5.5 yaşında oğlum , normal mi

Esasen bir tık farklı olabilir

Bilsem var duydunuz mu bilmiyorum oğlum birinci sınıfta ben o Zaman duydum

Devletin özel yetenekli çocukları destekleme programı bir de sınavı var

Oğlum buna aday gösterilince sordum okula neye göre seçiyorsunuz diye ortamda bir tık farklı olanı seçiyoruz diyorlar

Örneğin benimki öğretmenin anlattığını hatırlayıp onun cümleleri ile söyleyip bir de arkadaşların böyle anlayamadı deyince yani deyip kendi kelimeleri ile ifade ediyormuş

Bir şekle bakınca bu taraftan görünüşünü değil de tersinden görünüşünü düşünüp onu çiziyormuş

Yahut öğretmenlerin davranışlarını falan gözlemleyip değerlendiriyor

Matematik seviyor öğretmen parmakla say diyor ona yaparken öyle yapıyorum işlemi ama kendim yaparken kafadan yapıyorum diyor fakat yazmayı sevmiyor çirkin yazıyor vs vs

Bir uzman görüş alabilirsiniz ama onlar da genelde bir farklılık bulmaya odaklı olabilir deneye sınıf içinde hep aynı yaştaki çocuklar içinde öğretmeni de değerlendirebilir

Bu arada bilsem açıklanmadı ama benim oğlum üstün vs değil sadece farklı bir yaşam ortamı vardı

biz karton kuyudan oyuncak yaparken diğer çocuklar 3 yaşından beri tüm tablet oyunlarını ezberlemişler

Kitap okuma alışkanlığı evdeki konuşma ortamı vs de değişikliklere sebep
Bilseme benimki de geçen yıl girdi ilk aşamayı geçti resim alanında. Öğretmeni hatta ısrarla bu çocuk farklı diye diretti. Ama bana göre de farklı değil farkındalığı vardı. İlgi açısından o da. Biz de değişik faaliyetler, müze gezileri, belgeseller sürekli bu sekildeydik okul öncesi. Nitekim öğretmen zeka testi için baya zorladı istemeyerek de olsa yaptirdim parlak zekalı denildi. Ama şekil vs. kavramlar acisindan cidden farklı bir gözle bakıyor ve resim yeteneği de var. Bu sene de bilseme girdi bakalım sonuç ne olacak merak ediyorum. Ama anlattiklariniza göre sizin ki daha bariz farklı bu konularda. Büyük ihtimal bilsemi kazanır heyecan felan yapmadiysa. :)

Ege bin takibini psikolog mu yapıyor.krwsimizin müdürü beni psikiloga yönlendirdi. Telefonda görüştüm durumu anlattım görüşmeye cagirdirlar

Evet canım bız aslında baska bır mevzu ıcın gıttık , egenın baska sorunu yoktu acıkcası ozguven sorunu vardı ama ondan hıc bahsetmemıstık , egenın ozel durumu babamızın bıyolojık baba olmamasıyla alakalı danısmaya gıttık. Orada Egeye bilinçaltı testi yapıldı , o testte anneye bagımlı oldugu ortaya cıktı . dıger durum ıcın egeyı normal sevıyeye cekmemız gerekıyor dedı, o yuzden basladık bız 12 seans oyun terapısı alacak. Bızde burada kendımızı degıstırecegız cunku ben egeyle asırı derecede ılgılendım D damdan ın dedıgı gıbı tabletle oynamak yerıne turlu aktıvıteler ve ugraslar bulduk kendımıze ama ege artık kabugunu kırmak ıstıyormus , ıstıyorda goruyoruz hem aramızdakı bagımlılıgı bag'a donustecegız hemde dıger mevzu ıcın zemını saglamlantıracagız . Ancak cocukların en guzel gelısım gosterdıgı anlar , kendı kendılerıne oyun kurup , oynadıkalrı konustukları zamanlarmıs. bız kayısı ılkokula basladıgında kopardık, zaten yanında olamıyorum hep odev hep odev , oynatalım vs derken ısler cıgrından cıktı .

