-
- Konu Sahibi akideciknane
- #81.121
Estrofem benim tek bildiğim.c
östrojen hapları bildiğiniz varmı peki
Özelden telefonumu veririm, görüntülü görüşürüz inşallah. Güzel bir haftasonu diliyorumCanım Demet İstanbul dayım, tabi ki numaramı veririm belki bi gün yüzyüze gelmekte nasip olur. uykusuz geceler yoğun :) ama bunca uğraştan sonra şikayet etmemeyi öğreniyorsun ,hayat böyle bişey işte ...
Tamamdır canım benim,sana da iyi haftasonlarıÖzelden telefonumu veririm, görüntülü görüşürüz inşallah. Güzel bir haftasonu diliyorum
Merhaba,Merhaba sevgili anthem,
Allah ikizlerine sağlık, uzun ömür versin, analı babalı büyütsün
Nasıl güzel yazmışsın.
Ben de aslinda baştan genetik test konusunda hep kararsızdım.
Çünkü genetik testte bütün kromozomlara bakıyorlar ve bence bir sürü genetik hastalık olabilir sonuç olarak.
Tam sayi bilmiyorum ama zannedersem 200 kadar hastalığa bakıyorlar.
Hani sadece down sendromu gibi hastalıklara bakılsa tamam ama benim yada eşimin ailesinde diyabet, kanser, psikolojik sıkıntısı, kalp rahatsızlığı, katarakt vs gibi bir sürü insan var.
Benim ngs sonucunda 4 embriyoda hep farklı farklı sonuçlar çıkmış. Örneğin 1ncide -22,+15,+16,P-1 ; 2ncide -15,-20 ; 3ncude -20,-22 ; 4üncüde -13,+6,+16 şeklinde.
Ve ben bu kromozomların ne gibi sıkıntılar yarattığını bulmaya calstigimda bet bir cevap bulamadan da katarakt, diyabet vs gibi şeyler de buluyorum. Sonuç olarak bir çoğumuzda genetik hastalık vardır ve bunlari beslenme, egzersiz vs gibi seylerler ortaya çıkmasıni önleyebiliriz de.
Yanı bir tarafım diyor ki, belki 40-50 yaşında yada 60-70 yaşında ortaya çıkabilir bir genetik hastalıklar icin güzelim embriyoları imha edecekler. Bir diğer tarafım da diyor, testi yaptırmazsın ve sonra bebekte bir hastalık olursa Allah korusun ömür boyu vicdan azabı çeker ve eşimin “yaptırsaydık keşke” gibi sözlerini dinlemek durumunda kalırım.
Gerçi eskiden insanlar hep 40indan sonra son çocuklarını doğururmuş, böyle bir durumda hep son çocuklar hasta olması gerekirdi.
Gerçekten cok zor süreçler.
Ben bakalım 2-3 ay şimdilik beslenmeme, takviyelere vs dikkat edeyim.
Ve sonrasında test yaptırıp yaptırmama konusunda umarım bizim icin hayırlı olacak bir karara varabiliriz
Yazdığınız bu güzel motive edici mesaj icin de çok teşekkür ederim
Malesef yazdıklarınız çok doğru. 7 genetiği negatif gelenden 1 tanesi aslında sağlıklı oluyormuş.. bunu bana gittiğim 3 doktor da böyle anlatmıştı.. ama yine de kayıp yaşamamak için ben yeni denememde pgtden sağlıklı gelecek embriyoyu bulmaya çalışacağım malesefMerhaba,
ben de eski zamanların birinde memorialde sanırım 3 tane embriyoyu pgt ye göndermiştim. hiçbiri sağlıklı gelmemişti ama içlerinden en kaliteli olan için bana transfer ister misiniz diye sormuşlardı şimdi pişmanlık demek istemiyorum ama transfer olsaydım diye de bi düşünüyorum. o zamanlarda çok fazla araştırıyordum İstanbul Tüp bebek merkezinde çalışan bir doktor vardı onun canlı yayını izlemiştim pgt için kesin sonuç vermediğini söylüyordu çünkü bir hastası sağlıksız gelen embriyolarla sağlıklı çocuk doğurmuş. o zamandan beri kafamdaki tereddütler gitmedi pgt embriyonun atık denilen yerinden alınan örnekmiş aslında bana sorarsanız doktorlar da bunu biliyor ama pgt çok pahalı bir genetik tarama olduğundan gerçeği açıklamıyorlar. benim bildiğim öyle şeker tansiyon değil bakılan şeyler engelli diyebileceğimiz türde genetik sorunlar. o doktorun şimdi kendi muayenesi var Nurettin Türktekin adı. umarım sağlıkla hamile kalıp yavrunuza kavuşursunuz.
