• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Geçen akşam eşim bahsetti bu konudan. Eşim veteriner hekimi. İneklerde gebelikte vücut embriyoyu yabancı cisim sanıp atmaya çalışıyormuş, embriyo da bir hormon salgılanmasını sağlayıp vücudu kandırıyormuş. O hormon üretilmiyorsa gebelik sonlanıyormuş. Doktora söyleseydin ya ona da baksalardı demiştim. Demek varmış böyle birşey...

ne bilim valla yok o yok bu ..Erbil beye bende şeyi sormuştum gebelik aşısı yaptırsak mı diye 7-8 ay önce .Tam bir istatistik yok dedi gebelik aşısı olup negatif alanda var pozitfi olanda var diye.Ama geçenlerde klinikde beklerken bayanın biriyle konuştuk .Mustafa bey önermiş başarı oranları arttı demiş şu anki durum .Arada 6-7 ay gibi bir süreç var kafam karıştı .Herhalde onlarda gözlem aşamasında henüz.. Bir tanıdığım geçen sene fertijinde yaptırmıştı bunu .Baba adayının Kanı alıp bişeysini ayrıştırıp 2-3 kere veriyolar anne adayına sanırım böyle bişey ..Amerikada da tüp bebek anne adaylarının bağışıklıklarını düşürüp serum yardımıyla sonra transfere geçiyolarmış .

Ben yurtdisini dusunuyorum artik. Turkiye'de isi ticarete dokmusler artik. Birde Turk doktorlari iyi diyorlar kendilerini yuceltme icin. Yani doktor baslangicda iyi bilse olsa zamanla ticarethanelerde calisa calisa doktorlarda sevk ve ilgi kalmiyor galiba sonunda. Adamlar okuyup arastirmiyor bile. Bazen ben daha cok biliyorum gibi me geliyor.

Aynen öyle. Ama artık her sektör böyle. Parayı ver, çeneyi kapa...

ne bilim valla yok o yok bu ..Erbil beye bende şeyi sormuştum gebelik aşısı yaptırsak mı diye 7-8 ay önce .Tam bir istatistik yok dedi gebelik aşısı olup negatif alanda var pozitfi olanda var diye.Ama geçenlerde klinikde beklerken bayanın biriyle konuştuk .Mustafa bey önermiş başarı oranları arttı demiş şu anki durum .Arada 6-7 ay gibi bir süreç var kafam karıştı .Herhalde onlarda gözlem aşamasında henüz.. Bir tanıdığım geçen sene fertijinde yaptırmıştı bunu .Baba adayının Kanı alıp bişeysini ayrıştırıp 2-3 kere veriyolar anne adayına sanırım böyle bişey ..Amerikada da tüp bebek anne adaylarının bağışıklıklarını düşürüp serum yardımıyla sonra transfere geçiyolarmış .

gebelik aşıyla ilgili bahçecinin sitesinden şunları buldum benim dediğim farklı gerçi .Site yenilendi sürekli takipdeyim çünkü
son günlerde gebelik aşısı adı verilen tekniğin kullanımı gündeme gelmiştir.

Tekniğin bilimsel temelleri aslında belirli bir süredir klinik pratikte bazı kadın doğum ve infertilite uzmanları tarafından rutin uygulamalarda kullanılmakta. Temel hedef rahim iç zarının uyarılarak embriyoyu daha iyi tutmasının sağlanması. Bu amaçla tedavi sırasında hastadan alınan kandan bağışıklık sitemi için önemli görevler üstlenen hücreler ayrıştırılıyor, laboratuar ortamında özel besi yeri içerisinde büyütülüyor, hücrelerin bu besi yeri içerisine farklı büyüme faktörleri ve hormonlar salgılaması sağlanıyor. Elde edilen bu besi yeri ve hücreler ile embriyo transferi öncesinde rahim yıkanarak embriyo için daha iyi bir mikro çevre elde edilmesi amaçlanıyor.

Yaptığımız çalışmalarda gebelik aşısı yöntemi ile tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı yaşamış çiftlerde pozitif sonuçlar alındığı gözlense de, yöntemin şimdilik sadece birkaç merkezde denenmiş ve etkili olduğu bildirilmiş bir yöntem olduğunu unutmamak gerek. Önümüzdeki dönemde bu konuda yapılacak iyi planlanmış, kontrollü ve çok merkezli çalışmalar ile tekniğin diğer yöntemlere kıyasla ne derece etkili olduğu daha doğru olarak belirlenebilecektir.