Buarada ozguven sorunuda bu testte cıktı ancak asosyal degıl, daha cekımser veyada secıcı bılemıyorum . Bunu sormadım uzmana ama bu hafta sorucam dıger cocuklar gıbı degıl ege , yanı daha ıyı durumdamıyız yoksa ben anne oldugum ıcınmı goremıyorum bılemıyorum.

Buarada bence kesın goturun psıkologa dıyorum cunku 11 tane 10 'a 110 demesı cok guzel ancak bunu ogrettılermı okulda mesela bılmıyorum benım ege 5.5 ta ılkokula basladıgı ıcın bunları yapıyordu ancak ogretılıyorda yapıyordu

3 tane 8 24 sonucuna ulaşabilir mı bilemiyorum ama iki tane 10 karışırsa 20 10 tane 10 karışırsa 100 diyor ama kendi mı buldu işlem mı yaptı emin değilim. Emin olmadığım için 11 tane 10 u sordum 110 dedi.

Bir de 756 gibi büyük sayıları okuyor
Üstün zeka konusu çok kapsamlı bir konu belliki cocugunuz ya yaşıtlarına göre önde yada üstün her ikiside olabilir.ilgi alanları oluyor(uzay,hayvanlar alemi,anatomivb) muhakkak üstün zekalılarin sizin çocuğunuzun var mi mesela bunu da gozlemleyin derim.Maasallah algisi çok ıyiymis saat konusunu çok çabuk kavramış.

Üstün zekali değil farklılığı var gibi dediniz ya mesela illa o özel eğitime üstün zekalı çocuğu mu aliyorlar , o bir tik farkli olani almıyorlar mi ? Yapilan test nasil birseydi yazdınız mi görmedim direk son sayfadan bu yazdığınızi gördüm

Esasen farklılığı olanı alıyor da işte onun derecesi farklı

Okuldakiler bir tık farklıyı gönderdik dediler test içlerinden en farklıyı bulacakmış güya

Bu sene tablette örüntü çalışması imiş biz testi görmedik

Çocukları sınıfa aldılar tablette yapıyormuşsun seviye geçiyormuş vs vs oyun gibi benimki süre bitmeden bitti öğretmen aldı dedi

Birinci sınıf garip ortam kapıdan içeri koştur koştur aldılar hiç bilmedikleri bir yer kendi okulları da değil isteyen tuvalete gitsin vs demişler başlatmışlar saati gelince

Sonucu bilmiyorum daha

Mesela okul olgunluğu testleri var alanında uzman öğretmenler varken bu bana düşmez ama bence onlar artık objektif değil

Zira eskiden çocuk o tarz örüntü çalışmasını olağan hayatta edindiği deneyim ile kendisi algılayacak iken şimdi hem anaokulunda hem de dergi vs gibi şeylerde bunları deneyimliyor hatta ezberliyor

Benimki gibi görsel algısı fazla çocuklar başarılı oluyor ama o da yazmak istemiyor örneğin okuyor sorunun cevabı olan cümleyi kuruyor ama yazmaya gelince ya cümleyi unutuyor ya yanlış ya da çirkin yazıyor zira o okuyup anlamak istiyor bir de bunu yazmak ona gereksiz geliyor

buarada konu sahıbı sunu bır denesın ıstıyorum bılsemın ınt yazılı deneme sınavları var onlardan deneyebılır.

Çocuğunuz üstün zekalı ya da üstün yetenekli değil. Üstün zekalı çocuklar böyle olmazlar.. 2 yaşında büyüklerin esprilerine gülebilir ve 3 yaşında aritmetik işlem yapabilir. Sizin çocuģunuz sadece nispeten daha zeki daha atik. Akran eğitimi her zaman tüm egitimlerden iyidir. Akranlarından ayırmamak gerekir. Üstün zekalı çocuk iyi bi şey değildir. Çünkü eğitimleri çok zordur. Eğitim açısından en iyi çocuk normal çocuktur. Akranlarından farklılık göstermeyen çocuktur. Yani sizin cocugunuz zeki. Ama akranlarından farklı değil.
neden genelliyorsunuz? sizin dediğiniz erken çocukluk yıllarındaki üstün zekalı çocuklar ki onlarda da genelde 3 yaşından itibaren görülmeye başlıyor belirtiler ve bunlar arasında büyüklerin esprilerini anlamak filan yok.

