• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

senin bebek biraz nazli cikti hayatim oyle ha diyince gelmiyor yapicak bisey yok annesini biraz yorucak:31:
bide ben neye sinir oluyorum :47: Allahin gucune gitmesinde hemen ilk gecede veya ilk denemede hamile kalanlara.
ne kadar giciklar hepside huh!!!:30:

he he.. itiraf zamanı....ben de yanında 3 çocukla gördüklerime gıcık oluyom...:18:

bi de ...3 ünün de normal yoldan zahmetsizce doğduğunu ve sonra

ve ne kadar şanslı olduklarının farkındalar mı acaba diye düşünüyorum...

ve onlara şu hareketi gönderiyorum...:35:

Herkese merhabalar... sizleri uzun süredir takipteyim ama yeni kayıt oldum buraya. çok eğlencelisiniz ne güzel :)
ben 38 yaşındayım ama nedense buraya yazmak istedim. 4 negatif tüp bebek denemem var. 5.yi mi denesem yoksa donasyon mu bende çok kararsızım :(( çok zor bi kararmış ne kimseye anlatabiliyorum nede paylaşabiliyorum.. donasyon deyince zaten bi ton tepki alıyorum ama anne olmak istiyorum artık bu en doğal hakkımız değilmi insanların bu tepkileri neden psikolojim çok bozuk kimseyi görmek istemiyorum beni anladığınızı biliyorum.. takipteyim ve elimden geldiğince yazıcam sizlere

amaniiin aramıza bir çıtır kız daha katılmış...:3:

hoşgeldiiiiin yyonja....:16:

anladığım kadarıyla sen de kritik bir aşamadasın....karar senin kararın...herkese bi şey yemek düşer afedersin.:52:

sana tavsiyem bu süreç boyunca moralini bozan insanlardan mutlaka uzak dur...

ve arkadaşlara katılıyorum..donasyon kararını verirsen çevrendeki hiç kimseyle paylaşma...eşinle aranızda kalsın

sonradan üzmesinler seni.

yolun açık olsun arkadaşım..

iyi şanslar

NOT: Tüp denemelerini nerede yaptırdığın ve doğru protokolün uygulanıp uygulanmadığı ,atlanan herhangi bi konu olup olmadığı bence bundan sonraki kararında çok önemli...bunları düşün....en iyi bi kaç adres var...oralarla görüşmediysen son kez bi daha görüş ve ondan sonra karar ver derim ben...yaşının genç olması önemli bir avantaj...

Son düzenleme:
herkes uyuyor galiba :)) bende akşam bakamadım ama yorumlarınız için teşekkür ederim. aslında haklısınız bi kere daha tüp bebek mi denesem diyorum ama sonra o uzun süreç gözümün önüne geliyor iğneler, opular, jeller falan inanın midem kaldırmıyor artık :((

bende miyom, kist vs bişey yok. tek sorun yumurtam az ve kalitesiz. 2-3 tane zar zor büyütebiliyoruz onunda 1 tanesi dölleniyor sonuç negatif oluyor. yani yaşım çokta genç sayılmaz 38 yaşındayım. bazı erken menapozlar var 25.te menapoz yani sanki vücutla alakalı bişey. 25 yaşındaki bize göre daha şanslı iken menapozsa bitmiştir. valla kafam karışık bayanlar bilmiyorum şimdilik beklemede ve dinlenmedeyim. önümüz Ramazan onuda atlatayım diyorum öyle yapiim bişiler ama zaman geçiyor içim acıyor bu kezde :(((

