Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Doktor eşimle bana genetik test yaptırdı ama embriyoya gerek görmedi.Bana sadece genetik sonuca göre kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi.
Yasiniz ileri oldugu icin bence embriyolara genetik test yaptirin. Erken dusuklerin yuzde 80 i embriyodaki kromozom sorunları oluyor zaten yas 35 den sonra saglikli yumurta sayisi azaliyor.
O kadar para ve emek verip ngs yi atlamak buyuk risk gibi gözüküyor.

Peki eşim ve benim genetik testlerimizde sıkıntı yoksa embriyolarda olabiliyor mu?Tavsiyeniz için teşekkürler, dondurulmuş koyuldu şimdi.Ama tutmazsa ki yüksek ihtimal görünüyor deneriz artık.Yalnız korkum genetikten iyi gelmiş embriyoların da tutmaması.Forumda 33 yaşında biri ile tanıştım onun da benim gibi çok kere denemesine rağmen olmamış. 3. Denemesinde genetikten iyi gelen A kalite 5. Gün embriyosu koymuşlar ama yine tutmamış. Başka ne olabilir tutunmama nedeni?

Tutunma nedeni cok farkli olabilir. Ama dusuk ve tutmama nedeni cok yuksek ihtimal ile embriyolarsaki genetik sorunlar oluyor. Benim 11 tane 5. Gun embriyoma genetik islem yapildi. Esimde ya da bende genetik sorun olmamasına rağmen sadece 4 u genetikten temiz geldi. Yasim 38 bu arada.
Daha once genetik test yapılmamış embriyo transferi yapıldığında dusuk ve bebeklerin kalp atisi olmamasi sebebiyle kurtaj olmustum. Tekrar ayni riski almak istemedim. Ngs li konuşunca da dusuk yaşanabilir ama ihtimal daha az diye biliyorum.
Bu arada bende de pihtilasma sorunu var. Bunun jcin ben de transfer oncesinde kan sulandirici ignelere başlayacağım.
Her türlü önlemi alacağım. Gerisi zaten kader.

Siz uyguluyor musunuz masaj ben başlıyorum ama istikrarlı değilim düzenli yapılması gerek hayıta bu ay başladım göğüslerim şişti ve yumurtlama akıntısı oldu bakalım Rabbim en doğru çareyi karşımıza çıkarıp vesile eylesin İNŞALLAH

Teşekkürler.Şimdi dondurulmuş embriyo transferinde de durum farklı olmazsa ben de bu metodu denemelerini söyleyeyim. Bundan başka denenecek birşey var mı bilmiyorum Yaş 40, son kez bununla da deneyip bırakırım artık.Yapacak birşey yok.

bu yöntemle hamile kaldım evet , devam etti mi hayır. Dediğim gibi yumurta kalitesi diye birşey var ve sağlıklı yumurtaya denk gelirmiyim bilemiyorum. Ben bıraktım artık bu işleri. Hamile kalmak yetmiyor çünkü. Her seferinde beta 2ye katlayacak mı her tuvalete gidişim endişe içindeydi. Rabbim sizlerin yüzünü güldürsün inşallah

Evet kizlar en sonunda bir doktora gittim fikir almis olduk. Bana söylenen iki kimyasal ve bir dusukten sonra devam etmediği için embriyo lara ngs denilen işlemi yapıcam dedi. Son iki denemem olan embriyolarin bana zaman kaybettirdigini, kalite olarak 5.gunde olsa bosa zaman kaybı olduğu, bir hesap çıkardı ngs dahil 30bin sanırım. Yasim ileri olduğu için ngs siz işlemin vakit kaybı olacağı, şansımın yuzde 10-15 olduğunu söyledi. O heyecanım kalmamis yorulmuşum.

30 bin mi? Gerçi yumurta topla dondur, dondurulmuşları transfer et , ilaçlar filan derken tutuyor zaten epey. Sizin var mı hiç evladınız? Benim olsun 1 tane diye 5 yıldır deniyoruz ama maalesef 4 denemede de olmadı.Ben de bırak düşüğü tutunmuyor bile,sadece bir keresinde pozitifi gördüm o da kimyasal oldu. Kasımda 40 olacağım, hayatımın tek pozitifi olarak o sonucu saklayacağım herhalde. Çok üzücü çünkü belki çoklu düşüklerde NGS çözüm olabilir iyi embriyoyu bulmak adına ama benim hiç tutunmuyor bile , yani rahimle mi alakalı birşey var diyorum onda da doktor rahim kalınlığı falan güzel diyor. Daha önce yazdığım gibi NGS ile a kalite 5. Gün embriyosu koyulup tutunamayan var forumda. Hiç tutunamayanlar için bilmiyorum NGS de işe yarıyor mu?Yada tutunmamaya başka yapılan birşey var mı?

Siz transferlerinizde ngs yaptırmamış mıydınız? Eğer ngs yaptırdıysanız ve sağlıklı embriyo tutunmuyorsa, rahim içinin hsg ile tamamen temiz olduğu belirlenmeli, buda normal ve yine tutunmuyorsa, son olarak era testi yaptırabilirsiniz. Era testi, sağlıklı embriyoya rağmen tutunmayan transferlerde, rahimden bir parça alarak tutuculuk gününün belirlenmrsi demektir.Yani bazen rahim kapısının açıklık günü değişkenlik gösterebiliyor.

Rabbim im lütfu keremi çok büyük zaten onun izni olmadan olmaz o istemeyi de bizden istiyor tevekkül etmeyide biz istiyoruz anne olmayı hayırlısıyla ol derse olur doktorlar olmaz desede yada tam tersi doktorlar sorun yok çocuğunuz olur derler ama olmaz bazen çünki veren o alan o bizim yaptıklarımız sebeblere sarılmak güzel kardeşim İnşallah Rabbim içini ferahlatsın ve çok aratmadan sağlıkla güzel yetiştireceğin bi evlat versin İNŞALLAH.

