Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sanırım aynı durumları yaşıyorum oğlum 8 yaşında ben 38 yaşında ikinci çocuk için karar vermiştim hemende hamile kaldım fakat 9.hafta kalp atışı alınamadı ve kürtaj oldum 5 ay sonra yeniden denedik tekrar hamile kaldım ve maalesef yine 9 haftada kalp atışı alınamadı ve sonuç yine hüsran genetik test yapıldı sonuç sadece vitamin eksikliği idi başka bir şey çıkmadı fakat sonrasında denesekte hamile kalamaz oldum dr gittik yumurta kalitesiz dedi femara kullandım yinede hamile kalamadım tam vazgeçtim artık demekki olmaması hayırlı Rabbim verdiğine uzun ömür versin dedim vee bu ay hamile kaldım hala şokundayım kafamda bitirmiştim oysaki ne sevinebildim ne üzülebildim tuhaf duygular içindeyim 😶😶
Hamileliğiniz nasıl geçiyor çok tebrik ederim mutluluklar dilerim.bende geç anne oldum .40 dan sonra doğal hamile olunma olasılığı çok düsük sizin de 2. Çocuğunuz yani sizin vücut önceden hamile kalmış daha yatkın derler bilmiyorum.
kendinizi sadece şanslı görseniz ve 40 ı geçince korkulmaya devam edilsin bence.
Her kadının 40 yaşında amh değeri düsüse geçmiş, yumurta sayısı 1-2-3 Ken yumurta kalitesi azalmısken rahatlamasınlar.ancak çaba ile anne olunuyor bir de anne olamayanlar var.hic 40 yaş rahat edilme yaşı değil.

40 yasından sonra anne olmak geç kalmıslığın tacı giyilmiş bir maratondur

Son düzenleme:
Hamileliğiniz nasıl geçiyor çok tebrik ederim mutluluklar dilerim.bende geç anne oldum .40 dan sonra doğal hamile olunma olasılığı çok düsük sizin de 2. Çocuğunuz yani sizin vücut önceden hamile kalmış daha yatkın derler bilmiyorum.
kendinizi sadece şanslı görseniz ve 40 ı geçince korkulmaya devam edilsin bence.
Her kadının 40 yaşında amh değeri düsüse geçmiş, yumurta sayısı 1-2-3 Ken yumurta kalitesi azalmısken rahatlamasınlar.ancak çaba ile anne olunuyor bir de anne olamayanlar var.hic 40 yaş rahat edilme yaşı değil.

40 yasından sonra anne olmak geç kalmıslığın tacı giyilmiş bir maratondur
Balla 42 yaşındayım hiç geç kalmış hissetmiyorum istesem allah verirse bir kere daha 3. Kere anne olurum ,inanmak önemli sizin günümüz koşullarından haberiniz yok galiba artık insanlar geç evlenip geç çocuk sahibi oluyor benim doktorumun 46 yaşında bile hastası vardı sağlıkla doğum yapan …son cümlenizde ne demek istemişsiniz o kadar saçma bir cümle olmuş ki ,buradan 40 yaş üstü annelere selam anne olmak için uğraşanlara da vazgeçmeyin sağlığınız elverdiği sürece …..

Balla 42 yaşındayım hiç geç kalmış hissetmiyorum istesem allah verirse bir kere daha 3. Kere anne olurum ,inanmak önemli sizin günümüz koşullarından haberiniz yok galiba artık insanlar geç evlenip geç çocuk sahibi oluyor benim doktorumun 46 yaşında bile hastası vardı sağlıkla doğum yapan …son cümlenizde ne demek istemişsiniz o kadar saçma bir cümle olmuş ki ,buradan 40 yaş üstü annelere selam anne olmak için uğraşanlara da vazgeçmeyin sağlığınız elverdiği sürece …..
Bende bu sayfanın eskisiyim ve 43 yasında tedavi gordüm hamile kaldım anne oldum.buraya yazdığıma göre bu yoldan geçmişim demektir.kücümsemenizi yakıstıramadım.karsınızdaki sizden on kat bilgili bunu söyleyeyim.vazgecsinler mi dedim sanki :anneadayı:

