Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben doktoruma Imprly çok övülüyor kullanayım mı diye sormuştum o da hiçbir yararı yok boşuna para harcarsın demişti. Sonra doktor değiştirmek zorunda kalınca sonradan gittiğim yazdı İmpryl ben de aldım ama bi gram yararını görmedim, gerçi ben hiçbir şeyin, üzerinde konuşulmaya değecek kadar bi yararını görmedim :)) ımpryl bi kutu kullandım bu arada.

Merhaba..

Bende 39 yaşındayim bir kaç ay sonra 40 olacağım... Tam bir sene once evlendim.

Altı ay önce FSH 4 diğer değerlerim gayet makul, doktorun dediğine göre yumurtalarım gayet kaliteli rahim duvarim çocuk doğurmaya gayet elverişli bı kadınmışim, ilk bir sene çocuk olmaması normalmiş... Bu yaşıma kadar çocuk istemediğim için geç evlendim zaten değerlerimde güzel olduğundan çok üzerine düşmedim içim de gayet rahatti..

Tabiki fıtrat istiyor son bir iki aydır düşünmeye başladık... Ancak iki ay once yaptırdığım hormon testlerinde FSH 14 e prolaktin 24 e yükselmis.. Üstelik en önemlisi bir ay öncesine kadar ne olduğunu bile bilmediğim AMH 0,10 muş...

Testlerle soluğu başka bir kadın doğum uzmanında aldim. "Yaşına göre değerlerin iyi ama zamanın daralıyor her ay bir yumurta kaybediyorsun buralarda oyalanma en kısa sürede tüp bebek merkezi bul kendine" dedi..

O gün bugündür bambaşka bir dünya icindeyim.. Hiç aglamadigim kadar ağladım.. Hiç bu kadar kolum kanadım kırık hissetmedim... Bunca zaman çocuk istemeyen bunu çok onemsemeyen ben şimdi zaten olamayacağını öğrenince yaşayan ölü gibiyim...

Ne yapacağımı bilmez halde tüp bebek merkezlerini araştırırken bu forum ile tanıştım.. Okudum... Benden daha kötü durumda olanları görünce daha da üzüldüm... Sonra Rabbime sığındım... Eğer yaratıldı ise benim yavrularımın ruhları gelip beni bulacaklardır inşallah.

Bugün hamile kalmak için dua araştırdım nette... Orada hoca "Rabbim bize cennet kokusu nasip et" diye dua edin dedi.. Evlat cennet kokusudur demiş peygamber efendimiz.. Ağlamaktan şiş gözlerim... Yok mu nasibimizde cennet kokusu Rabbim bana da bekleyen tüm anne adaylarına da cennet kokusu nasip etsin inşallah...

Hala ne yapacağımi nereden başlayacağımı bilemez bir haldeyim... Hangi kürü uygulasam bir kür başka bir değeri yükseltip düşürüyor... bir vitamin başka bir değere zarar veriyor... ortasını bulamadım bir türlü.. Hayıt ve testere dişli aslan pençesi midemi fena agritti.. Soğan kürü miyom varsa yapilmamali imis.. 4mm minik bir miyomum var hamile kalmaya engel değilmiş ama kür büyütebilir mis... arı sütü dokunabilir mis.. mişler mışlar Bir sürü hikaye bı sürü çözüm bir sürü yazı bir sürü belirti okumaktan beynim yandı.. FSH 4 iken tutunamayan bebek 14 ken nasıl tutunsun... Değer düşürmek bir işe yaramayacak anlaşılan.. bı sürü şey okuyor ve hiç birşey bilmiyorum... beynim çorba

Uzun oldu hakkinizi helal edin bizi en iyi biz anlarız o yüzden tutamadım döktüm içimi

Canım bence değerler önemli tabi ama sen bunlara takılma eğer maddi durumun el veriyorsa zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine basla benim fsh 18 amh 0.63 ve yaşım 42 ilk tüp bebek denemesinde pozitif sonucu aldım ama inan rahat değilim çünkü 7. Haftadayim kalp atışı henüz duyulmadı haftaya randevum var inşallah duyarız demem o ki; yaş ilerledikce yumurta kalitesi düşüyor .bence bir an önce karar ver ve bir yerden basla nacizane tavsiyem

Sevgili hanım arkadaşım hayırlı geceler diliyorum saat gece 00.00'ı geçeli çok oldu.
Yazdıklarından, şu an da için çoooooooooooo.....k dolmuş olmasından dolayı dertleşmişsin bir nevi. İyi olmuş bence. İçine atmak daha da kötü yapar insanı haliyle.

