40 yaşından sonra tüp bebek-üniversitede okutulacak hastaymışım.

nairegas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
1
0
1
52
merhaba arkadaşlar. 42 yaşındayım 2 yıl önce evlendim. 4 kez tüp bebek denedim ilk 2 si transfer son 2 si genetik test sonuçları nedeniyle yapılamadı. okul kariyer derken zaman çabuk geçti anlamadım ve evlendiğimde 40 olmuştum çocuk istediğimde ise geç kaldığımı çok sonra anladım başına gelmeyince ne kadar zor bir süreç olduğunu anlayamıyorsun. en son gittiğimde dr'un söylediği sende yok yok üniversitede okutulacak hastaymışım. gülmeli mi ağlamalı mı. şu anda tam bir ne yapacağımı bilmez durumdayım hangi dr'a hangi hastaneye güveneceğimi bilemiyorum. zamanım geçiyor. bir sürü ilaç kullanımı hormonlarda altüst olma durum vs. tüm bu durumları değerlendirebilecek her hastayı ayrı bir proje olarak görecek bulunduğumuz zor durumda bize aile şevkatine benzer bir şevkatte yaklaşacak hastane, dr, hemşire vs var mıdır acaba. bir evlat sahibi olmayı çok istiyorum maddi ve manevi elimden geleni yaptım ama şuan gerçekten önümü göremiyorum vazgeçmek kolayı ama ben dr değilim ki hikayeler dinliyorum gülümsetiyor beni mutlu hikayeler. benimde bir hikayem olsun istiyorum. tekrar nereden ve nasıl başlamalı kafam iyice karıştı:) sevgiler...

merhaba arkadaşlar. 42 yaşındayım 2 yıl önce evlendim. 4 kez tüp bebek denedim ilk 2 si transfer son 2 si genetik test sonuçları nedeniyle yapılamadı. okul kariyer derken zaman çabuk geçti anlamadım ve evlendiğimde 40 olmuştum çocuk istediğimde ise geç kaldığımı çok sonra anladım başına gelmeyince ne kadar zor bir süreç olduğunu anlayamıyorsun. en son gittiğimde dr'un söylediği sende yok yok üniversitede okutulacak hastaymışım. gülmeli mi ağlamalı mı. şu anda tam bir ne yapacağımı bilmez durumdayım hangi dr'a hangi hastaneye güveneceğimi bilemiyorum. zamanım geçiyor. bir sürü ilaç kullanımı hormonlarda altüst olma durum vs. tüm bu durumları değerlendirebilecek her hastayı ayrı bir proje olarak görecek bulunduğumuz zor durumda bize aile şevkatine benzer bir şevkatte yaklaşacak hastane, dr, hemşire vs var mıdır acaba. bir evlat sahibi olmayı çok istiyorum maddi ve manevi elimden geleni yaptım ama şuan gerçekten önümü göremiyorum vazgeçmek kolayı ama ben dr değilim ki hikayeler dinliyorum gülümsetiyor beni mutlu hikayeler. benimde bir hikayem olsun istiyorum. tekrar nereden ve nasıl başlamalı kafam iyice karıştı:) sevgiler...

Bizim topik diye yanlışlıkla bu başlığa girmişim :) tesadüfen yollarımız kesişti :)
Bakma doktorların ne dediğine... Bizlere de neler neler dediler... İşlerine ne gelirse onu diyebiliyorlar bazen... Azimle ilerliyoruz, kimi zaman üzülüyoruz kimi zaman seviniyoruz hem birbirimize destek oluyoruz hem her tecrübeyle biraz daha bilgileniyoruz.

Her yaşımız olsa da ağırlıklı olarak bu yaşlarda olan, kimi ilk denemede anne olan, kimi halen denemelerine devam eden bir sürü, birbirinden şahane yol arkadaşları olarak hem tedavilerimizi, hem hayatımızı konuşuyoruz.

Ağlamayı bırak kenara, her şeye inat gülümsemeye devam :)

Yalnız hissetme kendini gel hikayeni paylaş... Gerekiyorsa yine yeniden nereden olursa başlattığın hikayeye bizler de katkı sağlarız...

