Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Tutunacağı zaman 3 e 5 e bakmıyor veletler. Sayısına takılma. Kaliteli olsun, sana tutunsun, yeter. Umut tüp bebek merkezinin topiğinde bir bayanı anlatıyorlardı bir ara, belki ensuece hatırlar. Kadın biz yaşlarda, eşi varikosel oluyor. Tek sperm alabiliyorlar adamdan, kadının da tek yumurtası oluyor. Ve o tek sperm, tek yumurtayı döllüyor, transfer başarılı, kadın hamile kalıyor ve sağlıklı bir doğum yapıyor. İşin özün de bir sperm, bir yumurtaya ulaşıyor. Tutunma gerçekleşti mi, işte sana hamilelik :34:

Supersin arkadaşım, olayı muhteşem özetlemişin. Olay bir yumurta ve 1 tanede sperm . Fazlasına değil, sadece birer tane doğru olana ihtiyacımız var:)

Tutunacağı zaman 3 e 5 e bakmıyor veletler. Sayısına takılma. Kaliteli olsun, sana tutunsun, yeter. Umut tüp bebek merkezinin topiğinde bir bayanı anlatıyorlardı bir ara, belki ensuece hatırlar. Kadın biz yaşlarda, eşi varikosel oluyor. Tek sperm alabiliyorlar adamdan, kadının da tek yumurtası oluyor. Ve o tek sperm, tek yumurtayı döllüyor, transfer başarılı, kadın hamile kalıyor ve sağlıklı bir doğum yapıyor. İşin özün de bir sperm, bir yumurtaya ulaşıyor. Tutunma gerçekleşti mi, işte sana hamilelik :34:

evet canım hatırladım, Allahım ol dedikten sonra en imkansız bile oluyor.. geçende bir arkadaş anlatmıştı hayatım birde şu var.. komşuları 15-20 sene boyunca tüp bebek tedavisi görmüş yurt dışlarına kadar gitmişler hiçbiri tutmamış.. sonunda artık tedaviyi bırakmışlar aradan yıllar geçmiş kadın 52 yaşına gelmiş.. bir iki ay adeti kesilmiş, kadıncağızda haklı olarak menapoza girdim galiba doktora gidip bir gözükeyim demiş.. birde bakmışlarki 2 aylık hamile ve bebişini sonunda doğurmuş:)

Bende puregon kullandim ayni oranda hemde. Iyi sonuc almisin ama 13 rakam vede 7 dollenmis masallah ya. Neyle besleniyorsunuz canim boyle. Kesin bunun formulunu ogrenmeliyim. Saglam yapi ve 25'lil gibisin valla. Ozel ilac filan kullandinmi tupden once. Hangi klinikdi sizinki?

Miranda söyle canım şu işin sırrını bende merak ettim.

evet canım hatırladım, Allahım ol dedikten sonra en imkansız bile oluyor.. geçende bir arkadaş anlatmıştı hayatım birde şu var.. komşuları 15-20 sene boyunca tüp bebek tedavisi görmüş yurt dışlarına kadar gitmişler hiçbiri tutmamış.. sonunda artık tedaviyi bırakmışlar aradan yıllar geçmiş kadın 52 yaşına gelmiş.. bir iki ay adeti kesilmiş, kadıncağızda haklı olarak menapoza girdim galiba doktora gidip bir gözükeyim demiş.. birde bakmışlarki 2 aylık hamile ve bebişini sonunda doğurmuş:)

Galiba çok takınca, saplantı haline getirince kendi üstümüzde öyle bir baskı oluşturuyoruz ki zaten stresten olacağı varsa da olmuyor. Keşke biraz rahatlayıp oluruna bırakabilsek, zaman kaygısına düşmeden. ama ben kendi adıma özellikle son 1 yıldır bunu başaramıyorum, yaşa inanılmaz takılmış vaziyetteydim en buyuk stresimdi ama şimdi burda sizi okuyunca yalnız olmadığımı hatta güzel başarı hikayelerini duyunca daha iyi hissetmeye başladım. Acayip bir destekmiş burası, keşke daha önce katılsaymışım aranıza.
İnşallah hepimiz birgün burda hamileliklerimizi, doğumlarımızı, özlemle beklediğimiz kuzucukların ilk kelimelerini paylaşacağız.
Biraz daha tevekkül ve sabır inanıyorum alacak inşallah.

canım benim yoğurt falan güzel de onlar uzun vadeli ... olmaz canım.. sen cildiyeciye git o zaman.. sen beni dinle bak kurtulacaksın lekelerden ben kurtuldum inan..

