Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

kjjj
1- 10 ocak 7 folikülüm var. Biri 10mm idi
14 ocak : 17 mm-17mm-16mm-15mm-14mm ..
Diğer ikisi sanırım daha küçük diye ölçmediniz.17 ocak opum var Opuda küçük yumurtalar alınmasa ve bir hafta içinde ikinci bir opu yapılsa olur mu? (Bununla ilgili başarılı olmuş vakalar okudum.)

2-İn vitro maturasyon: Küçük yumurtaların laboratuar ortamında olgunlaştırma işlemi varmış. Bu işlem benim döllenmeye uygun olmayan yumurtalarım için yapılsa olur mu?(2.tüp denememizde toplanan 4 yumurtadan 3’ü müsait bulunmuştu)

3- Hocam aslında uzun protokol ya da yumurta baskılama yöntemi bende neden uygulamadık? Size daha ilk görüşmemizde bu yapılacak mı demiştim. Hayır demiştiniz. Halbuki bu yöntemde baskılama sonrasında adetten sonraki süreçte gelişen foliküller eşit boylarda ve eşit kalitede oluyormuş..Tabi siz daha iyi bilirsiniz. Ben sadece merak ettiğim için soruyorum.
Emb transferinden sonra neden tutunmadılar?

4-cd56 testi varmış. Bizim bir oğlumuz var ama bu testin yapılması gerekir mi?

5-Bağışıklık ve tutunma için hcg aşısı yapılabilir mi?

6-Paternal lenfosit aşısı yapılabilir mi?

7-Bağışıklık serumu, intralipit iğne ,delta kortil gibi ilaçlar iyi olur mu?

8-Rahime çizik atma işlemi olabilir mi?

9-Embriyonun dış yüzeyinden inceltme, assisted hatching yapılsa iyi olur mu?

10-Embriyo transferi esnasında hyalüronan maddesiyle birlikte oluşturulan kültür ortamı ya da yapıştırıcı denen madde uygulansa iyi olur mu?

11-İnkübatorda gelişimi izlenen embriyolarının rahimden alınan co-kültür ortamında olması iyi olur mu?

12-HLA-G salgısı: Embriyo bu molekülü salgılaması sayesinde anne bağışıklık sistemi embriyoyu reddetmezmiş..O halde transferden önce embriyolar bu yönde incelense iyi olur mu?

13-EPF hormonu .

14-ERA testi: rahim iç zarından alınan minik bir parça ile 200 den fazla açıdan inceleniyormuş. Hatta buna göre uygun transfer tarihinde nakil yapılıyormuş..Bana yapılması iyi olur mu?

15-Aslında hocam tutunmama nedeni ile ilgili olarak belki de embriyolar için micro array cgh yapsaydık da rahimden değil de yumurtadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilseydik iyi olmaz mıydı?

16-Benden alınan yumurtalar kendi kendi kendine spermler le döllenmesi bekleneceğine ımsı yöntemiyle seçilen kaliteli spermlerle döllenmesi sağlanabilir mi?

Son düzenleme:
Canım benim teşekkür ederim.

Yok henüz olmadım, test de yapmadım.

Bugün 31. gün ......

ayyy cok heyecanli insallah kirmizilar gelmeeesssss....

ya kuzum bi test yapsanda rahatlasak. senin gununun gectigi olur muydu?

benim hamile kalmadan onceki ay tam 5 gun gecmisti tabii hamilelik yoktu ama bi sonraki ay hamile kaldim sukurler olsun.

insallah sen hamilesindir canim benim. goguslerin sis mi hala peki?

Alişçim gerçekten de sen çok akıllı ve araştıran birisin.Ve cesursun da! İnşallah sen haklı çaıkacaksın..Daha önce de bu konudan konuşmuşruk.. birer hafta arayla sadece gelişen yumurtaların opuyla alınması hakkında.. Ve bilimsel bebek kayra bize umut olmuştu.. Hatırlarsan ben dr.a 16 maddelik soru hazırlamıştım.. sorularımdan biri de bu konuydu..Hepsine tek tek cevap verdiydi ama hep saçma ve eski yöntemler bunlar demişti çoğuna.. bir hafta arayla opu konusuna ise ilaç kullanılan bu tedaviler için geçerli değil demişti...

