• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4'üz Gebelik ve (redüksiyon)

ya bende çok korkuyorum hala karar vermiş deilm rabbim bizi bu seçimde kendisi kurtarır inş seçim yapmak zorunda kalmayız benim dr umda çok ısrarcı kesinlikle yapamazsın gidemezsin birkaz dr a sordum hepsi göze alınmıcak risleri var diyor kimse istemez aldırmak hele 4 yıl koştur dur sen 1 isterken rabbin 4 versin ne büyük bir nimet ama dr gözü çok korkutuyor ve yanlış kararlar vercem diye çok korkuyorum inş sorun olmaz kuzum senin 4 ü ayrı yumurtamı yoksa tek yumurta ikizide varmı araalarında benim biri tek yumurta ikizi ve dr tüpte bazen tek yumurtalarda genetik sorun olabiliyor dior ne yapacağımı şaşmış durumdayım.

rabbım sıze kolaylık versın kızlar cok zor...............ama bılınkı kısmetten öteye yol yok..........reduksıyon yaptıranların coğu yola cok rahat devam edıyo aslında...............anma nadırde olsa kı çok nadır yuzde bes rıskı var............ınş hersey yuregınıze gıore olur

arkadaşlar zor bir karar aşamasındasınız ,,, herşekilde amacınız sağlıklı bebekler dünyaya getirmek ,Rabbim bu şekilde nasip ettiyse bu şekilde devam etmek daha mantıklı geliyor bana ,tek olunca da risk var risk her zaman var yani bende 34 haftalık erken doğum yaptım ve oğlumu kaybettim ,,,ömürleri varsa eğer hiçbişeycik olmaz ama Rabbim nasip etmesse yapacak bişey yok..Yinede son karar sizin Rabbim her şekilde hayırlısını versin inş...

kayra tatlım haftaya salı kontrolüm var şuan beklemedeyim cnm 11. hafta işlem yaparız diorlar ben hala karar vermiş deilim cnm sen ne yapmayı düşünüyorsun karar verdinmi cnm..

yok güzelim ben gördüm bebişleri aldıramam ya. kolları bacakları oynuyo ya. benim ilk hamileliğimde üçüzdü. biri tek ikisi tek yumurtadaydı. ikizleri alalım dediler yine. aldırmadım. kendiliğinden öldüler.....eğer nasip değilse rabbim alır zaten... dayanamam ben bu redüksiyona. sakat olur diyor eltimin bir kızı var 6 ayda bir ameliyat oluyor. tek doğdu. alnımda varsa bunları aldırır kalan iki tanede görürürüm. bekleyelim bakalım nasibizde ne varsa. inşallah hayırlısını verir rabbim ikimizede.

evet aarkadaşlar fırsatım yok giremiyorum ama aklımdasınız allah size kolaylık versin karar sizin tabiki ama diger arkadaşlarında dedigi gibi icecek suları varsa kimnederse desin herşey olacagına varır ama arkadaşında dedigi gibi 3 tanede olsa erken dogum kesin 4 tanede olsa erken dogum kesin ikitanede bile o risk var onun için bubahane degil bendede hepsi ayrı keselerdeydi bende nere gittimse alalım dediler tabiki doktrlar ole diyecekler ama şimdi bebişlerim bi görseniz allahım kararsızlıkta bırakmasın arkadaşlar allah kolaylık versin ama şunu tekrarlıyorum herşey olacagına varır...

doğru söylüyorsun. rabbim kararladı ama biz düşünüp duruyoruz. biz böyle yapınca rabbim gülermiş. sanki düşününce benim ona nasip ettiğimi değiştirecek gücü varda diye. biz aciziz ne nasipse onu göreceğiz.

inş rabbim bizi seçimden uzak kılar hayırlısıyla taşıyabileceğimiz kadarıını nasip eder bizlere
bugün ilçe müftülügünü ve ist müftülüğünü aradım sordum dedki normal durumde kesinliekle alınamaz dedi bebbek canlandıysa kalbi atıyorsa sakatta olsa özürlüde olsa onu veren yüce allah dedi ama taki annenin haytı riski varsa dinen sakınca yoktur dedi.
netten araştırdıım anne için riskleri
yüksek tansiyon , kalıcı şeker, doğumda aşırı kanama, rahim ameliyatı, gerekirse rahim almaya kadar gidiyormuş anne için büyük riskler taşıyor yazıyordu
çok kararsız ve çıkmazdayımmmm bennnnnnnn:çok üzgünüm:

oooooooooooooo bereketlı anneler artıyooooooooooooooooooo.................ınş rabbım kolaylastırsın ..........hakkınıda ne hayırlı ıse onu nasıp etsın.............

