Merhaba..
Bende 39 yaşındayim bir kaç ay sonra 40 olacağım... Tam bir sene once evlendim.
Altı ay önce FSH 4 diğer değerlerim gayet makul, doktorun dediğine göre yumurtalarım gayet kaliteli rahim duvarim çocuk doğurmaya gayet elverişli bı kadınmışim, ilk bir sene çocuk olmaması normalmiş... Bu yaşıma kadar çocuk istemediğim için geç evlendim zaten değerlerimde güzel olduğundan çok üzerine düşmedim içim de gayet rahatti..
Tabiki fıtrat istiyor son bir iki aydır düşünmeye başladık... Ancak iki ay once yaptırdığım hormon testlerinde FSH 14 e prolaktin 24 e yükselmis.. Üstelik en önemlisi bir ay öncesine kadar ne olduğunu bile bilmediğim AMH 0,10 muş...
Testlerle soluğu başka bir kadın doğum uzmanında aldim. "Yaşına göre değerlerin iyi ama zamanın daralıyor her ay bir yumurta kaybediyorsun buralarda oyalanma en kısa sürede tüp bebek merkezi bul kendine" dedi..
O gün bugündür bambaşka bir dünya icindeyim.. Hiç aglamadigim kadar ağladım.. Hiç bu kadar kolum kanadım kırık hissetmedim... Bunca zaman çocuk istemeyen bunu çok onemsemeyen ben şimdi zaten olamayacağını öğrenince yaşayan ölü gibiyim...
Ne yapacağımı bilmez halde tüp bebek merkezlerini araştırırken bu forum ile tanıştım.. Okudum... Benden daha kötü durumda olanları görünce daha da üzüldüm... Sonra Rabbime sığındım... Eğer yaratıldı ise benim yavrularımın ruhları gelip beni bulacaklardır inşallah.
Bugün hamile kalmak için dua araştırdım nette... Orada hoca "Rabbim bize cennet kokusu nasip et" diye dua edin dedi.. Evlat cennet kokusudur demiş peygamber efendimiz.. Ağlamaktan şiş gözlerim... Yok mu nasibimizde cennet kokusu
Rabbim bana da bekleyen tüm anne adaylarına da cennet kokusu nasip etsin inşallah...
Hala ne yapacağımi nereden başlayacağımı bilemez bir haldeyim... Hangi kürü uygulasam bir kür başka bir değeri yükseltip düşürüyor... bir vitamin başka bir değere zarar veriyor... ortasını bulamadım bir türlü.. Hayıt ve testere dişli aslan pençesi midemi fena agritti.. Soğan kürü miyom varsa yapilmamali imis.. 4mm minik bir miyomum var hamile kalmaya engel değilmiş ama kür büyütebilir mis... arı sütü dokunabilir mis.. mişler mışlar Bir sürü hikaye bı sürü çözüm bir sürü yazı bir sürü belirti okumaktan beynim yandı.. FSH 4 iken tutunamayan bebek 14 ken nasıl tutunsun... Değer düşürmek bir işe yaramayacak anlaşılan.. bı sürü şey okuyor ve hiç birşey bilmiyorum... beynim çorba
Uzun oldu hakkinizi helal edin bizi en iyi biz anlarız o yüzden tutamadım döktüm içimi
Sevgili hanım arkadaşım hayırlı geceler diliyorum saat gece 00.00'ı geçeli çok oldu.
Yazdıklarından, şu an da için çoooooooooooo.....k dolmuş olmasından dolayı dertleşmişsin bir nevi. İyi olmuş bence. İçine atmak daha da kötü yapar insanı haliyle.
Bir sürü şey okumuşsun. -mış'lar ve -miş'ler ile de kafan iyice karışmış. Daha doğrusu psikolojin şu an iyi olmadığı için, herşeyin en kötüsü ile doldurmuşsun kendini. Yazdıklarından bunu çıkarttım. Eğer yanılmışsam çok özür dilerim.
Yaşın 39 ve birkaç ay sonra 40 olacağım demişsin. 1 sene önce evlenmişsin.
Ben de 40,5 yaşımda evlendim. Şu an 46 yaşımdayım. Konya'ya gelin geldim. Aslen Balıkesirliyim.
