- 20 Ekim 2014
- 871
- 695
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #80.521
I icrimedmerhaba,
daha evvel 3 kere tüp bebek denemiş biri olarak doktorların söylediği şeylerden birini ileteyim size. anne rahmini taklit ediyorlar embriyoların durduğu ortamı rahme benzetmeye çalışıyorlar hatta bazı durumlarda 2.günde transfer yapıyorlar rahmin doğal ortamında daha iyi gelişebileceğini düşünerek. aslında yumurtanın ve spermin genetik olarak bir problemi yoksa doğal ortamında daha iyi gelişeceğini söylüyor doktorlar hatta Nurettin Türktekin diye bir doktor var onun bi videosunu izlemiştim geneğiti kötü gelen bir embriyo annenin isteğiyle transfer edilmiş ve bebek sağlıklı bir şekilde doğmuş. doktor doğal ortamında genetik bozukluğun giderildiğini düşünüyordu ya da bu genetik testler kesin doğru değil o kadarını bilemiyorum. lakin ileri yaşta eğer sperm ya da yumurta sayısında sıkıntı yoksa en önemli sorun genetik bozulmalar. eğer buna bir çare bulunursa bir sürü kadın ileri yaşta 1 tanecik yumurtayla bile hamile kalabilir. benim denediğim soğan kürü yumurtayı belli bir kaliteye getirmiş olmalı ki gebeliğim 7 hafta sürdü. Allah kimseyi anne olma hasretiyle imtihan etmesin her isteyen kadın anne olabilsin inşallah bunu diliyorum duam olsun kızımın da kardeşi olsun inşallah en kısa zamanda sağlıkla.
sevgilerimle.
Cevap için teşekkür ederim amin Allah isteyen herkese nasip etsin inş. Aynı yöntemden mi bahsediyoruz bilemedim ama Siz embriyo kalitesinden bahsetmişsiniz. Ben öncelikle yumurta kalitesi üzerinde duruyorum. Vücudun yapamadığı yumurta kalitesi laboratuvar ortamında iyileştirebilir mi ?merhaba,
daha evvel 3 kere tüp bebek denemiş biri olarak doktorların söylediği şeylerden birini ileteyim size. anne rahmini taklit ediyorlar embriyoların durduğu ortamı rahme benzetmeye çalışıyorlar hatta bazı durumlarda 2.günde transfer yapıyorlar rahmin doğal ortamında daha iyi gelişebileceğini düşünerek. aslında yumurtanın ve spermin genetik olarak bir problemi yoksa doğal ortamında daha iyi gelişeceğini söylüyor doktorlar hatta Nurettin Türktekin diye bir doktor var onun bi videosunu izlemiştim geneğiti kötü gelen bir embriyo annenin isteğiyle transfer edilmiş ve bebek sağlıklı bir şekilde doğmuş. doktor doğal ortamında genetik bozukluğun giderildiğini düşünüyordu ya da bu genetik testler kesin doğru değil o kadarını bilemiyorum. lakin ileri yaşta eğer sperm ya da yumurta sayısında sıkıntı yoksa en önemli sorun genetik bozulmalar. eğer buna bir çare bulunursa bir sürü kadın ileri yaşta 1 tanecik yumurtayla bile hamile kalabilir. benim denediğim soğan kürü yumurtayı belli bir kaliteye getirmiş olmalı ki gebeliğim 7 hafta sürdü. Allah kimseyi anne olma hasretiyle imtihan etmesin her isteyen kadın anne olabilsin inşallah bunu diliyorum duam olsun kızımın da kardeşi olsun inşallah en kısa zamanda sağlıkla.
sevgilerimle.
Merhaba, sizin anlattıgınız yontem bana pek mantıklı gelmedi. Tüm hücrelerde oldugu gibi yumurta hucresinde de stoplazma ve genetik materyal Dna mevcuttur. Dıs ortamda bunların kalitesi degişmez.size ayrıntı verdiler mi ebriyoskop yapıldı mı yumurtada ki esas sorun ne? Kalite deyip gecemezler stoplazma da mı sorun var yumurta hucresi granül yapı cogunlukta mı yada belirlenmis dna hasarı mı var soylemeleri lazım..Cevap için teşekkür ederim amin Allah isteyen herkese nasip etsin inş. Aynı yöntemden mi bahsediyoruz bilemedim ama Siz embriyo kalitesinden bahsetmişsiniz. Ben öncelikle yumurta kalitesi üzerinde duruyorum. Vücudun yapamadığı yumurta kalitesi laboratuvar ortamında iyileştirebilir mi ?