))) çok hoşsunuz kızlar..bende bi numara yok :)) adeti bekliyorum bende sanki erken gelecek gibi..iki gün endo kalılaşakmış diyerekten adçayı içtim..iki gün.. bıraktım hormon dengem hemen bozluyr...bitkisel yapamıyorum..çay kahve yok doğal beslenme vitaminler..bakalım bu ayki tedavim nasıl olacak çok merak ediyorum..sizleride aynen...selcankerem eşinin test sonucunu sormuştum canım benim..işallah tedavi olmaya gerek kalmadan gelsin bebişler ..hoş tedaviliyede razıyız..:)):9:

ay o benim aklima hic gelmedi:27: kendimle ne kadar mesgulsem artik burdan anla yani:52:
yok canim belli olmadi daha dogrusu bugun olucak doktoru ariycam birazdan haber alinca sizlerle mutlaka paylasicam :29:

ben zaten hep saglikli beslenirim de fakat hersabah mutlaka kahvem vardir cayimi da icerim aksam bunlarda mi yasak yahu:50:

birde yanlis anlasilma var galiba ben ikizlerde gunum gecene kadar hic bir belirti yasamadim hamile oldugumu ogrendikten 1-2 hafta sonra mide bulantilarim baslamisti. bu gunu gelmeden belirti yasayanlara hayret ediyorum onlarin yuzunden oturup kendimde belirti aramaktan kafayi yiycem nerdeyse ya:53:

he he.. itiraf zamanı....ben de yanında 3 çocukla gördüklerime gıcık oluyom...:18:

bende yollamak istiyorum icimden geldi alin size benden de :35::35::35:

herkes uyuyor galiba :)) bende akşam bakamadım ama yorumlarınız için teşekkür ederim. aslında haklısınız bi kere daha tüp bebek mi denesem diyorum ama sonra o uzun süreç gözümün önüne geliyor iğneler, opular, jeller falan inanın midem kaldırmıyor artık :((

bende miyom, kist vs bişey yok. tek sorun yumurtam az ve kalitesiz. 2-3 tane zar zor büyütebiliyoruz onunda 1 tanesi dölleniyor sonuç negatif oluyor. yani yaşım çokta genç sayılmaz 38 yaşındayım. bazı erken menapozlar var 25.te menapoz yani sanki vücutla alakalı bişey. 25 yaşındaki bize göre daha şanslı iken menapozsa bitmiştir. valla kafam karışık bayanlar bilmiyorum şimdilik beklemede ve dinlenmedeyim. önümüz Ramazan onuda atlatayım diyorum öyle yapiim bişiler ama zaman geçiyor içim acıyor bu kezde :(((

benim henuz tupbebek deneyimim yok fakat yolu gozuktu boyle yorucu ve zor oldugunu okudukca ben herzamanki gibi acayip tirsiyorum breezey duymasin yine tirsak diycek bana:30:

benim henuz tupbebek deneyimim yok fakat yolu gozuktu boyle yorucu ve zor oldugunu okudukca ben herzamanki gibi acayip tirsiyorum breezey duymasin yine tirsak diycek bana:30:

çok tatlısın yaa :)) yada ben çok duygusalım bilmiyorum bana uzun bitmeyecek yol gibi geliyordu her denemede. Eşimde bana kızıp laf ediyodu zaten kanlı bıçaklı geziniyoruz ortada :)) bide bu konuda akıl verin bana birbirimize düşman olduk.. yani bazen çok iyiyiz bazende birbirimizin canını alcaz susup, içime atmaktan çatlicam artık :(((

günaydın...

hangi hastanelere gittin acaba...? bi de uzun , kısa hangi protokol uygulandı...

amh yumurta rezerv testi yaptırmış mıydın..kaç acaba..?

canımmm...bilmez miyim? o ilaçları 5.kezdir hala kullanıyorum...

ben de çok yoruldum...:105:

bir kaç ay dinlenmek iyi gelir...tatil yapabilirsen daha da iyi olur tabi......