Arkadaşlar, bazılarınıza doktorlar yok 40 olmadan gelseydin yada en geç 42'de gelseydin vs diyorlar ya tazdıklarınızı okurken resmen sinirden gülüyorum. Ben bu tedavilere 30 yaşında başladım, ne rezervde sıkıntım vardı ne de eşimde sorun vardı. Hamile de kalabilmiştim tedavilerde ama düşükle sonuçlandılar. Haşimato troidimden vücudum antikor üretip kabul etmiyor dediler, kan pıhtılaşma sorunun var dediler. Ama adam gibi bunları değerlendiripte bana yol gösteren bir doktor olmadı. Herkese uygulanan tedaviler bana da uygulandı, bir denek gibi kullanıldım. Geçen senede 10 yıl önceki hsg'de bile var olam miyomumun gebe kalmaya, düşüğe, erken rezerv kaybına vs. vs sebep olduğunu ilk kez öğrenip ameliyat oldum. Ameliyatla alındı, ameliyat esnasında çikolata kistlerimde var olduğu görülmüş ama yumurtalıklara zarar verebiliriz diye almamışlar ve oldukça fazla yapışıklığım varmış açmışlar ama yine oluşabileceği söylendi. Ameliyattan bu yanada oluşan folikül kistlerimin kaybolmasını, içeride uygun ortamın oluşmasını ve yumurtlayabilmeyi bekliyorum.
Yani sizlere söylemek istediğim, iş yaşta falan değil, gençken de rant peşinde koşan doktorların elinde yıllar heba oldu. Bir de sürekli okuyorum CD56 testi, nedir bu arkadaşlar. Bana yıllar önce bir klinik Natural Killer Hücreler, bu CD56 daha bir sürü bağışıklık sistemi ile ilgi testler istedi. Sonuçlarım hiçte iyi çııkmamamsına rağmen uygulanan tedavi klasik yöntemlerdi.
Ben artık basında çıkan yeni uygulamalar sloganlarına da inanmıyorum.
Ancak, tedavide olan arkadaşlarımızdan duyacağımız güzel haberler bizlere umut olacaktır.

Evet Ensuece, doktorum Ulun bey. Süleyman bey Ocak ortasında ayrıldı. Şimdi bir bayan geldi ama ben tanışmadım onunla. Nerede devam ediyorsun tedavine?

ben Istanbul Tup Bebek Merkezi Aret Kamara gectim canimm... Ulun bey o bayana gore cok daha iyi tup pratigi cok fazla olan bir doktor..

Arkadaşlar, bazılarınıza doktorlar yok 40 olmadan gelseydin yada en geç 42'de gelseydin vs diyorlar ya tazdıklarınızı okurken resmen sinirden gülüyorum. Ben bu tedavilere 30 yaşında başladım, ne rezervde sıkıntım vardı ne de eşimde sorun vardı. Hamile de kalabilmiştim tedavilerde ama düşükle sonuçlandılar. Haşimato troidimden vücudum antikor üretip kabul etmiyor dediler, kan pıhtılaşma sorunun var dediler. Ama adam gibi bunları değerlendiripte bana yol gösteren bir doktor olmadı. Herkese uygulanan tedaviler bana da uygulandı, bir denek gibi kullanıldım. Geçen senede 10 yıl önceki hsg'de bile var olam miyomumun gebe kalmaya, düşüğe, erken rezerv kaybına vs. vs sebep olduğunu ilk kez öğrenip ameliyat oldum. Ameliyatla alındı, ameliyat esnasında çikolata kistlerimde var olduğu görülmüş ama yumurtalıklara zarar verebiliriz diye almamışlar ve oldukça fazla yapışıklığım varmış açmışlar ama yine oluşabileceği söylendi. Ameliyattan bu yanada oluşan folikül kistlerimin kaybolmasını, içeride uygun ortamın oluşmasını ve yumurtlayabilmeyi bekliyorum.
Yani sizlere söylemek istediğim, iş yaşta falan değil, gençken de rant peşinde koşan doktorların elinde yıllar heba oldu. Bir de sürekli okuyorum CD56 testi, nedir bu arkadaşlar. Bana yıllar önce bir klinik Natural Killer Hücreler, bu CD56 daha bir sürü bağışıklık sistemi ile ilgi testler istedi. Sonuçlarım hiçte iyi çııkmamamsına rağmen uygulanan tedavi klasik yöntemlerdi.
Ben artık basında çıkan yeni uygulamalar sloganlarına da inanmıyorum.
Ancak, tedavide olan arkadaşlarımızdan duyacağımız güzel haberler bizlere umut olacaktır.