Bence de saçmalamışsiniz.38 yaşımda kazara hamile kaldım iyi ki de kalmışım.Oyle güzel bi duygu ki 40 im da bi tane daha istiyorum.Hic geç kalmış falan da değilim.Cok sağlıklı bi gebelik geçirdim,sadece 5 kilo aldım.Ne şeker,ne tansiyon hicbisey yaşamadım.Doktorum da yaştan dolayı risklisin falan demedi.Tam tersi konusu bile olmadı.İkinci için de doğru zamana kadar korunma yöntemlerini anlattı.Gezdim,tozdum,yedim,içtim herşeye doydum ve iyiki bu yaşta dogum yapmışım.Şu 40 yaş efsanesi de wala baydı artık.10 kat bilgili olup da sanki hekimsiniz😂😂😂ay bu forumda da herkes bilirkişi😂😂😂

Bence de saçmalamışsiniz.38 yaşımda kazara hamile kaldım iyi ki de kalmışım.Oyle güzel bi duygu ki 40 im da bi tane daha istiyorum.Hic geç kalmış falan da değilim.Cok sağlıklı bi gebelik geçirdim,sadece 5 kilo aldım.Ne şeker,ne tansiyon hicbisey yaşamadım.Doktorum da yaştan dolayı risklisin falan demedi.Tam tersi konusu bile olmadı.İkinci için de doğru zamana kadar korunma yöntemlerini anlattı.Gezdim,tozdum,yedim,içtim herşeye doydum ve iyiki bu yaşta dogum yapmışım.Şu 40 yaş efsanesi de wala baydı artık.10 kat bilgili olup da sanki hekimsiniz😂😂😂ay bu forumda da herkes bilirkişi😂😂😂
Ay harika yazmışsınız vallahi
ay harika yazmışsnız sağlıkla büyüsün yavrunuz ….alın benden de o kadar 😅 benim de öyleydi 41 imde hamile kaldım doktorum hiç yaş mevzusu etmedi sormadı bile ben dedim …Allah’ıma çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu kızım da 10 yaşında gezdim tozdum ikinciyi de öyle yaptım …..Herkes profesör burda 😅

Açıkçası yaş faktörü biraz zorlayıcı. Umutsuz olmadığı için strese girmeye gerek yok ama çok umut verici olmadığı için de biraz planlı ve aceleci davranmakta fayda var. Erkek kaynaklı infertilite ile uğraşıyorum. 39 yaşına kadar kimyasal da olsa gebe kalabiliyordum. Tüp bebekte çok yumurtam toplanıyordu. 39 dan sonra rezervim hızla azalmaya başladı ve artık hamile de kalamıyorum. Çok az yumurta toplanıyor. Toplansa da yarısı çatlıyor. Yani zor bu işler. Demir tavinda dövülür ama bazen benim gibi hiçbir problemi olmadığı halde ileri yaşa kalanlar da var. Nasip işte.

