• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Selam, amh hormon testim 0.16 çıktı. 43 yaşındayım. Daha Dr ile görüşmedim. Sizce ne diyecek bana? Menepoz başlıyor derse ölürüm gibi:/ fsh 10.27 çıktı birde!

selam selimo hepimiz hemen hemen aynı yaşlardayız..rezervlerde hemen hemen aynı canım..menopoz olduğunu sanmıyorum adetlerinde düzensizlik varmıki..işallah bebişine kavuşursun..hepimiz bunun için uğraşıyoruz..allah en kısa zamanda güzel haberler vermeyi nasip etsin..

kızlar mini tüp bebeğemi karar verdiniz..herkesin bünyesi buna uygunmu..breezey senin yumoş iyi durumda neden mini düşünüyorsun canım

Rabbim sabır versin canımm. zor dönemler yaşamışsın.

Dilerim tüp bebek denemen olumlu sonuçlanır da acılarının mükafatı olur sana...:16:

tüp bebek doktorun daha iyi değerlendirecektir .elbetteki yaşı bizden daha genç olanlara göre değerlerimiz farklı çıkıyor. bu da normal canım. aksi olsa zaten tüp bebeğe gerek kalmazdı.

ben de 5 nisanda ilk tüp bebek transferimin negatif olduğunu öğrendim. ama nedenini öğrenemedim çünkü doktoruma çok kızdım beni arayıp sormadı diye. o yüzden o tedaviyi olmamış sayıyorum.
şimdilik dinlenme sürecindeyim , bir zaman sonra bakacağım.şu an araştırdığım diğer merkezlerden birinde kadar verecek ve tedavime başlayacağım:51:.
tabii Rabbim o zamana kadar bana doğal yollarla bebeklerimi nasip ederse başka tabii..:16:
Sonuçlarına göre Haziran'da başlayalım demişti doktor. İnşallah Mayıs ayında hepimizin bebeği olur:)

kızlar mini tüp bebeğemi karar verdiniz..herkesin bünyesi buna uygunmu..breezey senin yumoş iyi durumda neden mini düşünüyorsun canım

karar vermedik canım , araştırma ve düşünme aşamasındayız.
ayrıca genetik test düşünüyoruz bunun içinde tüp bebek yoluna gitmeliyiz ama dediğim gibi şu an araştırıyoruz. aldığımız cevapları topluca değerlendireceğiz ve ona göre karar vereceğiz. zaten topikte de paylaşacağız ki herkes fikir sahibi olsun.

Sonuçlarına göre Haziran'da başlayalım demişti doktor. İnşallah Mayıs ayında hepimizin bebeği olur:)

Rabbim yazdıysa olacaktır bebişim ama şu an ki durumumda Mayıs ayında biraz zor gibi duruyor canım. Tedaviden sonra enfeksiyon gelişti ve şu an tedavi görüyorum. hatta bu ay oluşan yumurtalarım bile enfeksiyon yüzünden boşa gidecekler. doktorum döllendilerse bile enfeksiyon yüzünden gelişemezler dedi.
Yine de Rabbim bilir.

ama olmadıysa bu ay , bizim topiklerimizde umutsuzluğa yer yok.
önümüzdeki aylarda da çalışmaya devam edeceğiz.

Bu arada neredensin arkadaşım , ben İstanbuldayım.

karar vermedik canım , araştırma ve düşünme aşamasındayız.
ayrıca genetik test düşünüyoruz bunun içinde tüp bebek yoluna gitmeliyiz ama dediğim gibi şu an araştırıyoruz. aldığımız cevapları topluca değerlendireceğiz ve ona göre karar vereceğiz. zaten topikte de paylaşacağız ki herkes fikir sahibi olsun.

