Gebeliğe Hazırlık 41 yasinda hamile kalmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dilem78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
62
19
88
Sivas
Selam kizlar.
Kime ne diyecegimi bilemedigim icin buraya yazmaya karar verdim.
Yasim 41, 3 cocuk annesiyim.
Bir bebek daha istiyorum.
Doya doya yasamak adina. Hem hamileligi, hem bebegimi. Bir taraftan diyorum ki, cocuklar buyudu rahatsin ne gerek var, bir taraftan da.. Cok istiyorum.
4.cu bebegin yuzu geliyor gozumun önüne, dogmak icin bekliyor gibi..kafayi yedim galiba.
Sizce 41/42 yasinda hamile olmak cok mu gec yada sacma? Varmi aranizda bu yaslarda dogum yapan?

Ben 42 yasinda hamile kaldim allah nasip etmedi kucagima alamasamda her yer her sey anisi ile dolu.
Moraliniz bozulsun diye yazmadim bilakis her turlu tetkikinizi emin ellerde yaptirin riskli gebelikte muayene olun diye yazdim...
Allah diledikten sonra neden olmasin ki insallah sizde bizde tadariz bu duyguyu tekrardan .

Adina cok uzuldum canim. Rabbim insAllah kucagina alacagin bir evlat verir. Istemek bizden, vermek Allahtan.

Bence eger 3 cocugunuz varsa tekrar dusunmeyin. Hic olmasaydi pes etmeyin derdim. Ancak cocugunuz ileride annesini yasli hissedebilir diger arkadaslariyla ve kardesleriyle kiyasladiginda ve biliyorsunuz 35 yas sonrasi risk basliyor 40 yas sonrasi hamilelik ayni sekilde. Nacizane gorusum tabii ki karar sizin ve Allah in takdiri. Bizim tup bebek deneyen cok yakinimiz o kdr cok istemesine ragmen 40 tan sonra denemeyi kesti... anneye risk , bebege riskz. Cocugunuz ilkokula baslarken siz 48-49 olucaksiniz. Beni annem 29-30 da dogurmus ablami dogururken 23 hep derdm kesie benide oyle dogursaydin diye.

Risk her yaşta vardır yaşım 22 ilk hamileliğim ve malesef bebegim anesefali (kafatası yok )
Bebegimi pazartesi alacaklar demem o ki yaş 20 ve ya 40 risk her zaman vardir bir evlat icin risk almaya değer varsın yaşlı gorsun annesini ama en azindan onun için savaştiğini onu canindan çok sevdigini bilecek :)

bence yapın hastanede tanıstıgım kadın 40 yasında 5. cocuguydu ve 5 cocuguda erkektı eyer bakacak durumunuz varsa yapın kardeslerı yardımcı olur zaten hem annelık her yasta guzel yaslı olsun ılerıde sıze bakar

Hic bu kadar ileriyi dusunmemistim :)
Benim annemde beni gec dogurdu, bende hep “genc” annelere heveslenirdim.
Galiba rahatlik batiyor bana, 3 cocuk buyudukten sonra elim ayagim bos kaldi sanki

kadincagiz belkide bir kizim olsun demistir :)
Kardesleri, ve esim de yardim eder ama iste kararsizim yasimdan dolayi.

Ya cok uzuldum senin icin zor bir donem olmali.
Evet risk her zaman vardir, Allah saglikli evlatlar versin. Cok gecmis olsun canim.

Bence de yapın.. inanın 9,5 yıl sonra 3. Kez anne oldum 37 yaşındayken, ve sanki anneliği ilk tadıyor gibi heyecanlıydım. Bi de büyütürken bu sefer annelik duygusunu daha derinden hissettim. İyi ki olmuş dedim hep..bende 3. De kararsızım yaştan ve çalıştığım için..şuan 10 aylık bi kızım var ve iyi ki olmuş diyorum. Diğer iki çocuğum erkek ve 14 ve 10 yaşlarındalar..onlar da çok seviyor..

Rabbim yeniden hayırlı sağlıklı evlat versin inş. Benimde 9 hafta lıkken kalbi durmuş almışlardı. Rabbim sonra yeniden nasip etti.

Bi de bi arkadaşım 41 yaşında 4. Çocuğunu normal doğumla kucağına aldı...sizin niye olmasın... Ama önce mutlaka iyi bi Dr gidip kontrolden geçip bilgi alın.

Rabbim yeniden hayırlı sağlıklı evlat versin inş. Benimde 9 hafta lıkken kalbi durmuş almışlardı. Rabbim sonra yeniden nasip etti.
Keske bizi de okadar erken fark etselerdi 3 aylık olunca degil cunku hareket ediyor kycukken hareket etmeyince insanin cani aciyor ama yavrunun hareketlerini hisettikten sonra onu sennden almalari insani oldurur bende bunun altindan nasil kalkacagim bilmiyorum kaç gundur agliyorum esim bana çok yardimci sagolsun ama ben sadece derdimi burda paylasiyorum kimseyle konusmak istemiyorum esim seni taniyamiyorum o guclu kadin yok diyor guclu olmami istiyor ama yapamiyorum ben evladigimi kaybedecegim nasil guclu durabilirim ki

Annem var en küçük kız kardeşimi 40 da doğurdu ben 18 yaşındaydım o zamanlar. Biz üç kardeş dik annem sizi buyuturken bende çocuktum, bu olgun zamanlarımda bir tane daha olsun diye çok istedi ve hatta 39 yaşında da bir düşük yaptı çok şükür 40 da 4.kardesim doğdu bu tada bizde çok istedik evde bir nefes daha olacak seveceğimiz bir bebek daha:) abim 19 ben 18 ve kız kardeşim 14 yaşındaydı o zamanlar. İnanın bana çok iyi oldu annemin bana hep dediği şeydi 35 den sonra mutlaka bir çocuğunuz daha olsun onun tadı bir başka diye. (Gerçi 27 oldum çok istememe rağmen daha olmadı çocuğum ama neyse hayirlisi)Şimdi biz ucumuz evliyiz ve annemle babamın yanında 9 yaşında bir kardesim var, bu olmasa napardik derler hep. O yüzden size tavsiyem kesinlikle düşünün:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…