Açıkçası yaş faktörü biraz zorlayıcı. Umutsuz olmadığı için strese girmeye gerek yok ama çok umut verici olmadığı için de biraz planlı ve aceleci davranmakta fayda var. Erkek kaynaklı infertilite ile uğraşıyorum. 39 yaşına kadar kimyasal da olsa gebe kalabiliyordum. Tüp bebekte çok yumurtam toplanıyordu. 39 dan sonra rezervim hızla azalmaya başladı ve artık hamile de kalamıyorum. Çok az yumurta toplanıyor. Toplansa da yarısı çatlıyor. Yani zor bu işler. Demir tavinda dövülür ama bazen benim gibi hiçbir problemi olmadığı halde ileri yaşa kalanlar da var. Nasip işte.
Evet bende size katılıyorum desteğiniz için teşekkürler ❤️❤️
Benim geç evlenmem gibi sizin de evlenip henüz anne olamamanız gibi nedenler bizi zorluyor.
Benim en yakın arkadasım 42 yasında evlenip doğal hamile kaldı.hiç üstüme alınmadım ben de ondan bir yıl sonra evlenip tüp bebekle hamile kaldım.vitaminlere ve tüp bebeğe 2017 de 50.000 harcadım.40 yaşımda vitaminlere baslamıstım.şansın benden yana olduğunu ne bileyim şimdi oğlum 4 yaşında.
Şans sizden yana olsun ins. Tüm çocuk isteyen bekar kızlar ve evlilerle birlikte ins.
Umut hep var Allah nasip etsin yeter ki sizde bebeğinizi kucağınıza alıp burada paylaşın ins :KK55: :nazar::KK200:

Evet bende size katılıyorum desteğiniz için teşekkürler ❤️❤️
Benim geç evlenmem gibi sizin de evlenip henüz anne olamamanız gibi nedenler bizi zorluyor.
Benim en yakın arkadasım 42 yasında evlenip doğal hamile kaldı.hiç üstüme alınmadım ben de ondan bir yıl sonra evlenip tüp bebekle hamile kaldım.vitaminlere ve tüp bebeğe 2017 de 50.000 harcadım.40 yaşımda vitaminlere baslamıstım.şansın benden yana olduğunu ne bileyim şimdi oğlum 4 yaşında.
Şans sizden yana olsun ins. Tüm çocuk isteyen bekar kızlar ve evlilerle birlikte ins.
Umut hep var Allah nasip etsin yeter ki sizde bebeğinizi kucağınıza alıp burada paylaşın ins :KK55: :nazar::KK200:
Amin inşallah. Allah yavrunuza uzun ömürler versin

Eşim kullanmiyor donmuş spermlerini getirteceğiz esimden cok ve kaliteli çıkiyor sperm doğuştan taşıyıcı kanali yok oluşuyor ama dışarı cıkmiyor donmuşalr gelemsede amelyatta sorun yok ama embriyo sorunlu olabilir pgt ye göndermek isterim ama o seviyeye gelemiyor maalesef
Pgt için hangi seviyeye gelmesi gerekir ki?

Merhaba kızlar bende bugün opu oldum.2. denemem 1. Denemede kalp atışı olmadığı için düşükle sonuçlandı .bu defa 5 yumurta toplandı .doktor taze transfer yapalım rahim temiz dinlendirmeye gerek yok dedi.biz pgt istedik çünkü ilki düşükle sonuçlandigi için embriyolog embriyoya göre karar veririz dedi.benim için stres başlıyor.bakalim bu defa 5. Güne gidebilecekler mi?
Her halükarda sizi transfere hazırladılar mı yoksa ilaç almadınız mı?

Ben hiç pgtye ya da ngs ye göndermeden tup bebek yaptırdım tuttu ama kalbi durdu ve bugün kürtajla alındı. Diyeceğim şu ki arkadaşlar hayal kirikligi ve bu dusuk acısını yasamak istemiyorsanız bence yaptırın. Benim durumuma düşmeyin. Düsen embriyoyu genetik teste gönderdim 1 ay sonra sonuç çıkıyormuş. Ama 3 ay içindeki düşüklerin %70 ı kromozom anomalisi nedeniyle oluyormuş. Bir tup bebek denemesi yaklaşık 14.000 tl ye maloluyor. Hem parasal hem psikolojik yıkım yasamak istemiyorsanız emriyonuzu genetiğe göndermenizi öneririm nacizane
Düsen embriyoyu genetik teste tüp bebek merkezinde mi gönderdiniz? Neresi baktı?