Bir sürü şey okumuşsun. -mış'lar ve -miş'ler ile de kafan iyice karışmış. Daha doğrusu psikolojin şu an iyi olmadığı için, herşeyin en kötüsü ile doldurmuşsun kendini. Yazdıklarından bunu çıkarttım. Eğer yanılmışsam çok özür dilerim.

Yaşın 39 ve birkaç ay sonra 40 olacağım demişsin. 1 sene önce evlenmişsin.
Ben de 40,5 yaşımda evlendim. Şu an 46 yaşımdayım. Konya'ya gelin geldim. Aslen Balıkesirliyim.

Direkt konuya gireceğim. Şu FSH yüksekliği ve AMH değerlerinin düşmüş olmasından dolayı, okuduklarınla beraber baya kafaca yormuşsun. Hoş hepimiz kafamızı patlattık bu yolda. Hala patlatıyoruz.

Testere dişli aslan pençesi ve hayıt midemi fena ağrıttı demişsin. Tadları evet baya ağır. Sadece testere dişli aslan pençesine devam et derim. Çünkü FSH'ımı ben bunu içerek düşürmüştüm.

Odaya gidip tahlil sonuçlarımı aldım geldim şimdi.
14 Haziran 2019'da FSH'ım= 13,87 imiş.
Bu sonuçla beraber testere dişli aslan pençesi kullandım 1 ay boyunca. Ve diğer adet dönemi gelince yine gittim test yaptırdım.
27 Temmuz 2019'da FSH'ım = 7,43 çıkmış. Bu sonuç iyi diye biraz gevşek davranmıştım, az içtim.
22 Ağustos 2019'da FSH'ım = 10,49 çıkmış.

Eğer istersen özelden sana bu tahlillerin fotoğraflarını da atabilirim. Yalanım yok bu konuda.

Prolaktin hormon yüksekliğine gelince. Bende ufak çaplı araştırdım. Aynen aktarıyorum.
* Prolaktin hormonu tiroid bezinin yetersiz çalıştığı durumlarda yükselebilir.
* prolaktin yüksekliğinin nedenleri arasında, prolaktinoma olarak tanımlanan ve hipofiz bezinde yer alan iyi huylu tümör varlığı, polikistik over sendromu, böbrek ve karaciğer hastalıkları yer alır.

TSH'ınıza baktırmalısınız bu 1.
2.si ise yaş ilerledikçe öncü foliküller(yumurtanın geliştiği içi sıvı dolu keseciğe denilir folikül), regl döngüsü ortasında çatlaması gerekir ancak çatlamayabilir. Bu da FOLİKÜL KİSTİNE sebep olur. Korkulacak bir durum değil. Bir sonraki adette düzelen bir durumdur. Kendiliğinden düzelmezse sonraki adette bir doğum kontrol hapı ile bu durum düzelir.
Bende zaman zaman bu durumu yaşadım. Sıkıntı edecek bir durum değil.

Ama TSH çok çok önemli. Ben baktırmalısınız dedim ama belki de daha önce baktırmışsınızdır bilemiyorum haliyle. Tüp Bebek Doktorları TSH'ın 2,5 hatta 2'nin altında olmasını isterler. İlaçlarla bu kontrol altına alınır.
Bende 5 yıldır kullanıyorum. Hatta iyot hapı da içiyorum.

Rahim inceliğinden muzdarip biriyim ve çocuk sahibi olamayışımın sebebidir. 46 yaşımdayım. Çok şükür hormonların iyi. Yumurtam da hala çıkıyor. Ama gel gelelim bebeğin büyüyeceği rahmim sakat.

Çok avantajın var. Öncelik yaşın. Benden çok çok gençsin. 39-40 yaşıma dönmek isterdim.
Yumurtaların var mı VAR öyle değil mi?
Eşinde sperm var mı VAR öyle değil mi?
Rahmin ile ilgili sıkıntı ufak bir miyom. Herkeste olabilen birşey. Dert etme. Onun da çözümü var. Hatta miyomu varken Tüp bebek doktorları transfer yapıyorlar. Hamile de kalıyorlar.

