• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yıl öncesinin İran dergilerinden kadın manzaraları

Ben kendisini tanımam dediğim gibi beni alintilamadigi müddetçe yazismak için can hıraş bir çaba içine girmem o da yazmazsa sorun yok bu kadar basit aslında :)

Sende öyle yazmasaydın keşke,direk dikkat çekiyor o mesajında..
Ben bile irkildim görünce,daha dikkatli olmak lazım çok hassas bir konu bu bana göre..

Yok HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir tanimam etmem, sadece siyasette ben geyik yapma yeri olmadigini düsünüyorum.

office office ben her zaman temkinli olmayi yeglerim yukarida bir arkadasin dedigi gibi Iran bir gecede degisti, onun icin senin gibi rahat olamam. Sen herhalde olayi anlamadan yaziyorsun, tarihden ve siyasetten hic bir bilgin yok, dünyayi takip etmiyorsun galiba cok iyimser bakiyorsun olaylara, ama öyle degil ne yazikki.
Iran bir gecede degisti !!!
Ve hic kimsede birsey yapamadi. Olay bu kadar vahim, onun icin hic bir insan Iran olmamizi istemez.

Yok HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir tanimam etmem, sadece siyasette ben geyik yapma yeri olmadigini düsünüyorum.

office office ben her zaman temkinli olmayi yeglerim yukarida bir arkadasin dedigi gibi Iran bir gecede degisti, onun icin senin gibi rahat olamam. Sen herhalde olayi anlamadan yaziyorsun, tarihden ve siyasetten hic bir bilgin yok, dünyayi takip etmiyorsun galiba cok iyimser bakiyorsun olaylara, ama öyle degil ne yazikki.
Iran bir gecede degisti !!!
Ve hic kimsede birsey yapamadi. Olay bu kadar vahim, onun icin hic bir insan Iran olmamizi istemez.

evet hem anlayışsız, hem bilgisiz, hem de cahilim Olivia.. aynı zamanda çok da iyimserim bu foruma yazdığım her konuda bunu görebilirsin canım :)

10 yasindaydim Tr'e Iran'a donecek dediklerinde.. 20 yasinda da ayni geyik vardi, 32 yasina geldim hala Iran'a donecegiz geyigi var :KK53: kizlar sizce kim benzer Iran'a.. en basta tepemizdekilerin isine gelmez yoksa gitti mi topuklu ayakkabilar :KK53:

Ofisim kimse istemez İran olmayı,ama isteyenlerde yok değil bana göre neler okuyoruz duyuyoruz görüyoruz.
Bunlarıda düşünmek lazım.
Benim kızımın okul arkadaşı ailesi ile kaçıp gelmişler o kadar bunalmışlarki bu yasaklardan dolayı şimdi arada bir gidip geliyormuş ailesi evlerine.

Bence altını çiziyorum bence; bu kadınlar bazı insanlara itici ve açık geliyor ya, bana da kot pantolon giyip, kısa tunik giyip, dar kıyafet giyip, aşırı pahalı tunikler giyip, lüks kıyafetler giyip, aşırı pahalı çantalar takıp, aşırı göz makyajı yapan ve aşırı pahalı markalı eşarplar takan tesettürlülerde aha da bu kadınlar gibi açık ve itici geliyor.

K.çını başını orasını burasını açan açık saçlı kadın kadar böyle neyedüğü belirsiz türbanlılar aynı kefededir. Aynı şekilde dikkat çeker hatta daha fazla ve şu anda türbanlıların yarısına yakını bu şekilde giyiniyor.

Hah işte bu saçma sapan kapalı kadın modası da (türbanı moda yapanlara da yazıklar olsun) İran'dan, Kuveytten, Katardan bilmem nereden gelmektedir bilin istedim... Kadın hakları yerlerde ama giyim kuşamda maşallahları var...

office office İran bir gecede değişti sen de bir günde cahil ilan edildin hayirli olsun bacim haha :)

evet kontes ama dert değil.. kimseye yaranmak için değil, fikrim olduğu için yazıyorum.. o yüzden bana gelen "eleştiri" adı altında ki darbeler "sarı çizmeli Mehmet ağa" kıvamında etkiliyor beni :27:

ayyy içim şiştği bayılcam ahanda şimdi şuraya
çıplaklık ile çağdaşlığı modernliği bir tutan hem cinslerim var imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaat !!!!
ne yani ALLAH cc emrettiği tesettüre girince modern olmuyormuyuz bizi yobazlar biziiiiiiiiiiiii:KK4:
onlar kadının özgürlüğünü değil kadına ulaşmanın özgürlüğünü istiyorlar uyanın ey dünya kadınları :cool:
biride islamın kadına vermediği değer diyor preeeeeeeeeeh :KK53:nerde kim ne zaman nasıl vermemiş sen islamı yaşayanı görmemişin canısı !!!

bu arada biri yazmış kot pantolonlu tesettürlüler diye onlara tesettürlü demesek üyedaşım onlar açıklığın bi başka formatına geçen kişiler !!!