.akşam saat 10 gibi acnelyse sür..bir saat sonra üzerine expigment sür (expigment sadece lekelerin üzerine gelsin çok taşırma).. gece öyle yat.. sabah tertemiz yıka yüzünü..bepantol sür..gündüz mutlaka mutlaka 50 faktörlük güneş koruma kremi sür iyisinden...sakın bunu sürmeden güneşe çıkma.. gölgeye bile çıkma... akşam olunca tekrar yüzünü yıka.. hatta ılık banyo yap.. yüzündeki 50 faktörlük krem çıksın..banyoda çok hafif peeling yapabilirsin.. benim kabak lifim var...acıtmadan yap..

akşam 10 da acnelyse ve 11 de expigment... yat uyu... böyle böyle yüzünde pul pul soyulacak...hatta gündüzleri o 50 fakt. kremi de sürünce çatlamış toprak gibi olacak... korkma sakın... sadece sabret...ilk gün soyulmayacak ama diğer hergün soyulacak...çok aşırı soyulmaya başlayınca iki günde bir sür acnelyse.'i..arada bir gün dinlensin.. ama hergün yüzüne koruyucu süreceksin bu çok önemli.. yoksa yüzün daha beter olur ona göre...

ikinci üçüncü günden sonra yüzün çok tahriş olmaya başlarsa locoid krem var ondan sür sabahları bepanten yerine..(ama kortizonlu bir krem bu her zaman sürme) bir de ben medacassol krem sürmüştüm bazen sabahları tahriş olduğu zaman...

geceleri: acnelyse-expigment
sabah veya akşam üzeri yüzünü yıkadıktan sonra: bepanten-medacassol-locoid
gündüz dışarı çıkarken mutlaka: 50 faktörlük koruyucu..(ben bioderma kullanıyorum..) (evin içinde pencere kenarında bile durma bu kremi sürmeden)

15-20 dün içinde geçecek...Ben sana burdan postayla yollasam yasak olur mu acaba?

Sagolasin cmascigim, tarifi yazdim merhem elime gecince deneyecegim. mart ayinda esimin 2 hafta izni var Türkiye'ye gelmeyi düsünüyor, esime ismarlayacagim ben gidemesem benim okul olmasa bende istiyorumda, haziranda tekrar gidecegim arka arkaya okulu aksatmak istemiyorum isin rast gitsin canim sagolasin.

duova cildine ne oldu canım..krem alamasan bile öncelikle doğal maskelerden dene canım..

Birden ortam degistirip birde buraya geldigimde calismayinca, stres yaptim canim su siralar alistim. ilk baslarda aklim fikrim hem memleketteydi ara ara benim buralarda ne isim var bile diyordum. esim cok iyi bir insan normalde esimle hic sorunum yok yoksa daha zor olurdu.

Canımcım benide eklermisin tabloya beceremedim kendim eklemeyi:) cehalet. Bende kısmetse 25 Şubatta başlıcam ama daha nerde başlayacağımı netleştirmedim. ASM Aydın Arıcıya gideceğim bi daha önce Memorialde 2 tup bebek 1 .başarısız 2. dış gebelık bide yurtdışında 1 aşılamam oldu.
Eger Aydın Arıcıyla ilgili bilgisi olanda varsa yazarsa sevinirim.
Çok zor bi işmiş bu valla bu hafta bütün işi gücü bıraktım doktor, klinik aramaktan kafayı yedim. Bi de işin kötüsü baktıkça daha da karışıyo kafası insanın. Çoğunuzun dediği gibi aslında kısmet doktorlar sadece aracı ama gene de insanın kendini iyi ve huzurlu hissetmesi de lazım. Doktoruna inanmayınca da zaten baştan 1-0 yenik başlıyosun hani bu zaten %60-70 motivasyon moral işi. Amannnn ne bileyim .Varsa tavsiyesi olan hemen listeye ekleyebilirim .
Öptüm

Tabloda bilgilerde yas, yasadigin yer, cocuk varmi tabloyu kontrol edersen arkadasim, oradaki bilgilerden ne varsa bir zahmet yazarsan ben yardimci olurum.

merhaba bugün gittim hastaneye özel hastanelerden sonra curcuna gibi geldi. Ultrasonla baktılar sadece 3 folikül varmış ilk defa bu kadar az folikül oldu :( en son 9 tane yumurta toplanmıştı 4 ay önce..biraz moralim bozuldu. ama neydi ? pes etmek moral bozmak yok! pazartesi gününe doktordan randevu aldım ayrıntıları konuşacağız. yarın kan vereceğim adetin 3. günü. sanırım hormonlara bakılacak yine. Bu durumda mart 19-20 gibi başlarız uygun derse Emek hoca. Allah hepimize yardım etsin.
Bugün hastanede bir kadın pozitif sonuç aldı yaşı 32 idi ve hamileydi. çok sevindim..ama kadın tam sevinemedi bile acaba değer yükselecek mi diye..

