Konuşma Problemleri 43 aylik oglumun gelisimi

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Selalimus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
22
5
27
Meraha arkadaslar oglum 43 aylik gekisimi nasl fikir almak istiyorm oncelikle doktora goturdum butun herseyine bakildi beyinin bisey yok kuaginda iltihap ciktionada ilac kullandik insaallah gecmistir ama gelisimi geriden geliyor gibime geliyor evet her cocuk farkli kiyaslamak istemiyorum ama bu surec beni cok yipratti ve elimden bisey gelmiyor. Renkleri bilmiyor konusma kelime duzeyinde bazen anne al anne ver baba gel gibi cumleler kuruyor ama nadir genellikle kendini isaretle anlatiyor hicbir seyi pgrenme.hevesi yok bide saciyla oynayip dilini emiyor surekli bu tik gibi bisey oldu ve geciremedik bu huyunu bi ahsap yabozu var onu yapiyor ama eslestirme falan yapmiyor saymada 1 2 4 6 7 10 diye sayiuor anne baba lamba aziz gel git ver koy ac otur bitti gitti kapi bu sekilde s harfini cikaramiyor salla derken ılla diyor diyor mesela sunu yaptin mi buni yaptin mi derken evet hayir demiyor kafa sallamihor evt hayir anlaminda diye aslinda bunlar beni telaslandiyor ve tuvalet egitimini aldi cisini hemen ogrendi ama kakasini ogrenmek biraz zor oldu ve birazda dovdum cunku hic laf anlamiyordu ve ne dersem tersini yapiyordu ne yapicam bilmiyorum akil verin lutfen boyle olupta gelisimini yakalayan var mi kime soylesem bisey yok diyor ama yerimizde saymak beni mahvediyor

Çok iyi olmus dövmeniz. Tuvalet egitimi konusunda kendinizi hiç egitmemissiniz. Bu süreç onemli bir süreç. Yasadigi olumsuz bir durumda büyük yaralar kaliyor ruhunda. Bir yakinimin çocuğu bakıcısı tarafindan siddete ugradi bu surecte. Yillar boyu altina kaçırdı. Büyüdüğü zaman cinsel sorunlari olabilir. Hatirlamayacak saniyorsunuz. Belki bilincli olarak hatırlamayacak. Ama ilkel beyni kaydetti her seyi. Bilinçaltına yerleşti. Gecmis olsun. Bir cocuk doktoru ya da pedagogla görüşüp yaşıtlarından geri mi geliyor ogrenmek varken buraya soruyorsunuz. Yazdiklarinizla kim değerlendirme yapabilir? Lutfen bir uzmandan yardim alin.

Anneliğinizi eleştirmek istemem ama dövmenizin bahanesi yok.Çocuğunuza bağırıyor musunuz peki?Çocukları böyle şeyler çok etkiliyor.

Evt haklisiniz ama insan bazi yasadiklarini cocuklara istemese aktariyor malesef pedegoglarla gorustum kresle halledilecek bi sorun oldugunu soylediler ama okullard akapali oldugu icin gonderemedik

Evet hayiri benim kızım da geç kullanmaya başladı o da kreşe gidince başladı 3-3 buçuk yaş civarı kullanmaya başladı. Napip edip kreşe verin Dr da tavsiye etmiş zaten ben yazınızdan anladığım kadarıyla gelişimi geri gibi geldi ama inşallah otizm ve benzeri rahatsızlıklar yoktur. Bolca ilgi alaka sosyal ortam şart

Otizm falan yok ama cunku beni anliyor goz temasi hersryi cok iyi ama doktora gittin mi konusmuyor dedn mi hemen otizm damgasi yapistiriyorlar ve yasadikta ama ben oglumu cok iyi gozlemliyorum sadece cewap veremiyor cogundada dili donmuyor disariyada bol bol cikartiyoruz zrnde bende gec konusmusum genetik diyolar

İnşallah genetige bağlıdır. Anladığım kadarıyla otizm olabilir denmiş size kısmen haklısınız her çocuğa otizm deniliyor. Ama yine de üzmek istemem sizi ama bı dr görüşü daha alın çünkü yaşı baya büyük oglunuzun hemen telase de kapilmayin kreşe verin değişim gösterirse zaten otizm değil uyaran eksikliği olabilir

Adanada 22 aylikti ozaman dendi devlet hastanesiydi cocukla pek ilgilenmediler sadece bizimle konustular ondada daha kucuk var mi yok mu belli drgil tani konulmaz dendi bide izmirde ama izmirdekinde cok hastaydi doktor bunu goz.onunde bulundurmadi ama baya yol katettik oncekilere bakinca simdi sadece konusmasi kaldi renkler falan dedim ama bende doger cocuk olunca ilgilenemedm esimde calisiyodu olmadi yani bizimde rksiklerimiz var bazen bembe falan diyip gosteriyordu simdi onlari unuttu mesela hayvanlari gosteriyodum onlarin seslerini cikartiyordu. Evt hayr demiyor ama tuvaletin geldi mi diyorm no no diyor baban gitti mi diyorum gitti diyor babam babam diye agliyor mesela

3 buçik yaşında tanıdığımın çocuğu var hala konuşmaya başlamadı. 1 buçuk yaşnda başka tanıdığım var bül bül gibi şakıyor.. Gelişim her çocukta aynı değildir.. birde 1 bucuk yaşndakine annesi hiç tv açmadı evde iş yapmaktansa otrdu çocuğuyla ilgilendi.. bebekliğinden beri hep konuştu onunla saçma da olsa birşeyler anlattı.. öyle olunca çocuk kulaktan aşina oldu dövmek değil ilgi ilgi ilgi...

Yalniz kalıyor çocuklar veya biz aileler yeteri kadar ilgilenmiyoruz krese gidince 3-5 ayda ki değişimi nasıl olcak bu önemli. Göz teması nasıl

Kesinlikle cahillikle bilmiyoruz istee benimki bide uslu olunca arkasinada 11 aylikken hamile kalfim ev degistir esinle sorunlar hersey ust ustune veldi iste cok pismanim ama.elden bisey gelmiyor aramizdaki bag oyle cok kuvvetli degil babasina anneannesine daha duskun benden

Yalniz kalıyor çocuklar veya biz aileler yeteri kadar ilgilenmiyoruz krese gidince 3-5 ayda ki değişimi nasıl olcak bu önemli. Göz teması nasıl
Aynen oyle yanliz birakiyoruz is guc derken gos temesimiz falan her zamab cok iyiydi beni anliyor cogu dedigimiz seyi yapiyor da ama konusma yok annr beni sallayi tek tek soyluyor ama birlestirip konusamiyor daha zamani var belki bende esimde oyle konusan birileri drgiliz bilmiyorum rabbime dua ediyoruz gec olsun ama guc olmasin diyee

Olsun toparlayablrsnz.. işi gücü bırakp yalnzca çocuğunuz ile ilgilenn.. Önemli olan onun gelşmi.. işi o yurken yaparsnz.. üzmeyn kendnzi

18 ayina kadar deligibi tv izliyordu simdi onuda kisitladik bol bol disarda oynuyor tek biriyle kimi bulursa bisiklet suruyor iste yazin pek kitapla ilgisi yok oturuyum ogretiyorm diyorum skılıyor ama hikayeyi cok iyi dinliyor ben okuduktan sonra alip kendi okuyomus anlatiyomus gibi yapiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…