi de benim param yok

mesela o bir tık sonrayı düşünmüş para ile alınır bende para yok diye

biz git al desek gerek yok der geçer mesela

o fazla para harcanmaması her görülenin alınmaması gerektiğini vs düşünüyor

bunu anaokulunda öğrettiler

fazla kurallara bağlı

dün senin konuda da yazmışlardı ya işte uysal

3 saat oturup bu testi çözeceksin derlerse 3 saat oturur ben sıkıldım gideyim demez sıkılır ama kural o test çözülecekse çözerrrrrr

üffff baskıcı anne gibi hissediyorum kendimi

tek doğrum vardır esnemem
bende cok esnerım damdan,

2 hafta once koydugum kuralı kendı ellerımel otelerım ama arada yapmak lazımmıs
mesela gecen hafta full kayıp gectı dugunumuz vardı 3 gun kuzenımın kabus gıbı ne odev gorduler ne bısey hatta son gun ne alakaysa okulada gondermedık

bızmıyız bunların sorumlusu bılmıyorum
Benımkı 3 saat oturup test cozmez yapmıyorum der kalkar kacar gelır gorursunuz bak yarın ıcın oyle bulanıyorum kı ne olacak bılmıyorum para verdıgımemı yanayım neye yanayım o noktada bılmıyorum.

Benımkı alır bak parası olmasada gelır ıster bızden, babasından dedesınden ananesınden veya babannesınden gcen hafta dugunde ayak ustu hepımız teker teker somurdu
zaten bırazda para olarak rahat buyudu ne dedıyse alındı belkıde hata burda. hıc unutmuyorum bır bayramda bı oyuncak alacaktı para bırıktırdı gıdım gıdım bız dayanamadık gıdıp onu ona aldık ve bayram sabahı hedıye ettık ...

onları okudum

o boyutta değil

okuyor satırı vs vs

bazı harflerde bir de yukarıda da yazdım

heceyi sonran okuyor

o sayfaları vs bir dönem çok okudum

hatta pelin- pelin- in çocuk doktoru kayınbiraderi var disleksik

onunla da konuştuk

benimki o boyutta değil ama

artık her şeyin atipik olanı da çıktı

az disleksik olunur mu acaba dedim
Oluyormus yanı yazma veya okumada ayrı ayrı olabılıyormus
pelının nesı var demıstın anlayamadım , cko zor ya cocuk dogurmak bebeklıgı fılan neymıs okul donemıne bır gelsın bakalım .

buarada bız seansa gıderken bır suru cocukla tanıstık damdan cok farklılar cok farklı cocuklar var , bır tane ozellıkle benı cok yaraladı cok uzdu .
cocuk 1 sınıfta cok basarılı ama turkce ve hayat bılgısı yok annesı o donem ogrt gazıylada dr dr gezdırmıs cocugu hatta beyın emarı bıle cekılmıs cocuk uyanırken annecım soz verıyorum artık odevlerımı yapıcam demıs .
durumlarıda yoktu ıyı bır yere gelmemısler. artık cocuk bır sorun oldugunu kabul etmıs kendınde sosyal becerılerı yokmus ve dusunmesı kelıme dagarcıgı cok zayıfmıs ama cocuk normalde degıl damdan allah esırgesın gorsen anlarsın .

annesının elını bırakmıyormus bana vuruyorlar carpıyorlar dıyormus yoldayken ayrıca anladıgım kadarıyla cocukta algılamadada sorun oldugu cıkmıs . artık hıc bır dersı ıyı degıl dedı kadın cok garıban bılezıklerımı bozup bozup gelıyorum kcoam asgarı ucretle calısıyor dedı .