Tabiiki moralini bozmayacaksin böyle olmalisin :21:hic yumurtasi olusmayan anne adaylari var, biz hep bir tane olsun benim olsun diyoruz.puffy arkadasimiz bu konuda bize hep umut olmustur. tek yumutayla sekermi seker Alyamiz dünyaya geldi :nazar::nazar::emir_bebek:darisi sana olsun. :49:

Galiba çok takınca, saplantı haline getirince kendi üstümüzde öyle bir baskı oluşturuyoruz ki zaten stresten olacağı varsa da olmuyor. Keşke biraz rahatlayıp oluruna bırakabilsek, zaman kaygısına düşmeden. ama ben kendi adıma özellikle son 1 yıldır bunu başaramıyorum, yaşa inanılmaz takılmış vaziyetteydim en buyuk stresimdi ama şimdi burda sizi okuyunca yalnız olmadığımı hatta güzel başarı hikayelerini duyunca daha iyi hissetmeye başladım. Acayip bir destekmiş burası, keşke daha önce katılsaymışım aranıza.
İnşallah hepimiz birgün burda hamileliklerimizi, doğumlarımızı, özlemle beklediğimiz kuzucukların ilk kelimelerini paylaşacağız.

:)) canimm her donem duygular degisiyor.. ben bes alti yil cok takmadim ama hep tedavilerimi oldum nede olsa tutacak diye dusundum... simdi bir yildir cok taktim kafama nezaman olacak diye tedirgin oluyorum isede ara verdim... kasima kadar dogurmak istiyorum cunku kasimda musavirlik sinavim var hamileligin son gunleri agir olursa Ankaraya ucamam.. isyeride seneye don dedi... bu seneyi hamile gecirirsem planlarim tutacakta canim... bu isinde plani olmuyorki:))) daha hamile bile degilim plan yapmaya calisiyorummm:((

Kızlar ben geldim, cumanız hayırlı olsun… dualarımız kabul olsunnn… Rabbimmm 40 yaş topiğindeki tüm çıtırlar, kk daki tüm üyeler ve anne olmak isteyen herkes ANNE olsun desinnn inşallahhh…
herkesler nasılll.. gerçi nasıl olduğunuzu okuyorum, kafama not ediyorum fırsat bulunca yazacağım diye… ama…. İşler berbat… çook çoook yoruldum artık, inşallah yakında yeni çalışma arkadaşları alacağız, doğum iznindeki arkadaş dönecekte biraz da olsa normale döneceğiz… valla sekiz kişinin işini 3,4 kişi yapınca geriye bizden sadece posa kalıyor akşama…
Doğum günümü kutladığınız ve güzel dilekleriniz, dualarınız için çoook çoook teşekkür ederimmm… o duaların hepsine amiiin diyoruuum… hepinizi çoook seviyorum ve çoook öpüyorum…..herkesii….
Alıntılı yazamıyorum kızlar halim ortada hemen yazıp çıkacam, ama keyifli yazamasam da keyifle okuyorum sizi, (rapor okumam lazım, şu dosyayı inceleyeyim deyip) ehhh ne yapayım bu kadarı da olsun artıkkkkk dimi ama… ben de insanımmm… dostlarımı çoook özledimmmm..
Alisalis, canım benim, tatil nasıl gitti, yazlıkta dinlenebildin mi… ah ah tatil burnumda tütüyorrr… bir iki haftaya bende izin alacağım ama sadece evde oturmak için, bir de rahat rahat sizlerle yazışabilmek için… o kadar özledim ki anında buraya yazabilmeyi yaşadıklarımı… bazen bir şey oluyor, ah bi yazabilsem şunu kızlara diyorum, etrafa bakıyorum, iş oluyor olmuyor, yazamıyorum… sinir oluyorum sonra… bazen akşamları geç yatayım biraz yazayım diyorum… ben yatmayınca kızım da yatmıyor… hadi abla sohbet edelim diyor… ona da kıyamıyorum… iş hayatına başladı artık.. yeni insanlar yeni ortamlar… stresi çok şimdiiii…
Ay kızlarrr… kızım beni öyle mutlu etti kii. Bana sürpriz doğumgünü hazırlamış, bir sürü mamalar hazırlatmış, misafitler çağırmış, annemleri, kardeşlerimi, yeğenlerimi ve sevdiğim dostlarımı… babasına da beni oyalama görevi vermişşş… ağladım ağladım ağladımmm resmen mutluluktan…ona da dedim rabbimin bana verdiği en güzel hediye sensin dedimmm. Evettt tabiî ki ben de anne omak istiyoruuum… çünkü kızımın ablasıyımmm… ama vallahi onu kendi çocuğum gibi seviyorummm… ay bu kadar benden bahsetmek yeter… ( gördünüz mü yazamaya yazamaya patlama yaşıyacağım yakında) ne olur kusura bakma alisimmmm… sana halini sorarken kendimi yazmışımmm…
Alisisimmmm, arkadaşııımmm… bu ay önce eşini sağlığına kavuştur inşallahhh, sonra da bu cıvıl cıvıl aylarda sen transferini yaptırıp bebeğine kavuş… bu arada hatırlıyorum tabbiiiii süleymanı doğuracağınııı.. arkadaşım gerçekten bu sene kimi duyuyorsam hep erkek anası olacakk… yani kısmetse inşallah senin süleymanda gelecek… ama boşver süleymanı son halini hiç tutmaddımmm… senin oğluşun merhametli olacak… anası gibi inşallahhhh.
Camsssım.. canım…. Zor yaşadıkların biliyorum ama sen hamişsinnn buna inan. İleriyi düşünmekten şimdi yaşadığına sevinemiyosunnn… yapma öyle ne olur… pozitif ol… bebğin şu an karnında, yaşama tutunmaya çalışıyor, seni tanımaya çalışıyor, böyle stresli anne olarak kendini ona tanıtmaaaa…