bu yazdıkların hayati tehlike değilki.....[/QUOTE

bazıları hayati tehlikedir. özellikle atoni kanamaları denen doğum sonrası durdurulamayan kanamalar sonucu kanama durdurulamazsa rahim alınır bazen bu bile annenin kaybına neden olabilir. (şahsen şahit olduğum vakalar var)bu kanamaların büyük kısmıda çoğul gebelikler sonrası görülür çünkü rahim kasları okadar gerilirki doğumdan sonra kanamayı durdurmak için kasılmaları gerekirken kasılamazlar..eskiden (kadıncağız doğumdan sonra öldü ) denilen olaydır. preeklempsi ve eklempside ölümle sonuçlanabilecek durumlardır ve yapılan çalışmalar çoğul gebeliklerde bu komplikasyonların riskinin oldukça arttığını göstermiştir.burada amacım felaket tellalcılığı yapmak yada şahısları yönlendirmek değil. yada insanları korkutmakta değil. burda ne işin var derseniz bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim ki ikiz gebelik bile beni korkutuyor. size şu konuda katılıyorum rabbim elbette bizim için en iyisini düşünür bu bir imtahandır. amenna.. ondan gelen başım üstüne..yanlız burda nacizane size belirtmek istediğim çok bilgili ve ehil olmadığımız konularda yorum yaparken biraz daha temkinli olalım. günahtır...hayati tehlike değil ki...gibi. bu arada sizin tevekkülünüzede hayranım baştan beri sizi takip ediyorum umarım sağlıklı bir şekilde yavrularınızı kucağınıza alırsınız...

cevabınız için teşekkür ederim. tabiki tecrübem olduğundan değil. ben sadece artık tıp öyle ilerlediki sizinde dediğiniz gibi eskiden kadıncağız doğumda ölürdü. şimdi kanamayıda durdururlar. hani gerekirse kan takviye edilir. rahimin alınmasıda hayati tahlikeye girmez sonuçta rahimi alınan bisürü kişi var diye düşündüm.tansiyon şeker gibi şeyler tedavi gerektiren hastalıklar diye düşündüm. benimde niyetim kimseye fetva vermek değil. bende içinden çıkılmaz bir durumdayım. hatta benim iin için annenin hayati tehlikesinden ziyade bebeklerin hayati tehlikesi bile zor bir durum. düşünsenize bir şimdi 10 haftalık bebeğin ölmesi var birde elinize almış olduğunuz yavrunun ölmüş olması var. evlat acısı neticede. ama rabbimizin emirleride var bu konuda... ve kesinlik kazanmış bir şeyde yok. önümüzde sağlıklı doğumlarda var. inanın karar vermek çok zor... bu dünya değil beni ahiret daha çok korkutuyor ne yalan söyleyeyim. ama yazdıklarınızıda araştıracağım. tekrar teşekkür ederim.

nyc canım rabbim hakkımızda hayırlısını versin. arkadaşımın ihtarı iyi oldu. kendi kararlarımızı kendimiz vermeliyiz. sonuçları ne olur bilemeyiz. seni etkilediysem özür dilerim. etkilemekte istemem... ne karra verirsek verelim hayırlı olur inşallah.