Lütfen avantajlarını gözardı etme.
Moralin bozulmuş. Tamam ama gerçekten bana göre çok çok avantajın var. Sağlam bir rahmim olsa GRAM KAFAYA TAKMAM EMİN OL. Çünkü ben bu iyi olmayan ince rahmimle bile 4-5 yıl tüp bebek tedavisi gördüm. Çaba gösterdim.
Ben bu avantajlarınla beraber mücadeleye aynen devam etmeni isterim. Edeceğinden de eminim.

Varsa yazdıklarımla alakalı yanlışlarım-eksiklerim lütfen yaz hanım arkadaşım.
Gecen hayrolsun.

Sevgilerimle...

Allah hayırlısı ile sağlıkla yavrunuzu kucaginiza almanızı nasip etsin inşallah. 10-12 haftayı da bulabiliyormus bazı keselerde kalp atışını duymak. Allah'in izniyle nazlı kuzunuzda bir an önce varlığını belli eder inşallah.

Evet kaybedecek vaktim yok folikasit e başladım tüp bebek öncesinde vitamin takviyesi yapmak bedenen ve maddi manevi hazırlanmak istiyorum. Rabbim'in vardır bir bildiği.

Çok güzel yazmışsınız Allah razı olsun.. Tiroit, pcos vs sorunlarım hiç olmadı. TSH 1.88 mis bundan önceki testlerde şimdi 3.5 .... üç ayda nasıl fırlar böyle tüm değerler altüst olur anlayamıyorum. Stres hastalık vs. hiçbir sıkıntım yoktu Allah'ıma bin şükür.. Ben TSH in de sıkıntı olacağını düşünmemiştim bile.. Ona da baktırayim haklısınız

Merhaba ne güzel rahatlatıyorsunuz insanı benimde biraz rahatlamaya ihtiyacım var içim içimi yiyor çünkü ya bu carsambada duymazsam kalp atışını ya benimle değilse diye çok üzülüyorum.o kadar sevinmistik halbuki HCG de normal çıkınca sonra keseyide görünce insan mutlu oluyor.sonra yine başlıyor tedirginlik.

3 ayda nasıl fırlar demişsin.
Şimdi öncelikle artık kabul etmemiz gerek yaşımızı ve yaşımızın getireceklerini. 3 ayda fırlamışsa, aynı şekilde iner. Gerekli tetkikleri yaptırıp önlem zamanı gelmiştir. Bir endokrin ya da iç hastalıkları doktoruna gidip, doktoruna, Tüp bebek tedavisine başlayacağını söyleyeceksin. Doktorlar TSH'ı 2'nin altında istiyorlar. Benimki bozulmuş. TSH'ımı düzeltmek istiyorum diyeceksiniz. Doktor da size ilaç verecek. 1 ayda düzene girer hiç merak etmeyin.

Artık zaman kaybedecek lüksümüz yok. Bir an önce kendimize bakmalı ve yumurtalarımıza gerekli takviyeleri yapıp TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLAMALIYIZ.

Uyku uyuyamama uykuya dalamama gidi problemleriniz çıkmışsa MELATONİN içmenizi tavsiye ederim. Ben 1 yıldır kullanıyorum. Çok faydasını gördüm. Uykusuzluk da stresi artırır.

Haftada birkaç tane kızılay ya da beypazarı'nın MADEN SUYUNDAN için. İçinde çok güzel MİNERALLER VAR. Yumurta kaliteniz için faydası olacaktır.
OMEGA-3 kesinlikle bu takviyeyi kullanmalısınız.
Maddi durumunuz nedir bilemiyorum. Son birkaç gündür bazı hanım arkadaşlara tavsiye ettim. Size de yazayım.
Prowomen kullananlar çok memnun. Güzel bir destek takviye.
İmpryl'de DNA hasarını azaltan güzel bir takviye. Ben doktorumun tavsiyesi ile kullanmıştım. Ve Genetik analizden olumlu cevap aldığım 2 embriyomuz olmuştu geçmişte. Birisi ben kullandım hiç fayda görmedim de demişti bu sayfada. Herşeyin olumsuzunu almamalıyız. % olarak faydası yüksek olduğu için ben tavsiye ederim.
İncir yemenizi de tavsiye ederim.