Rabbim yazdıysa olacaktır bebişim ama şu an ki durumumda Mayıs ayında biraz zor gibi duruyor canım. Tedaviden sonra enfeksiyon gelişti ve şu an tedavi görüyorum. hatta bu ay oluşan yumurtalarım bile enfeksiyon yüzünden boşa gidecekler. doktorum döllendilerse bile enfeksiyon yüzünden gelişemezler dedi.
Yine de Rabbim bilir.

ama olmadıysa bu ay , bizim topiklerimizde umutsuzluğa yer yok.
önümüzdeki aylarda da çalışmaya devam edeceğiz.

Bu arada neredensin arkadaşım , ben İstanbuldayım.
Ben de istanbuldayım. P.tesi doktor ile konuşacağım. Paylaşırım sizlerle.

Ben de istanbuldayım. P.tesi doktor ile konuşacağım. Paylaşırım sizlerle.

şimdiye kadar akıllı uslu yazmak yeter...:37:
şimdi, şelimo için bir şarkıı:51:
kız sen İstanbul'un neresindensinnnnnnnnn:24:

biz bazı arkadaşlar , yakın çevredekiler , toplanıp buluşup konuşup daha fazla kaynaşıp , zaman zaman gülüşüp zaman zaman da dertleşiyoruz da... belki sen de istersen diye öğreneyim dedim canım.:17:

bu arada ben 4 topikte yazıyorum... biraz gevezeyim , kusura bakma...:37::1:

şimdiye kadar akıllı uslu yazmak yeter...:37:
şimdi, şelimo için bir şarkıı:51:
kız sen İstanbul'un neresindensinnnnnnnnn:24:

biz bazı arkadaşlar , yakın çevredekiler , toplanıp buluşup konuşup daha fazla kaynaşıp , zaman zaman gülüşüp zaman zaman da dertleşiyoruz da... belki sen de istersen diye öğreneyim dedim canım.:17:

bu arada ben 4 topikte yazıyorum... biraz gevezeyim , kusura bakma...:37::1:
Ben bu siteye 6 yıl önce üye oldum ama şu toptikleri filan kullanmayı açmayı pek anlamıyorum:/ yaşlılık işte! Ama şu konuları konuşacak insanları bulum öğrenirim artık :) Ben Cihangir'de yim. Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmalıyız elbette!

Ben bu siteye 6 yıl önce üye oldum ama şu toptikleri filan kullanmayı açmayı pek anlamıyorum:/ yaşlılık işte! Ama şu konuları konuşacak insanları bulum öğrenirim artık :) Ben Cihangir'de yim. Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmalıyız elbette!

6 yılda 22 mesaj senin ,:40: 1 ayda 955 mesaj benim..:52:
bana geveze diyenler haksızlık etmiş , bildiğin çenebazım ben yahuuu:37::1:

çıtırız biz daha ne yaşlısı yahuuu:21:

canım ne yaşılısı daha genciz 40 lık gençleriz..çiçeği burnunda :))

Çok güzel haber herşey gönlünce olsun kutlarım daha güzel haberler vermen dileğiyle:46::46::46:
inşallah güzel haberler vereceğiz hep beraber, teşekkür canım.
tedavin hayirli olsun Allah yolunu acik etsin insallah bebekle sonuclansin :49:

(mini tup ne ki yahu :26:)
selcankerem canım, klasik tüp tedavsinden daha az ilaç uygulanıyor, az ilaç az yumurta, ve kaliteli embriyo....
kendiliğinden oluşan yumurtayı alıp dışarıda döllüyorlar.ilaç yok , iğne yok ...:49:
benim bildiğim bu kuzum ama aksi ise arkadaşımız anlatsın ,öğreniriz hep beraber:51:
brezeyyciğim, yumurta kendiliğinden veya ilaçla , o belli olamıyor , benim birle başlayıp 4 e kadar çıktı, 3 embriyo elde edildi, transfer oldum ama endo 5,7 mm olunca tabiii ki tutmadı... bir seferinde 2 ile başladı 4 yumoş oldu, ama bir tane 8 hücreli embroyo oluştu,, onu henüz transfer ettirmedim, donduruldu,, şimdi tekrar yumurta biriktireceğim bir kaç ay sonra duruma göre transfer olurum... Fazla detaya girmeyeyim çünkü sizler internetten bulmuşsunuz.... önemli fark şu az ilaç...kaliteli yumurta ve kaliteli embriyo... fazla ilaç yumurtaların kalitesini bozuyor..... ayrıca maliyeti de 1750 dolar ve 200-250 tl ilaç.
gercekten mi?? bunu duyduguma nasil mutlu oldum cok fena tupbebek korkularim vardi benim. iyimis valla aklima yatti bu mini tup isi. piknik tupu :28:
selcancığım, bu mini tüp tedavisi yumurta rezervi az olanlara, yaşı ileri olanlara,,, yaşı genç olup fazla yumurta üretenlere ve kaliteli embriyo elde edilemeyenlere uygulanıyor.....
Selam, amh hormon testim 0.16 çıktı. 43 yaşındayım. Daha Dr ile görüşmedim. Sizce ne diyecek bana? Menepoz başlıyor derse ölürüm gibi:/ fsh 10.27 çıktı birde!
şelimocuğum,,, şimdiden menapoz diye düşünmemelisin, bu değerler yumurta rezervinin azalmaya başladığını gösteriyor... ben de 43 yaşındayım,,, tam bir yıl sonra fsh 11,7 iken 22 rakamına ulaştı,,, yani dramatik bir şeklide artmaya başlıyor, o yüzden hiç vakit kaybetmeden tedavilerimize devam etmeli ve altın yumurtayı yakalamalıyız.....

pfuyy arkadasım benım ılacların toplamı 1400 tl tutuyor.ındırım yaptıklarında 900 falan gelıyor.ılaclar .memorıalın oradakı eczaneler acaba dahamı uyguna verır bılmıyorum.ayrıca sefa hastanesınde yaptırdım kan testımı bayagıda uygun

Belki merhaba aksam giremedim o yuzden anca çevap verebiliyorum umarim gorursun , memorialin oradaki eczanelere gidebilirsin , zaten onlar bu uygulamayı yapiyor alıştıklari icin size yardimci olurlar :) âma mutlaka biz baska aeczaneden bu ilaclar icin bu fiyatlari aldik demenizi gerekiyor unutma :)
Safa'nın fiyatlari cok uygun demislerdi arkadaslarim zaten
Tedavin hayirli ugurlu olsun

Rezerviniz dusuk gibi ama fsh iyi gozukuyor , yani daha menapoz yok gibi ama bu yasta fsh cok cabuk yükseliyor bu yuzden tup tedavisini uzatmamızı dilerim.
Bir de tup tedavisinde amh , fsh gibi diger degerler de onemli e2 , prolaktin gibi ama en iyi değerlendirmeyi doktorunuz yapacaktır , tek tavsiyem zamanımız az iyi değerlendirin :))
Hakkınızda hayirlisi olsun :)

Herkese guzel bir hafta sonu dilerim , dun cok siddetli bir bas agrisi basladi gecmek bilmeyen aksam gireyim foruma deim azıcık oyalanırım ama ekrana bile bakamadım 8 de yattim sabah 8 de kalktım ve hala cok agriyor hamilelikten kaynakliymis , mide bulantisina bu eklendi galiba cok guzel bir gun olmayacak bana :(

Bu arada doktorda demisti benim civcivin kıpırtısını hissetmeye basladim, boyle göz seyretmesi gibi , cok nadir hissediyorum :)

pufy maşallah sana canım ..senin hamileliğin bana herşeyin vakti saati olduğunu çok iyi kanıtladı..hani diyoruz ya acele etmeliyiz..aman rezerv az..ne yaparsak yapalım o kısmette varsa zazmanı gelince geliyor..ben çok dedim 40 dan önce olmalı yumurta azalıyor..vay menopoza doğru gidiyorum..ne 40 kaldı ne 41 :)) o yüzden saldım artık allah verecekse saati gelince olucak..senin hamileliğin benim içimi çok rahatlattı..allah yeterki ol desin..