Dr benim sorularımı pek tatmin etmeyen cevaplarla geçiştirmişti ama ben size bunları buraya yazayım da belki size fikir verir.. Araştırısınız da vicdanlı dr.lara rast gelirsiniz de dikkate alırlar.. Alişçim dr.un seni dinliyor ya da onu ikna edebiliyorsun .. çok şanslısın!! İnşallah bu 3 yumin de boşa gitmez hepsi değerlenir ve döllenir... sonra da 5 tane çocuğun olsun inşallah! (bir düzine çocuğumuz olsa hepimiz bakarız sanırım.. biz çocuk sevenleriz çünkü!!)

Cmas'ım nasıl oldun canım, gittin mi Dr.a

Geçmişe bakamadım işten fırsat bulupta

ayyy cok heyecanli insallah kirmizilar gelmeeesssss....

ya kuzum bi test yapsanda rahatlasak. senin gununun gectigi olur muydu?

benim hamile kalmadan onceki ay tam 5 gun gecmisti tabii hamilelik yoktu ama bi sonraki ay hamile kaldim sukurler olsun.

insallah sen hamilesindir canim benim. goguslerin sis mi hala peki?

Bekarken geçerdi evlendim saat gibi işliyordu.

Amaa son 11 ayda 4 kez gecikme yaşadım, ikisinde kist olmuştu (klomenden dolayı), ikisinde ise yumurta geç oluşmuş.

Dr.um " siz kafanı birşeylere takıyorsunuz, rotanız şaştı "diyor. o yüzden bu sefer iyice geciksinde o çift çizgiyle göreyim, hüsrana uğramayayım istiyorum.

Göğüslerim tenis topu gibi oldu :1:

Kasımlarımda şiş.

Haftasonu çok sancım oldu adet oldum diye kaç kez WC'ye gittim birşey yok.

İnşallah hiç de gelmez :16:

Dün gece, komşum facebooktaydı. Komşum derken bey. Hanımla her gün biraradayız ama beylerle pek samimiyet yok. Selam sabahtan sonra telefonumun hangi operatöre bağlı olduğunu ve faturalı mı kontörlü mü olduğunu sordu. Faturlı hat kullanıyorum deyince 'Kim milyoner olmak ister yarışmasına katıldım, oy verir misin bana dedi. 'veririm tabi' dedim. Sazanım çünkü ben :1:. A102 yaz 7979' a gönder dedi. Tamam dedim, gönderdim. Ciftokey.com sitesinden 57 tl.lik hizmet talep ettiniz, onaylıyorsanız 'evet' yazıp gönderin diye bir cevap geldi. Burası küçük bir yer ve erkeklerin kahve kültürü gelişmiş durumda. Adam da gidiyor. Onu da biliyorum. Onayladım mesajı. Adam arada yolladın mı gitti mi diye soruyor. Yeni bir mesaj geldi bir pin kodu. Kimseye vermeyin diyor. Bu ne dedim. Bir mesaj daha var, onu da gönder, anlarsın gibi birşeyler yazdı. Bu defa başka bir kısaltma, onu da gönderdim. Ona da 17 tl hizmet bedeli diye mesaj geldi. Bak dedim bu böyle böyle diyor. Mesaj ücretsiz, bir şey olursa ben öderim sana dedi. İyi dedim. Sonra bir iki kere daha istedi 17 lik mesajdan, gönderdim. Bir ara evde başka faturalı hat var mı diye sordu. Onu da anlamadım. Biz evde zaten iki kişiyiz. Ama hiç boş bırakmıyor birşey sorayım. Sürekli bir şeyler söylüyor. Benim telefondan son mesaj gitmedi, eşimin telefonunu alabilirmiymişim diye sordu. Yok dedim, yeminliyim, ellemem onun telefonunu. Bir taraftan da bu adam bu samimiyeti nereden buldu diyorum. Şakacı, neşeli bir tip. Hanımıyla peynir ekmek gibiyiz ama adamla hiç öyle bir diyaloğa hiç girmedik. Bir süre önce sıkışmış, eşimden borç istemiş ama erkekler arası işlere karışmam pek. Eşime de söyledim, belli bir rakamın altındaki talepleri duymama gerek yok, adam sıkışmasa istemezdi, bana duyurup utandırma dedim. Neyse. İnternete de mobil giriyoruz, arıza var bugünlerde. Telefondan sonra o da kesildi, ben de gittim yattım. Sabah eşime anlattım durumu. 'Garipti' dedim. 'Sanırım adam beni kandırdı ama eşine duyurmayalım' falan dedim. Telefonuma baktım sabah gece 3 te kızının telefonundan aramış beni. Sonra bilgisayarı açtım, ondan kocaman bir paylaşım ' DÜN GECE HESABIM ÇALINARAK BAZI ARKADAŞLARIMA BENİM ADIMA MESAJ GÖNDERİLMİŞ, KONUYLA İLGİM YOKTUR, HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM'