Güllü güllü maşallahhhhh… hamişsin arkadaşımmm… ne güzelllll… rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsinnn inşallahhhh.

cedrus bugün kontrolünden harika haberlerle gelirsin inşallahhhh..kalp atışlarını dinlersinnn bebişinin… ben opudan çıktığımda yan tarafımda bir çift bebeklerinin kalp atışlarını dinliyorlardı… ben de onların bebeklerinin kalp atışlarını yattığım yerden dinledim. ne büyük bir mucize diye düşünmüştümmm… bu gün o mucizeyi sen yaşayacaksın inşalllahhh…
Ensuance… canım arkadaşım… tedavine başlıyorsun artık… bismillahir rahmanirrahimmm… rabbim bu tedavide bebeğine kavuşturacak inşallahhh… senin de gecen aydınlanacakkk… dışarısı cıvıl cıvıl ya bu teadavilerde bizde cıvıl cıvıl olup çicekleneceğiz umarımmm…
Elifooooo… ses ver artık, çoook özlediiim…
Selcan kerem, tatlı hamişim beniiim… yazdıklarını okudukça o kadar mutlu oluyorum kiii… arkadaşım kızın olsun senin inşallahhhhh… anası gibi güzel, fıstık gibi bir kız….
Nevser arkadaşım tatil bitmiş, güzel çalışmamaışsın ama ne diyelimmm… artık tatil yok, çook dinlendinnn çookkk… hadi çalışmayaaaa… iş başına….
Zeytunum, nasılsın canımmm… iş sıkıntıların ne oldu, aşılamanda iş stresine denk geldi, inşallah her şey yoluna girmiştir… çook da göremiyorum seniii…merak ediyorummm canım seni..
Acmila canım nasılsın, tedavin hayırlı olsun, hep dua edeceğim canımmm.. güzel haberlerini alacağız inşallahhh… sakın mutsuz olma… bir ohhh çekk. Ve kendini rabbime teslim ettt…. Bebeğin gelecek canım benim.. bu sefer gelecek…
Ummucum canım okul başladı, yoğunluk devam sanırım.. bu ayda yumurta takibi için istanbula gidecek misinnn… hadi bu ayda biriktir de artık transfere geç canım..
Duovam, İsviçreli çikolatam, mayısa az kaldı… ay havalarda harika.. inşallahhh sen tedavin biter bitmez kendiliğinden hamiş olursun, hiiiiç beklemedennn….
Zanork, kaderde kısmette ne varsa onu yaşıyoruz… ben de 40 yaşına girdiğim gün (evlendim, 72 liyim, 2012 de) evlendim iki senedir ikna etmeye çalışıyorum, 2 sene bir ileri 2 geri ne günler yaşadımmm… bugüne geldik… kızıyomuyum… çook… ama rabbim nasip etseydi daha önce ikna olurdu diyorum… o bebeğin ruhunu rabbim yarattıysa, kainatta (ruhların beklediği yede beni bekliyorsa) varsa elbet bana gelecek, elbet sana gelecek, hepimize gelecek… rabbim yeter ki ol desinnn.. kocana takılma artık… boş verrr… artık zamanı gelmiş olsun bu bahar bebişin annesine kavuşmak için ilk adımı atsınnnn….

alara14, alfabe, viyol kızlar sizler nasılsınız...
Adigee, Solutıon, volin, resignation, Sara 28, ismihan sultan, mamane ve diğer yeni gelen arkadaslar, topige hos geldiniz, umarim bu topikte pozitif haberlerimizi hep birlikte kutlarız....

