bu yazdıkların hayati tehlike değilki.....[/QUOTE
bazıları hayati tehlikedir. özellikle atoni kanamaları denen doğum sonrası durdurulamayan kanamalar sonucu kanama durdurulamazsa rahim alınır bazen bu bile annenin kaybına neden olabilir. (şahsen şahit olduğum vakalar var)bu kanamaların büyük kısmıda çoğul gebelikler sonrası görülür çünkü rahim kasları okadar gerilirki doğumdan sonra kanamayı durdurmak için kasılmaları gerekirken kasılamazlar..eskiden (kadıncağız doğumdan sonra öldü ) denilen olaydır. preeklempsi ve eklempside ölümle sonuçlanabilecek durumlardır ve yapılan çalışmalar çoğul gebeliklerde bu komplikasyonların riskinin oldukça arttığını göstermiştir.burada amacım felaket tellalcılığı yapmak yada şahısları yönlendirmek değil. yada insanları korkutmakta değil. burda ne işin var derseniz bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim ki ikiz gebelik bile beni korkutuyor. size şu konuda katılıyorum rabbim elbette bizim için en iyisini düşünür bu bir imtahandır. amenna.. ondan gelen başım üstüne..yanlız burda nacizane size belirtmek istediğim çok bilgili ve ehil olmadığımız konularda yorum yaparken biraz daha temkinli olalım. günahtır...hayati tehlike değil ki...gibi. bu arada sizin tevekkülünüzede hayranım baştan beri sizi takip ediyorum umarım sağlıklı bir şekilde yavrularınızı kucağınıza alırsınız...
cevabınız için teşekkür ederim. tabiki tecrübem olduğundan değil. ben sadece artık tıp öyle ilerlediki sizinde dediğiniz gibi eskiden kadıncağız doğumda ölürdü. şimdi kanamayıda durdururlar. hani gerekirse kan takviye edilir. rahimin alınmasıda hayati tahlikeye girmez sonuçta rahimi alınan bisürü kişi var diye düşündüm.tansiyon şeker gibi şeyler tedavi gerektiren hastalıklar diye düşündüm. benimde niyetim kimseye fetva vermek değil. bende içinden çıkılmaz bir durumdayım. hatta benim iin için annenin hayati tehlikesinden ziyade bebeklerin hayati tehlikesi bile zor bir durum. düşünsenize bir şimdi 10 haftalık bebeğin ölmesi var birde elinize almış olduğunuz yavrunun ölmüş olması var. evlat acısı neticede. ama rabbimizin emirleride var bu konuda... ve kesinlik kazanmış bir şeyde yok. önümüzde sağlıklı doğumlarda var. inanın karar vermek çok zor... bu dünya değil beni ahiret daha çok korkutuyor ne yalan söyleyeyim. ama yazdıklarınızıda araştıracağım. tekrar teşekkür ederim.
o kadar zor durumdayım ki anlatamam. aslında benim hayati tehlikem önemli tabi.. bana bişey olursa onlara kim bakar ve bir kızım daha var..ama ben onları doğurduktan sonra küvez bulamamaktan. ne bileyim hastaneye yetişememekten çaresizlikten bişey olursa diye korkuyorum. eğer hayırlı olan ikisinin gitmesiyse onları rabbimin alması için dua ediyorumki o zaman hiç üzülmem. böyle olacağını bilseydim 3 tane transfer ettirirmiydim. teseyle sperm bulundu. zor tutar bu defa sandım... bir daha deneyemem yaşımda geçiyor ya tutmazsa diye düşündüm hep....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?