çok tatlısın yaa :)) yada ben çok duygusalım bilmiyorum bana uzun bitmeyecek yol gibi geliyordu her denemede. Eşimde bana kızıp laf ediyodu zaten kanlı bıçaklı geziniyoruz ortada :)) bide bu konuda akıl verin bana birbirimize düşman olduk.. yani bazen çok iyiyiz bazende birbirimizin canını alcaz susup, içime atmaktan çatlicam artık :(((

kolay degil ki kuzum ikinizde cok yipranmis olmalisiniz ama sen yinede kendine hakim ol elini sakin kana bulama olur mu?:53:

ben hollanda da yasiyorum burda ki bi internet sitesinde tupbebek tedavisinde en buyuk dusmanin stres oldugunu yazmislar.
eger ki tupbebek negatifle sonuclandiysa bunun genelde stresten ileri geldigi bildirilmis. sen gel de bunu biz kadinlara anlat :14:
regl gununu bekleyemeyen biz tupbebekte nasil free olalim yedigin hormonlarda cabasi:26:

heyyyt neler oluyo orda...:10:

şimdi yasakları sayıyorum...:20:

korkmak, korkutmak, olumsuz düşünmek...kocayla kavga etmek....ümitsizliğe kapılmak....

aklıma geldikçe yazarım ben daha....:1:

bakın 5.kez tüp denemiş biri olarak söylüyorum...

moral vermek için demiyorum...gerçekleri yazıyorum...

tüp bebekte yıpratıcı olan muayeneler ilaçlar değil....moralsizlik. stres..olumsuz düşünme...karamsarlık...

hele de kocayla uyumsuzluk anlaşmazlık varsa...o en kötüsü,,

yolun başındakiler için söylüyorum...

3-4 deneme yapmadan çok ağır yaşamıyosunuz....çoğunlukla 10 günde bitiyo zaten bütün tedavi...5 kontrol 10 iğne...

gerçekten...inanın bana...

bi de bir iki kezde tutma olasılığının az olduğunu düşünüp...sakin ve soğukkanlı olmak gerekiyor...

ben ilk 2 denemeden sonra...""""olmayabilir...çocuksuz hayata da alışabilirim..

insan nelere alışmıyo ki diye düşündüm, ama 6 deneme yapmazsam sonra aklımda kalır pişman olurum""""" diyerek...

sonrakileri denedim...

5.denememi yaparken çok rahattım. eskisi gibi stresli değildim...o yüzden eşim de daha rahattı...

ona da olmayabilir...kendini şartlandırma...bize söylenen % 5 in % 10 un içindemiyiz...onu arıyoruz sonuçta..

25 yaşında değiliz dedim...

ve..hep yanlız gittim...inanın insanın başı daha rahat ve sakin oluyo...

yyonja bir büyüğün olarak bu kadar ahkam kesmeme izin vardır umarım....:17:

merak eden arkadaslarimin tikkatine:23:
biraz once hastaneyi aradim doktorumun asistani ile gorustum doktorum bugun yokmus assitanin kendisinin hastaya bilgi vermesi burda yasak:20: ama size sunu soyleyebilirim iciniz rahat olsun dedi sali gunu doktorum beni ariycak:102:

Herkese merhabalar... sizleri uzun süredir takipteyim ama yeni kayıt oldum buraya. çok eğlencelisiniz ne güzel :)
ben 38 yaşındayım ama nedense buraya yazmak istedim. 4 negatif tüp bebek denemem var. 5.yi mi denesem yoksa donasyon mu bende çok kararsızım :(( çok zor bi kararmış ne kimseye anlatabiliyorum nede paylaşabiliyorum.. donasyon deyince zaten bi ton tepki alıyorum ama anne olmak istiyorum artık bu en doğal hakkımız değilmi insanların bu tepkileri neden psikolojim çok bozuk kimseyi görmek istemiyorum beni anladığınızı biliyorum.. takipteyim ve elimden geldiğince yazıcam sizlere

Canım Merhaba,
Lütfen moralini bozma.hangi merkezlerde denedin peki? Olmama nedeni hakkında bir şey soyledilermi?
Yaş olarak bana göre gençsin:) ben 44 yaşındayım ve tüp bebek tedavisine burdaki arkadaşlar vasıtasıyla karar verdim.Yoksa ben direk donasyon yaptıracaktım Batum'da .Görüşmelerimi falanda tamamlamıştım.Ben İstanbul Tüp bebek merkezi ve Şişli Memorial
diye düşünüyorum.Fikirlerimizi ve tecrübelerimizi paylaşalım.Donasyon düşünüyorsanızda bunu kimseye söylemek zorunda değilinizki
Hiç kafanıza bile takmayın bence Sevgiler,

tutku sen neler yaptın.. tedaviye karar verdinmi....hayırlı haberlerini bekliyoruz...