Bilseme benimki de geçen yıl girdi ilk aşamayı geçti resim alanında. Öğretmeni hatta ısrarla bu çocuk farklı diye diretti. Ama bana göre de farklı değil farkındalığı vardı. İlgi açısından o da. Biz de değişik faaliyetler, müze gezileri, belgeseller sürekli bu sekildeydik okul öncesi. Nitekim öğretmen zeka testi için baya zorladı istemeyerek de olsa yaptirdim parlak zekalı denildi. Ama şekil vs. kavramlar acisindan cidden farklı bir gözle bakıyor ve resim yeteneği de var. Bu sene de bilseme girdi bakalım sonuç ne olacak merak ediyorum. Ama anlattiklariniza göre sizin ki daha bariz farklı bu konularda. Büyük ihtimal bilsemi kazanır heyecan felan yapmadiysa. :)

Yaaa demeyin öyle

Benim hiç gönderesim yok

Esasen sınava sokasım da yoktu ama sınıfta o girdi bu girdi diye yarış olur o eksik hissetmesin diye soktum

Ülkemiz garip geçen komşunun biri soruyor bilsem e girdi mi diye yani çocuk o sınava girmeyi önemli bir şey sanacak başarısızlık duygusu aşılayacaklar diye çekiniyorum valla

Biz bu sınav yüzünden çocuğa tablet aldık hiç tableti olmadı sınav tabletle imiş orada afallayıp kalmasın diye tablet aldık

buarada konu sahıbı sunu bır denesın ıstıyorum bılsemın ınt yazılı deneme sınavları var onlardan deneyebılır.
Onu dün indirdim denedim,çoğu testte ortalamanın üstünde çıktı sonucu. Yalnız süre bitimine yakın çıkan müzikte çok heyecanlanfi üst üste yanlış yaptı heyecanla. Müzik hiç olmasa daha sağlıklı olacakti belki

Yaaa demeyin öyle

Benim hiç gönderesim yok

Esasen sınava sokasım da yoktu ama sınıfta o girdi bu girdi diye yarış olur o eksik hissetmesin diye soktum

Ülkemiz garip geçen komşunun biri soruyor bilsem e girdi mi diye yani çocuk o sınava girmeyi önemli bir şey sanacak başarısızlık duygusu aşılayacaklar diye çekiniyorum valla

Biz bu sınav yüzünden çocuğa tablet aldık hiç tableti olmadı sınav tabletle imiş orada afallayıp kalmasın diye tablet aldık
Bu sınavı kazanirsa ikinci aşaması var daha. Genel yetenekten mi girdi sadece yoksa resim de var mı? Genel yeteneği kazanırsa ikinci aşamada zeka testi yapılacak. Resim alanında da resim yaptırılıyor konu ya da hikaye vererek. Hayırlısı olsun. Biz geçen yıl sınava gireceğini soylemedik bile. :) Sınav günü öğrendi. Değişik güzel şekilli sorular varmış kazanma kaybetme yok bir bakilacakmis yapıp yapamadigina demiştik. :) Hiç ordaki soru tiplerini görmemişti bile önceden. Bu sene duydum da bilsem hazırlık kursu bile yapmışlar. :KK70:

