• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4'üz Gebelik ve (redüksiyon)

Nyc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
69
1
86
43
İstanbul
Merhaba arkadaşlar siteye çok önce üye olmuştum ama hiç yazmak kısmet olmadı temmuz ayında yaptırdğım ilk mikromda hamile kaldım 5+1 de keseleri görmeye gittiğimizde toplam 3 kesem vardı yinede çok sevinmiştim ve inaının yola devam etmek istiyordum ama dr.umuz kendiliğinden de gidebilir demişti herşeye hazırlıklı olun die ve kalp atışlarını duyamamıştık 15 gün sonraya gün verildi 7+1 de gittğimizde 4 tane bebeğim olmuş biri kendi içinde bölnmüş ve tek yumurta ikizi olmuş 4'ünün de kalbi atıyordu dr.umuz 11. haftaya kadar bekleyelim kendinden bişi olmazsa 11. haftada tek yumurta ikizlerini almak istiyor ve kesinlikle çok riskli olduğnuu ve hem benim hemde diğer 2 bebek için çok riskli oldunğu söylüyor bende çok vicdan yapıyorum aldırmakta istemiyorum 4 yıl koşturduktan sonra ve 2 tane düşükten sonra kıyamıyorum kaç gündür ağlıyorum siz olsanız napardınız aranızda dördüze gebe kalıp aldran ve sorun yaşamayan varmı? benneyaptımki

canım ben böyle birşey yaşamadım.. allah sana sabır versinn.çok zor olmalıı.ama şunu unutmakii şu dünyada yiyecek ekmekleri varsaa onlar seninledir

4 bebek taşıman imkansız gibi bişey.
muhakkak erken doğum olur.
insan kıyamaz tabi,hele çok beklediyse.
ama sonradan pişman olmaktansa,
baştan önlemini al.
Allah yardımcın olsun.
bu arada ben üçüz hamile kalmıştım ilk tüp bebekte.
erken doğumla kaybettim onları.
şimdi ikiz hamileliklerden bile korkuyorum.
dördüz gerçekten çok zor canım.

valla bu konuda öyle çok şey yazdıkki... bazen kimseyide etki altında bırakmak istemiyorum yazmadanda duramıyorum karar senin.........

. ama şu kadarını söyleyeyim. 4 ünüde doğuran var.......tek bebeğe hamile kalıp kaybeden yada prematüre doğurup zor günler yaşayanda var. alnına yazılana yapacak şey yok. ister tek ister 5.......aslında sen kendini ona teslim edersen rabbim kararlıyor....şu an benimde üçüz doktorumda redüksiyonda ısrarlı. ama hiç niyetim yok. ben teslim ettim. rabbimda hayırlısını versin...

ilk hamileliğimde üçüzdü. redüksiyon istemedim. ikisi kendiliğinden sonlandı. teki kaldı. yani rabbim kararladı. ona güveniyorum. taşıyamayacağım yükü vermez inşallah.

Son düzenleme:
sanırım umudumsun adlı arkadaş dorduzdu ıkısını sonlandırdı problemsız ılerlıyo ama epeydır gırmıyo............bu karar cok zor..........sen vereceksın yınede bu kararı...........ınş rabbım yardımcın ols

Öncelikle Allah bebeklerini sana bagislamasini dilerim...
Bu sitede kuzzum28 arkadasimiz dogal yolla dördüzlere hamile kalip hepsini saglikli bir sekilde dogurdu...
Bebekler senin tabiki kimsenin karismaya hakki yok ama ben olsam hepsini dogurmak isterdim...
Allah hakkinda hayirlisini versin

canım benim aynı yoldan bende geçtim hemde çok zor bi kararla.defalarca tedaviden sonra böle bi kararı vermenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.ama bende yapmak zorunda kaldım benimde kanamam bile başlamıştı erkenden hepsini kaybetmekle karşı karşıyaydım ve 2 sini sonlandırdık.allaha şükür şuana kadar bi problem olmadı sadece bi kere kanamam oldu.bu işlemden sonraki risk çok az dedi bana doktorum bilen birinin yapması çok önemliymiş.eminim zor ama doğru kararı sen vereceksin

e kızım ben sana ne diyeyim.sana akıl verdik. aynısı başıma geldi.........bugün doktora gittim. birisi bölünmüş şimdi dördüz.....

Son düzenleme:
valla canım karar senın tabıkı ama ben senın yerınde olsaydım rabbım bana 4üz mü nasıp etmiş sonlandırma işlemine girmezdım hiç 8ziz doğuran bıle var ona bakarsan olacagı varsa yıyecek ekmegı varsa olur zaten

arkadaşlar inanın bende çok istiyorum inaninki ilk zamanlar üçüzdü aklımın ucundan dahi aldırmak ibiri hiç geçmedi nasıl kıyardım bukadar bekledikten sonra ama dr.umuz kesinlikle doğurmazsın hayatı riskin var dedi ama çok kararsızım rabbim bana bırakmaz inş bu seçimi
kayracım sana nediyim bilemiyorum tatlım hayırlısı olsun inş senin içinde aynı benim durumumda oldun sende inş devam etmek istersen hayırlısıyla rabbim sonuna kadar devam etitrir ben hala çok kararsızım eşimde dr.dan yana oda bana bişi olcak diye korkuyor
sen kaç haftalıksın cnm ben bugün 7+5 oldum.