brezeey,selcankerem
bu mini tüp tedavisini bende okuyayim nasil bir seymis bende korkuyorum cok ilac ve hormon yükleniyor deniyor tüp tedavisinde bize uyarmi acaba:26: veya tüm tüp bebek merkezlerinin hepsinde yapiliyormu? brezeey,sen istanbuldasin sansin cok merkez konusunda

Puffy68,gecmis olsun bas agrin varmis uyku iyi oluyor bas agrisinda dün geceden erken uyumussun iyi olmus umarim bugün azalir.

selimo,hos geldin topige menepoz degildir kaygilanma hemeumarim pazartesi güzel haberlerle gelirsin.

inşallah güzel haberler vereceğiz hep beraber, teşekkür canım.
selcankerem canım, klasik tüp tedavsinden daha az ilaç uygulanıyor, az ilaç az yumurta, ve kaliteli embriyo....

brezeyyciğim, yumurta kendiliğinden veya ilaçla , o belli olamıyor , benim birle başlayıp 4 e kadar çıktı, 3 embriyo elde edildi, transfer oldum ama endo 5,7 mm olunca tabiii ki tutmadı... bir seferinde 2 ile başladı 4 yumoş oldu, ama bir tane 8 hücreli embroyo oluştu,, onu henüz transfer ettirmedim, donduruldu,, şimdi tekrar yumurta biriktireceğim bir kaç ay sonra duruma göre transfer olurum... Fazla detaya girmeyeyim çünkü sizler internetten bulmuşsunuz.... önemli fark şu az ilaç...kaliteli yumurta ve kaliteli embriyo... fazla ilaç yumurtaların kalitesini bozuyor..... ayrıca maliyeti de 1750 dolar ve 200-250 tl ilaç.

selcancığım, bu mini tüp tedavisi yumurta rezervi az olanlara, yaşı ileri olanlara,,, yaşı genç olup fazla yumurta üretenlere ve kaliteli embriyo elde edilemeyenlere uygulanıyor...

canımm arkadaşımm çok teşekkürler bizimle paylaştıkların için.

tedaviyle ilgili yazdıklarım , araştırma yapmadan önce tahminlerimdi .paylaşımından anladığım kadarı ile bu tedavi benim için uygun, diğer arkadaşlarım içinde.her ne kadar yaşımı dert etmesem de "yaşı ileri " ifadesi beni anlatıyor.:37:

önümüzdeki ay veya bir sonra ki ay bu tedaviye başlamak için bir merkez seçmek sanırım en iyisi olacak.

çok teşekkür ederim arkadaşın paylaşımın için.

Sevgilerimle :38:

brezeey,selcankerem
bu mini tüp tedavisini bende okuyayim nasil bir seymis bende korkuyorum cok ilac ve hormon yükleniyor deniyor tüp tedavisinde bize uyarmi acaba:26: veya tüm tüp bebek merkezlerinin hepsinde yapiliyormu? brezeey,sen istanbuldasin sansin cok merkez konusunda

kuzum duovam ,:38:

jinemed in sitesine gir orada da anlatılıyor mini-ivf diye. bizim için en uygunu diye düşünmeye başladım ben.:34:
fazla iğne - ilaç yok dolayısıyla fazla hormon yok.
ALISALIS da kısaca anlatmış , hem de daha az maliyetli bir tedavi.ve anlattıklarından anladığım kadarı ile tam da bize uygun bir tedavi.
ben buradaki merkezlerden bilgi alacağım , selcanıma da söyledim sonra da sizlerle paylaşacağım. ona göre bir karar veririz.:51:

Herkese guzel bir hafta sonu dilerim , dun cok siddetli bir bas agrisi basladi gecmek bilmeyen aksam gireyim foruma deim azıcık oyalanırım ama ekrana bile bakamadım 8 de yattim sabah 8 de kalktım ve hala cok agriyor hamilelikten kaynakliymis , mide bulantisina bu eklendi galiba cok guzel bir gun olmayacak bana :(