Merhaba @eunja yumurtadaki sorun ne söylenmedi mesela 4 yumurtadan 2si boş 2si işlem yapılamayacak kadar kalitesiz dendi. Bi doktorum kırılma nerde, bozulan ne diye araştırılabilir ama bi çaresi yok demişti.Merhaba, sizin anlattıgınız yontem bana pek mantıklı gelmedi. Tüm hücrelerde oldugu gibi yumurta hucresinde de stoplazma ve genetik materyal Dna mevcuttur. Dıs ortamda bunların kalitesi degişmez.size ayrıntı verdiler mi ebriyoskop yapıldı mı yumurtada ki esas sorun ne? Kalite deyip gecemezler stoplazma da mı sorun var yumurta hucresi granül yapı cogunlukta mı yada belirlenmis dna hasarı mı var soylemeleri lazım..
Arkadaşın anlattığı bizimle pek örtüşmüyor canim sankiCevap için teşekkür ederim amin Allah isteyen herkese nasip etsin inş. Aynı yöntemden mi bahsediyoruz bilemedim ama Siz embriyo kalitesinden bahsetmişsiniz. Ben öncelikle yumurta kalitesi üzerinde duruyorum. Vücudun yapamadığı yumurta kalitesi laboratuvar ortamında iyileştirebilir mi ?
I icrimedMerhaba, sizin anlattıgınız yontem bana pek mantıklı gelmedi. Tüm hücrelerde oldugu gibi yumurta hucresinde de stoplazma ve genetik materyal Dna mevcuttur. Dıs ortamda bunların kalitesi degişmez.size ayrıntı verdiler mi ebriyoskop yapıldı mı yumurtada ki esas sorun ne? Kalite deyip gecemezler stoplazma da mı sorun var yumurta hucresi granül yapı cogunlukta mı yada belirlenmis dna hasarı mı var soylemeleri lazım..
Rabbim kucağınıza alamayı sağlıkla hayırlı olmayı nasip eylesin bizler de anne olmamız için dua edin lütfenMerhaba ben nasıl karşıma çıktığınızı hiç bilmiyorum telefonumun o kadar çok açık sayfası var ki yeni yılla beraber o açık sayfaları inceleyerek kapatayım istemiştim…muhtemelen en az bir 8 ay öncesinde girdiğim bir sayfa olsa gerek…çünkü ben de 40 yaş üstü anne olmaya çalışan bir kadındım ve şu an yaklaşık 8 aylık hamileyim…evet hamileyim yaradana şükürler olsun ki…42 yaşında evlendim 6 ay normal yolla olmayınca doktora gittik…bir kontrol etsin diye…Bu arada eşimin ilk evliliğinden bir oğlumuz var…doktor tahlillere baktığında yüzümüze öylesine insanlık dışı bir şekilde hemen tüp bebek tedavisine başlıyoruz zaman kaybetmeyelim bu şekilde sizin çocuğunuz olmasına imkan yok diyerek bizi şoka soktu…o kadar sağlıklı olduğumuzu düşünüyorduk ki tüp bebek hiç aklımıza gelmiyordu…o ara Covid nedeniyle hastaneler kapandı pandeminin ilk zamanı Mart 2020 bir ay kendimize gelemedik araştırma yaptık ve ondan sonra Nisan ayı itibariyle bizim tüp bebek süreçlerimiz başladı…Nisan 2020-Nisan 2021 arasında kaç kez tüp bebek yaptırdık inanın hatırlamıyorumKaçında transfer oldu kaçında toplandı döllenme olmadı kaçında yumurta çatladığı için toplamaya geçemedik ve kaçında aşılamaya geçtik hatırlamıyorum…Bu arada yaptığımız onca iğneye rağmen 2 yumurtamız oluyor onlardan da biri toplanamıyor her transferimizi tek yumurtayla gerçekleştiriyoruz…eşim doktorlara bakın eşim iğnelere tepki vermiyor ya ilaçla (femara idi sanırım) ya da doğal şekilde müdahalesiz yumurtlasın onları toplayın derken hiç bir doktor onu dinlemedi…Nisan 2021 de tavsşye üzerine gittiğimiz doktor benim yumurtaları benim yaşımı aldı vurdu yerden yere…olmaz ama deneyelim isterseniz paranıza yazık olur bu yaşa kasar nerdeydiniz vs deyince ben depresyona girdim haftalarca kendime gelemedim…bu arada en son tüp bebek tedavisini de şubatta yapmış ancak doktor topladığı yumurtanın yeterli olgunlarıyla olmadığını söylediği için döllenme olmamış demişti…en nihayet eşim yaz geliyor biraz gezelim dolaşalım çok yorulduk evliliğin tadını çıkartamaz olduk bir süre ara verelim eylüle kadar araştırma yapar karar veririz eylülden sonra 3 deneme daha yaparız dedi…o günlerde karşıma bir doktor çıktı internette…Arat Kamar…aslında kendisini bana ilk tüp bebek yaptırdığım zaman kuzenim söylemişti…ki kendisi evliliğinin 13.yılında 7. Tüp bebek denemesinden sonra da hamile kalamayınca bana bu doktoru tavsiye etmişti..diğer doktorlar onu oyalamış…bu doktora gittiğinde de yaşı çok ileriydi “geç kalmışsınız boşuna uğraşmayın” demiş…
