Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Bir cogumuzun rezerv düşük.. dogru tedavi ve takviyelerle birkac yumurta mutlaka elde edersiniz dert etmeyin.. rezerv azligi sadece daha fazla opu ve dolayisiyla para ve zaman acisindan yorulmak demek..bana da oyle dediler ama suan beni bekleyen birkac embriyom var cok şükür.. bir de transfer olabilseydim daha guzel olacakti..siz de caninizi sıkmayın.. 1 tane bile çıksa umut var demektir
Merhaba acelya, Havuz sistemi yapıldı mı sana.

Kızlar Merhaba,
Salı günü tüp bebek için merkeze gittim ve rezerv düşük olduğunu söyledi doktor çok zor dedi dünyam başıma yıkıldı vs özet olarak illada yapalım diyorsan letrol başladı ve ctesi iğneye bağlıcaz dedi ,iğne için geç değilmi sizce kafama takıldı.

Bu zorlu yolda hepimiz için zorluklar var ama stres yapmak üzülmek hormonlarımızı direk etkiliyor bende çok ağladım ama sabahına uyandım sen güçlü olmassan vucudunda savaşmayacak dedim sildim gözyaşımı sabah işime geldim ilaçlarımı kullanıyorum yarın kontrlüm var yumurtaların yine durumuna bakacak birde tahlillerime, güçlü olun kızlar vucudunuza güçlü olması gerektiğini göstermemiz lazım hepimiz için güzel haberler inş Unutmayalım geçikiyorsa güzellişiyordur :)

Tüp bebek merkezine ne için gidilir o doktora sormak lazım.

Böyle gönülsüz doktorlarla hiiiiiiç devam etme bence. Hepimizin rezervi düşük. Onlarca yumurta olup da tutmayanını o kadar çok okudum ki geçmişte. Yumurta çokluğu birşey ifade etmez.
Önemli olan KALİTELİ YUMURTADIR.

Doktorlar bu ayrıntıyı unutuyorlar.
Bundan 2,5 sene önce Umut tüp bebekte tekrar tedaviye başlıyoruz, muayeneye gittim. Doktorum Cem bey o an yoktu, Sabri bey muayene etti. 5 tane folikül saydı. Çok şaşırdım. Ekranda da görüyorum. Sevindim kendimce. Sabri bey dedi ki: Sayı önemli değil, kalitesi önemli dedi. O an ne demek istediğini anlayamadım. Neyse ilaçlara başladım. Yumurtalarım toplandı. Kaç tane olgun yumurta çıktı hatırlamıyorum. Hiçbir tanesi İLK DEFA 5.GÜNE GİTMEDİ biliyor musunuz? Ve bu ilk defa olmuştu.

Dünyam başıma yıkıldı. Cem bey aradı beni, ne yapayım doktor bey dedim. İmpryl kullanın 3 adet sonrası gelin başlayalım dedi. 3 ay kullandım. Sonra yine tedaviye başlamak için muayeneye gittim. Cem bey muayene etti. 2 tane folikul gördü. Gelin bakalım konuşalım dedi. Ben giyindim gittim Cem bey'in yanına. Doktor beyin morali bozulmuş sayı düşük diye. Benim dosyaya birşeyler yazıyordu.

Napalım diye bana sordu. ''Doktor bey siz demiyor musunuz, Sayı değil Kalite önemli diye. Bir öncekinde 5 tane vardı. 1 tanesi bile 5. güne gelemedi. Şimdi 2 tane var. Belki iyi olacaktır. Sizin dediğiniz gibi impryl'i de kullandım. Bence başlayalım'' dedim.

Tamam dedi Cem bey başladık. Yumurtalarım da toplandı. Ve 1 tanesi 5. güne gitti ve genetik analize gönderilmek üzere biopsi alındı. 15 gün sonra sonuç: Genetik olarak Sağlıklıymış embriyomuz.

Yani demem şu ki. Rezervlerimiz evet düşük. Ama kaliteli olmayan milyon tane yumurtan olsa ne fayda???
Haa benim hamile kalamayışımın sebebi rahim inceliği olduğu için hamile kalamadım o ayrı. Papağan gibi aynı şeyleri yazıp duruyorum ama lütfen geçmişten itibaren yazılanları okuyun. En azından 3-5 ay geriden okumaya başlayın ki sayfayı, kim ne sıkıntılar yaşamış, neler yapmış hamile kalmış. Fikriniz olur.

Sevgilerimle.

Böyle gönülsüz doktorlarla hiiiiiiç devam etme bence. Hepimizin rezervi düşük. Onlarca yumurta olup da tutmayanını o kadar çok okudum ki geçmişte. Yumurta çokluğu birşey ifade etmez.

Bundan 2,5 sene önce Umut tüp bebekte tekrar tedaviye başlıyoruz, muayeneye gittim. Doktorum Cem bey o an yoktu, Sabri bey muayene etti. 5 tane folikül saydı. Çok şaşırdım. Ekranda da görüyorum. Sevindim kendimce. Sabri bey dedi ki: Sayı önemli değil, kalitesi önemli dedi. O an ne demek istediğini anlayamadım. Neyse ilaçlara başladım. Yumurtalarım toplandı. Kaç tane olgun yumurta çıktı hatırlamıyorum. Hiçbir tanesi İLK DEFA 5.GÜNE GİTMEDİ biliyor musunuz? Ve bu ilk defa olmuştu.