Buradayız: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...olmaya-cabalayanlar-burayaaa.588029/page-2934

Dilerim yeni tecrübeler olmadan, yorulmadan o şaşkın doktorunun söylediği gibi ama başarı öyküsüyle üniversite tezi olursun :) Çok sevgiler

kaan bozkurt izmir irenbe diyorum. burada bununla ilgili bir topik var onu oku istersen nerede yaşadığnı bilmiyorum ama fiyatlar istanbula göre uygun. rabbim en yakın zamanda anneliği tattırsın tüm kardeşlerime,sana ,bana tüm isteyenlere inşallahhh

Canım öncelikle geçmiş olsun. Bazen anlayamıyorum bu doktorları, ne kadar kolay hayata küstürebiliyorlar insanları, halbuki gazetelerde okuduğumuz , televizyonlarda seyrettiğimiz mucizelere birebir kendileri tanık oluyorken, ne kadar kolay imkansız kılıyorlar bazı şeyleri. Kaldı ki, inanmak başarmanın yarısıdır derler. Ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım ve tedavi gördüğüm merkezde 40 yaş üstü hatta 50 yaşında bayanlar gördüm hepsi hamileydiler. Hatta bir arkadaşım evlat hasreti ile yanarken erken yaşta menopoza girdi ve hiç tedavi görmediği halde hamile kaldı şimdi 1 yaşında kızı var. Hayat mucizeler ile dolu, buna inan. Daha sonra da anne olacağına kendini inandır ve hiç bir zaman pes etme.

Hem neden üniversite hastanesinde ders okutulacakmış ki sana, geçerli açıklamaları yaptı mı, neye göre bu teşhisi koymuş. İstanbul da çok iyi tüp bebek merkezleri var, artık sorunları tamamen çözmeden tüp bebeğe geçiş yapmayan, son derece titiz çalışan merkezler var, oralardan birine git ve al bebeğini kucağına Allah'ın izniyle. Ben Bahçeci Fulya da tedavi gördüm, Erbil bey var orada, sorunu bulmadan tüp bebeğe bile geçmez. Ayrıca bireysel çalışan Hasan Serdaroğlu var, Kağan Kocatepe var İstanbulda, buralara başvurabilirsin.

Umarım duaların en kısa sürede kabul olur.

Arkadaşım ben 41 yaşındayım şuanda 29 haftalık ikiz hamileyim yumurtan olduğu sürece vazgeçme derim

Sendeki sorunlar neymis ki ben anlamadim , cok ustu kapali anlatmissin?Kadin anatomisi ve fizyolojisi bir derya deniz sorununa gore de sonuc degisir.

merhabalar...ben de 40 yaşındayım...9 aydır evliyim...çocuğumuz omadı ve hemen adana da turan çetine tüp bebek merkezine başvurduk...9 gündür tedavi gördüm cumartesi günü opu var...yumurtalar 17 17 15 14 14 13 11 gelişti...bu yumurtalarla gebe olurmuyum bilmiyorum...tüm testler normal çıktı...hsg normal...sola deviye çıktı...dr normal dedi...???

merhabalar...ben de 40 yaşındayım...9 aydır evliyim...çocuğumuz omadı ve hemen adana da turan çetine tüp bebek merkezine başvurduk...9 gündür tedavi gördüm cumartesi günü opu var...yumurtalar 17 17 15 14 14 13 11 gelişti...bu yumurtalarla gebe olurmuyum bilmiyorum...tüm testler normal çıktı...hsg normal...sola deviye çıktı...dr normal dedi...???
Rakamlardan anlamıyorum ben tek bildiğim birinci ve ikinci kalite diyor doktor birinci kaliteli yumurtan varsa sorun yok olursun stres yapma relax ol sakin yani

lütfen canınızı sıkmayın, yumurta toplaması yapıldığı gün benimle 46 yaşında bi hanımında toplaması yapıldı. 1 adet yumurtası toplandı ve döllenmiş benimle aynı günde başarılı şekilde transferi yapıldı. İnşaallah tutunur ve kucağına alır bebeğini.size çok güzel bir örnek bence. yani normalde 1 kadının ayda 1 yada 2 yumurtası oluşur tüp bebekle bunu çok fazlalaştırmaya çalışıyorlar şansı artırmak için. ancak çok yumurtada olsada bazen fazla embriyo oluşmuyor. dogal olarak sizin yumurta rezerviniz azalmış olabilir ama olsun sonuçta ilaç takviyesi alıyorsunuz. Vazgeçmeyin lütfen!İNŞALLAH güzel haberlerinizi alırız.

Allah büyüktür deyip yola çıktık. Bazen umut güneş kadar büyük bazen mum ışığı bazen kapkaranlık ama durmak yok yola devam hem ağlayarak hem gülerek
Bazen bencillik yaptığımı düşünüyorum ama sonra kendi kendime diyorum ki çocuk istemek iyi bir şey ki peygamberler bile yaşlılığında istediler.

Back