- 4 Eylül 2019
- 4.647
- 3.131
- 83
- 42
- Konu Sahibi akideciknane
- #79.141
Sağol canım iyi dileklerin için. Benim de kalp atışları oluşmamıştı 6 haftalıkken ölmüş işte tam canlanmadan. Öyle olunca da kürtaj oldum. VE sana şunu söylim benim çok talihsizliker geldi başıma kürtaj sonrası bende bebeğin plesenrtasından parça kalmış içerde ben o parçayla iki ay gezdim düşün. Hep bir lekelenme halleri vardı bende sürekli dr. a gidip geliyorum bu ara tabi ama parça olduğunu kimse anlamıyor. 40 gün lekelenme doğal diyorlar benim 40 günü de geçiyor. Sonra Zeynep kamilde bir dr var o histereskopi yapmaya karar verdi. İçerde birşey görünüyor ultrasonla ama polip mi nedir bilmiyorum net görmek için histerskopi yapacağız dedi. Neyse onu da oldum mu ben. 3 ay korunacaksın dedi. Neyse uyguladık. Üstüne ben sıfırdan gebelik düşünüyor gibi bütün testrimi işte hsg mi yeniledim. Bu sefer de hsg de rahim alt tarafında yapışıklık olduğu göründü ama dr lar yine önemli derecede değil fikrindeydiler. Taki şimdi gittiğim doktoruma kadar o bizi tekrar bir histereskopiye yönlendirdi. Kiii ben taa ilk görüldüğü zamanlarda doktorlara diyordum gerekiyorsa histereskopi yapın açın bu yapışıklığı hiç biri gerek görmedi. Neyse işte canım böyle böyle 1,5 sene geçti kürtaj üstünden işte şimdi 3 ay önce histereskopimi oldum adetimi bekliyorum korunmayı bırakacağız nerdeyse 2 senedir zaman böyle geçti gitti benim için. Yaş da cabası tabi.Cok geçmiş olsun canım. Allah evladını sana bağışlasın, insallah hayırlı sağlıklı bir evlat daha nasip etsin
Ben bir kez doğal yolla hamile kaldım ama kalbi atmadı maalesef. Şimdi aşı oldum, ekim gibi kalan 2 embriyoyu transfer ettiricem, bu aradada doğal denicem yumurta takibiyle. Bende kalbi atmayınca kürtaj oldum. Öncesinde rahim filmi çektirdim ama kürtajdan sonra doktor istemedi. Tüp bebek denemem Negatif sonuçlandı yine. Hep aklımda kaldı acaba yapisiklik var mi diye. Forumlarda okudum kürtajdan sonra olabileceğini be bazı merkezlerin kürtajdan sonra mutlaka tekrar rahim filmi istediğini. Seninki nasıl anlaşıldı , belirtin varmıydı yapisiklikla ilgili.
Sana tavsiyem kürtajdan sonra kendi için rahat etmesi açısından rahim filmi çektir. Yapışıklık belirtisi miydi benimki bilmiyorum ama benim rengl 3. gün acayip azaldı böyle lekeli olarak gelirdi bu şekilde 7 gün sürerdi. Eskiden 4,5. günler lekelenmeye dönerdi 7 günde temizlenirdim. O olabilir diye düşünüyorum. Onun dışında hiç bir belirtim falan yoktu. O da belirtimidir bilmiyorum tabi. Ama senin tüp bebek merkezi rahim filmi nasıl istemedi senden kürtaj sonrası çok şaşırdım. Hiç olacak şey değil ki bu. Yani her kürtajdan sonra olacak diye bir şey yok. Benim kürtaj olan kızın bebeği oldu şuan da da 8 aylık bebeği maşallah.