kjjj
1- 10 ocak 7 folikülüm var. Biri 10mm idi
14 ocak : 17 mm-17mm-16mm-15mm-14mm ..
Diğer ikisi sanırım daha küçük diye ölçmediniz.17 ocak opum var Opuda küçük yumurtalar alınmasa ve bir hafta içinde ikinci bir opu yapılsa olur mu? (Bununla ilgili başarılı olmuş vakalar okudum.)

2-İn vitro maturasyon: Küçük yumurtaların laboratuar ortamında olgunlaştırma işlemi varmış. Bu işlem benim döllenmeye uygun olmayan yumurtalarım için yapılsa olur mu?(2.tüp denememizde toplanan 4 yumurtadan 3’ü müsait bulunmuştu)

3- Hocam aslında uzun protokol ya da yumurta baskılama yöntemi bende neden uygulamadık? Size daha ilk görüşmemizde bu yapılacak mı demiştim. Hayır demiştiniz. Halbuki bu yöntemde baskılama sonrasında adetten sonraki süreçte gelişen foliküller eşit boylarda ve eşit kalitede oluyormuş..Tabi siz daha iyi bilirsiniz. Ben sadece merak ettiğim için soruyorum.
Emb transferinden sonra neden tutunmadılar?

4-cd56 testi varmış. Bizim bir oğlumuz var ama bu testin yapılması gerekir mi?

5-Bağışıklık ve tutunma için hcg aşısı yapılabilir mi?

6-Paternal lenfosit aşısı yapılabilir mi?

7-Bağışıklık serumu, intralipit iğne ,delta kortil gibi ilaçlar iyi olur mu?

8-Rahime çizik atma işlemi olabilir mi?

9-Embriyonun dış yüzeyinden inceltme, assisted hatching yapılsa iyi olur mu?

10-Embriyo transferi esnasında hyalüronan maddesiyle birlikte oluşturulan kültür ortamı ya da yapıştırıcı denen madde uygulansa iyi olur mu?

11-İnkübatorda gelişimi izlenen embriyolarının rahimden alınan co-kültür ortamında olması iyi olur mu?

12-HLA-G salgısı: Embriyo bu molekülü salgılaması sayesinde anne bağışıklık sistemi embriyoyu reddetmezmiş..O halde transferden önce embriyolar bu yönde incelense iyi olur mu?

13-EPF hormonu .

14-ERA testi: rahim iç zarından alınan minik bir parça ile 200 den fazla açıdan inceleniyormuş. Hatta buna göre uygun transfer tarihinde nakil yapılıyormuş..Bana yapılması iyi olur mu?

15-Aslında hocam tutunmama nedeni ile ilgili olarak belki de embriyolar için micro array cgh yapsaydık da rahimden değil de yumurtadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilseydik iyi olmaz mıydı?

16-Benden alınan yumurtalar kendi kendi kendine spermler le döllenmesi bekleneceğine ımsı yöntemiyle seçilen kaliteli spermlerle döllenmesi sağlanabilir mi?

Canımın içi; sen çok iyi bir anne adayısın o kesin de ,hiç bir dr. bu kadar sorgulayan hastayı sevmez. Dr. tanıdıklarımdan biliyorum çünkü.

Soruların olması normal ama "bunu da denesek şunu da denesek dersek" anti-pati oluşur dr. hasta arasında.

