Ogretmen sizi bir uzmana yönlendirmişken bize niye sordunuz onu anlamadim. Cocugunuzu bilen taniyan gözlemleyen ogretmene itibar etmeyip burda sadece yazdiklarinizla cocugunuzu tanimadan gozlemlemeden nasil saglikli bir yorum beklersiniz.Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.
300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar
100 den geri teker ve ikişer sayıyor
İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.
İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.
Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.
Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı
Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.
İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor
İnsan böyle birley duyduğunda karmaşık duygular yaşıyor. Biraz sevinç,biraz gurur,biraz endişe. Konu sahibinin zaten Uzman yardımı alacağına inanıyorum. Ama benzer durumları yaşayan annelerden yada sadece annelerden yardım almak istemiş olabilir. Bu çok normal.Ogretmen sizi bir uzmana yönlendirmişken bize niye sordunuz onu anlamadim. Cocugunuzu bilen taniyan gözlemleyen ogretmene itibar etmeyip burda sadece yazdiklarinizla cocugunuzu tanimadan gozlemlemeden nasil saglikli bir yorum beklersiniz.
yok artık . daha neler .Bu yil 4. Siniflari okutuyorum. Bu dediklerinizi benimkilerin yarisi yapamaz. Bir uzman yardimi alin ustun zekali olabilir.
Sinifla mesgul olmak derken ogretmenimizin hangi sehirde hangi ilcede gorev yaptigini biliyor muyuz acabayok artık . daha neler .
tabi ki öyle değil .
nasıl bir sınıfınız var. biraz daha meşgül olmalısınız sınıfınızla. 4. sınıf konularına müfredattan bi bakın isterseniz
Egitimde Turkiye gerceklerinden haberdar misiniz bilmiyorum ama mufredati kopyala yapistir yapmak cok kolay4. sıınıf 2016-2017 müfredatı
Açıların Özellikleri ,Açı Ölçü Birimleri ,Açıların Çizimi ve Ölçümü Ölçülerine Göre Açı Çeşitleri
Dikdörtgen, Kare ve Üçgen Köşegenin Belirlenmesi ,Açılarına Göre Üçgenler Kare ve Dikdörtgenin Kenar ve Açı Özellikleri Dik Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Çizimi Simetri Örüntü ve Süslemeler
2. ÜNİTE: DOĞAL SAYILARA YOLCULUK Sayılarla Örüntü Sütun Grafiği 4, 5 ve 6 Basamaklı Doğal Sayılar Doğal Sayılarda Çözümleme Doğal Sayıların Sıralanması Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Toplama İşlemi ile İlgili Problemler Çözme Toplama İşlemi ile İlgili Problemler Kurma Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Çıkarma İşlemi ile İlgili Problemler Çözme Çıkarma İşlemi ile İlgili Problemler Kurma
3. ÜNİTE: TONU KEŞFETME Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi Çarpma İşleminde Verilmeyenleri Bulma 10,100 ve 1000 ile Zihinden Çarpma İşlemi İki Doğal Sayının Çarpımını Tahmin Etme Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Bölümün Tahmini ve Basamak Sayısı Tartma Tartma İşlemi ile İlgili Problemler Çözme Tartma İşlemi ile İlgili Problemler Kurma Yuvarlama ve Tahmin 100'ün Katlarıyla Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi
4. ÜNİTE: ZAMAN İÇİNDE ÖLÇME Litre ve Mililitre Arasındaki İlişkiler Sıvıların Miktarını Tahmin Etme Sıvılar ile İlgili Problemler Çözme Sıvılar ile İlgili Problemler Kurma Kesirleri İsimlendirme ve Sayı Doğrusunda Gösterme Kesirleri Karşılaştırma ve Sıralama Bir Çokluğun Verilen Bir Kesir Kadarını Bulma Saat, Dakika ve Saniye Arasındaki İlişkiler Yıl-Ay-Hafta-Gün Arasındaki İlişkiler Zaman Birimleri ile İlgili Problemler Çözme Zaman Birimleri ile İlgili Problemler Kurma Birim Kareler
5. ÜNİTE: UZUNLUKLARI ÖLÇME, EŞİT PARÇALARA BÖLME Ölçü Birimlerinde Yeniliğin Gerekliliği Uzunluk Ölçü Birimleri ve Aralarındaki İlişki Bir Uzunluğu En Uygun Ölçme Birimiyle Tahmin Etme Uzunluk Ölçme ile İlgili Problemler Çözme Uzunluk Ölçme ile İlgili Problemler Kurma Üçgenleri Kenar Uzunluklarına Göre Sınıflandırma Ondalık Kesirleri Keşfetme Ondalık Kesirleri Karşılaştırma Paydaları Eşit Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemleri Kesirler ile İlgili Problemler Çözme Kesirler ile İlgili Problemler Kurma
6. ÜNİTE: ÇEVRE UZUNLUKLARINI HESAPLAMA Olasılık Düzlemsel Şekillerin Çevre Uzunluklarının Hesaplanması Kare ve Dikdörtgenin Çevre Uzunlukları Aynı Çevre Uzunluğuna Sahip Farklı Geometrik Şekiller Çevre Uzunlukları ile İlgili Problemler Çözme Çevre Uzunlukları ile İlgili Problemler Kurma Eş Küpler 5, 25, 50 ile Kısa Yoldan Çarpma İşlemi Üç Doğal Sayı ile Çarpma İşlemi İki Adımlı İşlemler Çarpma veya Bölme İşlemi Gerektiren Problemler Çözme Çarpma veya Bölme İşlemi Gerektiren Problemler Kurma
4. sınıf müfredatı
Peki test yaptırdınız mı?çünkü bu kaygılarından kurtulması için öncelikle bir pedogagla oyun terapisi ve ardından bu testlerden biri yapılıyor. Pedogag tahmin ettiği şeyi aslında testle onaylamış oluyor. Ondan sonrasında maalesef özel eğitimi verecek okullar yok. Fakat yol izlemenizde en azından yardımcı oluyorlar. Bu çocuklar gerçekten genelde hassas oluyor. Etrafına karşı fazlasıyla duyarlı. Test zorunlu değil ama pedegogtan yardım almak gerekli diye düşünüyorum.
Üstün zeka değildir bence inşallah değildir daha doğrusu.Visc-r sanırım bu durumlar için kullanilan bir test. Bi araştırın isterseniz. Ve üstün zekalı olamamasi için dua edin. Inanın yaşının ilerisinde olmasi da, en az gerisinde olması kadar sosyal problemlere yol açan bir durum. Herseyin normali iyi ama tabii elimizde olan bir şey degil. Ihmal etmeyin ki, okula ona gore baslasin
Bence normal değil ama iyi anlamda . Benim kızım 4 yaşında .ingilizce kelime bilgisi ,anlama ve konuşma yasitlarina göre iyiymiş. 100 e kadar sayabiliyor, kendi kendine işlem yapmaya çalışıyor (zihinden) ve çoğunlukla başarılı oluyor .kelime hazinesi çok geniş ,çok da üretken .bazen karşımda yirmili yaşlarının sonunda olgun bir kız varmış gibi hissediyorum. Bunun yanında çok zıplıyor ,konuşmayı seviyor ,çok sıkılıyor (boş zamanı az olduğu halde) ..bu anllattiklarima göre benim kızım normal fakat senin oğlun farklı ,daha yukarilarda. Bir uzmandan fikir almanda yarar var .bu arada maşallah ...Depresyonda da olabilir iki kardeşi var. Kıskançlık oluyor haliyle.randevu aldım aslında o ara cenazemiz oldu iptal ettik tekrar da almadım. Düşünüyorum hala yaptıkları normal sıradan şeyler mı diye
hacettepe üniversitesinde zeka testi yapıyrorlarArkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.
