canım Allah bağışlasın bebeğini bizler içinde dua et rabim bizlerede nasıp etsin inş...Qenzim kullananlar hep hamiş kalmış dikatimi çekti canım cedruc arkadaşımızda kullanmış şimdi hamiş..balık yağında özelikle kullandığın bir marka varmı canım...biesteron yada arginax kullandınmı daha önce canım...senin kaç yumoş oluşuyodu tüp bebek denemnde canım kaçncı denemede bebişin tutu hangi protokol uygulanmıştı sana transferde rahim kalınlığın kaçtı çok soru sordum kusura bakma canım...
Ben hep dua ediyorum Rabbim bana verdin isteyen herkese ver diye
Şimdi sorularını cevaplayayım
Ilk deneme oncesi hiç bir sey kullanmadım
2. Deneme oncesi aldım vitamin
Qenzim icin bir sey diyemiyorum tesadüf olabilir :) zaten sadece 1 ay kullandım
Balık yağı ocean plus kullandım onu da bir ay aldım
Biestron kullandım ama 10-15 gun kadar hatta kutu doluydu neredeyse bıraktığımda bir arkadaşıma lazım oldu ona verdim Memorial deki doktorum deneme oncesi hiç bir sey yapmamamı istedi hormonlarını etkileme temiz bir bunyeyle gel dedi
Ben 2 tüp denemesi yaptım 2 sinide farklı kliniklerde yaptım
1.denemem de 3 yumurta 3. Birinci kalite embriyo oldu 2 si transfer edildi sonuc negatif o zamanki hiç bir degerimi bilmiyorum Protokolü'de bilmiyorum , zaten sonradan öğrendiğim bilgilere göre yaptıkları tedavi hiç bir seye uymuyor hakkımı helâlde etmiyorum bir embriyomu kaybettiler
Ben bu moralle bir kac yete gittikten sonra Memorial gittim
Ikinci tedavi bundan tam 1 ay sonra
Yani Aralık bası ilk tedavi yapıldı Aralık sonu negatifi aldım
Ocak ayı dinlendim
Şubat bası ikinci tedaviye memorialde başladım Şubat sonu hamileydim
2. Tedaviye tek yumurtaya başladık arkadan bir tane daha geldi ama o hep geride kaldı
O tedavi başındaki tek yumurta Alyam oldu :)
Bana standart bir protokol uygulanmadı ama kisa protokol yada mikro tüp denilen yönteme benziyor
Regl 2. Gunü cok az bir dozla başladık her gun yumurta gelişimi takip edildi ve ilac dozum hep cok dusuktu
Tedavinin başlangıcı sonrası 7. Gun opu 10. Gun transfer oldum
28 Şubat'ta regl olmam gerekiyordu 22 Şubat'ta ben hamileydim :)
Transferden 12 gun sonraki bhcg degerim 239 dü benim kız kararliydi gelmeye
Mucize gibiydi regl olmam gereken gun ben bebisin kalp atışlarını duydum
Benim kız her seyde onden onden gitti 3. Gun 8 hücreli olmadı gerekirken 10 hücreliydi oradaki embryolog bile tutacağına cok emin konuştu ki kimseye umut vermiyorlar tedavi sırasında
Ben kendimce cok yumurtadan daha önemli kaliteli yumurta olması gerektiğine inanıyorum
Gelelim endo kalınlığına tam hatirlitamiyor ama tedavinin baslarında 8 civariydi transferden once 11 civarı olmuştu doktorum bu yasta bu degerlere cok şaşırmıştı
Detaylı yazdım umarım yardımcı olmuşumdur
Sonuçta bana alya Allah'ın emaneti ben sadece emanetciyim :)