Kızlar Merhaba,
Salı günü
tüp bebek için merkeze gittim ve rezerv düşük olduğunu söyledi doktor çok zor dedi dünyam başıma yıkıldı vs özet olarak illada yapalım diyorsan letrol başladı ve ctesi iğneye bağlıcaz dedi ,iğne için geç değilmi sizce kafama takıldı.
Bu zorlu yolda hepimiz için zorluklar var ama stres yapmak üzülmek hormonlarımızı direk etkiliyor bende çok ağladım ama sabahına uyandım sen güçlü olmassan vucudunda savaşmayacak dedim sildim gözyaşımı sabah işime geldim ilaçlarımı kullanıyorum yarın kontrlüm var yumurtaların yine durumuna bakacak birde tahlillerime, güçlü olun kızlar vucudunuza güçlü olması gerektiğini göstermemiz lazım hepimiz için güzel haberler inş Unutmayalım geçikiyorsa güzellişiyordur :)
Tüp bebek merkezine ne için gidilir o doktora sormak lazım.
Böyle gönülsüz doktorlarla hiiiiiiç devam etme bence. Hepimizin rezervi düşük. Onlarca yumurta olup da tutmayanını o kadar çok okudum ki geçmişte. Yumurta çokluğu birşey ifade etmez.
Önemli olan KALİTELİ YUMURTADIR.
Doktorlar bu ayrıntıyı unutuyorlar.
Bundan 2,5 sene önce Umut tüp bebekte tekrar tedaviye başlıyoruz, muayeneye gittim. Doktorum Cem bey o an yoktu, Sabri bey muayene etti. 5 tane folikül saydı. Çok şaşırdım. Ekranda da görüyorum. Sevindim kendimce. Sabri bey dedi ki: Sayı önemli değil, kalitesi önemli dedi. O an ne demek istediğini anlayamadım. Neyse ilaçlara başladım. Yumurtalarım toplandı. Kaç tane olgun yumurta çıktı hatırlamıyorum. Hiçbir tanesi
İLK DEFA 5.GÜNE GİTMEDİ biliyor musunuz? Ve bu ilk defa olmuştu.
Dünyam başıma yıkıldı. Cem bey aradı beni, ne yapayım doktor bey dedim. İmpryl kullanın 3 adet sonrası gelin başlayalım dedi. 3 ay kullandım. Sonra yine tedaviye başlamak için muayeneye gittim. Cem bey muayene etti. 2 tane folikul gördü. Gelin bakalım konuşalım dedi. Ben giyindim gittim Cem bey'in yanına. Doktor beyin morali bozulmuş sayı düşük diye. Benim dosyaya birşeyler yazıyordu.
Napalım diye bana sordu. ''Doktor bey siz demiyor musunuz, Sayı değil Kalite önemli diye. Bir öncekinde 5 tane vardı. 1 tanesi bile 5. güne gelemedi. Şimdi 2 tane var. Belki iyi olacaktır. Sizin dediğiniz gibi impryl'i de kullandım. Bence başlayalım'' dedim.
Tamam dedi Cem bey başladık. Yumurtalarım da toplandı. Ve 1 tanesi 5. güne gitti ve genetik analize gönderilmek üzere biopsi alındı. 15 gün sonra sonuç:
Genetik olarak Sağlıklıymış embriyomuz. Yani demem şu ki. Rezervlerimiz evet düşük. A
ma kaliteli olmayan milyon tane yumurtan olsa ne fayda???
Haa benim hamile kalamayışımın sebebi rahim inceliği olduğu için hamile kalamadım o ayrı. Papağan gibi aynı şeyleri yazıp duruyorum ama lütfen geçmişten itibaren yazılanları okuyun. En azından 3-5 ay geriden okumaya başlayın ki sayfayı, kim ne sıkıntılar yaşamış, neler yapmış hamile kalmış. Fikriniz olur.
Sevgilerimle.