Tabii bu benim naçizane fikrim, sormak isteyen sorsun

Dün gece, komşum facebooktaydı. Komşum derken bey. Hanımla her gün biraradayız ama beylerle pek samimiyet yok. Selam sabahtan sonra telefonumun hangi operatöre bağlı olduğunu ve faturalı mı kontörlü mü olduğunu sordu. Faturlı hat kullanıyorum deyince 'Kim milyoner olmak ister yarışmasına katıldım, oy verir misin bana dedi. 'veririm tabi' dedim. Sazanım çünkü ben :1:. A102 yaz 7979' a gönder dedi. Tamam dedim, gönderdim. Ciftokey.com sitesinden 57 tl.lik hizmet talep ettiniz, onaylıyorsanız 'evet' yazıp gönderin diye bir cevap geldi. Burası küçük bir yer ve erkeklerin kahve kültürü gelişmiş durumda. Adam da gidiyor. Onu da biliyorum. Onayladım mesajı. Adam arada yolladın mı gitti mi diye soruyor. Yeni bir mesaj geldi bir pin kodu. Kimseye vermeyin diyor. Bu ne dedim. Bir mesaj daha var, onu da gönder, anlarsın gibi birşeyler yazdı. Bu defa başka bir kısaltma, onu da gönderdim. Ona da 17 tl hizmet bedeli diye mesaj geldi. Bak dedim bu böyle böyle diyor. Mesaj ücretsiz, bir şey olursa ben öderim sana dedi. İyi dedim. Sonra bir iki kere daha istedi 17 lik mesajdan, gönderdim. Bir ara evde başka faturalı hat var mı diye sordu. Onu da anlamadım. Biz evde zaten iki kişiyiz. Ama hiç boş bırakmıyor birşey sorayım. Sürekli bir şeyler söylüyor. Benim telefondan son mesaj gitmedi, eşimin telefonunu alabilirmiymişim diye sordu. Yok dedim, yeminliyim, ellemem onun telefonunu. Bir taraftan da bu adam bu samimiyeti nereden buldu diyorum. Şakacı, neşeli bir tip. Hanımıyla peynir ekmek gibiyiz ama adamla hiç öyle bir diyaloğa hiç girmedik. Bir süre önce sıkışmış, eşimden borç istemiş ama erkekler arası işlere karışmam pek. Eşime de söyledim, belli bir rakamın altındaki talepleri duymama gerek yok, adam sıkışmasa istemezdi, bana duyurup utandırma dedim. Neyse. İnternete de mobil giriyoruz, arıza var bugünlerde. Telefondan sonra o da kesildi, ben de gittim yattım. Sabah eşime anlattım durumu. 'Garipti' dedim. 'Sanırım adam beni kandırdı ama eşine duyurmayalım' falan dedim. Telefonuma baktım sabah gece 3 te kızının telefonundan aramış beni. Sonra bilgisayarı açtım, ondan kocaman bir paylaşım ' DÜN GECE HESABIM ÇALINARAK BAZI ARKADAŞLARIMA BENİM ADIMA MESAJ GÖNDERİLMİŞ, KONUYLA İLGİM YOKTUR, HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM'

Anaaaaaaaaa

Ne yaptın sen Zanork'um?

Ayy bitanem büyük geçmiş olsun!

Umarım hattından hala çekilmiyordur. Sen operatörü ara, faturan şişiyor haberin olsun

Amaa son 11 ayda 4 kez gecikme yaşadım, ikisinde kist olmuştu (klomenden dolayı), ikisinde ise yumurta geç oluşmuş.

Dr.um " siz kafanı birşeylere takıyorsunuz, rotanız şaştı "diyor. o yüzden bu sefer iyice geciksinde o çift çizgiyle göreyim, hüsrana uğramayayım istiyorum.

Kasımlarımda şiş.

insallah insallah:46::46::46::46::46::46::46:

Kasımlarımda şiş.