”sana neyse onu söyler” dedi…dedi ama İstanbul’da olduğu için gidememiştim…o günlerde tesadüfen internette bir videosuna denk geldim…belirli bir yaşın üzerindeki kadınlarda iğnenin çok etkili olmadığını hap gibi uygulamalarla tedaviye başladıklarını boşuna kadını yormadıklarını anlatıyordu…işte bu dedim eşim de bunu savunuyor bende olan şey de buydu işte :) Eylül de gideceğimiz doktoru bulmuştum…bu arada sürekli ağlıyordum Mayıs ayı boyunca kendi kendimi NeuroFormat denilen bir sistemle iyileştirmeye çalıştım…Hamile olma sürecinde yaşadığım stresle ilgili bana ilk ve son doktorun söylediklerinin bende yaşattığı travma ile ilgili içimdeki çocuk isteğimin fazla olması nedeniyle kendimi yıpratıp hayatı kendime zindan etmemle ilgili…bir dolu çalışma yaptım…doktorları affettim akışa teslim oldum daha bir dolu şey…ve ben Haziran ayında regl olmayınca menapoza giriyorum herhalde diyerek Reglim 3 gün gecikmesine rağmen test alıp bakmadım…bir gün 19 Haziran akşamı eşim evde bir tane var bir baksana dedi..istemeye istemeye yaptım…tek çizgi çıktı…eşime sana demiştim dedim…o ısrarla başında durdu bir kaç dakika sonra bana gelsene burda sanki çift çizgi çıktı deyince inanmaya inanmaya gittim yanına He hü diyecektim ki evet çok az da olsa belli belirsiz vardı bir çizgi…yeğenimin de öyle olmuştu…ama yok ucuzlardandı bu test bir de aylardır duruyordu bozulmuştur dedim…ertesi gün Babalar gününde sabah erkenden eşim nöbetçi eczaneye gitti ve…ilk idararımla hamile olduğumu öğrendik…bu inanılmaz bir şeydi…size o anki duygularımı anlatamam…hayır hayır dedim ertesi gün bir kan testi yaptıralım ona göre..kan pozitif çıkıyor doktor normal mi diye 2 gün sonra tekrar bakalım diyoru…onu bekliyoruz normal artışta çıkıyor Beta Hcg değeri aman bir kalbini duyalım hemen moda girmeyelim diyoruz kalbini duyuyoruz sonrasında hadi ilk 3 ay çok önemli hadi 4 ay olsun 6 yı da bir atlatsak 7 derken derken şu an 34 haftalık hamileyim…çok uzattım biliyorum…ama diyeceğim şu ki…sanırım kafa çok önemli rahatlık psikoloji teslim olmak kabul etmek yaşadığım her neyse bana yaradandan geliyor düşüncesi..ben de bunları yazarken çok yoruldum…ama görünce bu sayfayı yazmadan edemedim…umudunuzu yitirmeyin…hiç bir konuda…bazen tıp da yetersiz kalıyor…Yaradan ol deyince oluyor…ne örnekler duyuyorum 51 yaşında tüp bebekle gayet sağlıklı bir çocuk dünyaya getiren arkadaşımın arkadaşının hikayesi bana çok umut vermişti mesela..bu da benden bir hikaye olsun okuyanlara…ve en kısa zamanda buralarda çözüm arayan sizlere de sağlıkla doğurduğunuz bir evlada hamile kalmayı nasip etsin yaradan…Ağzımdan hiç düşmeyen duamla kapatayım yazımı “Allah isteyen her kadına bu duyguları yaşatsın inşallah”
Rabbim sizin de hamileliğinizi hayırlı etsin sağ Salim doğurup kucağınıza alıp büyütürsünüz İnşallahAmin insallah canım. Ben doc.dr. yasemn cekmezde tedavi oldum. 3. tedavim ilki başka merkezde. 2. ve 3. sü burda. 2 ay arda arda toplandı. İlk taze transfer negatif. O toplamadan dondurulmuşu aralıkta transfer ettirdim , çok şükür pozitifi gördüm.