arkadaşlar inanın çok çıkmazdayım üçüz olsaydı asla ama asla aldırmazdım bukadar koşturmadan sonra nasıl kıyardım meleklerime ama dr.um kesinlikle izin vermiyor hayati risikin olur taşıyamazsın dior çıkmazdayımm eşimde dr.dan yana oda bana bişi olcak die korkuyorum bilemiyorum napıcam inş rabbim bu seçimi bana bırakmaz.

kayracım sanada tebrik ederimmi diyim bilmiyorum cnm eğer dördüzlerlede devam edersen rabbim sana hayırlısıyla sonunu görmeni nasip etsin cnm inş sorunsuz bir hamilelik geçirirsin inş bende tercih durumunda kalmam :Saruboceq: sen nekadarlık oldun cnm ben bugün 7+5im.

slm arkadaşlar herkeze ben konuya arkadaşım soyle gireyim defalarca yazılarımda yazdım ama arkadaşım gormemiştir oncelikle bnm kuzzularımı gorseniz yok boyle birnimet boyle birgüzellik arkadaşım bn tüp olayından başta soyleyeyim anlamıyorum bolünme falan derken herhalde keselerini diyorsun ben ilk hamile kaldıgımda hangi doktora gittiysek aldırın ikisini dediler oyle olur boyle olur biz aldırmadık tabi karar senn bukonuda etki yapmak istemem ama allahım dedik biz aldırmıyoruz nasipse olur dedik cok şükür sıkıntılar var ama korkulan kadar degil dördüz derken abartmayalım ama erken dogum kesin konuyu dagıttım arkadaşlar ama yazmayla bitmez sormak istedigin nevarsa cevaplaya bilirrsem cevaplarım arkadaşım taammı yaz

nyc ben 8+6 haftalıkım 12 . haftaya kadar karar verme sürem varmış....mevlam kararlar inşallah. hayırlısını...

kuzzum en son okuduğumda 3 ü evde 1 i hastanedeydi. bacım noldu sonuç.... çıktımı oğlun hastaneden. bebeklerin sağlığı iyimi canım.... aslında ben senin topikte bunu sana sormuştum. redüksiyon demedimi doktorlar diye. bak benim başıma geldi...

Son düzenleme:
kuzzum bacım sık sık gir ya topiğe nolur tecrübene ihtiyaç var. eskişehirde küvez sorunu varmış... burda yapamazmışım doğumu. hiçbir doktor kabul etmiyor burda takibi. akıla ihtiyaç var......

kaç aylık doğum yaptın..... kaçar kilo oldular........doğumda hastanede karşılaştığın zorluklar nelerdi.....

masallah 4 lerimiz artiyor kayram rabbim sanada hayirli ne ise onu nasip etsin.bak ne güzel en güzel örnek kuzum ne güzel dogum yapti bazi sikintilar tabiki olmustur ama ne güzel hepside saglikli ALLAHIMA sükür.benim olsa bende hic düsünmedim nasipte ne varsa o oluyor zaten.
bak seybay kardesime sona geldi o kadar sikintiyi cekti.doguma günler kala minigi gitti.ama masallah cok taktir edilecek bir anne.rabbimin diledigi oluyor.cok zor bir secim 4 yavrundan ikisini,iki canini senden alcaklar.insallah hic bir sorun yasamazsin güzel bir sekilde ilerlersin.

evet arkadaşım hastaneden geleli cok oldu odacıktı hepsi evde hepsi cok iyi ALLAHIM herkeze nasip etsin boyle bi güzellik inanınki yok güzelim benistanbuldayım burda hastane cok ozele gidecektik ama dogum tamgelmemişti yolacıktık sancıdan dolayı ozelde geceligi 300 tl istiyorlardı neolcagı belli degildi kendimizi dogum fabrikasına attık üsküdar zeynep kamil sana korku gelen onlar icin birhiç inanın ikigün kaldım tam zamanını beklediler vede dogum cok basit oldu ilk dogum ameliyatımdan dahada basit inanın dogumdan sıkıntı olmadı cocuklar 15 gün kaldı 3 ü 1 i biraykaldı hepsi saglıklı sekilde dogdu cokşükür şimdi evimizde yiz kiloları 1500 dgodu 3 ü birisi 1200 dogdu biraykalan küvvezde onlar ilgileniyorlar sennn hiç birşey yapmana gerek yok 32 hafta 6 günlük dogum yaptım ben kimsenin kafasını karıştırmak istemem ama arkadaşlar aldırma işine karşıyım şahsıma sıkıntı olcak tabi riskide varama insan yavrusunu kucagına aldımı sonra diyorki biz bunlara nasıl kıyardık anlıyormusunuz arkadaşlar.

doktorumuza sorarsanız sorunsuz doğum mucize olur diyor. ayrıca küvez yok diyor. çok rikli ben kabul edemem. benimde yapamayacağım şeyler var diyor.

benim niyetim aldırmak değil. tek korkum 3 kesede 4 bebek ....kesenin birinde 2 bebek var... işte onlar korkutuyor beni... zaten almak istedikleride onlar...hakkımızda hayırlısı olsun diyorum...

prematüre bölümünü okudum. öyle çok tek çocuk prematüre var ki ....olcaksa tek te prematüre oluyor. şimdi ikisini alsalar diğer kalan ikisin küvezsiz mi doğuracağım ki yada tek kalsa onun prematüre yada sakat olmayacağı ne malum......bana bunlar için garanti yokki...

Back