7 tane embriyodan 1 i sağlıklı mı oluyormuş öyle mi demek ?Malesef yazdıklarınız çok doğru. 7 genetiği negatif gelenden 1 tanesi aslında sağlıklı oluyormuş.. bunu bana gittiğim 3 doktor da böyle anlatmıştı.. ama yine de kayıp yaşamamak için ben yeni denememde pgtden sağlıklı gelecek embriyoyu bulmaya çalışacağım malesef
Yastan dolayı da pgt istiyorlar. Genelde 40 yaş üstü kadınlarda yumurta kalitesi düştüğü icin isteniyor. Fakat 40 yaş üstü kadında sağlıklı embriyo gelme sanki %20den azmış.pgt aslında kadın ya da erkekte bir gen hastalığı varsa yapılıyormuş google da öyle yazıyor.
PGT gerekli mi?
PGT, genetik bir hastalığı olan çiftlere veya kalıtsal bir hastalık için taşıyıcılık saptanmış olup sağlıklı çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere sıklıkla önerilir. Günümüzde en sık olarak tek gen hastalıkları veya kromozom bozukluğu saptanmış çiftlerin çocuklarında uygulanmaktadır.
benim de sağlıklı bir yumurtaya ihtiyacım var eninde sonunda gelecek yani bu sağlıklı yumurta ve sağlıklı bir gebelik oluşacak. benim amacım üreme hormonlarını dengede tutup sağlıklı yumurtayı yakalamak. önerisi bilgisi olan lütfen yazsın çok ihtiyacım var buna
Bize doktorumuz transfer icin teklif istemedi. Ama dedi ki bizim genelde korktuğumuz tarzda hastalıkların hiç biri çıkmamış. Örneğin down sendromu gibi.Merhaba,
ben de eski zamanların birinde memorialde sanırım 3 tane embriyoyu pgt ye göndermiştim. hiçbiri sağlıklı gelmemişti ama içlerinden en kaliteli olan için bana transfer ister misiniz diye sormuşlardı şimdi pişmanlık demek istemiyorum ama transfer olsaydım diye de bi düşünüyorum. o zamanlarda çok fazla araştırıyordum İstanbul Tüp bebek merkezinde çalışan bir doktor vardı onun canlı yayını izlemiştim pgt için kesin sonuç vermediğini söylüyordu çünkü bir hastası sağlıksız gelen embriyolarla sağlıklı çocuk doğurmuş. o zamandan beri kafamdaki tereddütler gitmedi pgt embriyonun atık denilen yerinden alınan örnekmiş aslında bana sorarsanız doktorlar da bunu biliyor ama pgt çok pahalı bir genetik tarama olduğundan gerçeği açıklamıyorlar. benim bildiğim öyle şeker tansiyon değil bakılan şeyler engelli diyebileceğimiz türde genetik sorunlar. o doktorun şimdi kendi muayenesi var Nurettin Türktekin adı. umarım sağlıkla hamile kalıp yavrunuza kavuşursunuz.
demet hanım moralim çok bozuk E2 5 .. hep 5 çıkıyor....Estrofem benim tek bildiğim.
demet hanım moralim çok bozuk E2 5 .. hep 5 çıkıyor....napıcam bilmiyorum... bu akşam gidicem kontrole ama biliyorum ki yumurta yok...... adeti 4.günü bugün.. baktırdım hormonlara... FSH 30 E2 5 LH 29.6 Allah ım bilmiyorum artık kabul mu edip tedaviyi bırakmalıyım... doktor hiç vitamin ilaç vermiyor tek bildiği klomen... sizin mesajlarınızda bir kaç ilaç adı gördüm..... biesteron aldım krill yağı aldım.. koenzim alamadım güne 600 mg almam için 6 şise almalıyım 2000 tl ye yakın tutar
Allah razı olsun rabbim gönlümüzdeki duanızı kabul etsin aminnnnnnnHanım arkadaşım merhaba, hayırlı akşamlar.
Bazen yumurta olmaz olmaz üst üste. Ama hiç çıkmaz diye düşünmeyin. Ama o ayı bulmaz sizin yaşınızda zaman alır. Bu arada aynı yaştayız onu da belirteyim.
Çıkmaz çıkmaz, bir bakarsınız 1 yumurta görülür. İşte ona doktorlar ALTIN YUMURTA derler.