Yaşadığım ilçede eczacı bir abla var. O anlattı, 40 yaşında evlenen bir tanıdığı varmış. Evlendikten 6 ay sonra doğrudan tüp bebek merkezine gidiyorlar. Yıllarca tedavi görüyor, 7 - 8 deneme yapıyor, hiç gebelik oluşmuyor. Yaş 45 oluyor, bırakıyorlar tedaviyi. Aradan 7 sene geçiyor. Kadın 52 yaşına geliyor ve periyodu kesiliyor. 1 ay bekliyor; yok, 2 ay bekliyor; yok, 5 ay bekliyor menapoz tedavisi için doktora gittiğinde hamile olduğunu öğreniyor. Diyeceğim o ki; ne yazmışsa alnına o gelecek karşına...

kızlar hepinize merahaba.. maalesef sonucum 5.2 ve negatif.. çok üzüldüm ama elden bişi gelmez. doktorumu aradım hemen. testi tekrarlıyım mı diye. tekrarlamana gerek yok 12. gün için çok düşük bir değer dedi. görülen o ki bebeğim tutunmaya çalışmış, ama başaramamış.. çıkan değerden öyle anlaşılıyor. hepinize sevgiler..

Merhaba Viyol, sonucuna üzüldüm, allahdan demekden başka bi şey aklıma gelmiyor.Umarım geride embryolarınız vardır ve denemeye devam edersin canım.İnsan tabi ki üzülüyor, sakın kendini bırakma.Bende Ocakda 2.Transferimde negatifi gördüm. Transfer öncesi kalan 3 embriyomuzunda bozulduğunu duyunca stresden transfer edilen embr. tutunmadı.Ne yalan söyliyim, bunalıma girdim resmen.Ama şimdi çok iyiyim, yani devam, yolumuz uzun .

testin adı nedir?

cd 56 testinden açılmıştı konu. Sanırım onu öğrenmeye çalışıyorsun. Bu arada aklıma geldi. Gebelik elde edildikten sonra verdikleri bir iğne var, tutunma iğnesi diyorlar anlaşılması için... Marka bilmiyorum ama sanırım o bu işe yarıyor.

Bu arada transfer olan arkadaşlar, Era testi yada rahime çizik falan atılan oldumu? embriyonun tutunması için daha diye okuyoruz, duyuyoruz.

9 yaşımdan beri kullandığım antibiyotikler, stres, 23 yıllık sigara tiryakiliği, beslenme bozukluklarına rağmen hala bağışıklığım düşmediyse neyle düşürürler bilmem :D

Bu arada biraz once Alman Hastanesı embriyologu Semra Sertelede görüştüm bir tanıdığımın yakın arkadaşı. Dosyamı onada gösterdım baktı inceledi tek tek sonucları yumurtalarınız var sonucta fsh 15 amh 0,3 hicde kotu oranlar degıl bu oranlar dedı. Kesınlıkle yumurtanız bitene kadar devam edın. Devam edersenız sonucunu alırsınız dedı. Farklı farklı gorusler var bu ıste. Isın ıcınde cıkması ınan cok zor:51:

canimm en azindan kendine bir iki deneme daha sans verip donasyona oyle yonelsen daha iyi... cok hassas konular.. kendi yumurtalarindan bukadar cabuk vazgecme..

kızlar hepinize merahaba.. maalesef sonucum 5.2 ve negatif.. çok üzüldüm ama elden bişi gelmez. doktorumu aradım hemen. testi tekrarlıyım mı diye. tekrarlamana gerek yok 12. gün için çok düşük bir değer dedi. görülen o ki bebeğim tutunmaya çalışmış, ama başaramamış.. çıkan değerden öyle anlaşılıyor. hepinize sevgiler..

Merhaba viyol.benimde sonucum negatif.1.20.çok mutsuzum.allahın işine bak. BiZ çok isteyenlere vermiyor.hiç istemeyene ,çocuğunu sokağa atana,bırakıp gidene veriyor.ne biçim bir dünyada yaşıyoruz anlıyamıyorum.