Güzel dileklerin ve güzel enerjin için çok teşekkür ederiz. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasib eder inşallah bize de sana yaşattığı mutluluktan yaşamayı. Neler yaptın ,nelere dikkat ettin yaptığın özel bişey varmıydı eğer müsait olduğunda birazcık anlatabilirsen çok mutlu olurum. Özellikle klinik seçmeye çalışan birisi olarak kesinlikle gitme yada şurası iyidir git diyeceğin doktorlar var mı mesela.
İnşallah bizlerde burda en kısa zamanda güzel haberlerimizi paylaşırız.
Sağlıcakla kal.

Bende stres olayina cok bagliyordum ama en son gorustugum doktorda hicbir alakasi olmadigini soyledi. Hani transferden sonra gunlerce kipirdamadan evde yatmak, seyahat etmemek gibi seylerin hepsi anlamsizmis ve alakasi yokmus bu islerle.Dogal beslenme kesinlikle mumkunse yapilmali ama ben et'den uzak durulmasi gorusune katilmiyorum. Ette olan cok degerli besinler var. Ayrica protein cok cok onemli. Bence en onemli olupda herkesin atladigi konu bagisiklik sistemi. Ne oluyorsa orda sorun orda oluyor. Vucudun dengesi bozuksa en iyi embriyo bile olsa yapacak birsey yok.. Bende acayip d vitamin dusuk. Hic gunes sevmem guneslenmem falan buna bagli olarak birsuru denge bozuk. Biyopsi yaptim dedin. Ne ogrendiniz ondan? ERA testi gibi birseymiydi? Nezaman tup deneyeceksin gene. Ben once bir biyopsi diyordum ama zaman gectigi icin once bir tip deneyip dondurayim diyorum. Sonra bakarim biu biyopsi sonucuna.. Kime gidiyorsun Turkiye'de simdi. Ben Bu kez Izmir dusunuyorum.

Bilmiyorum ki kızlar bana stres önemliymiş gibi geliyor. Sadece çocuk için değil her konuda stres yapmak yada takıntı haline getirmek olumsuz etkiliyor. Bende çok büyük bir oranda strese bağlıyorum kendimdeki negatifleri. Zaten normalde de hiç relax bir insan değilim o yüzden ilk başlarda çok üstüne düşmemeye çalıştım çünkü taktım mı takıyorum.

Selam akidecik,
Ben aslında yeniyim tüp bebekte, ilk denememin negatif sonucunu Aralık ayı sonunda aldım hemen akabinde memorialle görüştüm Ocak sonu regl olur olmaz gideceğim yeni tedavi basliyacak reglime 10 gün kaldı heycanla bekliyorum.
Benim sorunum yas rezerv azlığı başka hiç bir sorunum yok esimdede sorun yok.
Benimle cok olumlu konuştular yumurta adedinden cok yumurta kalitesi önemli dediler ilk denememde 4 yumurtam 2 birinci kalite embiryom olmuştu bunları cok olumlu buldular. Şansımın iyi olduğunu düşünüyorlar bu arada kan ve amh testlerini yaptılar. Ultrosona aldılar hiç bir tedavi olmamasına rağmen 3 yumurtam vardi bunu iyi buldular.
Bu arada genc yasta normal yoldan hamileliğim ve doğumum var daha önce dogum yapmak tutunma şansınıza arttırıyormuş bu da iyiymis benim için.
Verilen fiyat 2200€ + ilaçlar / ilaçlarda 1500tl gibi tutuyormuş
Bu arada senin kaçıncı denemen olacak, memeorialdeysen doktorun kim acaba bilgi verirsen sevinirim

Canım sen hangi Memoriale gideceksin. Ataşehir Cem beyin mi hastasısın?

Sagolasin cmascigim, tarifi yazdim merhem elime gecince deneyecegim. mart ayinda esimin 2 hafta izni var Türkiye'ye gelmeyi düsünüyor, esime ismarlayacagim ben gidemesem benim okul olmasa bende istiyorumda, haziranda tekrar gidecegim arka arkaya okulu aksatmak istemiyorum isin rast gitsin canim sagolasin.

Birden ortam degistirip birde buraya geldigimde calismayinca, stres yaptim canim su siralar alistim. ilk baslarda aklim fikrim hem memleketteydi ara ara benim buralarda ne isim var bile diyordum. esim cok iyi bir insan normalde esimle hic sorunum yok yoksa daha zor olurdu.

Tabloda bilgilerde yas, yasadigin yer, cocuk varmi tabloyu kontrol edersen arkadasim, oradaki bilgilerden ne varsa bir zahmet yazarsan ben yardimci olurum.

Yaşadığım Yer Hollanda Yaş : 40 Çocuk Yok Sorun Doktorun söylediği bişey yok sadece rezer az dedi başarız sonuçların açıklaması olarak. FSH,LH,TSH,AMH,E2 bunların hiçbirini bilmiyorum. Ama bu sefer ki gieceğimiz doktordan mutlaka isteyeceğim bu testleri yada yapıldıysada bana bişey söylenmedi bende bilmediğim için bişey sormadım. ' Denemeyide Memorial Ataşehir Cem Bey le yaptım.Ama bu sefer değiştireceğim buyuk bir ihtimalle.
Tesekkurler

Canım sen hangi Memoriale gideceksin. Ataşehir Cem beyin mi hastasısın?