Amin insallah canımRabbim sizin de hamileliğinizi hayırlı etsin sağ Salim doğurup kucağınıza alıp büyütürsünüz İnşallah
Demekki hamile kalınabiliyo bu bile güzel, inşallah sağlıklı bir şekilde tekrar hamile kalırsın, rabbim isteyen herkese verirmerhaba,
6. hafta kalp atışı var dediler 7.hafta gittiğimde durmuştu. aslına bakarsan doktorlar benim yaşımda bu durumları pek önemsemiyor zaten sağlıksız gebelikleri vücut kendiliğinden bitiriyor diyorlar. evet arka arkaya 4 ay yaptım.
Buarada eşiniz herhangi bir şey kullandımımerhaba,
6. hafta kalp atışı var dediler 7.hafta gittiğimde durmuştu. aslına bakarsan doktorlar benim yaşımda bu durumları pek önemsemiyor zaten sağlıksız gebelikleri vücut kendiliğinden bitiriyor diyorlar. evet arka arkaya 4 ay yaptım.
gençliğinde yumurtalarını dondurmuştur. Sonra menepoza girsen bile o yumurtalarla hamile kalabiliyorsun. yada kıbrısta yumurta donoru ile yaptırmıştır. 48 yaşında bunlar olmadan hamile kalması imkansız. 45 yaşından sonra şans %1 e düşüyor. 48 yaşta %0 maalesef. Kariyer yapcam diye hamileliği ileri yaşa erteleyenler yumurtalar kaliteli iken donduruyorlarArkadaslar seray sever 48 yasinda ve ikiz cocuga hamile nasil olabiliyor. Bu arada masallah rabbim saglikla kucagina alsin . Ama ben 40 yasindayim yymurtam yok bunlar nasil ileri yasta hemen hamile kalabiliyorlar
Maddi imkanım olsaydı hiç düşünmeden Kıbrıs'a giderdimgençliğinde yumurtalarını dondurmuştur. Sonra menepoza girsen bile o yumurtalarla hamile kalabiliyorsun. yada kıbrısta yumurta donoru ile yaptırmıştır. 48 yaşında bunlar olmadan hamile kalması imkansız. 45 yaşından sonra şans %1 e düşüyor. 48 yaşta %0 maalesef. Kariyer yapcam diye hamileliği ileri yaşa erteleyenler yumurtalar kaliteli iken donduruyorlar
Aslında kıbrıstada garanti değil. Herşeyi Allaha bağlayan biri değilim ama bu işte gerçekten Allaha bağlı ol dedimi oluyor. Ben kızımı 22 yaşımda doğurdum kaza kurşunu oldu hiç istemedim yeni evliydik maddi sıkıntılarımız vardı düşürmek için neler neler yaptım çok şükür Allahıma (o zaman cahillik işte) bana nasip etti. Şimdi 43 yaşındayım 2. olsun diye 2 yıldur uğraşıyoruz 2 tüp bebek denemesi embriyolar kaliteli ama tutmuyor olmuyor. Şunu anladım ki birşeyin üstüne çok düşünce olmuyor rahat bırak kendini dicem ama demekle de olmuyor. Allah ol dedimi oluyor canım. Allahım sana bana ve bu yolda yürüyen herkesin yardımcısı olsun hayırlısını versin inşallahMaddi imkanım olsaydı hiç düşünmeden Kıbrıs'a giderdim
Amin inşallahAslında kıbrıstada garanti değil. Herşeyi Allaha bağlayan biri değilim ama bu işte gerçekten Allaha bağlı ol dedimi oluyor. Ben kızımı 22 yaşımda doğurdum kaza kurşunu oldu hiç istemedim yeni evliydik maddi sıkıntılarımız vardı düşürmek için neler neler yaptım çok şükür Allahıma (o zaman cahillik işte) bana nasip etti. Şimdi 43 yaşındayım 2. olsun diye 2 yıldur uğraşıyoruz 2 tüp bebek denemesi embriyolar kaliteli ama tutmuyor olmuyor. Şunu anladım ki birşeyin üstüne çok düşünce olmuyor rahat bırak kendini dicem ama demekle de olmuyor. Allah ol dedimi oluyor canım. Allahım sana bana ve bu yolda yürüyen herkesin yardımcısı olsun hayırlısını versin inşallah