300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar
100 den geri teker ve ikişer sayıyor
İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.
İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.
Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.
Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı
Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.
İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor
Tesekkur ederim arkadasim. Ben o kisiye cevap vermek istemedim sen yerime cok guzel acikladin. Ben lafin gelisi oyle bir cumle kurdum gercekten de o kadar kotu degiller tabii ki. Bu becerileri aile ilgisi olmayan cocuklarin bircogu yerine getiremiyor demek istedim. Kisiler ogretmen olabiliyor ama insan olamiyor ne yazik ki. Ne denir ki boylesine. Ben ogrencilerime salt mufredati degil fazlasini da ogretiyorum o kisi algilarsa iyi olur. Meslekte ilk yilim degil, boyle sacma sapan cevaplarla da ilgilenmiyorum. Sana da yeniden tesekkur ediyorum arkadasim.Egitimde Turkiye gerceklerinden haberdar misiniz bilmiyorum ama mufredati kopyala yapistir yapmak cok kolay
Benim ablam eniştem ve kuzenim de ayrı kolejlerde öğretmenlik yapıyorlar Ankara'da. Bizzat kendim de ordan mezunum zaten hepsi ortak şey söylüyor. Bu tarz çocuklar bi süre sonra kendi yaşıtlarıyla iletişimde sıkıntı yaşadıkları için asosyal oluyorlar. Valla bu ülkede bu zamanda üstün zekalı çocuklara üzülüyorum inşalllah benim kızda da çıkmaz öyle yüksle ıq diyorumOkyanus kolejinden görüştüğüm kişi dedi mı üstün zekalı kar okulu varmış ama çok tavsiye etmiyorlar,çünkü devamı yok diyor
niye inşallah değildir diyorsunuz hanımefendi bu ülkeye asıl onlar lazımÜstün zeka değildir bence inşallah değildir daha doğrusu.
Kuzenimin oğluna da oğlumun yaşındayken test yaptırmışlardır.sonuci nedir tam bilmiyorum ama yaşına göre yüksek demişlerdi. Neyse anne babası boşandı çocuğun annesi taşındı görüşemedik uzun zamandır. Yazın köyde karşılaştık çocuğa nasılsın diyorum cevap yok hoşgeldin diyorum cevap yok şu an 12 yaşında sanırım yüzüme bile bakmadı. Annesine dedim nesi var diye çocuk hazır şu iciyormus köyde bulamamışlar o yüzden konuşmuyormus. U sadece bir örnek genel anlamda sosyal problemi var ve bu çocuk okulda derslerinde çok başarılı. Belki annesi ilgilense hayattaki başarısı sadece dersle kalmayacaktı
Eşim pek oralı değil akışına bırakmak taraftarı. Ben korkuyorum çünkü ilkokulda işi iyice yaramazlığı vurabilir. Ben lise öğretmeninin.bu yaş seviyesi ne olmalı tam bilemiyorum. Çok zeki ama çok yaramaz ders çalışmıyor dediğim öğrencilerim gibi olsun istemiyorum. Yorumunuz için tesekkurler
genel filmlerde vs olur ya adam çok zekidir ama sosyal zekası düşüktür mantalitesi evet öyle bir ihtimal var ama eq iq dengesi de var o denge sağlandığında (çocuğun sosyal ihtiyaçlarına destek olunduğunda, nasıl iletişim kuracağı vs öğretildiğinde) çocuk hem zeki hem de sosyal olabilecektir....Ben anlamadım neden biraz parlak zekalı çocukların çok sorun yaşayacağını düşünüyorsunuz?
İşini iyi yapan bir öğretmen onun bireysel ihtiyaçlarına göre etkinlik verecektir. Misal arkadaşları rakamları öğrenirken o 4 basamaklı sayıları öğrenir, arkadaşları eldesiz toplama öğrenirken o eldeli toplama öğrenir gibi.