- 6 Ocak 2020
- 576
- 1.022
- Konu Sahibi akideciknane
- #81.281
Benim 3 embriyom oluşmuştu, 2 si sağlıksız döndü tek embriyom sağlıklı geldi.Sizin bebeginiz pgt li miydi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim 3 embriyom oluşmuştu, 2 si sağlıksız döndü tek embriyom sağlıklı geldi.Sizin bebeginiz pgt li miydi?
Yavrunuzu ve sizi Allah'a emanet ediyorum. Hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallahYaaaa çok teşekkür ederim. Allah size bağışlasın yavrunuzu. İnşallah dediğiniz gibi olur ister istemez stres oluyor insan. Teşekkür ederim
Öncelikle Rabbim evladınızı size bağışlasın ve onu sağlıkla büyütün inşallah ne Güzel bir mucize O. Yaşamış olduklarınız bizim yaşadıklarımızın bi benzeri. Zorlu sürecler, hayal etdiyimiz sağlıklı embriyoyu yakalamak, hamile kalıp o mucizeyi kucağımıza almak. Sizi Tebrik ediyorum yılmadan bıkmadan defalarca devam etmişsiniz. Rabbim işde bu üzden sizin yüzünüzü güldürdü. Ben inanıyorum ki KK evlat için bin bir zahmet çeken ve defalarca o hormonlu ilaçları içerek maddi mannevi yıpranan tüm güzel anne adayları o anneliği tadıcakdır. Evet sabır etmek ve asla pess etmemek gerek. Yüce rabbim illa bir gün kendi istediği zaman nasip edicekdir. Paylaşımınız için ve bizlere umut olduğunuz için teşekkür ederim3 sene önce bu başlıktaki mesajların çoğunu tek tek okumuştum. Kendime bir umut aramıştım. Şimdi ben de birilerine umut olmak isterim. 40 yaşımda ilk hamileliğimi yaşadım. 8.haftada malesef bebeğimin kalbi durdu. Doktor kontrolünde, evde ilaçla düşük yaptım. Benim için büyük bir travmaydı. Düşükten sonra, 7-8 doktora gittim, yarısı tüp bebek yapan doktorlardı. Tüp bebek yapmayan kadın doğumcular, 6 ay daha denememizi, olmazsa tüp bebek yaptırmamızı önerdiler. Tüp bebek yapanlarsa, acil tüp bebeğe başlamamız gerektiğini ve embriyoya mutlaka ngs yapılmasını tavsiye ettiler. Ngs nedir araştırmaya başladım ve bir daha düşük yaşamak istemediğim için, ngs bana bir mucize gibi geldi. Evet ben hemen tüp bebeğe başlamalı ve embriyolarıma ngs yaptırmalıydım. Böylece süreç benim bedenimin dışında gelişecekti ve ben sağlıklı embriyoyu bulunca, sağlıklı bir gebelik geçirecektim. Yaşım 40’ı geçtiği için, 1-2 seferde başarıya ulaşamayacağımın farkındaydım. Tüp bebeğe başlarken en az 5 deneme yapmayı göze almıştım. Tam ben tüp bebeğe başlayacakken, pandemi başladı, Ankara ya da İstanbula gitme şansım kalmadı. Yaşadığım şehirde denemelere başladım. Amh 0.7 idi. İlk denemede 5 yumurta toplandı, 2si döllendi. 5.güne 1 tanesi geldi. Doktorumun ve embriyoloğun deyimiyle, mükemmel bir embriyoydu. Kalitesi 5AA idi. Ama malesef ngs.de sağlıksız olduğu ortaya çıktı. İkinci denememi hemen 2 ay sonra yaptım, bu sefer 4 yumurta toplandı, 5.güne 1 embriyo kaldı, kalitesi 4BB, teste gitti, yine sağlıksız bir embriyo. Ama yola çıkarken bu başarısızlıkları göze almıştım. 2 ay sonra 3.denememi yaptım. Başlarken 1 folikül görünüyordu, devam etsek mi etmesek mi diye düşünürken, doktorum sonradan gelişenler olabilir, birkaç gün ilaç kullan ona göre bakalım dedi. Daha önce 12 ve 10 gün süren tedavim bu sefer 17 gün sürdü ama ilk kez 12 folikülüm vardı. Ama bu sefer çatlatma iğnesi işe yaramadı, (dr iğnenin bozuk olduğunu iddia etti ama buna inanmadım), doktor 8 folikül bulunan yumurtalığımdaki tüm yumurtaları toplamış hepsi boş çıkmış, diğer yumurtalığıma dokunmamış, tekrar farklı bir çatlatma iğnesi kullandım tekrar toplama yapıldı, 4 yumurta toplandı, hiçbiri 5.güne gitmedi. Ben boşa giden 8 folikülüme yanarak, merkez değişikliğine karar verdim. Ankara’da başka bir merkeze gittim, doktor önce 1 ay dinlenmemi istedi, o süreçte onun istediği vitaminleri kullandım, 1 ay sonra tedaviye başladık. 