Merhaba canım.
Ben hasta olmayı bekliyorum.Yaptığım araştırmalar neticesinde Şişli Memorial yada İstabul Tüp bebek merkezi diye düşünüyorum.
Önce muayene için gideceğim o zaman karar vereceğim.Aslında ben donasyona karar vermiştim önce ama buradaki arkadaşlarla konuşunca önce bir tüp bebek denemem gerektiğine kanaat getirdim.2-3 gün içinde doktora giderim diye bekliyorum.Herşey normalse başlarız.Sevgiler,

heyyyt neler oluyo orda...:10:

şimdi yasakları sayıyorum...:20:

korkmak, korkutmak, olumsuz düşünmek...kocayla kavga etmek....ümitsizliğe kapılmak....

aklıma geldikçe yazarım ben daha....:1:

bakın 5.kez tüp denemiş biri olarak söylüyorum...

moral vermek için demiyorum...gerçekleri yazıyorum...

tüp bebekte yıpratıcı olan muayeneler ilaçlar değil....moralsizlik. stres..olumsuz düşünme...karamsarlık...

hele de kocayla uyumsuzluk anlaşmazlık varsa...o en kötüsü,,

yolun başındakiler için söylüyorum...

3-4 deneme yapmadan çok ağır yaşamıyosunuz....çoğunlukla 10 günde bitiyo zaten bütün tedavi...5 kontrol 10 iğne...

gerçekten...inanın bana...

bi de bir iki kezde tutma olasılığının az olduğunu düşünüp...sakin ve soğukkanlı olmak gerekiyor...

ben ilk 2 denemeden sonra...""""olmayabilir...çocuksuz hayata da alışabilirim..

insan nelere alışmıyo ki diye düşündüm, ama 6 deneme yapmazsam sonra aklımda kalır pişman olurum""""" diyerek...

sonrakileri denedim...

5.denememi yaparken çok rahattım. eskisi gibi stresli değildim...o yüzden eşim de daha rahattı...

ona da olmayabilir...kendini şartlandırma...bize söylenen % 5 in % 10 un içindemiyiz...onu arıyoruz sonuçta..

25 yaşında değiliz dedim...

ve..hep yanlız gittim...inanın insanın başı daha rahat ve sakin oluyo...

yyonja bir büyüğün olarak bu kadar ahkam kesmeme izin vardır umarım....:17:

izin var canım var :)) ben kızmam hatta böyle samimi cevap vermeniz hoşuma gidiyor :)) ya eşimle öyle küs falan değiliz bi anda o tepki gösteriyo ben dayanamayıp cevap veriyorum ne bileyim liseli ergenler gibiyiz aslında :)) onu üzmek en son isteyeceğim şey aslında kızlar bakmayın böyle yazdığıma onuda anlıyorum baba olmak istiyor oda :(((((

Canım Merhaba,
Lütfen moralini bozma.hangi merkezlerde denedin peki? Olmama nedeni hakkında bir şey soyledilermi?
Yaş olarak bana göre gençsin:) ben 44 yaşındayım ve tüp bebek tedavisine burdaki arkadaşlar vasıtasıyla karar verdim.Yoksa ben direk donasyon yaptıracaktım Batum'da .Görüşmelerimi falanda tamamlamıştım.Ben İstanbul Tüp bebek merkezi ve Şişli Memorial
diye düşünüyorum.Fikirlerimizi ve tecrübelerimizi paylaşalım.Donasyon düşünüyorsanızda bunu kimseye söylemek zorunda değilinizki
Hiç kafanıza bile takmayın bence Sevgiler,

benim sorunum yumurtalık rezervim canım yani hep öyle söylediler yumurta yok denecek kadar azmış.. olanlar da kalitesiz hatta bir denememde transferim dahi yapılmadı döllenme olmadı :((