Bu arada doktorda demisti benim civcivin kıpırtısını hissetmeye basladim, boyle göz seyretmesi gibi , cok nadir hissediyorum :)

günaydınnn puffyim , günaydın bebişimiz:38:

olacak bunlar annesi.. " annecim diyor ben buradayım , bana verdiğin canla büyüyorum" :16:

rüyamda birisi ama çok da tanıdığıma emin olmadığım birisi dedi ki , hadi hamilesin hayırlı olsun , ama sıkıntın çok olacak biliyorsun.sakın şikayet etme..yoksa gider bebeğin dedi...asla dedim...ağzımı açmam...:53:

hepsi geçecek sen benden daha iyi biliyorsun.sonra bebişimiz doğacak , sana bir bakışı , dokunuşu hatta yapabilecek kadar büyüdüğünde " annecim " diye sana sarılışı bunların hepsini silecek...:16::34:

kuzum duovam ,:38:

jinemed in sitesine gir orada da anlatılıyor mini-ivf diye. bizim için en uygunu diye düşünmeye başladım ben.:34:
fazla iğne - ilaç yok dolayısıyla fazla hormon yok.
ALISALIS da kısaca anlatmış , hem de daha az maliyetli bir tedavi.ve anlattıklarından anladığım kadarı ile tam da bize uygun bir tedavi.
ben buradaki merkezlerden bilgi alacağım , selcanıma da söyledim sonra da sizlerle paylaşacağım. ona göre bir karar veririz.:51:

Sagolasin benimde kafama yatti yanliz, bu mini uzun sürüyor gibi söyleki, her ay gidilip yumurtami toplaniyor acaba selcan ve benim icin nasil olur bilmiyorum ayarlariz artik duruma göre, selcan hollandada deneyecek sanirim burayida ben hic arastirmadim. doktor beni tedaviye bile almadi 3 ay dene sonra gel diye tüp bebek icin yönlendir desem onuda yapmaz belli en iyisi Tr.gitmek.

günaydınnn puffyim , günaydın bebişimiz:38:

olacak bunlar annesi.. " annecim diyor ben buradayım , bana verdiğin canla büyüyorum" :16:

rüyamda birisi ama çok da tanıdığıma emin olmadığım birisi dedi ki , hadi hamilesin hayırlı olsun , ama sıkıntın çok olacak biliyorsun.sakın şikayet etme..yoksa gider bebeğin dedi...asla dedim...ağzımı açmam...:53:

hepsi geçecek sen benden daha iyi biliyorsun.sonra bebişimiz doğacak , sana bir bakışı , dokunuşu hatta yapabilecek kadar büyüdüğünde " annecim " diye sana sarılışı bunların hepsini silecek...:16::34:

Rüyani hayra yor hayir olsun. az kaldi demekki hamile olacaksin.

Son düzenleme:
Sagolasin benimde kafama yatti yanliz, bu mini uzun sürüyor gibi söyleki, her ay gidilip yumurtami toplaniyor acaba selcan ve benim icin nasil olur bilmiyorum ayarlariz artik duruma göre, selcan hollandada deneyecek sanirim burayida ben hic arastirmadim. doktor beni tedaviye bile almadi 3 ay dene sonra gel diye tüp bebek icin yönlendir desem onuda yapmaz belli en iyisi Tr.gitmek.
gelin gelinn TR ye gelin yapmaslar oralarda gelinnnnn:52:

o yumurta toplamaya devam etme olayı bence senin isteğine bağlı. yani tedavinde toplanan ve sağlıklı olarak döllenen yumurtaların transfer edilmesini istersen yaparlar diye düşünüyorum.

Rüyani hayra yor hayir olsun. az kaldi demekki hamile olacaksin.

hayırlara çıkarsın Rabbim... dilerim kuzum, hepimiz hamile kalırız , evlatlarımıza kavuşuruz.:16:
rüyadan sonra yani bugün kendimi çok duygusal hissediyorum... fazla etkilendim sanırım:53:

Back