• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Tabiki kesinlikle son yumurtamıza kadar mücadele edicez.Doktor ve laboratuar çok çok önemli.Tek takıldığım çok mu endişeliyiz kendi adıma konuşayım .Hepi topu tek yumurtam oluyor .1 transfer için en az 3 opu oluyorum .Hep bi bekleme hep bi endişe .Rahat olucaksın diyor doktor gel de ol .Allahın gücüne mi gidiyodur diyorum bu kadar vesvese doktor arayışı doktoru sürekli bir denetleme çabası .Artık adiam maillerimden bıktı .En son transfer den sonra mailde Biraz sakinlik... biraz huzurlu ol... lütfen dedi adam .Emeklerimiz boşa gidicek dedi ve dediği de oldu

canim doktorun biraz hakli cok panikde iyi olmuyor.. bende bazen panikliyorum haklisin zor bir surec boyle bir sakin bir panik artik bu sureci beraberce gecirecegiz:))

Geç kalan bir anne adayı da benim. İlk tüp bebek tedavime şubat periyodumla başlayacağım inşallah. Dualarınızda bana da yer verirseniz sevinirim.
Bu arada ensuece, bir ara Umut Tüp bebek merkezinde tedavi gördün diye hatırlıyorum sanki. Yanlış mı hatırlıyorum? Hala orada mı devam ediyorsun? Başka merkeze geçtin mi? Topiğin adını okuyunca geçmişe bakmadan daldım içeri, kusura bakmayın :)

merhaba canimm hosgeldin bende subatta basliyorum;)) son dort denememi bahceci umut tupde yaptirdim canim simdi orada degilim sendemi orada yaptiracaksin doktorun ulun beymi cnm.. tedavin hayirli olsun cnm

kızlar hepinize merahaba.. maalesef sonucum 5.2 ve negatif.. çok üzüldüm ama elden bişi gelmez. doktorumu aradım hemen. testi tekrarlıyım mı diye. tekrarlamana gerek yok 12. gün için çok düşük bir değer dedi. görülen o ki bebeğim tutunmaya çalışmış, ama başaramamış.. çıkan değerden öyle anlaşılıyor. hepinize sevgiler..

canimmm cokkk gecmiss olsunnn yaaa uzuldummmm seninnn adinaa... insan ne yazacagini sasiriyor... bir dahakinde insallahhh bebegine kavusacaksinn hayatimm ..

Artemis, Alara14 ile isim benzerliğimiz seni şaşırttı sanırım. Benim haşimato troidim var ve geçtiğimiz Mayıs ayında miyom ameliyatı oldum, başkent hastanesinde. Hatta sana da Hulusi Hocayı tavsiye etmiştim. Gürgan klinikte tedavin başladı mı?

Selam Artemis , haklısın umutlu olmak iyisini düşünmek lazımda..o kadar ilaçdan sonra olmayıncada büyük hayal kırıklıkları yaşıyoruz. Benim ki yalnızca bi sitem, hast. 40 yaş üstüne rapor vermiyor, dr.şak diye suratına vuruyor< 40 yaşındasın> .Umutsuz değilim,ama 40 yaş üstüne daha fazla emb.tranfer edilebilse. yada ne biliyim bazı şeyler olabilseydi.