Size nacizane yumurta olmasını desteklemek adına İNCİR KÜRÜ öneririm. Ben yapmadım ama yapıldığını okudum. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. İncir yumurta olması için önerilir diye bilirim. Denemek isterseniz diye bunu belirtmek isterim.
Takviyeleri de lütfen bütçenize göre alın. Kendinizi üzmeyin. Alınacak olduktan sonra bir sürü tavviye var. Ama hiçbir şeyin % 100 garantisi de yok bunu da unutmayın lütfen.
Sevgilerimle...
Merhaba, ben de sizin gibi havuz yöntemi ile sağlıklı bir embriyo yakalamaya çalışıyorum. Sonuçlarınızı daha iyi yorumlamanız için bilgilerimi paylaşmak istedim. Gelen sonuçların ne gibi rahatsızlıklar çıkarabileceğini aratmak isterseniz şunu deneyin: Örneğin -22 gelmiş. Bu 22. kromozomda monozomi var demek. Türkçe de aratabilirsiniz ama İngilizce ararsanız daha çok sonuç bulursunuz: "Monosomy 22" diye aratabilirsiniz. +15, 15. kromozomda trizomi var demek. Yine "trisomia 15" olarak aratabilirsiniz. Bahsettiğiniz diyabet vb. genetik rahatsızlıklar daha detaylı bir gen taraması ile araştırılıyor, genelde yetişkinlik seviyesinde insanlar hastalık risklerini öğrenmek için yapıyorlar.Bize doktorumuz transfer icin teklif istemedi. Ama dedi ki bizim genelde korktuğumuz tarzda hastalıkların hiç biri çıkmamış. Örneğin down sendromu gibi.
Normalde eski zamanda 3. Gün embriyonda yapılan genetik testler vardı ve onlarda bu sonuçların hiç biri çıkmazdı. Şimdi 5. Gün embriyosunda yaptığımız testlerde daha detaylı bakıldığı icin hepsi sıkıntılı geldi dedi.
Normalde 3. Gün testi yapılsaydı bunlar normal görünecekti dedi.
Evet genetik hastalıklara bakılıyor ama ornegin tıp 2 diyabet de bir genetik hastalık diye biliyorum ben.
Merhaba,Merhaba, ben de sizin gibi havuz yöntemi ile sağlıklı bir embriyo yakalamaya çalışıyorum. Sonuçlarınızı daha iyi yorumlamanız için bilgilerimi paylaşmak istedim. Gelen sonuçların ne gibi rahatsızlıklar çıkarabileceğini aratmak isterseniz şunu deneyin: Örneğin -22 gelmiş. Bu 22. kromozomda monozomi var demek. Türkçe de aratabilirsiniz ama İngilizce ararsanız daha çok sonuç bulursunuz: "Monosomy 22" diye aratabilirsiniz. +15, 15. kromozomda trizomi var demek. Yine "trisomia 15" olarak aratabilirsiniz. Bahsettiğiniz diyabet vb. genetik rahatsızlıklar daha detaylı bir gen taraması ile araştırılıyor, genelde yetişkinlik seviyesinde insanlar hastalık risklerini öğrenmek için yapıyorlar.
Bizim yaptırdığımız embriyo taramasında onlar benim bildiğim kadarıyla yok. 3. gün ve 5. gün karşılaştırmasında sanırım doktorununuz söylemek istediği mozaik embriyolarınızın olduğu. Çünkü 3. gün yapılan testlerde mozaik olup olmadığı anlaşılamıyor ama 5. gün testinde mozaik de olsa aneuploid yani anolmali olarak tanımlanıyor.
Mozaik embriyoların transferi konusunda doktorların görüşleri ikiye ayrılıyor. Kimisi başarı oranı çok düşük ve riskli hamilelik olduğu için bu tür embriyoları kullanmak istemiyor. Bir kısım doktor ise bu embriyolara şans vermeyi tavsiye ediyor, çünkü %10 oranında sağlıklı doğum olabiliyor. Burada sizin ne kadar risk almayı göze aldığınız önemli. Genelde aneuploid denilen genetiği bozuk veya mozaik embriyolar zaten hamilelik getirmiyor. Ama olursa de büyük oranda düşük veya anomali riski taşıyor. Yalnız mozaik türleri de farklı risk seviyeleri içeriyor. Bunun için de, yani hangi anomaliye sahip embriyoların daha yüksek canlı doğum şansı olduğunu gösteren (yine İngilizce ama) aşağıdaki bağlantıdaki önerilere bakabilirsiniz.