Selam
Canım ben Memorial Şişli'ye gittim ve hamile kaldım kızım 4,5 aylık su an
Bu yazıyı 1 sene once yazmıştım bu gurubun ilk hamilesiyim ve doğuranıyim ben :)
Sana sisli memoriali tavsiye ederim tarz olarak atasehire hiç benzemiyor cok profesyoneller ve süper bir ekip var
Nereden mı biliyorum ilk denememi Cem beyde yapmıştım

Ben puregon kullanmistim 13 yumurta elde edildi 150 mg kullandim 7 tane dollendi blastosist oldu

Pregnyl kullandim en etkilisi oldugunu duymustum ama heryerd3 bulunmuyor ucuz diye

Hosgeldin arkadasim hayirli calismalriniz olsun daha sık gel merakta birakma bizi is olayini ne yaptin.ben kacirdimmi acaba neye karar verdin ortaklik olayina.

Merhaba miranda bende araniza yeni katilanlardanim kismetse mart 17 gibi hersey yolunda giderse tedaviye basliycam malum yas 45 olunca isin icine stres ve heyecanda girdimi yumurta sayisida azaliyor.puregon ve pregnyl den bahsetmissin bunlar yumurta sayisini artirmak icinmiydi.bilgi verirsen sevinirim.

merhaba bugün gittim hastaneye özel hastanelerden sonra curcuna gibi geldi. Ultrasonla baktılar sadece 3 folikül varmış ilk defa bu kadar az folikül oldu :( en son 9 tane yumurta toplanmıştı 4 ay önce..biraz moralim bozuldu. ama neydi ? pes etmek moral bozmak yok! pazartesi gününe doktordan randevu aldım ayrıntıları konuşacağız. yarın kan vereceğim adetin 3. günü. sanırım hormonlara bakılacak yine. Bu durumda mart 19-20 gibi başlarız uygun derse Emek hoca. Allah hepimize yardım etsin.
Bugün hastanede bir kadın pozitif sonuç aldı yaşı 32 idi ve hamileydi. çok sevindim..ama kadın tam sevinemedi bile acaba değer yükselecek mi diye..

Merhaba bende ayni durumdayim en son tupte 8 toplsnmisti simdi 4 tane gorundu stres gercekten etkiliyor ama soyledigin gibi pes etmek yok ve gsliba ayni donemde tedaviye basliycaz .vallahi sayiyi artirmak icin ne bulursam iciyorum zaten reflum var inssllah migdem beni yari yolda birakmaz doktora bitkisellerin zarari olurmu dedim bir sakincasinin olmadigini soyledi insallahbu defa allah hepimize bebegimizi kucagimiza almayi nasip eder

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_grid, align: left"]
[TR]
[TD]NICKI[/TD]
[TD]YAŞI[/TD]
[TD]YAŞADIĞI YER[/TD]
[TD]FSH[/TD]
[TD]LH[/TD]
[TD]TSH[/TD]
[TD]AMH[/TD]
[TD]E2[/TD]
[TD]ÇOCUK SAYISI[/TD]
[TD]SON DURUMU[/TD]
[TD]SORUN[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PUFFY
:emir_bebek:[/TD]
[TD]45[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]8,1[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,24[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2.tüp-ALYA DÜNYAYA GELDİ:emir_bebek:[/TD]
[TD]sebepsiz[/TD]
[TD]Sisli Mémorial-
Dr. Aynur hanim
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lejena
:emir_bebek:[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]12,9[/TD]
[TD]4,86[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,36[/TD]
[TD]52,37[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]5. Tüp-Defne bebiş geldi.:emir_bebek:[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]Bahceci Fulya- Dr. Mustafa Bahceci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]breezey
:49:[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]8,82[/TD]
[TD]3,33[/TD]
[TD]1,53[/TD]
[TD]0,8[/TD]
[TD]220[/TD]
[TD]hiç çocuğu yok[/TD]
[TD]1 Tüp negatif sponton HAMİLE