cevabınız için teşekkür ederim. tabiki tecrübem olduğundan değil. ben sadece artık tıp öyle ilerlediki sizinde dediğiniz gibi eskiden kadıncağız doğumda ölürdü. şimdi kanamayıda durdururlar. hani gerekirse kan takviye edilir. rahimin alınmasıda hayati tahlikeye girmez sonuçta rahimi alınan bisürü kişi var diye düşündüm.tansiyon şeker gibi şeyler tedavi gerektiren hastalıklar diye düşündüm. benimde niyetim kimseye fetva vermek değil. bende içinden çıkılmaz bir durumdayım. hatta benim iin için annenin hayati tehlikesinden ziyade bebeklerin hayati tehlikesi bile zor bir durum. düşünsenize bir şimdi 10 haftalık bebeğin ölmesi var birde elinize almış olduğunuz yavrunun ölmüş olması var. evlat acısı neticede. ama rabbimizin emirleride var bu konuda... ve kesinlik kazanmış bir şeyde yok. önümüzde sağlıklı doğumlarda var. inanın karar vermek çok zor... bu dünya değil beni ahiret daha çok korkutuyor ne yalan söyleyeyim. ama yazdıklarınızıda araştıracağım. tekrar teşekkür ederim.

ben sizi çok iyi anlıyorum hatta gün gün sizi takip ettim desem yalan olmaz. 4 tane olduklarını öğrendiğiniz gün ben bile şok olmuştum. biz transfer günü doktorumuza net olarak 2 tane transfer edelim dedik halbuki doktorum ve embriyolog 3 tane önermişti. allahtan 2 tane transfer edildi ikiside tuttu. çünkü ben ve eşim kesinlikle redüksiyona gidemeyiz dedik. hele eşim lafını bile ettirmem dedi. ikimizinde tek korkusu günaha girmekti. bide hangisine kıyabilirsin...sizden sonra korktum pazartesi doktoruma sordum tekrar bölünme olabilir mi diye artık olmaz dedi...bu arada 7+5 gebeyim..yani diyeceğim durumunuz gerçekten zor. rabbim yardımcınız olsun. sizi bu zor kararın sıkıntısından tez zamanda feraha çıkarsın. aralık ayında 10 haftalık bebeğimin kalbi durdu kürtajla aldılar...o gün yarabbim dedim sırf istemedikleri için aldıranlar sana nasıl hesap verecek...ama tabi sizin durumunuz çok farklı. kararınız ne olursa olsun rabbim sağlıcakla doğurmayı nasip etsin... hepimize inşallah.

o kadar zor durumdayım ki anlatamam. aslında benim hayati tehlikem önemli tabi.. bana bişey olursa onlara kim bakar ve bir kızım daha var..ama ben onları doğurduktan sonra küvez bulamamaktan. ne bileyim hastaneye yetişememekten çaresizlikten bişey olursa diye korkuyorum. eğer hayırlı olan ikisinin gitmesiyse onları rabbimin alması için dua ediyorumki o zaman hiç üzülmem. böyle olacağını bilseydim 3 tane transfer ettirirmiydim. teseyle sperm bulundu. zor tutar bu defa sandım... bir daha deneyemem yaşımda geçiyor ya tutmazsa diye düşündüm hep....

o kadar zor durumdayım ki anlatamam. aslında benim hayati tehlikem önemli tabi.. bana bişey olursa onlara kim bakar ve bir kızım daha var..ama ben onları doğurduktan sonra küvez bulamamaktan. ne bileyim hastaneye yetişememekten çaresizlikten bişey olursa diye korkuyorum. eğer hayırlı olan ikisinin gitmesiyse onları rabbimin alması için dua ediyorumki o zaman hiç üzülmem. böyle olacağını bilseydim 3 tane transfer ettirirmiydim. teseyle sperm bulundu. zor tutar bu defa sandım... bir daha deneyemem yaşımda geçiyor ya tutmazsa diye düşündüm hep....

ne denebilirki.. rabbim yardımcınız olsun. ama tıp annenin beyin ölümü gerçekleştiği durumlar hariç her durumda ilk önce annenin hayatına öncelik verir. ne olursa olsun...önce anne gelir.umarım sıkıntı yaşamazsınız. ama eğer dördüz devam ederseniz sanırım doğumu ve takibi büyükşehirde yaptırmak durumunda kalacaksınız...size ve diğer arkadaşlara tek duam rabbim feraha çıkarsın. bu arada bende 33 yaşındayım ve hiç çocuğum yok. kanımda pıhtılaşma sorunu var. hergün kan sulandırıcı iğne oluyorum.kanamalarım oluyor ve oldukça riskli bir gebeyim. yani herkesi bir yönden sıkıntısı var. rabbim hepimize yardım etsin...

Back