D vitamini seviyeniz nedir ona da baktırın derim. Çünkü D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ hem bağışıklığımız hemde yumurtlama sistemini olumsuz etkiliyor. D vitamini seviyenizien az 30-40 hatta çıkartabilirseniz 50'ye kadar çıkartın derim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım aydınlatıcı olabilmişimdir.
Dün gece de yazmıştım. Bana göre çok çok çok avantajınız var. Bu avantajlarınızı LEHİNİZE kullanmak sizin elinizde.

Zor hamile kalan bizler maalesef hamileliğimizi bile doğal geçiremiyoruz. Yaşadığınız endişelerde % 100 haklısınız.
Tüp bebek tedavisine başlarız. Acaba yumurtam var mı, döllenir mi, 5. güne gider mi, transfer olunca da acaba hamile kalabilir miyim, bu 12 gün nasıl geçecek, test yaptırınca ya negatif çıkarsa, ay inşallah hamileyimdir der dururuz.
Hamile olunca o evhamlar bitmez. Haklısınız ama. Bende böyle süreç yaşadım 2 kere. Ne hissettiğinizi anlıyorum.

Valla ne desem bilemedim. Şarkı dinleyin. Ben mesela mutfağımdaki TV'de bir kanalı Radyo D'ye ayarladım. Uzun zamandır mutfakta radyo dinlerim iş yaparken. Özellikle hafta içi programları çok güzel. Neşeli-eğlenceli- güleceğiniz güzel programlar var. Tabi çalışıyorsanız dinleme şansınız olmayabilir bilemiyorum. Hafta içi Sabah 7-10 arasında Polat Labar var. Kesinlikle uyandığınızda dinlemenizi tavsiye ederim.
Bir de, saat 18-20 arasında İrfan Aslanhan var. İşte o hele feci iyi. Dinleyin derim. Tavsiyemdir.
Şu haber kanallarını da artık izlemeyi bırakın derim. Kötü haberler izleye izleye ve koronadan dolayı içimiz dışımız korona oldu. Biz Kasım ayından beri haber kanallarını izlemeyi bıraktık. Haberler insanın yaşama sevincini öldürüyor. TRT müzik açarız, TRT belgesel açarız, eurosport açarız, TEVE2'de her akşam kelime oyunu var ona bakarız. Biz de yarışırız o yarışmacılarla birlikte. Kafanızı başka şeylere kanalize edin. Haber kanalları enerjimizi alıyor bence.
İnşallah denersiniz. Denemekten zarar gelmez. Biz her akşam sağlık bakanının verilerine bile bakmayı, sağlık bakanını dinlemeyi filan bırakalı çooooooook oldu. Uzaklaşalım hepimiz bu konulardan. Dünya dönmeye devam ediyor. Bu yaşlarımız geri gelmeyecek. Bu yaşımızın kıymetini bilelim.

Üzerinde konusulmaya değecek yarar görmeme ye sen gülünce bende guldüm
kötü bir niyetim yok

Aydınlatıcı olmazmisiniz cok iyi geldi yazdığınız her bir cümle Allah razı olsun tekrar

Aynen çıktığı gibi inerler inşallah ne güzel dediniz...

Endokrin aklıma hic gelmedi iç hastalıkları için randevu almaya çalıştım aşırı kalabalıktı kadın doğumdan alayım dedim hem hormonlarima baktirir hem vitaminlerime diye düşündüm. B12 ve d vitaminim minevvelden beri eksiktir. Ezbere ilaç kullanmiyim son durum nedir diye tahlil yaptiracaktim. Çarşamba adetimin üçüncü günü olmalıydı ama sanırım stresten olamadım hala. Neyse gittim SGK doktorun yanına bebek için geldim testler yaptiracaktim dedim buraya niye geldin kısırlık merkezinden randevu alacaksın diye tersledi beni kadin. Aama vitaminlerime baktiracaktim vs durumu anlatamadan dişarida buldum kendimi :/ ben dahiliye ye gideyim en iyisi haklısınız...

Bu arada tamamlayıcı sigorta yaptırdım testlerde lazım olur diye sgk oldukça kaba ve duyarsız...

