- 25 Mart 2012
- 4.213
- 4.389
- 448
ben de okuyorum allah kabul ederse 12. gündeyim ama suya okumuyorum bir de tilavet secdelerini toplu yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?
tilavet secdesi dediğiniz ne oluyo acaba??
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de okuyorum allah kabul ederse 12. gündeyim ama suya okumuyorum bir de tilavet secdelerini toplu yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?
Kur'ân-ı kerîmdeki on dört secde âyetinden herhangi birini okuyan veya işiten bir mükellefin yâni akıllı ve ergenlik çağına erişmiş bir müslümanın yapması vâcib (lâzım gelen) secde.
meryem suresinde de olduğu için tilavet secdesi yapmak gerekiyo 41 kere okuyunca 41 kere bu secdeyi yapmak gerekiyo
Tilâvet secdesi şöyle yapılır: Niyet edilerek eller kaldırılmadan Allahü ekber diyerek secdeye varılır. Secdede üç kere; "Sübhâne rabbiyel a'lâ" denir. Sonra Allahü ekber denilerek ayağa kalkılır. Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür. Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
daha doğru bilgi vermek için kaynaktan kopyaladım, eğer meryem suresini okuyorsan yapman gerek canım ben toplu yapıcam ve her defasında niyet etmek gerekiyo
Arkadaslar ben de okumak istiyorum yalniz kalmak istemiyorum Rabbim hayirli bir cocuk versin ve anne adayi oliyim Lutfen nasil baslayacagim anlatirmisiniz? Kuran-i kerimi cok cok cok yavas okuyyorum yeni basladim diyebilirim... Benim gibiler nasil okur ben gunde kendimi zorlayarak 3-sayfa okuyabilirim...nasi bir gunde sureyi okuyabilirim....Kolay yolu var mi yoksa turkcesini mi okuyum???? Yardim edin! okumak istiyorum
merhaba
bunu bireysel olarak okuyoruz sevgili kuka eğer çok yavaşsan türkçesinden oku ama sonuçta okuya okuya hızlanacaksın ben mesela bu sene ilk defa mukabeleye gidiyorum kuranı ilkokulda öğrenmiştim ve sık okumadığım için yavaştım inan bana bir kaç günde fark etti hem türkçe hem arapça oku derim ben
Canim tsk ederim. Niyet ederek hemen mi baslayacagim? adet gunleri ne okumadigima gore sonra geldigim sayidan devam edebilirimdegil mi? Rabbim nasip ederse Yarin cuma baslayacaim!
merhaba kızlar bende okumayı düşünüyorum. hergün 1 tane hurmaya okuyup şifa niyetine yenecek diye biliyorum. ama meryem suresi kuranın kaçıncı sayfasında, kaç sayfa hangi ayetler onu bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim..
merhaba canım meryem suresi 19.sure 16.cüzde. ben bekarım Allah tüm bebek isteyenlerin duasını kabul etsin inşAllah![]()
çok mutlu oldum canım Allah kabul etsin.bi yakınımızda hamile kalmak istiyo inşAllah ta suya okunupta mı içilio yada yatmadan okunması gerekio diye sart var mıcanım çok teşekkür ederim meryem suresini annem benim için okudu bitirdi. şimdi hamileyim yeni öğrendim![]()
çok mutlu oldum canım Allah kabul etsin.bi yakınımızda hamile kalmak istiyo inşAllah ta suya okunupta mı içilio yada yatmadan okunması gerekio diye sart var mı
merhaba canım meryem suresi 19.sure 16.cüzde. ben bekarım Allah tüm bebek isteyenlerin duasını kabul etsin inşAllah![]()