Buarada bzıım tum bunlardan habersız yaz okulu ıcın cocuk unıversıtesıne yazdırıdk oglanı , bır teste gırecekler yeteneklerı belırlenecek ona gore egıtım alacakalrdı . ama ustun yeteneklıler ve normaller bırbırlerınden ayrı sınıflarda olacak ımıs . gecenlerde kayıt yaptırdık okul bıtınce sınava gırecektı yanı bılmıyorum ustun yeteneklı gıbıde gelmıyor bana benzıyor gıbıme gelıyor
bizde öğretmeni çok ısrarcı test konusunda o emin olmuş üstün zekalı olduğundan ben öyle emin değilim rehber öğretmen olunca kanıtlanmadıkça emin olamıyorum.tabii bir tek test de ölçemeyebiliyor dikkat eksikliği yaşayan çocukları çünkü bir anda kopuş yaşayıp başka bir fikre dalabiliyorlar test esnasında.öğretmen gözlemi çok önemli bence uzman görsün en azından şüpheler ortadan kalkıyor işte insan çocuğunu teste sokunca da mutsuz oluyor endişeleniyor
teste gideceğini hele zekasının ölçüleceğini bilmesin kaygı yaratır.biz bi arkadaşımız var çocuklarla oyun oynuyor dedik seninle de oynayacak dedik.aslında hiç içimden gelmiyor ama doğru teşhis için götürmek zorundayım da diyarbakırda kısıtlı imkanlar.
daha kötüsü derken normal zeka çıkar geri çıkmaz.geri çocuklar kendilerini çok belli ediyorlar seninki sıkılıyor yapmıyor ödevlerini ya da dikkatini vermediğinden yanlış yapıyordur en azından güzel imkanlarınız çocuk üniversitesi falan var.biz de yazın adanaya gideceğim ailem orada orada bi şeyler var mı araştıracağım

bende cok esnerım damdan,

2 hafta once koydugum kuralı kendı ellerımel otelerım ama arada yapmak lazımmıs
mesela gecen hafta full kayıp gectı dugunumuz vardı 3 gun kuzenımın kabus gıbı ne odev gorduler ne bısey hatta son gun ne alakaysa okulada gondermedık

bızmıyız bunların sorumlusu bılmıyorum
Benımkı 3 saat oturup test cozmez yapmıyorum der kalkar kacar gelır gorursunuz bak yarın ıcın oyle bulanıyorum kı ne olacak bılmıyorum para verdıgımemı yanayım neye yanayım o noktada bılmıyorum.

Benımkı alır bak parası olmasada gelır ıster bızden, babasından dedesınden ananesınden veya babannesınden gcen hafta dugunde ayak ustu hepımız teker teker somurdu
zaten bırazda para olarak rahat buyudu ne dedıyse alındı belkıde hata burda. hıc unutmuyorum bır bayramda bı oyuncak alacaktı para bırıktırdı gıdım gıdım bız dayanamadık gıdıp onu ona aldık ve bayram sabahı hedıye ettık ...

bizde de para sıkıntısı yok ama istemez

öğretmenleri öğretmiş gereksiz olan şeyler alınmamalı reklamlar paramızı almak için bizi kandırıyor vs vs

ha ben daha katıyım ihtiyacımız yoksa almayalım derim

mesela parasını biriktirip istediği oyuncağı alır

ona gidip o oyuncağı almayız o ona para biriktirir biz başka şey alabiliriz

ya da işte kumbaraya para atarız vs vs

geçen okuldan arkadaşının doğum günü idi ona hediye almaya gittik ama bana da demedi mesela

diğer çocukların hepsi bana da demiş

biz bazen san da alalım mı deriz ama o başka zaman istediğinin alınmasını tercih eder

gidip üç boyutlu küpler var ya reklamı çıkıyor ondan istedi aldık mesela

zira o yaratıcı bir şeymiş öyle dedi

konu sahibinin konusu da yine bizim bebeler oldu

kusura bakma konu sahibiiii

Bursa yı görünce ben de atlayayım hemen

Kime gidiyorsunuz uzman

önceki sayfalarda yazmıştım

bende de var garip bir çocuk

uzmana götüreyim diyorum ama ondan da korkuyorum

zira neden geldik diye de kafaya takar

her şeyi kafaya takar

ha benimki okulda uslu vs vs

sıkılsa da susup oturuyor

bir tık pasife alıp hayallere dalıyor o aşamada galiba

uzay olsun icat olsun bayılıyor

evde bir anda düzenekler ortaya çıkıyor

okulda da mesela öğretmen bir şeyleri sorunca başkaları bilemedi ben bildim diyor