5 yumurta toplandı. İlk defa 4 yumurtam döllendi, ikisi çok iyi durumdaydı, 6.güne bekletildi ve hepsinin gelişimi durdu. 9 ayda 4 deneme yapmıştım. Başlarken, en az 5 denemeyi göze almıştım, ama ben her denemede 1-2 embriyo ngs’e gider, bu embriyolardan biri mutlaka sağlıklı gelir diye düşünmüştüm. Ama son 2 tedavide 5.güne giden embriyom bile olmamıştı. Bu arada yaşım 41.5 oldu. Eşimle, 6 ay deneyelim dedik, düşük korkusunun yerini, başarısız tüp bebek tedavisi almıştı. 3.ayda hamile kaldım. 42.5 yaşımda doğum yaptım. Oğlum şu an 1 yaşında. Sakın benim yazdıklarımı yanlış anlamayın, hiç kimseye tüp bebek tedavisini bırakın demiyorum. Benim hamile kalamamak gibi bir sorunum yoktu. Tüp bebek başarısızlıklarımın nedenide bence merkezlerin laboratuarlarının başarısız olmasıydı. Döllenen yumurta sayım hep çok azdı. Merkeze karar vermeden önce çok iyi araştırın. Benim sokağa çıkma yasaklarından dolayı fazla seçeneğim yoktu. Bunları yaşamam lazımmış. Belki çabuk hamile kalmama kullandığım hormonlarında faydası olmuştur. Tabi her başarısızlıktan sonra hepiniz gibi, ileri yaşıma dem vuruldu. Başarı doktorların, başarısızlık, bizim yaşımızın sonucu. Allah evlat isteyen hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın.
Merhaba .hamile olduğunuzu görüyorum. Hangi hastanede ve hangi ilaç, dozlarla başarı elde ettiğinizi yazarsanız sevinirim.Ben ilk tup bebek denemelerinin ilk 2sini muyenehanesi olan 2 prof.dr da yaptirdim. Ilk doktorum cok moral bozucu konustugu icin 1 kez deneme yapip diger doktora gectim. 2. Doktor da benim 42 yasimda olmama ve dusuk hikayeme ragmen hic ngs hatirlatmasi yapmadi ben de bilincsizce ngsye gondermeden transferi kabul ettim ve düşükle sonuclandi. Simdi memorial ankarada mayis ayindan beridirtedavi goruyorum ancak yumurta sayisi ve kalitesiher gecen gun düştüğü icin henüz transfer asamasina gelmedik
Ama yine de memnunum burdan her yonuyle düşünülüyor kisiye ozel tedavi uygulanıyor devam ediyorum bakalim nasip. Sana tavsiyem cok yonlu dusunmeyen, kendini yormadan herkese ayni tedaviyi uygulayan basmakalip calisan doktorlara gitmemen. Ve bu tedavi süresince senin kafanı dagitacak bir hobi edinmen. Bol sans canim dualarim seninle
Sizin hangi merkezde olmuştu?Allahın izni ile hiiç korkmayın. 42 yaşında 4.denememde tüp bebek ile hamile kalıp, çok sağlıklı bir gebelik geçirerek,yine çok sağlıklı bir bebeğim dünyaya geldi. Yaşını doldurmasına 2 ay var.Belki birşeyler vaktiyle ters gitmiş olabilir ama bu hep böyle gitmez ya. Zihninizi olumluya alıştırın , stres yapıp kendinizi yıpratmayın her şey yolunda gider sağlıkla da kucağınıza alırsınız meleğinizi.Sonra o zorlukların hepsi hayal meyal hatırlanıyor anı kalıyor
Sizin tedavi görüp gebelik elde ettiğiniz merkez hangisiydi?Bende bu sayfanın eskisiyim ve 43 yasında tedavi gordüm hamile kaldım anne oldum.buraya yazdığıma göre bu yoldan geçmişim demektir.kücümsemenizi yakıstıramadım.karsınızdaki sizden on kat bilgili bunu söyleyeyim.vazgecsinler mi dedim sanki
Merhaba bende 5 yıl önce embriyo dondurdum şişli memorıalda tek gen hasarı verdı bizdede. Şimdi şubat gibi dondurulmuşlardan transfer ettirmeyi planlıyorum. rahim filmi filan istiyorlarmı??? neler istemişlerdi senden bilgilendirebilirmisin beni. 2. Bebeğinde hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallahMerhaba. Tek gen hastalığı nedeniyle pgt yaptırmıştım. 8 yaşında bir kızım var. Pgt’nin hiçbir zararı olmaz. İleri yaşlarda yumurtalarda kromozom bozukluğu oranı arttığı için pgt öneriyorlar. Pgt’siz olup kromozom bozukluğu olan embriyolar ya tutmuyor ya da düşükle sonuçlanıyor. Bu da hem vakit kaybı hem de Allah korusun düşük olursa başka sorunlara yol açıyor. Bu konuda karar sizin tabii ki. Zorunlu birşey değil.