35 haftalik:49:
[/TD]
[TD]SEBEPSİZ[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]SelcanKerem
[TD]41[/TD]
[TD]Hollanda[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]ikizleri - 21 yaşında[/TD]
[TD]doğal yoldan hamile - 16 Haftalik:49:[/TD]
[TD]SORUN YOK :))[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ays73
[TD]40[/TD]
[TD]Istanbul[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,08[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]Cocuk geliyor[/TD]
[TD]2 tüp negatif, sponton hamile- 31 haftalık:49:[/TD]
[TD]Yasa bagli rezerv azligi[/TD]
[TD]Istanbul Tüp- Dr. Aret Kamer[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Deti
[TD]43[/TD]
[TD]Istanbul[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,16[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]37 Haftalik hamile-kizimiz olacak:49:[/TD]
[TD]Acibadem Maslak-Dr. Bülent Tiras[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ummuseleme[/TD]
[TD]42[/TD]
[TD]Adana[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]tiroid sorunu var[/TD]
[TD]0,19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]1 çocuğu var[/TD]
[TD]3 Negatif yumi biriktiriyor[/TD]
[TD]REZERV AZLIĞI[/TD]
[TD]Bahceci Fulya- Dr. Güvenc Karlikaya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hope73[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Almanya[/TD]
[TD]5,38[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,2[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]3 tüp, 1 kimyasal gebelik- ,[/TD]
[TD]rezerv azlığı[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ALISALIS[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,18[/TD]
[TD]39[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]mini tüp tedavisi[/TD]
[TD]Rezerv az(2 donmuşu var) .[/TD]
[TD]Dr.İSRAEL ARUH-İZMİR KENT HAST.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TUTKU34[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]7,94[/TD]
[TD]1,22[/TD]
[TD]1,34[/TD]
[TD]2,36[/TD]
[TD]680[/TD]
[TD]1 kızı var[/TD]
[TD]1. tüp negatif.[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alarahan[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]troid problemivar[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]MİYOM ameliyatı oldu[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cmas1
[TD]43,5[/TD]
[TD]- y yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]-lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,5[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2 tüp Negatif 3.Tüp pozitif 5 Haftalik hamile :49:[/TD]
[TD]Sorun[/TD]
[TD]Atasehir Mémorial- Dr.Cem Demirel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nevser[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]izmir[/TD]
[TD]4,98[/TD]
[TD]2,28[/TD]
[TD]1,15[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]85[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]hedef spontan hamilelik[/TD]
[TD]sebepsiz infertilite[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]miranda[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]1 çocuğu var[/TD]
[TD]Hedef dogal gebelik[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[TD]Hormonsuz deniyor[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zeytun[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]Antalya[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,02[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]4 Tüp negatif- hedef dogal gebelik[/TD]
[TD]Yumurta yetmezligi[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elifoo[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD][/TD]
[TD]1 Asilama 1.TüP Pozitif 2. ve 3. Tüp negatif[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Gen-Art Merkezi -DR.Aysun hanim[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]arnavut73[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Istanbul[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]45[/TD]
[TD][/TD]
[TD]durumu[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]güzbahar[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]sakarya[/TD]
[TD]7,08[/TD]
[TD]3,38[/TD]
[TD]1,152[/TD]
[TD]0,13[/TD]
[TD]109[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]1 tüp negatif[/TD]
[TD]rezerv ve sperm az[/TD]
[TD]Bahceci Fulya- Dr. Mustafa Bahceci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]acmila[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]Almanya[/TD]
[TD]-7,89[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]0,71[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]196[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]İST.da 3 mini tüp denedi[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ensuece[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]istanbul[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]1,2[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]çocuk yok[/TD]
[TD]5tüp denemesi var[/TD]
[TD]– erkek infertilitesi[/TD]
[TD]ARET KAMER-İSTANBUL TÜP[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]simay72[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]istanbul[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]0,1[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2 tüp -negatif[/TD]
[TD]rezerv az[/TD]
[TD]DR-BAHÇECİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]alfabe[/TD]
[TD]38[/TD]
[TD]Denizli[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]0,12[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]4 negatif[/TD]
[TD]yumurta ve sperm az[/TD]
[TD]Erol Tavmergen-Ege üniversi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Monkey[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Izmir[/TD]
[TD]5.61[/TD]
[TD]7,62[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]amh[/TD]
[TD]41,54[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]1. Negatif - Mart ayinda 2. deneme[/TD]
[TD]Yas-Rahim simetri bozuklugu[/TD]
[TD]Izmir Kent Hast. Dr.Israel bey[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Duova[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Isvicre[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]amh[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]Subat 2013 10 Haftalik düsük[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[TD]Hormonsuz deneyecek :1:[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alara14[/TD]
[TD]42[/TD]
[TD]Bolu[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]amh[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]2 Tüp Negatif[/TD]
[TD]sorun[/TD]
[TD]Bahceci Fulya Hast.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cedrus
[TD]34[/TD]
[TD]Konya[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD]1 Cocuk var[/TD]
[TD]2 Tüp Negatif 3. Tüp Pozitif 5 Haftalik Hamile :49:[/TD]
[TD]Tüpler tikali[/TD]
[TD]Konya Novafertil T.B.M[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Zanork[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Edirne[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]Beklemede[/TD]
[TD]Polip,Iltihap, Rezerv azligi[/TD]
[TD]Istanbul- Bahceci Umut T.B.M[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Gullugullu
[TD]43,5[/TD]
[TD]Mugla[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]1. Tüp pozitif
4 haftalik hamile
:49:
[/TD]
[TD]Sorun yok[/TD]
[TD]Izmir-Bornova Sifa Hast. Dr. Arzu Turan[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]WishhDuygu[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Istanbul[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD] cocuk var/yok[/TD]
[TD]2 Tüp negatif 4 dondurulmusu var Transfer bekliyor[/TD]
[TD]Tüpler tikali, Endometris[/TD]
[TD]Medicana İnt. Dr. S. Laçin[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Ismihan_sultan[/TD]
[TD] 42[/TD]
[TD]Hatay[/TD]
[TD]4,5[/TD]
[TD] 3,5[/TD]
[TD] 3,2[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD] Cocuk yok[/TD]
[TD]Klomenle bir gebelik düsük, 1 asilama negatif[/TD]
[TD]Sebepsiz Infertilite[/TD]
[TD] Hedef; Spontan gebelik[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Resignation[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Hollanda[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD] cocuk yok[/TD]
[TD]Doktorunu degistirip tekrar deneyecek[/TD]
[TD]Yumurta rezerv azligi[/TD]
[TD]Atasehir Memorial- DR. Cem Demirel[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]adı[/TD]
[TD] yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD] cocuk var/yok[/TD]
[TD] şimdiki durum[/TD]
[TD]sorun[/TD]
[TD] DR-merkezi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]adı[/TD]
[TD] yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD] cocuk var/yok[/TD]
[TD] şimdiki durum[/TD]
[TD]sorun[/TD]
[TD] DR-merkezi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]adı[/TD]
[TD] yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD] cocuk var/yok[/TD]
[TD] şimdiki durum[/TD]
[TD]sorun[/TD]
[TD] DR-merkezi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]adı[/TD]
[TD] yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD] lh[/TD]
[TD] tsh[/TD]
[TD] amh[/TD]
[TD] e2[/TD]
[TD] cocuk var/yok[/TD]
[TD] şimdiki durum[/TD]
[TD]sorun[/TD]
[TD] DR-merkezi[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