Allah gönlüne göre versin. Evet ya, gecikince 9 ay görmeyelim o kırmızıları :1:

canım yaa zaten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz birde bunlarlamı uğraştın uzuldım gerçekten.. bazı insanlar neden başkasının ekmeğine parasına emeğine malına mülküne göz dikiyor hiç anlamıyorum.. sonuçta bunları çok emekler sarfederek elde ediyoruz.. Allahlarından bulsunlar.. karakol yakınsa eger şikayet etsenize canım..

sağolun kızlar.. adigeecim çerkezcim dün gece onca işinin arasnda bana destek oldun herbir cümlende ne kadar empatik olduğunu ve beni anladığını gördüm teşekkür ederim..

mirandacım sağol canım kardeşim..yeni dr evet bulacağım..ben de semra kahraman ya da mustafa bahçeciye mi gitsem diye düşünüyordum zaten..eşim dedi ki ''semra hanım da cem bey ile aynı hastane grubu olmalarından ötürü biraraya gelip toplantıları oluyordur..'' beni ilgilendirmiyor gerçi.. hem hepsinin kendi ekibi ayrı ve başlarını kaşıyacak vakitleri yok..neyse bunu da önemsemiyorum da geçen günlerde burda bir arkadaşımız bahsetti de ona da çok şaşırmış ve üzülmüştüm.. semra hanım kendisine donasyon yapın böyle boşuboşuna uğraşmayın benzeri birşeyler söylemiş...sanki biz donasyonu bilmiyoruz...onlar için konuşmak ne kadar kolay...

dün ilaçları bırakmıştım ama bu sabah yine kullandım..Cem bey dedi ki .. bu progesteronun kullanmanın veya kullanmamanın faydası zararı tam bilinmiyor...(selcan da demişti .. hollanda da gerek görmüyorlar diye..) ben de şöyle düşünmüştüm: eğer düşecek bir bebekti de progesteron mu bunu geciktiriyordu... sağlam bir bebek ise ilaçsız da zaten devam edecek..

Şu anda elimizde bhcg.lerin iki katı olmayan düşük oranlı artışları ve birhafta geriden gelen bir kese görüntüsü var. Ama mirandanın duovanın dediği gibi bir 8 hafta olsun bakalım..bir kalp atışı görmeyi bekleyelim.. ne olcak? Ensuecenin ablasının 9. denemesinde pozitif gördükten 1,5 ay sonra ikinci bebeği farketmişler...Ve şimdi çok şükür sağlıklı 6 yaşındalarmış. Maşallah!! Allah ikizlerin kaderlerini güzel yazsın mutlu olsunlar inşallah...

Yeni dr. bulana kadar bu biriki haftayı böyle geçireyim diyorum.. Zaten çok şükür en yakın arkadaşımız radyolog ve ilk önce keseyi o görmüştü.. Bu süre içinde ona giderim.. Benim daha önceki iki aylık bebeğimi kaybettiğim zamanda da kendi dr.umdan önce herşeyi o görmüştü..bir problem olduğunu bile asıl dr.dan önce o anlamıştı...o zamanlar şu yolc sac kesesinin ne olduğunu da ondan öğrenmiştik...Neyse acı bir tecrübeydi...

-salı günü arkadaşımız keseyi ölçtü ve 5,4 mm demişti 5+2 haftalık (resmini verdi). (üstten)
-cuma yine arkadaşımız keseyi ölçtü ve 8,3 mm dedi 5+4 haftalık (resmini verdi) (üstten)
-cumartesi cem beye gidince sadece keseyi gördü hiçbir ölçü söylemedi..biz ne kadarlık görünüyor dedik.. 5 haftalık civarı dedi kabaca..(alttan)

5+4 haftalık gözüktüğü zamanın gerçek durumu ise 6+3 idi...6 günlük bir gerilik sözkonusu..yolk kesesi gözükmedi...

ha bi de size şunu sorayım: acaba bundan sonra bir hsg çektirip tüplerimin durumunu iyice öğreneyim de birkaç ay doğal mı denesem..(en son 2 sene önce bir tüpüm tıkalıydı)

zanorkcum elimi karnıma koydum ve teşekkür ettim..:49:

Hepinize sevgilerimle..