İnşallah olur.Herkese merhabalar forumda gezinirken tesadüf karşıma bu başlık çıktı.Yaşım 39, mayısta on yaşına girecek bir tane sağlıklı birçocuğum var. 2021 martta yeniden hamile kaldım fakat 9 haftalıkken kalp atışı alınamadığı için sonlandırıldı. Ağustosta yeniden denedik o da diğeri gibi 9 haftalıkken kalp atışı alınamadı ve aynı şekilde onu da kaybettim. Genetik testler yapıldı mthfrc677t homozigot mutasyonu denildi.bir daha gebe kalmama engel birşey olmadığı sadece olursa pıhtılaşma iğnesi olmamı tavsiye etti. Verilen cevaplar içime sinmedi başka şehirde İlk doğumu yaptıran dr ulaştım alanında oldukça uzman ve aynı zamanda fonksiyonel tıp uzmanı.homosistein testi istedi ve acilen metil folat b12 almam gerektiğini söyledi.gen mutasyonu nedeni ile vücudumun normal folik asiti çöpe çevirdiğini ve metil formu almazsam b12 ve folatın yeterli olmaması ile bebeğin besleyen kan damarlarının yetersiz kaldığı için bebeğin kalbinin durduğunu açıkladı. Homosistein test sonucum normal değer aralığında geldi. Metil folat almaya başladıktan sonra değerlerim hızla yükseldi 300 lerde olan b12 değerim aniden 930 yükseldi. Dr artık istediğim zaman hamile kalabileceğimi söyledi. Fakat ben de psikolojik bir yıkım başladı yeniden aynı şeyleri yaşayacağım korkusu o kadar sardı ki bu ay denemelere yeniden başlasamda hep olumsuza odaklandım için sanırım gebelik olmadı. Tekrar cesaretimi artırmak ve yaşadığım kayıpları unutmak için buraları okumaya başladım. İnşallah herkesin gönlüne göre en hayırlısı olurolmadıkça acaba olmaması mı daha hayırlı ben mi istemekle hata ediyorum diye sürekli kendimi sorguluyorum
Eşim her sabah 1 tatlı kaşığı polen suyla karıştırıp içiyor. onun dışında özel bir şey yapmadı.Buarada eşiniz herhangi bir şey kullandımı
inşallah, çok sağol. bazen şöyle düşünüyorum tüp bebekle tekrar tekrar deneniyor ya sağlıklı embriyoyu yakalamak için. hatırlarsanız çinde genetik ayıklama ile var olan embriyo sağlıklı hale getirildi sonra bu yasaklandı etik bulunmadı vs. bence şu andaki teknoloji ile her şey mümkün ama bu tüp bebek bir sektör haline çoktan geldi kimse taş koymak istemiyor buna. bu arada çok büyük sorunları olanlar müstesna elbette yani doğal yolla hamile kalması mümkün olmayan çiftler. rabbim anne olmak isteyen herkese nasip etsin bana da 2.yi inşallah yavruma kardeş. bu arada prowomen kullanıyordum uzun zamandır onun içinde günlük ihtiyacınız olan tüm vitaminler var araştırıp içeriğini bulabilirsiniz.Demekki hamile kalınabiliyo bu bile güzel, inşallah sağlıklı bir şekilde tekrar hamile kalırsın, rabbim isteyen herkese verir
Mrb prowomen kullaniyormussunuz doktorunuz mu onerdi faydasini gordunuzmu sayi ve kalite artisi sagliyormus bende de rezerv azligi var kullansam mi diye dusunuyoruminşallah, çok sağol. bazen şöyle düşünüyorum tüp bebekle tekrar tekrar deneniyor ya sağlıklı embriyoyu yakalamak için. hatırlarsanız çinde genetik ayıklama ile var olan embriyo sağlıklı hale getirildi sonra bu yasaklandı etik bulunmadı vs. bence şu andaki teknoloji ile her şey mümkün ama bu tüp bebek bir sektör haline çoktan geldi kimse taş koymak istemiyor buna. bu arada çok büyük sorunları olanlar müstesna elbette yani doğal yolla hamile kalması mümkün olmayan çiftler. rabbim anne olmak isteyen herkese nasip etsin bana da 2.yi inşallah yavruma kardeş. bu arada prowomen kullanıyordum uzun zamandır onun içinde günlük ihtiyacınız olan tüm vitaminler var araştırıp içeriğini bulabilirsiniz.