Bence bu teoride ama uygulamada doktora bakiyor is. Kliniklerin hepsinin yaptigi uc asagi be yukari ayni sey. Dis cekmek gibi birsey oldu bu is artik. Yumurta toplama makinayla, birde labaratuar koydunmu tamamdir bu is. Masallah biz Turkler en ileri teknolojiyi getiririz severiz hakikaten en iyi teknoloji kullanmayi ama sonucta uygulayacak insandir. Yani bu iste doktorluk, analiz ve arastirma ve heyecan olmali. Bizdeki doktorlarin derdi mumkun oldugunca cok hastaya bakmak. Her IVF lisansi alan tupcu oldu valla. Hatta cok meshur bir doktor samsunda galiba bayagida basarli birisi galiba onun bile lisansi gercekmi degilmi bellimi degil? Yani bu is lisansa filan bakmiyor bence iyi doktora raslamak meselesi. Bu buyuk kliniklere giden biri olarak ben raslayamadim bu yuksek standartlara ve cok para ve zaman kaybettim. Burada ki hanimlar daha cok biliyor vallahi..

:))) canim dogru diyorsun.. yogunluktan dis klinigi gibi olmus.. ben Amerikan has. 2009 yilinda tedavi olmustum ilaclar dahil 12.000 tl odemistik ama doktoru tedavi surecinde hic goremedim hep seminerdeydi:))) hatta sadece transferime girdi ama ondada pesinde 30 tane erkekli kizli universite ogrencisi soktu iceri bunlar kim dedim hemsireye stajyer tip ogrencileri dedi ve benim en ozel anim icin benden izin bile alinmamis tonla kisi mahremime kadar gormustu... o zaman cok cekiniyordum doktorlardan birsey diyememistim simdi olsa kiyamet kopardi..:))

ben Istanbul Tup Bebek Merkezi Aret Kamara gectim canimm... Ulun bey o bayana gore cok daha iyi tup pratigi cok fazla olan bir doktor..

Ben Ulun Bey' den 3 yıl önce randevu almıştım, kasımda görüştük nihayet :D Değiştirirsem ilerde merkezi değiştiririm, çünkü Edirne' den geliyorum. Esenler 2,5 saat, Koşuyolu 6 saat. Ama önce bir deneme yapacağım burada. Bir de olursa bir aksilik dondurulmuş olup olmamasına göre karar vereceğim artık. Bir arkadaş, burada bir doktorla görüştü. İlaçlarını buradaki doktor verdi, İstanbul' da sadece opu ve transfer yapıldı ve hamile. Ben defalarca gidip geleceğim, bir süre kalmam gerekecek...

Merhaba viyol.benimde sonucum negatif.1.20.çok mutsuzum.allahın işine bak. BiZ çok isteyenlere vermiyor.hiç istemeyene ,çocuğunu sokağa atana,bırakıp gidene veriyor.ne biçim bir dünyada yaşıyoruz anlıyamıyorum.

Alaracım haklı olarak üzgünsün , maalesef bizler çok güçlü olmalıyız,kendini yıpratmamaya çalış lütfen.Sonuç için üzüldüm.

Merhaba çok haklısın.Her sabah işe gelirken eminönünde Suriyeli dilencileri görüyorum herbir kadının elinde en az üc beş cocuk sersefil ayakları yalınayak, üstelerinde birsey yok dilendiriyorlar çocukarını. Bende kendı kendıme bu kadar ugasıyorum, bu kadar emek verıyorum su işe bak dediğim çok oluyor ınan ama elden birşey gelmiyor bu böyle kabul edecegız yapacak birsey yok

:))) canim dogru diyorsun.. yogunluktan dis klinigi gibi olmus.. ben Amerikan has. 2009 yilinda tedavi olmustum ilaclar dahil 12.000 tl odemistik ama doktoru tedavi surecinde hic goremedim hep seminerdeydi:))) hatta sadece transferime girdi ama ondada pesinde 30 tane erkekli kizli universite ogrencisi soktu iceri bunlar kim dedim hemsireye stajyer tip ogrencileri dedi ve benim en ozel anim icin benden izin bile alinmamis tonla kisi mahremime kadar gormustu... o zaman cok cekiniyordum doktorlardan birsey diyememistim simdi olsa kiyamet kopardi..:))

aman tanrım ne zor bi durum, zaten o koltukda yatmak yetiyor, birde okadar kişi ...

Back