Dünyam başıma yıkıldı. Cem bey aradı beni, ne yapayım doktor bey dedim. İmpryl kullanın 3 adet sonrası gelin başlayalım dedi. 3 ay kullandım. Sonra yine tedaviye başlamak için muayeneye gittim. Cem bey muayene etti. 2 tane folikul gördü. Gelin bakalım konuşalım dedi. Ben giyindim gittim Cem bey'in yanına. Doktor beyin morali bozulmuş sayı düşük diye. Benim dosyaya birşeyler yazıyordu.

Napalım diye bana sordu. ''Doktor bey siz demiyor musunuz, Sayı değil Kalite önemli diye. Bir öncekinde 5 tane vardı. 1 tanesi bile 5. güne gelemedi. Şimdi 2 tane var. Belki iyi olacaktır. Sizin dediğiniz gibi impryl'i de kullandım. Bence başlayalım'' dedim.

Tamam dedi Cem bey başladık. Yumurtalarım da toplandı. Ve 1 tanesi 5. güne gitti ve genetik analize gönderilmek üzere biopsi alındı. 15 gün sonra sonuç: Genetik olarak Sağlıklıymış embriyomuz.

Yani demem şu ki. Rezervlerimiz evet düşük. Ama kaliteli olmayan milyon tane yumurtan olsa ne fayda???
Haa benim hamile kalamayışımın sebebi rahim inceliği olduğu için hamile kalamadım o ayrı. Papağan gibi aynı şeyleri yazıp duruyorum ama lütfen geçmişten itibaren yazılanları okuyun. En azından 3-5 ay geriden okumaya başlayın ki sayfayı, kim ne sıkıntılar yaşamış, neler yapmış hamile kalmış. Fikriniz olur.

Sevgilerimle.

Kesinlikle katılıyorum..

Merhaba acelya, Havuz sistemi yapıldı mı sana.
Havuz yapıldı evet..gerçi tam olarak havuz denir mi bilmiyorum..aslinda bir toplama daha yaptirmak istiyordum transfere karar verildi..2 sene oldu baslayali daha transfer olamadim..
1.toplama 2 adet :duzgun dollenmedi
2.toplama 2 adet : 1 tane 4 hucreli 3.gun embriyosu
3.toplama 3 adet: Olgun çıkmadılar
4.toplama 3 adet: 3 tane 3.gun embriyosu
Son toplamada 3 tane elde edince transfer sansini denemek istedi..

Havuz yapıldı evet..gerçi tam olarak havuz denir mi bilmiyorum..aslinda bir toplama daha yaptirmak istiyordum transfere karar verildi..2 sene oldu baslayali daha transfer olamadim..
1.toplama 2 adet :duzgun dollenmedi
2.toplama 2 adet : 1 tane 4 hucreli 3.gun embriyosu
3.toplama 3 adet: Olgun çıkmadılar
4.toplama 3 adet: 3 tane 3.gun embriyosu
Son toplamada 3 tane elde edince transfer sansini denemek istedi..

Çok teşekkür ederim, bende bu tedavim de başlangıcım da havuz sistemi yapalım mı dedim. Bakalım dedi.. Bekliyorum bakalım. :)
En kısa zaman da ve doğru zaman da transferin olur inşallah. Hayırlı haberlerle gelirsin..

Çok teşekkür ederim, bende bu tedavim de başlangıcım da havuz sistemi yapalım mı dedim. Bakalım dedi.. Bekliyorum bakalım. :)
En kısa zaman da ve doğru zaman da transferin olur inşallah. Hayırlı haberlerle gelirsin..
Benim ilkinde 3 ciksaydi belki uzamazdi..yada herbirinde tek bile olsa boş gecilmeseydi tam havuz diyebilirdim..zor elde edince 5.gune bekletmediler zaten..hayirlisi artik

Benim ilkinde 3 ciksaydi belki uzamazdi..yada herbirinde tek bile olsa boş gecilmeseydi tam havuz diyebilirdim..zor elde edince 5.gune bekletmediler zaten..hayirlisi artik

benimki de bekletmedi ilk sefer. Risk almayacağım, şansımızı deneyeceğiz demişti. Ama bu sefer donduracakmış. Kaçıncı gün olur toplama da karar vereceğiz dedi. Hayırlısı canım.

Sevgilerimle.

Ne güzel anlatmışsın bende böyle düşünüyrum ama doktora bunu söylemek saygısızlık gibi geldiği için ben değil tüm kandınlar aslında duyduklarını yaşanan tecrübeleri söyleyemiyoruz en kısa doktor dili ile itiliyoruz.Ama burda okudukça kendimi yalnız hissetmiyorum o vazgeçse ben geçmeyeceğim.