Bahsettiğin masaj var mı tarifi hem belki vesile olur hem kadın sağlığımız için faydalı olur

Rahim filmi çektirip ofis histeroskopi yaptirdiysaniz ve doktor da sorun yok rahimde diyorsa sorun yoktur
Embriyo kotu ise zaten tutunma olmuyor. Dusuk ve gelisim durma sebepleri de kotu embriyodan kaynaklanıyor cogu zaman. O yuzden tutmadiysa üzülmeyin zaten embriyo sagliksizdir deniliyor. Ngs olup tutmayan da var evet ama bu gercekten az bir olasılık umarim bizlere denk gelmez.
Bence tup bebek surecinde en önemli faktör laboratuvar faktörü. Hatta yuzde 70 i lab ile ilgili bence. O nedenle bizim yaşlarda en doğru şey ngsli embriyo transfer ettirmek

Amiiinnnnn İnşallah evlat isteyen tüm hanım kardeşlerime nasip etsin

İnstagramda birgebeningunlugu var mutlaka göz atın aylarca uğraştım ben olmadı. Deneyeyim ne kaybederim dediğim ay adet olmayı sağlayan ve yumurtalık masajı sayesinde hamile kaldım. 10. Gün yumurtam çatladı

Doktor eşimle bana genetik test yaptırdı ama embriyoya gerek görmedi.Bana sadece genetik sonuca göre kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi.
Merhabalar aynı şeyi yaşadığım için paylaşmak istedim.benimde eşimde bende genetik hiç bir sorun yok geçen şubat ayında ilk denememde hamile kaldım ama 8. Haftada kalbi atmadığı ve gelişimi durduğu için kendiliğinden düştü .2. tedaviye daha bilinçli başladim çünkü tutunup devam etmemesi yada hiç tutunması embriyonun genetik yapısından kaynaklı dedi doktorum.bende 3 ay önce yeniden başlamıştım tedaviye bu sefer 4 yumurta oluştu sadece 1 tanesi 5. Güne ulaştı ngs ye yolladik ama maalesef kromozom bozuk çıktı transfer iptal edildi.bende 42 yaşındayım bu arada tekrardan denermiyim bilmiyorum.maddi olarak yordu çünkü ngs pahalı bir işlem umarım sizin bu sefer denemeniz başarılı olur.rabbim yüzünüzü güldürsün

Teşekkürler paylaşımınız için.Ben Nisan ayında 4. Denemem için gittiğimde ( diğer 3 deneme için başka kliniklere gitmiştim ve hep taze transfer olmuştu) doktor bu kez dondurulmuş deneyelim dedi. 2 ay üst üste yumurta topladı hepsini dondurdu. Rahime çizik attı, dinlendirdi , intralipid serum kullandırdı ve haziranda Geneli 3 günlük olan embriyoların 2’sini transfer etti ve tutmadı.İşin ilginci daha önce 2 tane normal yolla hamile kalıp düşük yapan, bir kez kimyasal ile tüp bebeği başarısız olan bir arkadaşa da aynı doktor aynı tedavileri uyguladı , NGS’siz ona da 3 gün embriyosu transfer edildi ve o şimdi hamile.
Bu durumun tam tersi ise başka tanıdığımda yaşandı.Yaşı 33 olmasına rağmen 4 kere denemiş ama 4.sünde NGS ile 5. Gün A kalite embriyo koyulmasına rağmen tutmadı yine.
Ben NGS olayını öğrendiğimde son tedavimdeki embriyolar dondurulmuştu çoktan.Ve dondurulmuşların tekrar çözdürülüp genetiğe gönderilmesi çok tavsiye edilmiyor.
Bu dondurulmuş bitince denerim belki ama çok pahalıymış.Hem de Ngs’nin de maalesef kesin garantisi yok.

Benim zaten hidrosalpenks yüzünden tüplerim alındı.Ama rahim kalınlığı falan da iyiymiş zaten. Denerim NGS ‘yi ama bence bu NGS ile de tutunamayanlar için de bir açıklama olmalı. Ben epey rastladım forumda NGS ile embriyosu genetikten gelip tutunmayan.

Merhaba, acıbadem de prp yaptırdım ama tüp bebek maliyeti kadar değil. Ancak çok faydasını gördüm deydi yani, daha önce 2 denememde toplam 6 yumurta toplanırken 6 sından sadece 1i 5.güne gitmişti transfer de olumsuz olmuştu. şimdi tek seferde 7 yumurta toplandı ve 5 tanesi 3.günde kaliteli olduğu için donduruldu. başka bir operasyon sonrası transfer edilecek. Bence doktorlara güvenin ve inş. mucizeniz sizinle olur.

Prpden kac ay sonra oldu bende yaptirdim ama 2 ay sonra yinr 2tane odlu oda toplyamadan catladı cok nadir olan birsey olmasina ragmen ve sornasidna hic aranip sorulmadi ayni yerin şehri farklidir buyuk ihtimalle

Merhaba, pazartesi 4 folikülle tedaviye başladım. 6. Gün bugün 14-16-18-10 yumurtam var. Doktor ilaç dozajını değiştirmeyip cetrotide ekledi. Pazartesi kontrolüm var.Bana bu yumurtalar biraz erken büyümüş gibi geldi ve erken büyümenin boş çıkma ihtimalini attırdığını okudum burda. Pergoveris 225, gonal f 150, genotropin 1,2 vuruluyorum. 18 mm olan yumurta cetrotide a rağmen çatlar mı diye de korkuyorum. Embriyo oluşursa ngs ye göndermek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…