Sevgili Kadinlar,
Oncelikle bu basligin altindaki bilgileri bastan asagi taradigimi ve cok guzel notlar cikardigimi bilmenizi isterim. Degerli birikimleriniz gercekten cok faydali oldu.
Ben 41 yasindayim, ilk tup bebek denememi yurtdisinda yasadigim ulkede yaptim ancak doktorum. yumurta rezervlerimin iyi olmadigini ve yumurtalarimin kalitesiz oldugunu soylerek protokolu ucuncu gun iptal etti ve sadece baskasinin yumurtasi ile hamile kalabilecegimi soyledi. Aslinda amh 1.21 ve fsh 12 idi. Araya giren covidden oturu ancak 12 Haziran'da Turkiye'ye gelebildim ve Sisli Memorial'da tedavime basladim. Ilk opu'da 4 yumurta toplandi ve ucunun olgun oldugu soylendi. 3 embryonun ikisi besinci gune geldi ve 4AA 3BA degerinde ciktilar. Dun PGT'ye yolladik.
Ozellikle
sucklingpigs in listesini yaptigi cogu takviyeyi onceden yaptigim arastirmalardan dolayi son dort aydir zaten uyguluyordum. Ancak onun yazilarindan inanilmaz derecede faydalandim ve kafamdaki soru isaretleri biraz azaldi. Son alti aydir da sigara icmiyorum. (Alti aylik surecte toplam onbes gun civari ara ara dayanamayip ictim maalesef.) Doktorum yuruyus harici spor yapmami onermedi. Ondan dolayi hormon ilaclari ve oncesi malum surecten dolayi vu
cut kitle endeksim olmasi gerekenden biraz fazla . Yeni evliyim ve Avrupa'da ikamet ettigimiz icin bir sene icerisinde, gecici oturum iznimden dolayi maximum alti ay Turkiye'de kalis iznim var. Dolayisi ile biraz telasli vaziyetteyim. Yasadigim ulkedeki hastanelere diger branslarda da hic guvenim yok. Ancak bu kadar kisitli surede bu kadar az yumurtayla bu is cozulecek gibi de durmuyor.
Bu tedavi surecindeki en onemli mevzulardan birinin stres oldugunun da bilincindeyim ama insan kendine hakim olamiyor. Neyse biraz dertlesmek istedim. Bu sureci sizler harici anlayabilecek kimse yok etrafimda.
Sizlere bir de sorum olacak. Icinizde ERA yaptiran oldu mu? Varsa deneyimlerinizi paylasabilir misiniz lutfen?
Hepinize sevgiler...