Yine aynı durumla karşılaşırsanız tavsiyem doktorunuzla bu durumu etraflıca tartışmanız ve risklerine göre karar vermeniz.
Size ve hepimize canı gönülden sağlıklı evlatlar diliyorum.
Şimdi araştırırken bir çalışmaya denk geldim ve monozomi 2 olan bir embriyo transfer etmişler ve sağlıklı bir doğum olmuş.Merhaba, ben de sizin gibi havuz yöntemi ile sağlıklı bir embriyo yakalamaya çalışıyorum. Sonuçlarınızı daha iyi yorumlamanız için bilgilerimi paylaşmak istedim. Gelen sonuçların ne gibi rahatsızlıklar çıkarabileceğini aratmak isterseniz şunu deneyin: Örneğin -22 gelmiş. Bu 22. kromozomda monozomi var demek. Türkçe de aratabilirsiniz ama İngilizce ararsanız daha çok sonuç bulursunuz: "Monosomy 22" diye aratabilirsiniz. +15, 15. kromozomda trizomi var demek. Yine "trisomia 15" olarak aratabilirsiniz. Bahsettiğiniz diyabet vb. genetik rahatsızlıklar daha detaylı bir gen taraması ile araştırılıyor, genelde yetişkinlik seviyesinde insanlar hastalık risklerini öğrenmek için yapıyorlar.
Bizim yaptırdığımız embriyo taramasında onlar benim bildiğim kadarıyla yok. 3. gün ve 5. gün karşılaştırmasında sanırım doktorununuz söylemek istediği mozaik embriyolarınızın olduğu. Çünkü 3. gün yapılan testlerde mozaik olup olmadığı anlaşılamıyor ama 5. gün testinde mozaik de olsa aneuploid yani anolmali olarak tanımlanıyor.
Mozaik embriyoların transferi konusunda doktorların görüşleri ikiye ayrılıyor. Kimisi başarı oranı çok düşük ve riskli hamilelik olduğu için bu tür embriyoları kullanmak istemiyor. Bir kısım doktor ise bu embriyolara şans vermeyi tavsiye ediyor, çünkü %10 oranında sağlıklı doğum olabiliyor. Burada sizin ne kadar risk almayı göze aldığınız önemli. Genelde aneuploid denilen genetiği bozuk veya mozaik embriyolar zaten hamilelik getirmiyor. Ama olursa de büyük oranda düşük veya anomali riski taşıyor. Yalnız mozaik türleri de farklı risk seviyeleri içeriyor. Bunun için de, yani hangi anomaliye sahip embriyoların daha yüksek canlı doğum şansı olduğunu gösteren (yine İngilizce ama) aşağıdaki bağlantıdaki önerilere bakabilirsiniz.
Yine aynı durumla karşılaşırsanız tavsiyem doktorunuzla bu durumu etraflıca tartışmanız ve risklerine göre karar vermeniz.
Size ve hepimize canı gönülden sağlıklı evlatlar diliyorum.
Tebrik ederim, evlatlarınızla uzun, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.Sevgili 40 yaş üstü grubu hepinize selamlar sevgiler,
Çok uzun zamandır yazmak istiyordum buraya..sizlere umut olabilmek için ,bu mesajı görünce daha fazla beklemek istemedim ve bilgisayar başına geçtim.
Öncelikle yaklaşık 2 sene kadar önce bu grubun hayatımda çok önemli bir yeri olduğunu belirtmek isterim. Çok kıymetli insanlar tanıdım burda,yeri geldi kimselere açamadığımız dertlerimiz açtık biribirimize,biribirimizin sevinçlerine gözyaşlarına ortak olduk..o nedenledir ki hemen her gün hep dualarımdadır ''Allah'ım 40 yaşta üstündekilere tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip eyle '' sonra dileyen isteyen tüm isteyenlere diye....Doğuma girerken de ilk duam bu grup oldu....Olmaya da devam edecek..
Bizim zamanımızdan çok kişi kalmadı burda ,çoğu bi şekilde hamile kaldı doğuran çok arkadaşımız oldu, henüz evlat sahibi olamayanlara da Allah tez zamanda nasip etsin inşallah. D demet_blk canım Demet,can Demet bize hep destek oldun ,şimdi diğer canlara destek olmaya devam ediyorsun...Sen öyle yüce gönüllü güzel bir insansın ki,seninle tanışıp sımsıkı sarılmak isterdim sana.....