İncir havuç kürü okumuştum ama incir prolaktini yükseltiyor diye de okudum vazgeçtim... ama evet gene haklısınız herşeyin olumsuzuna ağırlık veriyorum denemekten ne çıkar deneye yanila devam ederim. Sağlıklı beslenmek çok önemli bunca zaman çok bilinçsizmişim..

Sürekli devam eden bir uykusuzluk problemim yok çok şükür bu sıkıntılar başlayalı beri bir kaç gece doğal olarak uyuyamadım ama Şimdi daha iyiyim çok şükür. Ben iki aydır durumuma katlanamiyorum siz kaç senedir uğraşıyorsunuz çok daha fazla uğraşan insanlar da var Rabb'im güç kuvvet kalp ferahlığı versin şahsınız nezdinde tüm kadınlara...

Ben uğraşmayı bıraktım. Geçenlerde tekrar bir PRP yaptırdım endometrium tabakasına. Farklı bir işlem yaptırdım. Faydası olup olmadığına aylar içinde bakıcaz bakalım. Neyse beni geçelim.

Bir önceki yazdıklarımdaki takviyeler 1. öncelik olmalı onu önemle belirteyim.
Gıda takviyesi kullanımı pahalı bir durum. 3 adet dönemi en az kullanıp da TÜP BEBEĞE BAŞLANMALI. Bana da doktorum Cem Çelik 3 ay kullan gel demişti sadece İmpryl için.
Doktorumun dediği şuydu. 3 ay sonraki oluşacak yumurtalar taaa 3 ay önceden alınan takviyelerle etkilenerek iyi sonuç alınabilirmiş. Tam kelimesi kelimesine böyle dedi demeyeyim. Bu manada demek istedi. Doktorlar daha akademik/doktor ağzıyla konuştukları için.
Neyse Maddi durumuna göre ne kullanacaksan 3 AY KULLAN, YANİ 3 ADET DÖNEMİ KULLANIP öyle tedaviye başla tamam mı? Bu çok önemli bir ayrıntı.

Az yukarıda fairytale2 İmpryl'i 1 ay kullanıp hiç fayda görmediğini belirtmiş. Belki okumuşsundur. 1 ay birşeyi kullanıp fayda görmeyi beklemek, kanser hastasının 1 ay tedavi görüp iyi olmasını beklemek gibi birşey olur. Bu yanlış bir düşünce.
Şu an ben her sabah aç karnıma Levotron 25 mg içiyorum mesela TSH'ımı kontrol altında tutmak için Endokrin/iç hastalıkları doktorum vermişti. Yarım saat bekleyip kahvaltımı yapıyorum ve üzerine iyot hapımı içiyorum. Tamam 1 ay kullandım işe yaramadı diye bırakmak ya da işe yarasa bile devam etmemek doğru değil. Menapoza girene kadar ben bu hapı kullanıcam. Ne olur ne olmaz ,belki kendiliğinden hamile kalma şansım olur belki düşüncesi ile hala kendime bakıyorum. Kadınlık hormonlarım benim için çok çok önemli. Ara ara baktırıyorum. Yılda 1 kere kadın doğum doktoruna muayene olup kendimi takip ettiriyorum. Menapoza olabildiğince geç girmek istiyorum açıkçası. Çocuk sahibi olmak bir yana, kadınlık hormonları vücudumuz için çok önemli. Menapoz yaşayan annemi gördüğüm için ne sıkıntılar yaşadığını biliyorum. O sebeple bu hormonlarıma özellikle baktırıyorum.

İncir ye diye tavsiye verdim ama illaki yemen gerekmiyor. Ben kür yap manasında da demedim zaten. Kabız olmamak ve incirin yumurtlamaya faydası var diye okuduğum için yiyebilirsin dedim. Şart değil. Bir önceki takviyeler daha mühim. TSH mühim. Dediğim gibi takviyeleri maddi durumuna göre değerlendirip 1-2 ya da 3 tanesini kullan 3 ay diyorum ben.

İmprily ben tüp bebeğe başlamadan 5 ay kullandım .var olan yumurtaları canlı tutmak için bir takviye dedi doktorum.300 liraya falan alıyordum yanılmıyorsam bir aylık zaten içinde 30 adet var.bide ben inciri kaynatıp sabah akşam suyunu içtim .7 yumurtam oldu 2 tanesi 5. Gün embriyosu olarak transfer edildi.