Teşekkür ederim Cmas1. O bizim de bebişimiz, umudumuz, sev onu :D
Benim 4-5 sene önceki filmimde iki tüp te tıkalıydı. O zamanki dr. 4 poz aldı, son pozda açılma göründü dedi. Aralık ayında çektirdiğimde ikisi de açıktı. Yatış durumundan da tıkalı görünebiliyormuş. Yine de çektir bence. Ya da renkli doppler ile baktır.Başka bir dr. da doppler kullanınca filme pek ihtiyaç kalmıyor tüpleri de görebiliyoruz demişti.

zanork tekrar geçmiş olsun canım..57+17+17+17=108 tl mi alındı sadece yoksa daha fala mı? sen şimdi pin kodu vsvsv yazışmalarından sonra bu para iceberg bibi görünenin sadece minicik bir parçası olmasın ha!! aman dikkat! gerekli önlemleri almaya devam et.. tel operatörlerini ara git görüş biryerlerle!!! aaaa !!! hırsızlar! Allahlarından bulsunlar!! ve en kısa zamanda yakalansınlar inşallah!

ismihancım inşallah hamilesindir.. hadi bir test yap yaa merak ettim şimdi..

cedrus geçmiş olsun.. inşallah düzelirsin.. ama canım bak bu hastalık hep hamileliğin başında oluyor.. çünkü bebek yaşamak için senin gücünden direncinden alıyor... yeter ki öyle olsun... güçlensin.. sen de en kısa zamanda düzelirsin inşallah.. en kısa zamanda kalp atışlarını gör bebişlerinin.. inşallah ikiz olsunlar sağlıklıca..

güllücüm inşallah test sonuçların güzel çıkar..merakla bekliyoruz burda...(DR.dan habersiz bırakmadaım.. zaten dr. bırak dedi.. önemi yok dedi vsvsv... vaktin olursa oku aşağıda neler neler yazdım..:30:)

zanorrrkkk geçmiş olsun canım yaaaa... çok üzüldüm... iş işten geçti şimdi keşke önce bir telle arasaydın demek için di mi...hainler...ama bu arada yeri gelmişken fikrimi söyliyeyim o halde, nette paralı oyunlardan uzak duralım... bedavaların dışına çıkmayalım..arkadaşlarımızda!!...ben zaten oyun oynamıyorum.. bir ara poker oynuyordum ama parasız tabi ki... şimdi sadece sizlerle burda muhabbet ediyorumm..

arkadaşlar şimdi güzbaharcım aradı... dün gece yazmış yazmış ama yollayamamış yazdıklarını!! (düşünün ne uzun yazmıştır bir de herkese teeeek tek).. şimdi hsg rahim filmi çektirmeye gidiyor.. dua edelim ona... diyor ki herkese tek tek dua ediyorum .. voline ve diğerlerine ... dedi..

Sağol ya. Paralı oyun her şekilde rahatsız eder beni, kumar sayıldığı için. Ama insanlar oynuyor, bana eleştirmek düşmez. Ama herşey benim salaklığım. Benim facebook' ta adım görünmüyor. TC ve soyadım var. Adımı söyle desem herşey açığa çıkacak. Uykusuzluktan beynim durmuştu sanırım. Giden gitti, ne yapayım. Hak arasam gidenden fazla avukati mahkemesi... Başımın gözümün sadakası olsun diyorum. Ben ettim siz etmeyin :52:

Zanork arkadaşım çok geçmiş olsun... umarım tutar sadece bu kadardır..

arkadaşlar bu sanal alemde ve cep telefonu ile kim ne isterse ne derse ne kadar sıkıştıırsa sıkıştırsın hiçir şey yapmayın lütfen... izden bişey talep eden kişi ile bizzat konuşup nlamadan hiçbirşey ödemeyin...