Evet canım bız aslında baska bır mevzu ıcın gıttık , egenın baska sorunu yoktu acıkcası ozguven sorunu vardı ama ondan hıc bahsetmemıstık , egenın ozel durumu babamızın bıyolojık baba olmamasıyla alakalı danısmaya gıttık. Orada Egeye bilinçaltı testi yapıldı , o testte anneye bagımlı oldugu ortaya cıktı . dıger durum ıcın egeyı normal sevıyeye cekmemız gerekıyor dedı, o yuzden basladık bız 12 seans oyun terapısı alacak. Bızde burada kendımızı degıstırecegız cunku ben egeyle asırı derecede ılgılendım D damdan ın dedıgı gıbı tabletle oynamak yerıne turlu aktıvıteler ve ugraslar bulduk kendımıze ama ege artık kabugunu kırmak ıstıyormus , ıstıyorda goruyoruz hem aramızdakı bagımlılıgı bag'a donustecegız hemde dıger mevzu ıcın zemını saglamlantıracagız . Ancak cocukların en guzel gelısım gosterdıgı anlar , kendı kendılerıne oyun kurup , oynadıkalrı konustukları zamanlarmıs. bız kayısı ılkokula basladıgında kopardık, zaten yanında olamıyorum hep odev hep odev , oynatalım vs derken ısler cıgrından cıktı .

Buarada ozguven sorunuda bu testte cıktı ancak asosyal degıl, daha cekımser veyada secıcı bılemıyorum . Bunu sormadım uzmana ama bu hafta sorucam dıger cocuklar gıbı degıl ege , yanı daha ıyı durumdamıyız yoksa ben anne oldugum ıcınmı goremıyorum bılemıyorum.

Buarada bence kesın goturun psıkologa dıyorum cunku 11 tane 10 'a 110 demesı cok guzel ancak bunu ogrettılermı okulda mesela bılmıyorum benım ege 5.5 ta ılkokula basladıgı ıcın bunları yapıyordu ancak ogretılıyorda yapıyordu

Seni burada buldum yazayım konu sahibi kusura bakmaz herhalde

Ben çok gaz vermemek kazım yapamadığı şeyi güzel vs dememek lazım demiştim de rehberlik aman destekle diyor demiştik

Senin uzmanı çok sevdim esasen keşke İstanbul da olsam zira o aslansın vs demeyin farkındalık yaratın fikri bence de olması gereken

Bu arada bir anekdot hafta sonu oğlumla sinemaya gittik istersen pazar baban da olur birlikte gideriz dedim ben seninle gitmeyi seviyorum dedi

Çünkü ben onu geçen yalnız tuvalete vs gönderdim babası olsa peşinden ayrılmaz bağımsızlık istiyor

Su almaya büfeye de gitti hatta salona geçerken Mısır'ımızı dışarda unutmuşuz onu da gidip aldı

Babamız pimpirikli o nedenle çocuk dışarı gezmelerini benimle istiyor ki ben daha kuralcıyımdır her istediğini almam falan

Özel bir cocuk oldugunu dusunuyorum.
Ogretmenlerin soyledigi gibi zeka testi yaptirmaniz mantikli.
Belki okul degistirmeniz gerekecek.
Benim kucuk erkek kardesim de anlattiginiz gibiydi, sinif atlattilar,ucretsiz dil egitimi gordu yasi kucuktu ustelik. Oyuncaklarla oynamak yerine birseyler ogrenme.cabasindaydi.kemdi kendine icatlar yapardi,
Her konuda mutlaka bir bilgisi var.
Hem sayisal hem sozel zekasi dikkat cekici.
Istedigi meslegi secti suan avukat
Masallah sizin oglunuza da umarim hersey cok guzel olur :nazar:

Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.

300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar

100 den geri teker ve ikişer sayıyor

İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.

İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.

Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.

Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı

Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.

İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor
Merhaba. Birkaç soru sormak istiyorum. Uykuya meyli nasıl. Mesela uykuya az ihtiyaç duyuyor mu? Ölüm korkusu,sevdiklerini kaybetme korkusu yaşıyor mu? Dikkatinizi çeken başka korkuları var mı? Algılarının açık olduğu dikkatinizi çekti mi?siz şifreli bile konuşurken anlamlandırabildiği şeyler oldu mu?hani bundanda hiçbirşey kaçmıyor gibi. Sadece bunlar tek başına belirti değil tabi. Ama bence çocuğunuz üstün zekalı olma ihtimali yüksek. Oyun terapisi ve ardından yaşına uygun bir test yapılıyor. İsmini unuttum ama denver olabilir 6 yaş için. Mutlaka yaptırın. Ama önce oyun terapist alın. Mutlaka bir pedegogla görüşün. Maalesef uygun bir eğitim alamıyorlar. Gittiği okula bilgi verildiğinde dikkatli davranacaktır. Çocuğun bu durumu bilmemesi ve ayrıştırılmaması gerekiyor. Buna dikkat edin. Çocuk üniversiteleri ve üstün zekalı çocuklar derneği vb yerlerden ekstra etkinliklere katılabilir. Ama unutmayın çocuk farklı olduğunu hiç hissetmemeli.