Ya bende ayni tavra sinir oluyorum. Yani sadece istatistik olarak goruyorlar kadinlari. Kitapda neyse o. Ama herkesin baska yasam sekli ve profili var. Ben baslarken bu ise hic umursamadim ne dediklerine ama simdi artik bu saatten sonra birazda ister istemez acaba bunlar hakli mi diye kafama takilmaya baslamadi degil. Yani insanin hevesinin icine ettiler. Robot gibiler ya. Ama ote yandan hergun guzel haberler duyoyoruz ordan burdan. Ne bileyim umutsuz olsa bu ise girmeyiz diyorum. Sans oldugu surece ugrasacagiz galiba. Ama ben eskisi gibi bu konuda artik hirs yapamiyorum. Yani her halukarda yasam devam ediyor. Bu yasa kadar geldik mutluydukda simdi bebek yuzunden hayatimiz sona mi erecek. Olursa harika bir hediye olur ama degilmi? Ben yanliz bunu kendi sucum olarak degilde doktorlarin beceriksizligine de baglamaya basladim. Cidden hic kimse oturupda kafayi yorup niye embriyolar tutunmuyor diye arastirmiyor. Birsuru doktor ve calisma goruyorum yurt disinda calisma yapan. Bizimkilere sordunmu cevap yok. Yaslisin abla hepsi bu. Hadi sen git siradaki gelsin muamalesi. Doktorlarin ozellile meshur kliniklerin kapida kuyrukla musterisi var. En kotu gunde 15 OPU yapiyorlar. Bu ne demek 15X minimum 5000 TL= 75000 TL bu sadece gunde. Bu is cok karli hastaneler en iyi is yapan yerleri. Doktorun ne zamani ne calisma yapacak ilgisi var. Sen odadan cikmadan oteki musteriyi almaya calisiyor. Bizde ozel muamele ve dikkat beliyoruz. Sonucda olmadi mi zaten sen yaslisin oldu bitti. Ellerini temizleyip cikacak bir bahane hazir.

Hayırlısı olsun inşallah.Aynı bende işte öyle yok polip yok kist ertele sonra kilon var ertele gitti boşa 3 yıl sonra çabala çabala.Benim de prolaktinim yüksek di 40 dı değerim , falan hap kullandım ama 120 değerle hamile kalanıda gördüm yani.Sonra adenom var hipofiz bezinde dediler emarlar falan filan.. hipotiroidim aynı zamanda ,insülin direnci de oluştu . .Hepsi kısır döngü bi değer bozulunca hepsi karışıyo .Şimdi haplarımı almaya gayret ediyorm .Hayatım boyunda troidim için hap alıcam .Şekerim düştü şükür ama 2 ay her gece 7,5 km yol yürüdüm .Bakalım b u kadar emek bu kadar çaba inşallah herşey güzel olur .Ulun bey iyi doktor benım buradan öğrendiğim ve arkadaşlarımdan tecrübem .2-3 kere umut kliniğe gitmişliğim var ziyarete . .Bende şu cd 56 testini gidip yaptırayım orda diyorum doktor istemedi ama benim hep içimde kaldı bana umut yakın aç da olmaya gerek yok işden aman bulursam gidip yaptırcam orda.

Allah yolumuzu açık etsin. Benden sonra 2 şer yıl arayla iki kuzenim evlendi. Gerçi yaşları genç onların ama onlarda da şeker ve tiroid sorunu çıktı. Bizim sülalede şekeri olmayan bir ben varım bir de annem. Kadın erkek hep var. Tiroid de nodüllü şekilde yine ben hariç hepsinde var. Annem, 2 teyzem, 2 kuzenim... Ben hariç hepsi doğal yoldan hamile kaldı. Birisi 5 aylık hamile. Zorlandılar, tiroid ve şeker için tedavi gördüler ama sonuç aldılar. Senin de olur hayırlısıyla. Da dediğin test ne işe yarıyor? Yumurta rezervi için mi?

canim doktorun biraz hakli cok panikde iyi olmuyor.. bende bazen panikliyorum haklisin zor bir surec boyle bir sakin bir panik artik bu sureci beraberce gecirecegiz:))

inşallah. Hep bir umut .Bir tedavi bitmeden diğerinin hesap kitapları başlıyor.Öylemi ? böyle mi ?. Eşim bana diyor hemen senaryoyu yazdın oynadın oldu bitti.

kızlar hepinize merahaba.. maalesef sonucum 5.2 ve negatif.. çok üzüldüm ama elden bişi gelmez. doktorumu aradım hemen. testi tekrarlıyım mı diye. tekrarlamana gerek yok 12. gün için çok düşük bir değer dedi. görülen o ki bebeğim tutunmaya çalışmış, ama başaramamış.. çıkan değerden öyle anlaşılıyor. hepinize sevgiler..