dün gece, komşum facebooktaydı. Komşum derken bey. Hanımla her gün biraradayız ama beylerle pek samimiyet yok. Selam sabahtan sonra telefonumun hangi operatöre bağlı olduğunu ve faturalı mı kontörlü mü olduğunu sordu. Faturlı hat kullanıyorum deyince 'kim milyoner olmak ister yarışmasına katıldım, oy verir misin bana dedi. 'veririm tabi' dedim. Sazanım çünkü ben :1:. A102 yaz 7979' a gönder dedi. Tamam dedim, gönderdim. Ciftokey.com sitesinden 57 tl.lik hizmet talep ettiniz, onaylıyorsanız 'evet' yazıp gönderin diye bir cevap geldi. Burası küçük bir yer ve erkeklerin kahve kültürü gelişmiş durumda. Adam da gidiyor. Onu da biliyorum. Onayladım mesajı. Adam arada yolladın mı gitti mi diye soruyor. Yeni bir mesaj geldi bir pin kodu. Kimseye vermeyin diyor. Bu ne dedim. Bir mesaj daha var, onu da gönder, anlarsın gibi birşeyler yazdı. Bu defa başka bir kısaltma, onu da gönderdim. Ona da 17 tl hizmet bedeli diye mesaj geldi. Bak dedim bu böyle böyle diyor. Mesaj ücretsiz, bir şey olursa ben öderim sana dedi. Iyi dedim. Sonra bir iki kere daha istedi 17 lik mesajdan, gönderdim. Bir ara evde başka faturalı hat var mı diye sordu. Onu da anlamadım. Biz evde zaten iki kişiyiz. Ama hiç boş bırakmıyor birşey sorayım. Sürekli bir şeyler söylüyor. Benim telefondan son mesaj gitmedi, eşimin telefonunu alabilirmiymişim diye sordu. Yok dedim, yeminliyim, ellemem onun telefonunu. Bir taraftan da bu adam bu samimiyeti nereden buldu diyorum. şakacı, neşeli bir tip. Hanımıyla peynir ekmek gibiyiz ama adamla hiç öyle bir diyaloğa hiç girmedik. Bir süre önce sıkışmış, eşimden borç istemiş ama erkekler arası işlere karışmam pek. Eşime de söyledim, belli bir rakamın altındaki talepleri duymama gerek yok, adam sıkışmasa istemezdi, bana duyurup utandırma dedim. Neyse. Internete de mobil giriyoruz, arıza var bugünlerde. Telefondan sonra o da kesildi, ben de gittim yattım. Sabah eşime anlattım durumu. 'garipti' dedim. 'sanırım adam beni kandırdı ama eşine duyurmayalım' falan dedim. Telefonuma baktım sabah gece 3 te kızının telefonundan aramış beni. Sonra bilgisayarı açtım, ondan kocaman bir paylaşım ' dün gece hesabım çalınarak bazı arkadaşlarıma benim adıma mesaj gönderilmiş, konuyla ilgim yoktur, herkesten özür dilerim'

canım çok geçmiş olsun sen bunu bildir hemen karakola yarın bir gün başka bişeyler olur allah korusun .tutanak olsun durumuna dair ..

gecmis olsun arkadasim..ne yapacaklarini sasirdilar artik:50:

canım yaa zaten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz birde bunlarlamı uğraştın uzuldım gerçekten.. bazı insanlar neden başkasının ekmeğine parasına emeğine malına mülküne göz dikiyor hiç anlamıyorum.. sonuçta bunları çok emekler sarfederek elde ediyoruz.. Allahlarından bulsunlar.. karakol yakınsa eger şikayet etsenize canım..

Şikayet daha masraflı diye düşünmüştüm ama herkes benim gibi yaparsa sırtı yere gelmez bunların. Bakalım ne yapabileceğim. Ama Allah beterinden korusun. Borç verirken bile dönmeyeceğini düşünerek veririm normalde. Böyle şeylere de düşmezdim ama, elini sallaya sallaya gitti paracıklar :35:

Zanork arkadaşım çok geçmiş olsun... umarım tutar sadece bu kadardır..

arkadaşlar bu sanal alemde ve cep telefonu ile kim ne isterse ne derse ne kadar sıkıştıırsa sıkıştırsın hiçir şey yapmayın lütfen... izden bişey talep eden kişi ile bizzat konuşup nlamadan hiçbirşey ödemeyin...

Gece geç saatti. Normalde bir interneti ortak kullanıyoruz. Bu ara hatlarda sorun var bağlanamıyoruz diye mobil kullanıyoruz. Facede site bağlantısı yazsa anlardım olayı. mobil bağlantı deyince şüphelenmek aklıma bile gelmedi :44:

Back