Merhaba. Birkaç soru sormak istiyorum. Uykuya meyli nasıl. Mesela uykuya az ihtiyaç duyuyor mu? Ölüm korkusu,sevdiklerini kaybetme korkusu yaşıyor mu? Dikkatinizi çeken başka korkuları var mı? Algılarının açık olduğu dikkatinizi çekti mi?siz şifreli bile konuşurken anlamlandırabildiği şeyler oldu mu?hani bundanda hiçbirşey kaçmıyor gibi. Sadece bunlar tek başına belirti değil tabi. Ama bence çocuğunuz üstün zekalı olma ihtimali yüksek. Oyun terapisi ve ardından yaşına uygun bir test yapılıyor. İsmini unuttum ama denver olabilir 6 yaş için. Mutlaka yaptırın. Ama önce oyun terapist alın. Mutlaka bir pedegogla görüşün. Maalesef uygun bir eğitim alamıyorlar. Gittiği okula bilgi verildiğinde dikkatli davranacaktır. Çocuğun bu durumu bilmemesi ve ayrıştırılmaması gerekiyor. Buna dikkat edin. Çocuk üniversiteleri ve üstün zekalı çocuklar derneği vb yerlerden ekstra etkinliklere katılabilir. Ama unutmayın çocuk farklı olduğunu hiç hissetmemeli.
Bebekliginde çok az uyurdu kardeşleri olduktan sonra daha iyi anladım çok az uyuduğunu.cok hareketliydi her zaman. Bir de oyun oynarken bile bir kulağı hep biDe lafın ortasında pat diye girip yorum yapıyor ama bunlar bı yaşta normal gibi

Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.

300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar

100 den geri teker ve ikişer sayıyor

İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.

İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.

Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.

Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı

Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.

İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor

Muhtemelen üz (üstün zekalı-yetenekli) tanısı alırsınız ve okula başlamadan bilinmesi iyi olur okulda ona göre önlem alırlar...

Yalniz bunları çocuğunuzun yanında konuşmayin etrafinizda dillendirmeyin çocuğa etkileri hoş olmaz kaş yapayim derken göz çıkarırsınız...

Okula başladığında da bilsem (üstün yetenekliler için bilim sanat merkezi) sınavlarına girebilir...okulundan destek eğitim odası açılmasıni isteyebilirsiniz fakat bunlardan daha önemlisi çocuğunuzun gelişmesine fırsat verecek ortamları yaratmanız aman o eğitimi alsin buraya gutsin telaşına düsmeden çocuğunuzun isteklerini karşılayıp mümkün mertebe sorularına cevap vermeye çalışın...onlar zaten çok akıllı farklı bir eğitim almadan onca şeyi öğrenmiş iş ki mutlu rahat huzurlu olsunlar

Benim oğlumda öyleydi zeka testi yapılıp nolcakki ne işe yaracak bilmiyorum bana da dediler hep yaptırmadım iyi bir okul ve iyi bir öğretmen bulun ona ilkokul için , öğretmen iyiyse onu ileri de olsa çok güzel idare eder

benim de şubat 2012 doğumlu bir kızım var.
4.5 yaşından beri okuyup yazıyor, kafadan toplama çıkarma işlemleri yapıyor (2 basamaklı sayılarla), ileri-geri ritmik sayma vs matematikte çok iyi.
bana da çevremden sürekli zeka testi yaptır önerileri geliyor ama gereksinim duymuyorum.
üstün zekalı çocukların özelliklerini okuyunca zaten, dahi değil parlak zekalı olduğu düşünüyorum (6 aylıkken konuşmaya, 1 yaşında resim yapmaya, 3 yaşında yazı yazmaya falan başlamadı :))
okul pedagogumuz da parlak zekalı olduğunu düşünüyor, o yüzden zeka testlerine sokup belgelendirip ötekileştirmek yerine ilerde özel yetenek sınavlarına sokup, ilgi alanlarına göre desteklemeyi tercih ediyorum.