Son düzenleme:
Ofisim kimse istemez İran olmayı,ama isteyenlerde yok değil bana göre neler okuyoruz duyuyoruz görüyoruz.
Bunlarıda düşünmek lazım.
Benim kızımın okul arkadaşı ailesi ile kaçıp gelmişler o kadar bunalmışlarki bu yasaklardan dolayı şimdi arada bir gidip geliyormuş ailesi evlerine.

abla ona bakarsak malum terör örgütünü destekleyenler de var ama bu onlardan olacağız anlamına gelmez ki :) bende orada yaşamak istemem, kaldı ki burada bile yaşamak istemiyorum.. biz kapalılık olarak İran olmayız, zaten ortada kapalı da kalmıyor eğer farkediyorsanız ama yakında farklı yasaklar ülkesi olabiliriz..

geçen sene mavi gölde abimin karısı falan yürüyoz biri laf atmıştı şeriat geldi diye:-):-):-):-)

abla ona bakarsak malum terör örgütünü destekleyenler de var ama bu onlardan olacağız anlamına gelmez ki :) bende orada yaşamak istemem, kaldı ki burada bile yaşamak istemiyorum.. biz kapalılık olarak İran olmayız, zaten ortada kapalı da kalmıyor eğer farkediyorsanız ama yakında farklı yasaklar ülkesi olabiliriz..

Tabiki onlardan olmayız olamayızda zaten..
Şiömdi İran bile 2 farklı bölge olarak yaşıyor orada,bir kesim birazdaha modern diğer kesim daha kapalı
kapalı olanda diğerleri gibi yaşamak istiyorlar..
Yasaklar ülkesi olurmuyuz olmayız inşalah,yoksa kadınlar olarak çok farklı düşüncelere gireriz toplumda..

Parantez içinde ünlem var keles abla :)

Lakin modernlik anlayışı üzerine fazla şey yazabilirim

İran'ın o zamanki modası ile şu anki modası arasında tek fark başın kapalı olması zorunluluğu.

O çok sevdiğiniz İran kadınlarının fotolarını instagramdan hatta google'dan bulabilirsin.

Ben ünv'de birebir İranlı arkadaşlardan duydum. Tahran İstanbul'a taş çıkartır makyajlı, seksi kadında...

İran modası, Tahran modası yaz bak göreceksin şu fotolardan ne farkı var. Bence fark şu Allah'ın ayetlerinde yazdığı türbanlı çıplaklar var ya, hah işte şimdiki İran kadınları eşittir bu ayet. Hatta çoğu türbanlı kadın eşittir bu ayet.

Kurban olun Atamın ülkesine, hem istediğinizi giyinip hem kadın haklarının en nizami ve mükemmel şeklinde yönetiliyorsunuz. Sen ibadetini yap gerisine karışma, isteyen k.çınıu açsın isteyen 1000 tl'lik kıyafet giyip türbanlıyım diye gezsin, isteyen türbanlı mağaza kapatıp lüksün dibine vursun. Boşvermek gerek ;)

İran'ın o zamanki modası ile şu anki modası arasında tek fark başın kapalı olması zorunluluğu.

O çok sevdiğiniz İran kadınlarının fotolarını instagramdan hatta google'dan bulabilirsin.

Ben ünv'de birebir İranlı arkadaşlardan duydum. Tahran İstanbul'a taş çıkartır makyajlı, seksi kadında...

İran modası, Tahran modası yaz bak göreceksin şu fotolardan ne farkı var. Bence fark şu Allah'ın ayetlerinde yazdığı türbanlı çıplaklar var ya, hah işte şimdiki İran kadınları eşittir bu ayet. Hatta çoğu türbanlı kadın eşittir bu ayet.

Kurban olun Atamın ülkesine, hem istediğinizi giyinip hem kadın haklarının en nizami ve mükemmel şeklinde yönetiliyorsunuz. Sen ibadetini yap gerisine karışma, isteyen k.çınıu açsın isteyen 1000 tl'lik kıyafet giyip türbanlıyım diye gezsin, isteyen türbanlı mağaza kapatıp lüksün dibine vursun. Boşvermek gerek :KK66:
Ben mi çok seviyorum iran kadınlarıni o da nereden çıktı :)

Back