46 yaşında hamileyim

Hanımlar 46 yaşında hamileyim herhangi bir hastalığım yok doktorlar yaşımın büyük olduğunu aldırsam daha iyi olacağını bebeğin down sendromlu olabileceğini söylüyorlar sizce ne yapmalıyım lütfen fikir verin 😔
Daha netleşmiş bir şey yokken böyle bir şey deme hakları yok. Eğer bebek sahibi olmayı istiyorsanız devam ettirin. 11 haftadan itibaren gen testi yaptırılabiliyor. Burada bebekte olan herhangi bir sendrom yada kromozom hastalığı var mı diye bakıyorlar ve %99 doğru sonuç veriyor. 2li 3 lü tarama testi gibi %50 ihtimal vermiyor.

Hanımlar 46 yaşında hamileyim herhangi bir hastalığım yok doktorlar yaşımın büyük olduğunu aldırsam daha iyi olacağını bebeğin down sendromlu olabileceğini söylüyorlar sizce ne yapmalıyım lütfen fikir verin 😔
Benim ablam 35 yaşında hamileydi bebek down sendromlu dedi doktor ve aldirmasini istedi ablamda istemedi aldırmak doğuma kadar riskli bölümde muayne oldu çocuk doğdu çok şükür sağlığı yerinde 10 kişi muayene etmişti doktorundan ebesine hemşiresi vsvs down sendromlu olsa bile bu özürlü sayılmaz bence

bi tanıdık tam sizin yaşınızda doğum yaptı.17 yaşında bi kızı var yaklaşık 24 yaşlarında da bi oğlu vardı.oğlu bir iki sene önce kaza yaptı ve vefat etti..
onlarda bi bebek daha olsun istemişler ve bebeği kız o kadar tatlı ki..
hiç kendinizi bu psikolojiye sokmayın.Allah nasip etmiş bunda da vardır bi hayır.bazıları elli küsürlü yaşlarda tüp bebek için bebek sahibi olmaya çabalıyo oluyoda.doktorunuz saçmalamış yani

Bende 42 yaşındayım ilk bebeğime 5 aylık hamileyim. Fenal Dna diye bir şey yaptırdı doktorum. Kanım Amerika'daya gitti. Çocuk sağlıklı dediler. Eğer sağlıksız olsa imiş alınabiliyormuş.

Bir akrabamız kızını 48 yaşında kucağına aldı maşallah hiçbir şeyi yok yani. Bazı doktorları neden bilmem 35 yaş bile olsan yaşın var çocuk sorun olabilir gözüyle sadece annenin psikolojisini etkiliyorlar. Kuzenim 33 yaşında doğum yaptı ona daha teste bile bakmadan çocuğun down sendromlu olabilir çünkü yaşın büyük dediler gerisini siz düşünün ama kızı şu an ilkokula gidiyor hiçbir problemi yok yani.
Ben size bilhassa canlı örnekleri anlattım en azından içiniz rahat etsin hayırlısı olsun inşallah
Ah bide bizim olss. Tüp bebek denedik negatif oldu

Yengem 50den sonra teyzem 47den sonra doğum yaptı .hatta kendini menopozda saniyormus.gayet sağlıklı bebekleri

Sirf yasinizdan dolayimi diyolar anlamadim
Zira benim yasadigim ulkede kadinlar kariyer gezme tozmadan dolayi cocuk yapmayi hep geciktirirler en son 42 yasinda birisini gormustum hamile.

Arkadaşimiz annesi 50 nin üstündeydi. Bebeğe %90 Down sendromlu dediler .gayet sağlıklı doğdu. Yaştan dolayı risk var diyorlar. Gayet sağlıklı gebelik geçirip doğum esnasında engelli kalan bebekler var. Olacak neyse o olur . Bebeğin ense ve kafatası çapı normalse sıkıntı yoktur.allahin izniyle

Şu Amerika ya falan gönderilerin testlerden yaptirsiniz. Var mı başka çocuğunuz? Eşiniz ne diyor ?

Varsayim uzerine cocuk aldirmak dunyanin en sacma işi ben olsam sahsim adina hic düşünmem bile

X