Allah sabır versin, güç versin inşallah...

merhaba canimm hosgeldin bende subatta basliyorum;)) son dort denememi bahceci umut tupde yaptirdim canim simdi orada degilim sendemi orada yaptiracaksin doktorun ulun beymi cnm.. tedavin hayirli olsun cnm

Evet Ensuece, doktorum Ulun bey. Süleyman bey Ocak ortasında ayrıldı. Şimdi bir bayan geldi ama ben tanışmadım onunla. Nerede devam ediyorsun tedavine?

Allah yolumuzu açık etsin. Benden sonra 2 şer yıl arayla iki kuzenim evlendi. Gerçi yaşları genç onların ama onlarda da şeker ve tiroid sorunu çıktı. Bizim sülalede şekeri olmayan bir ben varım bir de annem. Kadın erkek hep var. Tiroid de nodüllü şekilde yine ben hariç hepsinde var. Annem, 2 teyzem, 2 kuzenim... Ben hariç hepsi doğal yoldan hamile kaldı. Birisi 5 aylık hamile. Zorlandılar, tiroid ve şeker için tedavi gördüler ama sonuç aldılar. Senin de olur hayırlısıyla. Da dediğin test ne işe yarıyor? Yumurta rezervi için mi?

Rezerv için değil .Rahim embiryoyu bazen yabancı cisim gibi algılayıp atıyor.Bu değer sanırım bir fikir veriyor doktorlara, hangi hastaneye sorduysam haberleri yok .Sanırım sadece bir iki klinikde yapılıyor. Pek kimseden istenmiyor ama istiyen doktorlar oluyormuş.Ne bilim kafamda hep var bu test bir elim varıp yaptıramadım .Bağışıklığın yüksekse yani dirençli isen sanırım embiryoyada direnç oluşuyo bünyemizde.Umut dünyası merak ediyo insan işte :)

Aaa pardon. Ben karistirdim evet isimleri. Hatirladim simdi. Bana bu doktordan bahsetmistin? Yok ben gurgan klinige hic gitmedim. Bilmiyorum bu yer hakkinda birsuru kotu seylerde duydum. Simdiye dek hep istanbul'a gittim bu is icin hic ankara'da tedavi olmadim. belki sansli gelir kimbilir?

Gördüğün gibi ben de karıştırmışım. :17: Yaşlanıyor muyuz yoksa:44:

Ya bende ayni tavra sinir oluyorum. Yani sadece istatistik olarak goruyorlar kadinlari. Kitapda neyse o. Ama herkesin baska yasam sekli ve profili var. Ben baslarken bu ise hic umursamadim ne dediklerine ama simdi artik bu saatten sonra birazda ister istemez acaba bunlar hakli mi diye kafama takilmaya baslamadi degil. Yani insanin hevesinin icine ettiler. Robot gibiler ya. Ama ote yandan hergun guzel haberler duyoyoruz ordan burdan. Ne bileyim umutsuz olsa bu ise girmeyiz diyorum. Sans oldugu surece ugrasacagiz galiba. Ama ben eskisi gibi bu konuda artik hirs yapamiyorum. Yani her halukarda yasam devam ediyor. Bu yasa kadar geldik mutluydukda simdi bebek yuzunden hayatimiz sona mi erecek. Olursa harika bir hediye olur ama degilmi? Ben yanliz bunu kendi sucum olarak degilde doktorlarin beceriksizligine de baglamaya basladim. Cidden hic kimse oturupda kafayi yorup niye embriyolar tutunmuyor diye arastirmiyor. Birsuru doktor ve calisma goruyorum yurt disinda calisma yapan. Bizimkilere sordunmu cevap yok. Yaslisin abla hepsi bu. Hadi sen git siradaki gelsin muamalesi. Doktorlarin ozellile meshur kliniklerin kapida kuyrukla musterisi var. En kotu gunde 15 OPU yapiyorlar. Bu ne demek 15X minimum 5000 TL= 75000 TL bu sadece gunde. Bu is cok karli hastaneler en iyi is yapan yerleri. Doktorun ne zamani ne calisma yapacak ilgisi var. Sen odadan cikmadan oteki musteriyi almaya calisiyor. Bizde ozel muamele ve dikkat beliyoruz. Sonucda olmadi mi zaten sen yaslisin oldu bitti. Ellerini temizleyip cikacak bir bahane hazir.

