Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

I icrimed

Cevap için teşekkür ederim amin Allah isteyen herkese nasip etsin inş. Aynı yöntemden mi bahsediyoruz bilemedim ama Siz embriyo kalitesinden bahsetmişsiniz. Ben öncelikle yumurta kalitesi üzerinde duruyorum. Vücudun yapamadığı yumurta kalitesi laboratuvar ortamında iyileştirebilir mi ?

Merhaba, sizin anlattıgınız yontem bana pek mantıklı gelmedi. Tüm hücrelerde oldugu gibi yumurta hucresinde de stoplazma ve genetik materyal Dna mevcuttur. Dıs ortamda bunların kalitesi degişmez.size ayrıntı verdiler mi ebriyoskop yapıldı mı yumurtada ki esas sorun ne? Kalite deyip gecemezler stoplazma da mı sorun var yumurta hucresi granül yapı cogunlukta mı yada belirlenmis dna hasarı mı var soylemeleri lazım..

Merhaba @eunja yumurtadaki sorun ne söylenmedi mesela 4 yumurtadan 2si boş 2si işlem yapılamayacak kadar kalitesiz dendi. Bi doktorum kırılma nerde, bozulan ne diye araştırılabilir ama bi çaresi yok demişti.
Ben de laboratuvar ortamında kalitenin iyileştirilebileceğine ihtimal veremiyorum mantığa yatmıyor ama çaresizlik insana acaba mı dedirtiyor.. Belki benim gibi arayış içinde olanlar vardır diye yazmak istedim

Arkadaşın anlattığı bizimle pek örtüşmüyor canim sanki

I icrimed

Rabbim kucağınıza alamayı sağlıkla hayırlı olmayı nasip eylesin bizler de anne olmamız için dua edin lütfen

Rabbim sizin de hamileliğinizi hayırlı etsin sağ Salim doğurup kucağınıza alıp büyütürsünüz İnşallah

Demekki hamile kalınabiliyo bu bile güzel, inşallah sağlıklı bir şekilde tekrar hamile kalırsın, rabbim isteyen herkese verir

Buarada eşiniz herhangi bir şey kullandımı

Arkadaslar seray sever 48 yasinda ve ikiz cocuga hamile nasil olabiliyor. Bu arada masallah rabbim saglikla kucagina alsin . Ama ben 40 yasindayim yymurtam yok bunlar nasil ileri yasta hemen hamile kalabiliyorlar
gençliğinde yumurtalarını dondurmuştur. Sonra menepoza girsen bile o yumurtalarla hamile kalabiliyorsun. yada kıbrısta yumurta donoru ile yaptırmıştır. 48 yaşında bunlar olmadan hamile kalması imkansız. 45 yaşından sonra şans %1 e düşüyor. 48 yaşta %0 maalesef. Kariyer yapcam diye hamileliği ileri yaşa erteleyenler yumurtalar kaliteli iken donduruyorlar

Maddi imkanım olsaydı hiç düşünmeden Kıbrıs'a giderdim

Maddi imkanım olsaydı hiç düşünmeden Kıbrıs'a giderdim
Aslında kıbrıstada garanti değil. Herşeyi Allaha bağlayan biri değilim ama bu işte gerçekten Allaha bağlı ol dedimi oluyor. Ben kızımı 22 yaşımda doğurdum kaza kurşunu oldu hiç istemedim yeni evliydik maddi sıkıntılarımız vardı düşürmek için neler neler yaptım çok şükür Allahıma (o zaman cahillik işte) bana nasip etti. Şimdi 43 yaşındayım 2. olsun diye 2 yıldur uğraşıyoruz 2 tüp bebek denemesi embriyolar kaliteli ama tutmuyor olmuyor. Şunu anladım ki birşeyin üstüne çok düşünce olmuyor rahat bırak kendini dicem ama demekle de olmuyor. Allah ol dedimi oluyor canım. Allahım sana bana ve bu yolda yürüyen herkesin yardımcısı olsun hayırlısını versin inşallah

Son düzenleme:
Herkese merhabalar forumda gezinirken tesadüf karşıma bu başlık çıktı.Yaşım 39, mayısta on yaşına girecek bir tane sağlıklı birçocuğum var. 2021 martta yeniden hamile kaldım fakat 9 haftalıkken kalp atışı alınamadığı için sonlandırıldı. Ağustosta yeniden denedik o da diğeri gibi 9 haftalıkken kalp atışı alınamadı ve aynı şekilde onu da kaybettim. Genetik testler yapıldı mthfrc677t homozigot mutasyonu denildi.bir daha gebe kalmama engel birşey olmadığı sadece olursa pıhtılaşma iğnesi olmamı tavsiye etti. Verilen cevaplar içime sinmedi başka şehirde İlk doğumu yaptıran dr ulaştım alanında oldukça uzman ve aynı zamanda fonksiyonel tıp uzmanı.homosistein testi istedi ve acilen metil folat b12 almam gerektiğini söyledi.gen mutasyonu nedeni ile vücudumun normal folik asiti çöpe çevirdiğini ve metil formu almazsam b12 ve folatın yeterli olmaması ile bebeğin besleyen kan damarlarının yetersiz kaldığı için bebeğin kalbinin durduğunu açıkladı. Homosistein test sonucum normal değer aralığında geldi. Metil folat almaya başladıktan sonra değerlerim hızla yükseldi 300 lerde olan b12 değerim aniden 930 yükseldi. Dr artık istediğim zaman hamile kalabileceğimi söyledi. Fakat ben de psikolojik bir yıkım başladı yeniden aynı şeyleri yaşayacağım korkusu o kadar sardı ki bu ay denemelere yeniden başlasamda hep olumsuza odaklandım için sanırım gebelik olmadı. Tekrar cesaretimi artırmak ve yaşadığım kayıpları unutmak için buraları okumaya başladım. İnşallah herkesin gönlüne göre en hayırlısı olur olmadıkça acaba olmaması mı daha hayırlı ben mi istemekle hata ediyorum diye sürekli kendimi sorguluyorum

Amin inşallah çok sağol güzel duaların için. 42 yaşındayım 3 yıldır istiyoruz olmuyor.
Yumurtalarim kalitesiz neyapacagimi bilmiyorum artık.

İnşallah olur.

Demekki hamile kalınabiliyo bu bile güzel, inşallah sağlıklı bir şekilde tekrar hamile kalırsın, rabbim isteyen herkese verir
inşallah, çok sağol. bazen şöyle düşünüyorum tüp bebekle tekrar tekrar deneniyor ya sağlıklı embriyoyu yakalamak için. hatırlarsanız çinde genetik ayıklama ile var olan embriyo sağlıklı hale getirildi sonra bu yasaklandı etik bulunmadı vs. bence şu andaki teknoloji ile her şey mümkün ama bu tüp bebek bir sektör haline çoktan geldi kimse taş koymak istemiyor buna. bu arada çok büyük sorunları olanlar müstesna elbette yani doğal yolla hamile kalması mümkün olmayan çiftler. rabbim anne olmak isteyen herkese nasip etsin bana da 2.yi inşallah yavruma kardeş. bu arada prowomen kullanıyordum uzun zamandır onun içinde günlük ihtiyacınız olan tüm vitaminler var araştırıp içeriğini bulabilirsiniz.

Mrb prowomen kullaniyormussunuz doktorunuz mu onerdi faydasini gordunuzmu sayi ve kalite artisi sagliyormus bende de rezerv azligi var kullansam mi diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…