- 3 Nisan 2013
- 1.965
- 361
- 198
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #9.221
topigin sayfasında gördüm negatifmiş tüh üzüldümRABBİM inş tez zamanda verir kuzucunu inş
evt calışıyoz napalım bebiş için ALLAH büyük kimsenin göbegi kucagı boş kalmasın inşş bnde kimyasal gebelik yaşadım bu ay nasip herşey ALLAHTAN zamanı var inş tez zamnda hepimizin kucakları dolar
yaw bacım hani o iş olunca bide sigara yakılmıyomuişte onu anlatıyo arkasından mik mik
Yine Kizdim senin daha evvelki gittigin doktora, cok büyük sorun var deyip seni dahada cok karamsar yapmaya calismis, neyse karsina hep iyi doktorlar cikarsin tanrim bundan sonra,sorun cikmamasina sevindim demekki bir doktorda kalmamak lazimmis, bu yasadiklarinda bebeklerinle beraber yok olup gidecek dilerim.
ben beklemedeyim arkadasim, mayistan sonra bebek icin calismalarim baslayacak. Su siralar kendi saglik sorunumdan dolayi bebek olmasin diye korunmaktayim. Dilerim senin ve tüm arkadaslarin diledigi bebekleriniz saglikla gelir.
ben zaten daha önceki 2 denememde ona gittim. 1 negatif,1 kimyasal . Yine ona gidecem.seninde dr un erbil beymi
Arkadaşlar Dr a gitmeden e 2 ye baktırdın. 150 çıktı. Sizce iyimi. Bugün adetin üzerinden tam 12 gün geçti.5 gün Klomen kullandım sadece. Yardımcı olursanız sevinirim
hemşire aradı doktor bey bağışıklık testine gerek yok demiş.. değerlerim çok normalmiş..
bu arada eski doktorum neden bana çok büyük sorunun var mutlaka serum almalısın diyordu anlayamadım.. kafam karıştı:))
merhaba arkadaşlar biraz önce Aret Kamar'ın hemşiresini aradım CD56 naturel kıller testimi faxladım.. sonucum CD56 29,50 di.
Bu sonuca göre ıntralıpid bağışıklık serumu gereklimi dedim.. hemşire doktor bey ile görüşüp bilgi verecek..
bu hafta tedavi startı vereceğim perşembe gibi adet olurum sanırım.. serum gerekliyse tedavi öncesi yaptıracağım..
hadi hayırlısı inşallah
Benimde 27 sinde transferim var .Bende sizden dua bekliyorum ..
Hayırlısı arkadaşım,transferin için bol şans dilerim.haberinin alırız inşallah..
eski doktorun MURAT B. MU İDİ
Hayırlısı olsun canım,inşallah güzel haberlerini alırız..
evet erbil bey .memnunum ben negatif denemem oldu kendısıyle..oda çok üzüldü .ben zor bir hastayım o kadar uğraşmalar ilaçlar takviyeler sporlar .ve sayısını unuttuğum opumdan geriye kalan 2 embiryom .varsın az olsun .benle kalsında sonuçda.
27 şubatta transferım var inşallah .umarım embiryolarım çözüldüğünde hasara uğramaz yıkılırım o zaman .zor bir süreçden sonra 2 tane birikti .
Ne bilim allah büyük bizide görücek inanıyorum .
hemşire aradı doktor bey bağışıklık testine gerek yok demiş.. değerlerim çok normalmiş..
bu arada eski doktorum neden bana çok büyük sorunun var mutlaka serum almalısın diyordu anlayamadım.. kafam karıştı:))
Ben hep dua ediyorum Rabbim bana verdin isteyen herkese ver diye
Şimdi sorularını cevaplayayım
Ilk deneme oncesi hiç bir sey kullanmadım
2. Deneme oncesi aldım vitamin
Qenzim icin bir sey diyemiyorum tesadüf olabilir :) zaten sadece 1 ay kullandım
Balık yağı ocean plus kullandım onu da bir ay aldım
Biestron kullandım ama 10-15 gun kadar hatta kutu doluydu neredeyse bıraktığımda bir arkadaşıma lazım oldu ona verdim Memorial deki doktorum deneme oncesi hiç bir sey yapmamamı istedi hormonlarını etkileme temiz bir bunyeyle gel dedi
Ben 2 tüp denemesi yaptım 2 sinide farklı kliniklerde yaptım
1.denemem de 3 yumurta 3. Birinci kalite embriyo oldu 2 si transfer edildi sonuc negatif o zamanki hiç bir degerimi bilmiyorum Protokolü'de bilmiyorum , zaten sonradan öğrendiğim bilgilere göre yaptıkları tedavi hiç bir seye uymuyor hakkımı helâlde etmiyorum bir embriyomu kaybettiler
Ben bu moralle bir kac yete gittikten sonra Memorial gittim
Ikinci tedavi bundan tam 1 ay sonra
Yani Aralık bası ilk tedavi yapıldı Aralık sonu negatifi aldım
Ocak ayı dinlendim