Tansiyonum çıktı okurken, İsviçreli bilim adamlarına mı gitsek tüp bebek için? :34:
Haklısın aslında. Ama bu durum bir yaşam biçimi haline geldi. Her sektör, her işveren bu zihniyette artık. Parayı ver, işimi sorgulama. Eşim gittiğimiz merkezde muayene ücretini öderken müşteri ifadesini kullandı diye neredeyse döveceklerdi adamı. 'Müşteri değil beyefendi, biz onlara hasta diyoruz. Müşteri çok kaba ve kırıcı bir terim...' Ama doktora soru soracağım, meşgul, halkla ilişkilerden bilgi alacağım, müsait değil... Neyse ya, düzen böyle şimdi...

Hayırlısı demekten tevekkül etmekten başka çaremiz yok viyolcüm. Biliyorsun senle konuştuktan sonra bende Erkut Hocaya gittim. Bildiğin gibi daha önce tüm yaşadıklarımı dr. serüvenimi anlattım. Hoca dinledi gittiğim ve tedavi gördüğüm her 2 dr.içinde 2.side işini çok iyi yapan ıyı dr.lardir dedi. ben sizin yerinizde olsam bu tip işlerle hic ugrasmam hobı edınırım esıme vaıt ayrırır hayatımı daha nasıl guzellestırecegıme, daha nasıl kalıtelı vakıt gecırecegıme onem verırım dedı. Tamam anne olabılırsın daha once 2 kere spontan bir sekılde gebe kalıp dustu ve 2.sıde dusukle sonuclandı çok dusuk bir oran %5 oren cokk dusuk dedı. Bu arada 40 yaşındayım fakat hormon degerlerım yasıma gore cok kotu. Premenepoz sureci durumundayım. Burada tup bebek seruvenıne bu kadar dusuk oranlara para verecegıne %70-%80 anne olabılecegın danasyona yonelmen cok daha ıyı olur dedı. Neden paranı car cur edıyorsun dedı. Cok uzun yıllar USA'de hocalık yapmıs Erkut Hoca kesınle ısının cok ehli ve paragoz degıl reklam sevmıyor benim cok hastaya ıhtıyacım yok gercekten mutlu edecegım ısımı ıyı yapacagım danısanlar gelsın derdınde.

Yanı artık bilemiyorum donasyonu mu denemeliyım ne yapamalıyız arada kaldık belkıde bırakmalıyız bu seruvenı:50:

Hayırlısı demekten tevekkül etmekten başka çaremiz yok viyolcüm. Biliyorsun senle konuştuktan sonra bende Erkut Hocaya gittim. Bildiğin gibi daha önce tüm yaşadıklarımı dr. serüvenimi anlattım. Hoca dinledi gittiğim ve tedavi gördüğüm her 2 dr.içinde 2.side işini çok iyi yapan ıyı dr.lardir dedi. ben sizin yerinizde olsam bu tip işlerle hic ugrasmam hobı edınırım esıme vaıt ayrırır hayatımı daha nasıl guzellestırecegıme, daha nasıl kalıtelı vakıt gecırecegıme onem verırım dedı. Tamam anne olabılırsın daha once 2 kere spontan bir sekılde gebe kalıp dustu ve 2.sıde dusukle sonuclandı çok dusuk bir oran %5 oren cokk dusuk dedı. Bu arada 40 yaşındayım fakat hormon degerlerım yasıma gore cok kotu. Premenepoz sureci durumundayım. Burada tup bebek seruvenıne bu kadar dusuk oranlara para verecegıne %70-%80 anne olabılecegın danasyona yonelmen cok daha ıyı olur dedı. Neden paranı car cur edıyorsun dedı. Cok uzun yıllar USA'de hocalık yapmıs Erkut Hoca kesınle ısının cok ehli ve paragoz degıl reklam sevmıyor benim cok hastaya ıhtıyacım yok gercekten mutlu edecegım ısımı ıyı yapacagım danısanlar gelsın derdınde.