nasıl bildin diyorum öğretmen onu anlatmıştı cümleleri kulağıma yeniden geldi ben de söyledim diyor

bunu sene başından beri çok kez anlattı mesela

ama iletişim becerileri iyi değil

arkadaş ilişkilerinde vs daha pasif

hep çekingen geç ısınıp geç soğuyan bir çocuktu hoş öyle çocuk artık daha çok galiba
Merhaba. Bursa'da Emine Yurdakul diye bir bayana gidiyoruz.biz memnun kaldık.tavsiye ederim.siz çekingen demişsiniz benim oğlum da bazı şeylerde çekinir ama müthiş bir özgüveni vardır. Büyüklerle büyük gibi konuşur bazen.hepsi farklı farklı tabi.

bizde öğretmeni çok ısrarcı test konusunda o emin olmuş üstün zekalı olduğundan ben öyle emin değilim rehber öğretmen olunca kanıtlanmadıkça emin olamıyorum.tabii bir tek test de ölçemeyebiliyor dikkat eksikliği yaşayan çocukları çünkü bir anda kopuş yaşayıp başka bir fikre dalabiliyorlar test esnasında.öğretmen gözlemi çok önemli bence uzman görsün en azından şüpheler ortadan kalkıyor işte insan çocuğunu teste sokunca da mutsuz oluyor endişeleniyor
teste gideceğini hele zekasının ölçüleceğini bilmesin kaygı yaratır.biz bi arkadaşımız var çocuklarla oyun oynuyor dedik seninle de oynayacak dedik.aslında hiç içimden gelmiyor ama doğru teşhis için götürmek zorundayım da diyarbakırda kısıtlı imkanlar.
daha kötüsü derken normal zeka çıkar geri çıkmaz.geri çocuklar kendilerini çok belli ediyorlar seninki sıkılıyor yapmıyor ödevlerini ya da dikkatini vermediğinden yanlış yapıyordur en azından güzel imkanlarınız çocuk üniversitesi falan var.biz de yazın adanaya gideceğim ailem orada orada bi şeyler var mı araştıracağım

işte aynı kaygılardayım o testler konusunda

örneğin Bilsem e girdi

biz okul etkinliği dedik vs vs

girdi ve çıktı, bu sınavmış dedi

muhtemelen sınav diye gerilmiştir o, hata belki de bizde sınav demedik ama işte gerilmesin önemsemesin dedik

bilsem olumsuz çıktı ama hala resim ve müzik öğretmenleri bu çocuk olağan değil modundalar

Merhaba. Bursa'da Emine Yurdakul diye bir bayana gidiyoruz.biz memnun kaldık.tavsiye ederim.siz çekingen demişsiniz benim oğlum da bazı şeylerde çekinir ama müthiş bir özgüveni vardır. Büyüklerle büyük gibi konuşur bazen.hepsi farklı farklı tabi.

onu da yapıyor

geçen diyor ki okulun yanında inşaat var

arkadaşım X topu oraya attı diyor

abiye bağırdım topumuzu atar mısınız oraya kaçtı dedim diyor

asında kaçmamıştı X atmıştı, azıcık yalan gibi oldu ama abi iş yapıyordu zaten yorulmuştur ayıp olmasın diye öyle dedim diyor

ilkokul bire giden çocuk

tavsiye için teşekkürler

bızımkı normalde oyun odasında oyuncaklarla oynuyor bızım mevzumuz cok baska i bızım bıyolojık babamız yok anlasılsın dıye yazıyorum uvey babamız var ama ege bılmıyor soyleyelımmı dıye gıttık , orada bılınc altı testı yapıldı ve anneye yanı bana bagımlı cıktı . Bırde depresyon belırtılerı var dedıler haydaa dedık uzun zamandır oyuncaklarıyla oynamıyordu sıkıldım sıkıldım dıyordu , kızarıyordu ozguvendede sorunu var bız bunlarla alakalı calısalım dıger mevzunun da sırası geldıgınde en aızndan cocuk yıkılmaz dedıler bız bu sekıde basladık uzmana dogrusu .