Memorial topiğinde cevap verdim size. Hayırlısı olsun sizin için.Merhaba bende 5 yıl önce embriyo dondurdum şişli memorıalda tek gen hasarı verdı bizdede. Şimdi şubat gibi dondurulmuşlardan transfer ettirmeyi planlıyorum. rahim filmi filan istiyorlarmı??? neler istemişlerdi senden bilgilendirebilirmisin beni. 2. Bebeğinde hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah
Merhaba ben yazana kadar hesabınız geçici pasif olmuş umarım mesajımı okursun.ben sadece merkez değil doktor en iyi kim bunu düsünerek bahçeci fulyada Erbil yağmur doktorda tedavi gördüm.merkez labaratuvarı ve doktor en iyisi olsun istedim.su an Erbil yağmurun kendi yeri var.Sizin tedavi görüp gebelik elde ettiğiniz merkez hangisiydi?
Ben de 40 yaşında kazara hamile kaldım,diyabet,gebeliğin sonunda ve lohusalikta tansiyon dahil bir sürü sorun yaşadım ve dr um bunları yaşıma bağladı.Bence de saçmalamışsiniz.38 yaşımda kazara hamile kaldım iyi ki de kalmışım.Oyle güzel bi duygu ki 40 im da bi tane daha istiyorum.Hic geç kalmış falan da değilim.Cok sağlıklı bi gebelik geçirdim,sadece 5 kilo aldım.Ne şeker,ne tansiyon hicbisey yaşamadım.Doktorum da yaştan dolayı risklisin falan demedi.Tam tersi konusu bile olmadı.İkinci için de doğru zamana kadar korunma yöntemlerini anlattı.Gezdim,tozdum,yedim,içtim herşeye doydum ve iyiki bu yaşta dogum yapmışım.Şu 40 yaş efsanesi de wala baydı artık.10 kat bilgili olup da sanki hekimsinizay bu forumda da herkes bilirkişi
Merhaba ben de aynı şeyleri yaşadım sizi çok iyi anlıyorum benim de yaşım 41. Kesinlikle doktor ve labaratuar çok önemli. Allah herkese nasip etsin.3 sene önce bu başlıktaki mesajların çoğunu tek tek okumuştum. Kendime bir umut aramıştım. Şimdi ben de birilerine umut olmak isterim. 40 yaşımda ilk hamileliğimi yaşadım. 8.haftada malesef bebeğimin kalbi durdu. Doktor kontrolünde, evde ilaçla düşük yaptım. Benim için büyük bir travmaydı. Düşükten sonra, 7-8 doktora gittim, yarısı tüp bebek yapan doktorlardı. Tüp bebek yapmayan kadın doğumcular, 6 ay daha denememizi, olmazsa tüp bebek yaptırmamızı önerdiler. Tüp bebek yapanlarsa, acil tüp bebeğe başlamamız gerektiğini ve embriyoya mutlaka ngs yapılmasını tavsiye ettiler. Ngs nedir araştırmaya başladım ve bir daha düşük yaşamak istemediğim için, ngs bana bir mucize gibi geldi. Evet ben hemen tüp bebeğe başlamalı ve embriyolarıma ngs yaptırmalıydım. Böylece süreç benim bedenimin dışında gelişecekti ve ben sağlıklı embriyoyu bulunca, sağlıklı bir gebelik geçirecektim. Yaşım 40’ı geçtiği için, 1-2 seferde başarıya ulaşamayacağımın farkındaydım. Tüp bebeğe başlarken en az 5 deneme yapmayı göze almıştım. Tam ben tüp bebeğe başlayacakken, pandemi başladı, Ankara ya da İstanbula gitme şansım kalmadı. Yaşadığım şehirde denemelere başladım. Amh 0.7 idi. İlk denemede 5 yumurta toplandı, 2si döllendi. 