Yanı artık bilemiyorum donasyonu mu denemeliyım ne yapamalıyız arada kaldık belkıde bırakmalıyız bu seruvenı:50:

Bu arada biraz once Alman Hastanesı embriyologu Semra Sertelede görüştüm bir tanıdığımın yakın arkadaşı. Dosyamı onada gösterdım baktı inceledi tek tek sonucları yumurtalarınız var sonucta fsh 15 amh 0,3 hicde kotu oranlar degıl bu oranlar dedı. Kesınlıkle yumurtanız bitene kadar devam edın. Devam edersenız sonucunu alırsınız dedı. Farklı farklı gorusler var bu ıste. Isın ıcınde cıkması ınan cok zor:51:

Tansiyonum çıktı okurken, İsviçreli bilim adamlarına mı gitsek tüp bebek için? :34:
Haklısın aslında. Ama bu durum bir yaşam biçimi haline geldi. Her sektör, her işveren bu zihniyette artık. Parayı ver, işimi sorgulama. Eşim gittiğimiz merkezde muayene ücretini öderken müşteri ifadesini kullandı diye neredeyse döveceklerdi adamı. 'Müşteri değil beyefendi, biz onlara hasta diyoruz. Müşteri çok kaba ve kırıcı bir terim...' Ama doktora soru soracağım, meşgul, halkla ilişkilerden bilgi alacağım, müsait değil... Neyse ya, düzen böyle şimdi...

Ben yurtdisini dusunuyorum artik. Turkiye'de isi ticarete dokmusler artik. Birde Turk doktorlari iyi diyorlar kendilerini yuceltme icin. Yani doktor baslangicda iyi bilse olsa zamanla ticarethanelerde calisa calisa doktorlarda sevk ve ilgi kalmiyor galiba sonunda. Adamlar okuyup arastirmiyor bile. Bazen ben daha cok biliyorum gibi me geliyor.

Rezerv için değil .Rahim embiryoyu bazen yabancı cisim gibi algılayıp atıyor.Bu değer sanırım bir fikir veriyor doktorlara, hangi hastaneye sorduysam haberleri yok .Sanırım sadece bir iki klinikde yapılıyor. Pek kimseden istenmiyor ama istiyen doktorlar oluyormuş.Ne bilim kafamda hep var bu test bir elim varıp yaptıramadım .Bağışıklığın yüksekse yani dirençli isen sanırım embiryoyada direnç oluşuyo bünyemizde.Umut dünyası merak ediyo insan işte :)

Geçen akşam eşim bahsetti bu konudan. Eşim veteriner hekimi. İneklerde gebelikte vücut embriyoyu yabancı cisim sanıp atmaya çalışıyormuş, embriyo da bir hormon salgılanmasını sağlayıp vücudu kandırıyormuş. O hormon üretilmiyorsa gebelik sonlanıyormuş. Doktora söyleseydin ya ona da baksalardı demiştim. Demek varmış böyle birşey...

canimm Turkiye bu konuda yurt disindaki bircokk Avrupa ulkesinden cokk cokk ilerdeymis bunu cok arastirdim..

Bence bu teoride ama uygulamada doktora bakiyor is. Kliniklerin hepsinin yaptigi uc asagi be yukari ayni sey. Dis cekmek gibi birsey oldu bu is artik. Yumurta toplama makinayla, birde labaratuar koydunmu tamamdir bu is. Masallah biz Turkler en ileri teknolojiyi getiririz severiz hakikaten en iyi teknoloji kullanmayi ama sonucta uygulayacak insandir. Yani bu iste doktorluk, analiz ve arastirma ve heyecan olmali. Bizdeki doktorlarin derdi mumkun oldugunca cok hastaya bakmak. Her IVF lisansi alan tupcu oldu valla. Hatta cok meshur bir doktor samsunda galiba bayagida basarli birisi galiba onun bile lisansi gercekmi degilmi bellimi degil? Yani bu is lisansa filan bakmiyor bence iyi doktora raslamak meselesi. Bu buyuk kliniklere giden biri olarak ben raslayamadim bu yuksek standartlara ve cok para ve zaman kaybettim. Burada ki hanimlar daha cok biliyor vallahi..

insan ne diyeceğini bilemiyor geçmiş olsun canım inşallah birdaha asla negatif gormezsin

Back