Sevgili hanım arkadaşım merhaba. Nasılsın, umarım iyisindir. Tedavin hayırlı olsun. Rabbim isteyem herkese nasip etsin.
Bende Bahçeci'de tedavi oldum. Hatta Acıbadem ve konya'daki bir tüp bebek merkezinde de tedavi oldum. Ben böyle bir sıkıntı hiç yaşamadım. Yani Cetrotide kullandığımda tedavilerimde yumurtalarımın erken çatlaması gibi birşey yaşamadım. Toplamda 8-9 tedavi oldum. Hiç böyle birşey yaşamadım.
Yumurtaların yani foliküllerin hepsi aynı oranda büyümediği için hem önce olgunlaşan foliküllerin çatlamaması için cetrotide verilir, hem de diğer arkadan büyümeye devam eden ama yeterince olgunlaşmamış yumurtaları büyütmek/olgunlaştırmak için gonal F gibi kullandığınız ilaçlara devam ettirilir. Çünkü hangi folikül ya da foliküllerde YUMURTA var doktor bu aşamada bilemez. O sebeple ne kadar çok folikül büyürse içinden yumurta çıkma şansı o kadar artar. Ne kadar çok yumurta, o kadar çok embriyo şansı demek.
İlaç kullanma konusunda saat ve kullanım detaylarına muhakkak uyun. Şu saatte vurulun diyorlarsa o şekilde yapın. Lütfen içiniz rahat olsun. Gereksiz kendinizi üzmeyin. Zaten şu yaşadığınız süreç yeteri kadar meşakkatli. Allahın izniyle hiçbir şey olmaz.
Allaha emanet olunuz.
Sevgilerimle ...