Şubat bası ikinci tedaviye memorialde başladım Şubat sonu hamileydim
2. Tedaviye tek yumurtaya başladık arkadan bir tane daha geldi ama o hep geride kaldı
O tedavi başındaki tek yumurta Alyam oldu :)
Bana standart bir protokol uygulanmadı ama kisa protokol yada mikro tüp denilen yönteme benziyor
Regl 2. Gunü cok az bir dozla başladık her gun yumurta gelişimi takip edildi ve ilac dozum hep cok dusuktu
Tedavinin başlangıcı sonrası 7. Gun opu 10. Gun transfer oldum
28 Şubat'ta regl olmam gerekiyordu 22 Şubat'ta ben hamileydim :)
Transferden 12 gun sonraki bhcg degerim 239 dü benim kız kararliydi gelmeye
Mucize gibiydi regl olmam gereken gun ben bebisin kalp atışlarını duydum
Benim kız her seyde onden onden gitti 3. Gun 8 hücreli olmadı gerekirken 10 hücreliydi oradaki embryolog bile tutacağına cok emin konuştu ki kimseye umut vermiyorlar tedavi sırasında
Ben kendimce cok yumurtadan daha önemli kaliteli yumurta olması gerektiğine inanıyorum
Gelelim endo kalınlığına tam hatirlitamiyor ama tedavinin baslarında 8 civariydi transferden once 11 civarı olmuştu doktorum bu yasta bu degerlere cok şaşırmıştı
Detaylı yazdım umarım yardımcı olmuşumdur
Sonuçta bana alya Allah'ın emaneti ben sadece emanetciyim :)
canım kime güvencez hiç bilmiyorum..bence merkezlerin hepsi işini yapıyo aldığı paraya bakıyo ...olmadı üst üste 5 veya 6 tüp bebek denemesi sonrası araştırma yaparlar neden olmuyo tutmuyo diye...ama bizim emeklerimizin verdiğimiz paralar sonrası sıkıntılarımızın hesabını kim verecek...Allahım insaflı doktorlarla karşılaştırsın bizleri.. benden herkezden istenen kan tahlileri istemişti aret bey ve opu öncesi ve trasfer öncesi hemşirelere zorla test sonuçlarımı verdimkimse bana sormadı nerde tahliler sonuçları nerde diye...testlere bakmadan neye dayanarak tüp yaptırıyolar ben anlamadım...mesela benim ve eşimin aids ve hepatitb testleri vardı içinde bunların sonucu eline gelmeden nasıl hasataya opu yapabilirsin hata transferin yapılması çok ilginç geldi bana... bende negatif tüp bebek denemelerimden sonra kendi kendime araştırma yaptırmaya karar verdim doktoruma kendi ısarırmla bu tetleri yaptırmak istiyorum dedim...genetik test insülün direnci kapsamlı tiroid testleri yaptırdım bugün araştırma hastanesinde genetik testlerimin sonucu 1 ay sonra çıkıcak inş cd56 testini nerde yaptırdın canım...
Yaşınız kaçtı tedavide.Semra hanım neden öyle dediki.Uğraşma diyemi olumsuz mu düşündü..Yada bir an önce annemi ol dedi.Anlayamadım.Moral bozucu konuşma ama bozmayın ltf.moralinizi.Hayırlısıysa olur inş.
44 olucam yakinda. Bu islerle ugrasmaya onceden baslamak lazimmis. Ben sanirdimki tup yaptikmi hemen olacak. Herseyi bildigimizi sanirdim ama bu konuda hakikaten ne kadar cahil oldugumu anladim. 1 yildan ogrendiklerim daha onceden bilsem ne eder yapar elimi cabuk tutardim. Yas olayi okadar belirleyici ki tedavilerde en azindan doktorlar o sekilde konusuyor. Ilk basta kendimden bayagi emindim ama artik korkmaya basladim. zaman ne cabuk gecmis..
tam olarak bilmiyorum ama bana 4 ile 10 arası olmalı denilmişti.. benim 29,50 ...bakalım hemşire arayınca herşeyi soracağım tabi cevaplayabilirse...
tuhaf olan biz hasta olarak bu işin her aşamasını öğrendik.. tüp bebekte farklı farklı testler var uygulamalar var hepsini okuyoruz öğrenmeye çalışıyoruz.. doktorun hemşiresini aradım dünyadan bi haber.. testi ilk kez duymuştu:)) doktorla görüşeceğim dedi..
pekı bu ne oluyor arkaasım benımde 5 negatıvım var ve tutunma yasanmıyor .zahmet olmaz ıse acıklayabılırmısın adı ne testı bıze neden yaptırtmadılr
üreme koçumdu canım o benim:)) tüp doktorumla ortak çalışıyorlardı..evet murat berksoy demişti.. :)) serum vereceğim sana demişti.. serumun fiyatı 4.000 TL di.. İstanbul Tüp aynı seruma 12,5 TL dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?