O bayan, benim yaşadığım yerdeki eczacı ablamızın da tanıdığı :) Çok sık anlatırım. En büyük umut kaynaklarımdan. Annem de anlattı benzer bir şey. Ben anneanne - torun sanıyordum bunca yıldır. Annemin büyüdüğü mahalleden eski komşuları. Kadın 34-35 yıllık evli, çocukları olmamış. 50 yaşında hamile kalıyor, 6 aylık hamileyken eşi vefat ediyor, kızı şimdi 25 yaşında, kadın 75. Bir de görsen ilişkilerini, imrenirsin.
Allah kime ne zaman ne vereceğini bizden iyi bilir...

Son düzenleyen: Moderatör:

Daha önceki sigara bırakma denemelerimden birisinde bir psikologla görüştük. Yaşım 36 idi. Sigara bırakma sebebimin bebek olduğunu öğrenince konuşma o yöne kaydı. Çok acele ediyordum o zamanlar. Gözümü çocuk bürümüştü resmen. Dedi ki 'önemli olan aranızdaki yaş farkı mı, birlikte geçirdiğiniz zamanın kalitesi mi?' O zamandan beri kafamda döner durur bu soru.
Şimdi iyi ki diyorum daha önce olmamış. Özellikle geçen yazdan beri annelikle ilgili öğrendiklerimi daha önce bilmiyordum çünkü. Yine bir çok konuda deneme yanılma yöntemi hayatımızda olacak ama hiç değilse evladıma karşı görevlerimin ve haddimin daha fazla farkındayım. İlk evlendiğim zamanda çocuğum olsa, bilinçlenmesinin en önemli dönemini benim psikopatlıklarıma alışmaya çalışarak geçirecekti garibim. :35:

:)) canimm her donem duygular degisiyor.. ben bes alti yil cok takmadim ama hep tedavilerimi oldum nede olsa tutacak diye dusundum... simdi bir yildir cok taktim kafama nezaman olacak diye tedirgin oluyorum isede ara verdim... kasima kadar dogurmak istiyorum cunku kasimda musavirlik sinavim var hamileligin son gunleri agir olursa Ankaraya ucamam.. isyeride seneye don dedi... bu seneyi hamile gecirirsem planlarim tutacakta canim... bu isinde plani olmuyorki:))) daha hamile bile degilim plan yapmaya calisiyorummm:((

Hayat, siz planlar yaparken, başınıza gelen şeydir...
Kimin söylediğini hatırlamıyorum ama facebook yayıntılarındandı :1:

Back