5.güne 1 tanesi geldi. Doktorumun ve embriyoloğun deyimiyle, mükemmel bir embriyoydu. Kalitesi 5AA idi. Ama malesef ngs.de sağlıksız olduğu ortaya çıktı. İkinci denememi hemen 2 ay sonra yaptım, bu sefer 4 yumurta toplandı, 5.güne 1 embriyo kaldı, kalitesi 4BB, teste gitti, yine sağlıksız bir embriyo. Ama yola çıkarken bu başarısızlıkları göze almıştım. 2 ay sonra 3.denememi yaptım. Başlarken 1 folikül görünüyordu, devam etsek mi etmesek mi diye düşünürken, doktorum sonradan gelişenler olabilir, birkaç gün ilaç kullan ona göre bakalım dedi. Daha önce 12 ve 10 gün süren tedavim bu sefer 17 gün sürdü ama ilk kez 12 folikülüm vardı. Ama bu sefer çatlatma iğnesi işe yaramadı, (dr iğnenin bozuk olduğunu iddia etti ama buna inanmadım), doktor 8 folikül bulunan yumurtalığımdaki tüm yumurtaları toplamış hepsi boş çıkmış, diğer yumurtalığıma dokunmamış, tekrar farklı bir çatlatma iğnesi kullandım tekrar toplama yapıldı, 4 yumurta toplandı, hiçbiri 5.güne gitmedi. Ben boşa giden 8 folikülüme yanarak, merkez değişikliğine karar verdim. Ankara’da başka bir merkeze gittim, doktor önce 1 ay dinlenmemi istedi, o süreçte onun istediği vitaminleri kullandım, 1 ay sonra tedaviye başladık. 5 yumurta toplandı. İlk defa 4 yumurtam döllendi, ikisi çok iyi durumdaydı, 6.güne bekletildi ve hepsinin gelişimi durdu. 9 ayda 4 deneme yapmıştım. Başlarken, en az 5 denemeyi göze almıştım, ama ben her denemede 1-2 embriyo ngs’e gider, bu embriyolardan biri mutlaka sağlıklı gelir diye düşünmüştüm. Ama son 2 tedavide 5.güne giden embriyom bile olmamıştı. Bu arada yaşım 41.5 oldu. Eşimle, 6 ay deneyelim dedik, düşük korkusunun yerini, başarısız tüp bebek tedavisi almıştı. 3.ayda hamile kaldım. 42.5 yaşımda doğum yaptım. Oğlum şu an 1 yaşında. Sakın benim yazdıklarımı yanlış anlamayın, hiç kimseye tüp bebek tedavisini bırakın demiyorum. Benim hamile kalamamak gibi bir sorunum yoktu. Tüp bebek başarısızlıklarımın nedenide bence merkezlerin laboratuarlarının başarısız olmasıydı. Döllenen yumurta sayım hep çok azdı. Merkeze karar vermeden önce çok iyi araştırın. Benim sokağa çıkma yasaklarından dolayı fazla seçeneğim yoktu. Bunları yaşamam lazımmış. Belki çabuk hamile kalmama kullandığım hormonlarında faydası olmuştur. Tabi her başarısızlıktan sonra hepiniz gibi, ileri yaşıma dem vuruldu. Başarı doktorların, başarısızlık, bizim yaşımızın sonucu. Allah evlat isteyen hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın.
Merhaba. Siz hamilesiniz sanırım. Tüp bebek mi hangi merkez de yaptırmıştınız?Merhaba ben de aynı şeyleri yaşadım sizi çok iyi anlıyorum benim de yaşım 41. Kesinlikle doktor ve labaratuar çok önemli. Allah herkese nasip etsin.
Amh ınız düşük olabilir fakat görünen yumurta sayınız kaç? 1 tane bile varsa yeterlidir asla ümit kesmeyiniz.42 yaşında dediğiniz civarlarda ki amh ile gebeliğim ve doğumum olduYas 40 AMh degerim 0.49 boyle hamile kalan oldu mu tup bebek olur mu umidimi kesmeyim diyorum ama bilmiyorum tesekkurler