• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yıl öncesinin İran dergilerinden kadın manzaraları

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.451
898
40-yil-once-iran-kadini-12-650x400.jpg

1970‘li yılların İran dergileri… Kapaklarında ise bugünün İran’ında görmeye alışkın olmadığımız bir kadın imajı var. 1969’da ilk kez bir kadının, Farokhroo Parsa’nın, İran’da eğitim bakanı olduğu bu dönem kadınların özgürlüğü ve gücü açısından önemli gelişim ve değişimler içeriyor. Ta ki 1979 İslam Devrimi gerçekleşene kadar… O zamana dek, evlenirken ve boşanırken erkeklerle eşit haklara sahip kadınların birçok hakkı ellerinden alınıyor. Başörtüsü takmak zorunlu hale getiriliyor. Farokhroo Parsa ise 1980’de idam ediliyor.

İslam Devrimi öncesi İran’daki kadın imajını daha iyi anlamak için bu dergiler önemli birer belge niteliğinde…

http://www.nolm.us/40-yil-oncesinin-iran-dergilerinden-kadin-manzaralari/

Böyle dergi kapaklarimiz olmazsa bişey kaybetmeyiz korkmayın:D
Kadın bedeninin teshiri bunlar moda yada çağdaşlık değil.

Böyle dergi kapaklarimiz olmazsa bişey kaybetmeyiz korkmayın:KK70:
Kadın bedeninin teshiri bunlar moda yada çağdaşlık değil.
çok şey kaybederiz bana göre.
kadın tek başına araba kullanamaz ,kadına miras kalamaz ,kadın tek başına otelde kalamaz,
Allahaşkına özendiğiniz şey bu mu?

Tez vakitte İran olmamız dileğiyle (!) haha :))
ahahahhahaa Iran uzak degil hayatim seni oraya almamiz dilegiyle (!) haha. :KK48::KK48: ama benim Ülkemi Iran yapamazsin sen ! :KK53::KK53:
Laik Türkiye Cumhuriyetinde yasiyorsun sekerim :KK8::KK8:zorunami gitti yavruuuuuu ??? :KK15:

Back