Gerçi test yaptırıp iyi çıkarsa sonuç istediğin okula daha rahat yazdırırsın adres falan istemezler

Bu sınavı kazanirsa ikinci aşaması var daha. Genel yetenekten mi girdi sadece yoksa resim de var mı? Genel yeteneği kazanırsa ikinci aşamada zeka testi yapılacak. Resim alanında da resim yaptırılıyor konu ya da hikaye vererek. Hayırlısı olsun. Biz geçen yıl sınava gireceğini soylemedik bile. :) Sınav günü öğrendi. Değişik güzel şekilli sorular varmış kazanma kaybetme yok bir bakilacakmis yapıp yapamadigina demiştik. :) Hiç ordaki soru tiplerini görmemişti bile önceden. Bu sene duydum da bilsem hazırlık kursu bile yapmışlar. :KK70:

Biz de öyle dedik işte etkinlik vs dedik

Ama bir çıktı bu esasen bir sınavmış dedi

Resim var alan olarak

Ama işte şunu çiz derlerse onu çizer esasen kendine bıraksalar garip resimler çizer

Geçen bir karikatür çizmiş şezlongda birisi yatıyor merhaba diyor birisi de onu görüp imdatttt deyip kaçıyor

Biz bir türlü neden kaçtığını anlamadık zira ben uzaylı olan yaratığı düzgün çizemediği insan sanmıştım oysa o özellikle garip çizilmiş zira uzaylı imiş

Ben onun gibi düşünemiyorum ki

Babası arabanın tekerlerini değiştireceği
Zaman bagaja sığmıyor dedi olmaz sığar dedi

Bize resim çizip anlattı altta yedek lastiğin duyduğu yer üstünde de iki bagaj katı varmış yedek lastik sığdığına göre diğerleri de sığarmış

Esasen farklılığı olanı alıyor da işte onun derecesi farklı

Okuldakiler bir tık farklıyı gönderdik dediler test içlerinden en farklıyı bulacakmış güya

Bu sene tablette örüntü çalışması imiş biz testi görmedik

Çocukları sınıfa aldılar tablette yapıyormuşsun seviye geçiyormuş vs vs oyun gibi benimki süre bitmeden bitti öğretmen aldı dedi

Birinci sınıf garip ortam kapıdan içeri koştur koştur aldılar hiç bilmedikleri bir yer kendi okulları da değil isteyen tuvalete gitsin vs demişler başlatmışlar saati gelince

Sonucu bilmiyorum daha

Mesela okul olgunluğu testleri var alanında uzman öğretmenler varken bu bana düşmez ama bence onlar artık objektif değil

Zira eskiden çocuk o tarz örüntü çalışmasını olağan hayatta edindiği deneyim ile kendisi algılayacak iken şimdi hem anaokulunda hem de dergi vs gibi şeylerde bunları deneyimliyor hatta ezberliyor

Benimki gibi görsel algısı fazla çocuklar başarılı oluyor ama o da yazmak istemiyor örneğin okuyor sorunun cevabı olan cümleyi kuruyor ama yazmaya gelince ya cümleyi unutuyor ya yanlış ya da çirkin yazıyor zira o okuyup anlamak istiyor bir de bunu yazmak ona gereksiz geliyor

Oğlum 2.5 yaşında 3 yaşı diyebilirz sanirim artik, yaşının geregi mi bilmiyorum ama sanki ezberci gibi gördüğü seyleri unutmuyor,konuşmaları ve yerleri vs 1 sene önceki konuşmaları hatirliyor ama hepsini değil tabiki , ben gozlemlerinden değil biraz kendindende akil yurutsun istiyorum...
Bu yasta belkide unutmama hafiza daha berrak bilmiyorum

X