Direkt konuya gireceğim. Şu FSH yüksekliği ve AMH değerlerinin düşmüş olmasından dolayı, okuduklarınla beraber baya kafaca yormuşsun. Hoş hepimiz kafamızı patlattık bu yolda. Hala patlatıyoruz.
Testere dişli aslan pençesi ve hayıt midemi fena ağrıttı demişsin. Tadları evet baya ağır. Sadece testere dişli aslan pençesine devam et derim. Çünkü FSH'ımı ben bunu içerek düşürmüştüm.
Odaya gidip tahlil sonuçlarımı aldım geldim şimdi.
14 Haziran 2019'da FSH'ım= 13,87 imiş.
Bu sonuçla beraber testere dişli aslan pençesi kullandım 1 ay boyunca. Ve diğer adet dönemi gelince yine gittim test yaptırdım.
27 Temmuz 2019'da FSH'ım = 7,43 çıkmış. Bu sonuç iyi diye biraz gevşek davranmıştım, az içtim.
22 Ağustos 2019'da FSH'ım = 10,49 çıkmış.
Eğer istersen özelden sana bu tahlillerin fotoğraflarını da atabilirim. Yalanım yok bu konuda.
Prolaktin hormon yüksekliğine gelince. Bende ufak çaplı araştırdım. Aynen aktarıyorum.
*
Prolaktin hormonu tiroid bezinin yetersiz çalıştığı durumlarda yükselebilir.
*
prolaktin yüksekliğinin
nedenleri arasında, prolaktinoma olarak tanımlanan ve hipofiz bezinde yer alan iyi huylu tümör varlığı,
polikistik over sendromu, böbrek ve karaciğer hastalıkları yer alır.
TSH'ınıza baktırmalısınız bu 1.
2.si ise yaş ilerledikçe öncü foliküller(yumurtanın geliştiği içi sıvı dolu keseciğe denilir folikül), regl döngüsü ortasında çatlaması gerekir ancak çatlamayabilir. Bu da FOLİKÜL KİSTİNE sebep olur. Korkulacak bir durum değil. Bir sonraki adette düzelen bir durumdur. Kendiliğinden düzelmezse sonraki adette bir doğum kontrol hapı ile bu durum düzelir.
Bende zaman zaman bu durumu yaşadım. Sıkıntı edecek bir durum değil.
Ama TSH çok çok önemli. Ben baktırmalısınız dedim ama belki de daha önce baktırmışsınızdır bilemiyorum haliyle. Tüp Bebek Doktorları TSH'ın 2,5 hatta 2'nin altında olmasını isterler. İlaçlarla bu kontrol altına alınır.
Bende 5 yıldır kullanıyorum. Hatta iyot hapı da içiyorum.
Rahim inceliğinden muzdarip biriyim ve çocuk sahibi olamayışımın sebebidir. 46 yaşımdayım. Çok şükür hormonların iyi. Yumurtam da hala çıkıyor. Ama gel gelelim bebeğin büyüyeceği rahmim sakat.
Çok avantajın var. Öncelik yaşın. Benden çok çok gençsin. 39-40 yaşıma dönmek isterdim.
Yumurtaların var mı VAR öyle değil mi?
Eşinde sperm var mı VAR öyle değil mi?
Rahmin ile ilgili sıkıntı ufak bir miyom. Herkeste olabilen birşey. Dert etme. Onun da çözümü var. Hatta miyomu varken Tüp bebek doktorları transfer yapıyorlar. Hamile de kalıyorlar.
Lütfen avantajlarını gözardı etme.
Moralin bozulmuş. Tamam ama gerçekten bana göre çok çok avantajın var. Sağlam bir rahmim olsa GRAM KAFAYA TAKMAM EMİN OL. Çünkü ben bu iyi olmayan ince rahmimle bile 4-5 yıl tüp bebek tedavisi gördüm. Çaba gösterdim.
Ben bu avantajlarınla beraber mücadeleye aynen devam etmeni isterim. Edeceğinden de eminim.
Varsa yazdıklarımla alakalı yanlışlarım-eksiklerim lütfen yaz hanım arkadaşım.
Gecen hayrolsun.
Sevgilerimle...