Bence asla vazgeçmemelisin, hiç çocugum var mı ya da doğum yaptın mı o da çok önemliymiş, benim de ilk tup bebek denemesinde tutmamisti, 2.ci de şimdi tuttu ama sanirim genetik hatadan dolayı düşükle sonuclanicak gibi görünüyor o nedenle yaptırmadan mutlaka embriyoları pgt ye göndert ve hic vakit kaybetmeden tekrar dene derim bir nacizane tavsiye
Bu gebeliginiz pgt li mi?

Kızlar bende 40 yaşındayım. 4. tüp bebek denemem ve 10 haftalık hamileyim. Bu perşembe doktor kontrolüm var ama o kadar tedirginim ki anlatamam. Bişey olmuş mudur diye çok endişeleniyorum. En son 2 hafta önce herşey yolundaydı kalp atışını da duydum ama tüp bebek olduğu için sanırım acayip korkuyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin süreç zaten zor.

Kızlar hepiniz sağolun varolun,güzel dilekleriniz buradaki hepimiz için geçerli hepimiz için amin....
Bugün yine Dr da idik ilaçla düşük yapacağım,ilk ilacı aldım 3 saat önce bekliyorum...herşeyin hayırlısı...
Bu olaydan sonra ben de çok düşündüm,hiç pgt NGS düşünmemiştim yaşıma rağmen düşüğüm yok nasılsa diye ama şimdi tokat gibi bir durumla düşünür oldum açıkçası...acaba yaptırmalı mıyım diyorum,diğer taraftan ayse05 gibi düşünüyorum...ve hiç emin değilim önceleri hiç düşünmezken şimdi %50 düşünüyorum...NGS gidenlerden de o kadar az geliyor ki sağlıklı,insan düşünüyor ister istemez normal yolla onca doğuran insan sağlıklısı nasıl tutturuyor o zaman diye....
Merhaba doğum yapmışsınız. Bebeğiniz pgt olan embriyo muydu?

Kızlar bende 40 yaşındayım. 4. tüp bebek denemem ve 10 haftalık hamileyim. Bu perşembe doktor kontrolüm var ama o kadar tedirginim ki anlatamam. Bişey olmuş mudur diye çok endişeleniyorum. En son 2 hafta önce herşey yolundaydı kalp atışını da duydum ama tüp bebek olduğu için sanırım acayip korkuyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin süreç zaten zor.
Allahın izni ile hiiç korkmayın. 42 yaşında 4.denememde tüp bebek ile hamile kalıp, çok sağlıklı bir gebelik geçirerek,yine çok sağlıklı bir bebeğim dünyaya geldi. Yaşını doldurmasına 2 ay var.Belki birşeyler vaktiyle ters gitmiş olabilir ama bu hep böyle gitmez ya. Zihninizi olumluya alıştırın , stres yapıp kendinizi yıpratmayın her şey yolunda gider sağlıkla da kucağınıza alırsınız meleğinizi.Sonra o zorlukların hepsi hayal meyal hatırlanıyor anı kalıyor 🌺

Allahın izni ile hiiç korkmayın. 42 yaşında 4.denememde tüp bebek ile hamile kalıp, çok sağlıklı bir gebelik geçirerek,yine çok sağlıklı bir bebeğim dünyaya geldi. Yaşını doldurmasına 2 ay var.Belki birşeyler vaktiyle ters gitmiş olabilir ama bu hep böyle gitmez ya. Zihninizi olumluya alıştırın , stres yapıp kendinizi yıpratmayın her şey yolunda gider sağlıkla da kucağınıza alırsınız meleğinizi.Sonra o zorlukların hepsi hayal meyal hatırlanıyor anı kalıyor 🌺
Sizin bebeginiz pgt li miydi?

Yaaaa çok teşekkür ederim. Allah size bağışlasın yavrunuzu. İnşallah dediğiniz gibi olur 🙏🙏 ister istemez stres oluyor insan. Teşekkür ederim 🥰

X