Biz zar zor embriyo elde ettik.. ustune tekrar rahim filmi çektirdik 1 ay oyle gitti.. 1 ay da benim izin zamanima denk gelsin diye ben ara verdim..gider gitmez baslariz ve transfer olurum zannederken tsh 3.5 çıktı ve bu degerle transfer olmaz dediler..ilac baslandi 2 ay da oyle gitti.. bu ay basladik bu defa progesteron yukseldi yine iptal.. benim durumuma dusmeyin simdiden tsh degerinizi istenilen seviyeye getirin.. bazı merkezler hic umursamıyor mesela bundan onceki transferlerimde hic bakilmamisti.. meger 2.5 üstünde transfer edilmemesi gerekirmis..

Kesinlikle istikrar çok önemli yediğimiz içtiğimiz şeylerin üç ay sonraki yumurtayı etkiliyor olmasıni bilmek de çok muhimmis, adımları dikkatli atmak gerek demekki... TSH ve takviyeler önceliğim olacak inşallah.. kadınlık hormonu konusunda da haklısınız öncelik beden sağlığımızda

Bende seçeceğim kliniğin böyle apar topar degerlerimi dikkate almadan iş yapmasından korkuyorum.. çoğu ticari bakıyor olaya.. ince eleyip sık dokuyorum şuan. Bir liste yaptım.. bazı klinikler ya çok yoğun ya haftasonlari doğum ameleyat vs randevu iki hafta sonrasına mümkün. hafta içi mesaiden fırsat bulup gidemiyorum. Ayşe büyüköğüt adında emektar yılların doktoru var cok duydum ismini önce ona gideyim de diyorum bakicam duruma göre... bu testleri yaptırıp takviyeleri alıp bilinçli bir şekilde çıkayım karşılarına...

Evet ben de o yüzden sadece 1 kutu kullandığımı özellikle belirttim. Ama benim devam etmeme sebebim çok güvendiğim ve Prof olan doktorumun görüşüydü. Ha şimdi diyeceksiniz ki ne proflar doktorlar var yanlış yönlendiren o da doğru ama hem bizim dilde hem de İngilizce yazılmış yazıları okuduğumda hepsinin ortak noktası takviyelerin dramatik bir etki yaratmadığıydı. Yine de herkes nasıl isterse öyle yapsın neyin faydasını göreceğine inanıyorsa onu kullansın, herkeste aynı sonucu bekleyemeyiz tabi.

Doktorlar da zaten bu % 100 işe yarar diyerek bizleri tedavi etmiyor. Her doktorun her hastaya göre uyguladıkları tedavi prosedürleri var. Çünkü herkesin tahlilleri, yaşı, eşinin durumu birbirinden farklıdır. Herkese aynı şeyi kullan diyemeyiz. Ben de zaten illaki şunu kullan diye yazmadım. Kendi kullandıklarımı soranlara liste halinde çok çok öncesindeki bir postta yazmıştım. Bayaaaaaa oldu onu yazalı. O kadar çok şeyler kullandım ki ben. Kimsenin benim içtiğim gibi onları içmesini tavsiye etmem. Çünkü bu doğru olmaz.
Herkes kendi maddi durumuna göre takviyelerini belirleyebilir.
Kesinlikle katılıyorum. Herkesten aynı sonucu beklemek imkansız. Benim doktorumda profösör idi, o bana kullanmamı söylemişti. Sebebi de döllenen embriyolarım 5. güne gidememişti. Bunu kullanmamı söyledi. Bende doktorumu dinledim. Ve genetik olarak sağlıklı embriyomuz olmuştu. Hepsi bu.

Canlar hala gözlerime inanamıyorum kan testi vermeye gideceğim birazdan... 15 Mart pazartesi regli olmam gerekiyordu. Çarşamba test yaptım negatifti beklediğim gibi... perşembe günü kahverengi leke geldi minik minik tamam sökülüyorum dedim... dün kesildi beyaz şeffaf akıntıya bıraktı yerini İlk kez ovulasyon testi almıştım bu ay deneyecektim dün akşam ovulasyon testi yaptim epeyce koyuydu. Bu Sabah da ilk idrar ile Hcg test yaptım sonuç bu...

Eklentiler

• IMG_20210321_125612.jpg
    33,4 KB · Görüntüleme: 69
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…