ıste bız 2 kere bızden ayrı egede 6 seans devam ettı gecen hafta tesaduf o kı ben gıtmedım esıme analtmıs ama adam ıste ne anlatabılıyor uyuz oluyorum bu testı yapmamızı onerıyorum demıs esıdme bakarız konusuruz demıs gereklı gormedıgı ıcın acıkcası ısın maddı boyutuda var gıttıgımız yer cok ıyı rbır yer ılk gıttıgımız gun 800 tl odeyıp cıktık neyse bu cuma yapılacak bu test kıscası sımdı acayıp huzursuz oldum . yarın cıın degısık bır oyunmu desek bılemıyorum bu testın nasıl yapıldıgınıda bılmıyorum sız bılıyormusunuz acaba cıdden oyun gıbı mı?

bizde de para sıkıntısı yok ama istemez

öğretmenleri öğretmiş gereksiz olan şeyler alınmamalı reklamlar paramızı almak için bizi kandırıyor vs vs

ha ben daha katıyım ihtiyacımız yoksa almayalım derim

mesela parasını biriktirip istediği oyuncağı alır

ona gidip o oyuncağı almayız o ona para biriktirir biz başka şey alabiliriz

ya da işte kumbaraya para atarız vs vs

geçen okuldan arkadaşının doğum günü idi ona hediye almaya gittik ama bana da demedi mesela

diğer çocukların hepsi bana da demiş

biz bazen san da alalım mı deriz ama o başka zaman istediğinin alınmasını tercih eder

gidip üç boyutlu küpler var ya reklamı çıkıyor ondan istedi aldık mesela

zira o yaratıcı bir şeymiş öyle dedi

konu sahibinin konusu da yine bizim bebeler oldu

kusura bakma konu sahibiiii
Evet sorma ama napalım dertler bır.

buarada bızdede degısık oyunlar var , gelın bır gun bıze :) kres odası mevcut bızde mangala,qubits oyunu(bu bu testtede kullanılıyormus tesadugun bu kadarı ) jenga , monopoly çeşitleri egenın tek sevmedıgı kutu oyunu puzzle yapmaktan nefret edıyor

örneğin Bilsem e girdi

muhtemelen sınav diye gerilmiştir o, hata belki de bizde sınav demedik ama işte gerilmesin önemsemesin dedik

bilsem olumsuz çıktı ama hala resim ve müzik öğretmenleri bu çocuk olağan değil modundalar
A gırmısmıydı , kac soru kac yanlıs bu sekılde mı bılgı gelmıstı sıze.
Buarada bızımkınınde muzıge ılgısı var 2-3 aydır gıtar kursuna gıdıyor :KK1:O calarken bende ogrendım laf aramızda

örneğin Bilsem e girdi

benim arkadaşımın oğluna test yapıldı normal zeka dediler çok şaşırdık.testi altı ay sonra Ankara da yaptırdı 145 gibi bir puanla dahi sınıfında çıktı.çocuk üç yaşında okumuş bir çocuktu çok çok farklı yanları ilgileri vardı normal demelerine şaşırmıştık ama işin uzmanı da olmalı yapan kişinin aile İzmir'e taşındı.bazen test esnasında gözünün takıldığı bi objenin deseni rengi içinde ne olduğunu düşünmeye başlaması bile koparır çocuğu demiş uzmanlar ilk normal çıktı denince.psikolojk olarak hazırla onu ama sınav gibi değil.ben de sınav demedim çünkü bizimki çok kaygılı ya yapamazsam biliyorum yapamayacağım düşüncesine kapılıyorum hemen mükemmelliyetçi biraz

A gırmısmıydı , kac soru kac yanlıs bu sekılde mı bılgı gelmıstı sıze.
Buarada bızımkınınde muzıge ılgısı var 2-3 aydır gıtar kursuna gıdıyor :KK1:O calarken bende ogrendım laf aramızda

250 puan aldı 300 puan gerekiyormuş

Her soru 10 puan

X