ben Balıkesirde yaşıyorum. Annemler Ankarada. 1 defa burda denedik. 3 defada Ankarada denedik ama olmadı. Eşim bide İstanbula gidelim diyor bu arada benden daha çok araştırıyor.... Bende direk kıbrısa falan gidelim diyorum yok diyor. O kabul etse ben çoktan donasyon yaptırmıştım bile eşim hiç istemiyor :((((

izin var canım var :)) ben kızmam hatta böyle samimi cevap vermeniz hoşuma gidiyor :)) ya eşimle öyle küs falan değiliz bi anda o tepki gösteriyo ben dayanamayıp cevap veriyorum ne bileyim liseli ergenler gibiyiz aslında :)) onu üzmek en son isteyeceğim şey aslında kızlar bakmayın böyle yazdığıma onuda anlıyorum baba olmak istiyor oda :(((((

benim sorunum yumurtalık rezervim canım yani hep öyle söylediler yumurta yok denecek kadar azmış.. olanlar da kalitesiz hatta bir denememde transferim dahi yapılmadı döllenme olmadı :((

ben Balıkesirde yaşıyorum. Annemler Ankarada. 1 defa burda denedik. 3 defada Ankarada denedik ama olmadı. Eşim bide İstanbula gidelim diyor bu arada benden daha çok araştırıyor.... Bende direk kıbrısa falan gidelim diyorum yok diyor. O kabul etse ben çoktan donasyon yaptırmıştım bile eşim hiç istemiyor :((((

Canım benim de aynen 3.denemede hiç döllenme olmadı....yukarda bir yerlerde o yüzden sordum...

kısa ve uzun protokoller farklı sonuç verebiliyo...sende hangi protokol denendi acaba...

benim uzun protokolde 2.3.4 yumurta olurken,,,,, kısa protokolde 5.denemede 7 yumurta oldu...

6 sı döllendi. kaliteleri de daha iyi oldu....ve 3 tanesi 5.günün sonuna kadar dayandı...

5.gün 2 adet iyi kalite transferi yapıldı...

eğer farklı protokoller denenmediyse...bi de istanbuldaki iyi bir merkezle en azından görüşüp fikir alabilirsin...

en iyiler arasında adı geçen bi kaç yer var zaten...

kuzummm lejenann nasılsınn:38:
öncelikle toplu cevap verdiğim için özür diliyorum ama öbür türlü birinizi atlarsam diye ödüm kopuyor..:18::17:
hem sen alıştın artık.. :31:hem benim tarzım bu napimmm yahuuuu:37::1:

normal normal çocuk sahibi olup hemi de üçer beşer olup , sonrada çocuklarından şikayet edenlere benim çekeceğim hareketi ikonlara koymamışlar. koyamazlar da zaten , rtük buralara kadar gelir vallaaaa:30::27::1:

sevgili yonja ,

öncelikle ve lütfen , tıp dünyasının bizim hakkımızda ürettiği dedikodulara inanma , boşver...ne dediğini bilmiyor onlar:51:
hani 25 yaş falan demişsin ya , bak ne anlatacağım ; kardeşimin eşi , 35 yaşında ve üstelik bundan yaklaşık 4 yıl önce normal yoldan hamile kaldı , normal doğumla prensesimi dünyaya getirdi.:16:
ama son 2 senedir düzensiz adet görme ile başlayana- rahatsızlığının , düşük yumurta rezervi yüzünden olduğunu ( amh değeri 0,1 ) ve bunun da erken menopoz olduğunu öğrendi....:31:

kalbini ferah ve enerjini yüksek tutarak tedavin konusunda gerekenleri yap bence ve sakın ümitsizliğe kapılma , ne olursa olsun. olur mu kuzum :38:

ay o benim aklima hic gelmedi:27: kendimle ne kadar mesgulsem artik burdan anla yani:52:
yok canim belli olmadi daha dogrusu bugun olucak doktoru ariycam birazdan haber alinca sizlerle mutlaka paylasicam :29:

ben zaten hep saglikli beslenirim de fakat hersabah mutlaka kahvem vardir cayimi da icerim aksam bunlarda mi yasak yahu:50:

birde yanlis anlasilma var galiba ben ikizlerde gunum gecene kadar hic bir belirti yasamadim hamile oldugumu ogrendikten 1-2 hafta sonra mide bulantilarim baslamisti. bu gunu gelmeden belirti yasayanlara hayret ediyorum onlarin yuzunden oturup kendimde belirti aramaktan kafayi yiycem nerdeyse ya:53:

arama kendinde belirti demedim mi ben sanaaaaaaaa:20::37:
bebiş geldiğinde , öyle bir anlayacaksın ki , teste neyim gereke kalmayacak... belirti aramayı yasaklıyorum sana:31::27::1:
çay kahve serbest ayrıca, ama suyunu çıkarma sakın:51::31:

bende yollamak istiyorum icimden geldi alin size benden de :35::35::35:

benim hareketim yokkk , o yüzdennn:9::9::9:

tırsak ne kiii tırsak ne kiiiiiii:20:
sen kiiii bundan 21 yıl önceeeee:52: , aslanlar kibinnnn 2 erkek üstelikteeee ikiz olarak doğurmuşsunnnnn..:52::27:
pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bunnar sana ne yapar beeee kuzum beeeee:31::34:

sinir yok , stres yok... münkün olduğunca birbirini anlamaya ve empati kurmaya çalışın.:4:
yoksam hayat çekilmez olur....:31:

kolay degil ki kuzum ikinizde cok yipranmis olmalisiniz ama sen yinede kendine hakim ol elini sakin kana bulama olur mu?:53:

ben hollanda da yasiyorum burda ki bi internet sitesinde tupbebek tedavisinde en buyuk dusmanin stres oldugunu yazmislar.
eger ki tupbebek negatifle sonuclandiysa bunun genelde stresten ileri geldigi bildirilmis. sen gel de bunu biz kadinlara anlat :14:
regl gununu bekleyemeyen biz tupbebekte nasil free olalim yedigin hormonlarda cabasi:26:

hay seninnn azğına sevim ben beeeee:16::38:

merak eden arkadaslarimin tikkatine:23:
biraz once hastaneyi aradim doktorumun asistani ile gorustum doktorum bugun yokmus assitanin kendisinin hastaya bilgi vermesi burda yasak:20: ama size sunu soyleyebilirim iciniz rahat olsun dedi sali gunu doktorum beni ariycak:102:

ne merak etçemmm beeeeeee:37:

ayy ben bu repliği bir yerden hatırlıyorum, hangi oscarlık filmdendi acıbaaaa:44::1:
inşallah kuzummm :38:inşallah her şey yolunda gider , hiç bir sıkıntı çıkmaz...:16:

canımm dilerim en hayırlı ve en doğru kararı verirsiniz.:31:
dilerim çok mutlu olacağınız gelişmeler yaşanır.dilerim bebeklerine kavuşursun.:16:

şimdikkkkkkkkkkkkkkkkkk...

smear testi sonucum acık tırt çıktıı...:31:
biraz canım sıkıldı tabii ama bakalım , pazartesi zeynep kamilden randevu aldım ..bakalım neler olacak.:51:
herhangi bir yanlışlığa karşı , smear testimi tekrarlamak istiyorum ama pazartesi belli olacak durum.:51:

bu arada , hamilelik olsa bile bugünlerde görülmez ve belirti vermezmiş... :49:
belirti belirti diye diye kafayı yiyen arkadaşımaaaa duyurulur.:31::37::1:

Selam Canım,

Ben epeyce araştırdım İstanbul Şişli Memorial ve İstanbul tüp bebek merkezinde karar kıldım.Ha birde eğer istanbulda 20-25 gün kalabileceksen bahçeci kliniği var.Ben önümüzdeki ay deneyeceğim.Yumurta azda olsa var bende ama yaştan dolayı kalitesi düşükmüş öyle dediler.Allah yardımcımız olsun bebeklerimizi kucağımıza alalım inş.Ben önce tüp bebek deneyeceğim,donasyonu şimdilik rafa kaldırdım.Sevgilerimle,

Back