Hikayemi kısaca özetleyeyim. 39 yaşında tedaviye başladım ,iptaller, toplamalar, transferler derken yaklaşık 10 kez tedavi gördüm. İlk 2 transfer negatif,3. transfer düşükle sonuçlandı...ve bunların sonucunda embriyoları genetik teste gönderelim dedi dr. 4 toplama daha yaptık ve 7 embriyo genetiğe gönderildi hepsi sağlıksız geldi. Bu arada benim 3. transferden kalan 5.gün embriyolarım vardı,genetiğe gönderilemezdi çünkü 5. gün dondurulmuşlardı,onlara dokunmaya kimse cesaret edememişti çünkü bana transfer edilenler hep aa kaliteydi,dondurulanalar bc kaliteydi. AA kaliteden başarı elde edemeyip bc den başarı elde etme fikri uzaktı hepimizde...
Genetikten sağlıksız gelince tüm embriyolar,donasyon düşünmeye başladım..açıkçası hep sıcak baktım donasyona hala da sıcak bakıyorum...eşimi ikna etmek zor oldu ama ettim. Yine de bu gruptan çok kıymetli bikaç arkadaşım Ukrayna da tedaviye başlamışlardı,oldukça heyecanlı mutlu ve umutluyduk..Donasyon başarı oranları oldukça yüksekti çünkü. Benim de modum,frekansım oldukça yükselmişti bu süreçte... Kararı vermiştik eşimle. Genetiğe gönderemediğimiz donmuş bc kalite embriyoları son kez transfer olacaktım. Olumsuz olursa hemen Ukrayna'ya gidecektik. Umudumuz yoktu Türkiye de ki transferden, ama Ukrayna dan vardı. Transferi olduğumda maddi manevi eşimde ben de tükenmiş durumdaydık,umutsuz bir şekilde transfer oldum....12 gün sonra pozitifi gördüğümde düşer muhtemelen sonuçta genetiğe gitmedi dedim. Sonuç ikiz bebeklerimi sağlıkla kucağıma aldım. (Allahım okuyan herkese bu cümleyi nasip etsin,inanın neler yaşadığınızı hissettiğinizi biliyorum hep duamdasınız yazarken bile gözlerim doluyor) Bebeklerim şimdi 3,5 aylık oldular...
Genetik testten sağlıklıyı bulamadım ama genetiğe göndermediğim embriyolar tuttu. Yukarda mesaj yazan arkadaşıma vereceğim cevap bu şekilde benim. Genetik test yaptırmayın demiyorum kesinlikle, ama oradan sağlıklıyı bulamamakta yolun sonu değil. Çok takviye kullandım ,alternatif tıptan faydalandım(hacamat). @Bebegimhadi bu grubun eski müdavimlerinden sağolsun çoğumuz onun vesilesiyle arı sütü kullanmaya başladık. Başlıca takviyem arı sütüydü ve beraberinde daha birçok şey...eski 40 yaş üstü mesajlarımdan hepsine ulaşabilirsiniz. Hayıt otu ve testere dişli aslan pençesinin de mucize ot olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Bana sormak istediğiniz şeyler olursa her zaman cevaplarım vakit buldukça. Hepinizin çok yorulduğunu yıprandığını biliyorum...Bende aynı sizin durumunuzdaydım. 42 yaşında kucağıma aldım ikizlerimi. Hamile kalan diğer arkadaşlarımda buraya yazmıyor ama hep onların da dualarındasınız, arada konuşuyoruz onlarla. Dilerim sizlerde bikaç yıla bu sayfaya girer ve benim yazdığım gibi benzer şeyler yazarsınız.
Herbiriniz çok kıymetlisiniz, çok özelsiniz, Allah hepinize kolaylık,güç kuvvet ,sabır versin ...Her zaman dilimde ,duamdasınız...
Benim embriyomda 16q ve 19p de segmental mozaikti sağlıklı başka embriyomuz olmadığı için onu transfer ettiler Perinatolog takibine girip amniosentez yaptıracağım. Sizin de mozaik embriyonuz varsa düşünebilirsiniz? Hangi kromozomda ve yüzde kaç mozaik ?Şimdi araştırırken bir çalışmaya denk geldim ve monozomi 2 olan bir embriyo transfer etmişler ve sağlıklı bir doğum olmuş.
Belki okumak isteyen olur diye linkini de bırakayım buraya.
The birth of a baby with mosaicism resulting from a known mosaic embryo transfer: a case report
Mosaic embryos have the potential to implant and develop into healthy babies. The transfer of mosaic embryos is now considered to be a possible option for women undergoing ART with preimplantation genetic testing for aneuploidies and in the absence of ...www.ncbi.nlm.nih.gov