Yaa neler neler söyledi ben paramı alırım yoksa yaparım demeler ,hadi oldu sonrasında tutunacakmı ,o gün olumsuz ne varsa söyledi bana en son sadece şu döküldü ağzımdan "hocam vazgeçersem umudum biter" dedim eve gelip eşim ağlıyor ben ağlıyorum kendime mi üzeleyim eşime mi birine anlatsan sizin neler hissettiğinizi anlayamaz ama biliyorum ki siz beni çok iyi anladınız.Gelişmelerden haber edin lütfen bende paylaşacağım.

Teşekkürler

Ne güzel anlatmışsın bende böyle düşünüyrum ama doktora bunu söylemek saygısızlık gibi geldiği için ben değil tüm kandınlar aslında duyduklarını yaşanan tecrübeleri söyleyemiyoruz en kısa doktor dili ile itiliyoruz.Ama burda okudukça kendimi yalnız hissetmiyorum o vazgeçse ben geçmeyeceğim.

Yaa neler neler söyledi ben paramı alırım yoksa yaparım demeler ,hadi oldu sonrasında tutunacakmı ,o gün olumsuz ne varsa söyledi bana en son sadece şu döküldü ağzımdan "hocam vazgeçersem umudum biter" dedim eve gelip eşim ağlıyor ben ağlıyorum kendime mi üzeleyim eşime mi birine anlatsan sizin neler hissettiğinizi anlayamaz ama biliyorum ki siz beni çok iyi anladınız.Gelişmelerden haber edin lütfen bende paylaşacağım.

Teşekkürler

Çok merak ettim sakıncası yoksa doktorunuz kim acaba

Teşekkürler

Bende gelişme yok.
Sizler devam ediyorsunuz. Ben sizleri takip ediyorum. Ve elimden geldiğince, dilim döndüğünce size yazarak anlatmaya ve destek olmaya çalışıyorum.
İçinize sinmiyorsa o doktora devam etmeyin derim.

Rica ederim.

Canım burada açıklamam doğru olmaz O doktora gidip tedavi alanlar için olumsuz etki yaratır.Tedavi aşamasında olanların moralini bozmayalım.

Destekleriniz için tşk ederim.
Siz geçen yıl doğum mu yaptınız altta yazıyor dikkatimi çekti, 1 yıl önce doğum yapan birinde rezerv çokta azalmaz sanki

Siz geçen yıl doğum mu yaptınız altta yazıyor dikkatimi çekti, 1 yıl önce doğum yapan birinde rezerv çokta azalmaz sanki

Günaydın kızlar 17 mayıs perşembe günü gece başlayan ağır sancıyla bebeğimi evde düşürdüm bebeğim tutunamadı:KK43: bana tam 13+4 olmuştu herşey yolundaydı doktor bile sebep bulamadı içerde kalan plasenta için kürtaj oldum.Alah kimsenin başına vermesin bebeklerinizi sizlere bağışlasın rabbim.
Her hafta kontrole gidiyorduk buna rağmen, üzülmemek elde değil içinizde büyüyen bir varlığın sizi bırakıp gitmesi.ilk bebeğimizdi çok alışmıştık artık varlığına ama takdiri ilahi demekten başka elimizden birşey gelmiyor.İnş atlatacağız inş tekrar bebeğimiz olur demekten başka dua çıkmıyor ağzımızdan.<eşinizin bile gözyaşlarını gördüğünüzde sizin güçlü olmaktan başka şansınız kalmıyor.

Aranızdan ayrılıyorum hepinizin bebeğine sağlık sıhhat ve hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin.

Hoşçakalın :KK43:

Evet 2019 da normal yolla hamile kaldım ama geçmiş mesajlarım yukardaki gibi kaybettik :KK43: normal yolla o günden sonra hamile kalamadım hikaye çok anlıcanız.

Evet 2019 da normal yolla hamile kaldım ama geçmiş mesajlarım yukardaki gibi kaybettik :KK43: normal yolla o günden sonra hamile kalamadım hikaye çok anlıcanız.

Yaaaaaa geçmiş olsun canım. Bir çoğumuzun böyle durumları oldu maalesef. Bende kaybetmiştim. Yaşın kaç bilmiyorum ama benden gençsindir. Ben 46'yım çünkü. Olur bakalım. Çaba bizden takdir Yüce Rabbimden.

Çok geçmişler olsun. Nefes aldıkça umutlar tükenmezmiş.Bizler bunca çektiklerimizle, defalarca gördüğümüz tedavilerle, onca aldığımız hormonlarla tam bir amazon kadınlarız.Yılmıyoruz pes etmiyoruz gerçekten çok güçlüyüz.

Üç aşağı beş yukarı benzer hikayelerle, birbirlerimizden habersiz burada kader ortağı olmuşuz.

Rabbim en doğru zamanda bebeğinize kavuştursun,bütün çekilenler uçuup gitsin inşlh🙏🌹

Merhaba ben de geçen sene haziranda hemen hamile kaldım ve düşük yaptım. Yasım su an 39 ve agustos 2020 de amh ım 1.22 cıkmıstı. Su an nedir bilmiyorum. Ben de bir daha hamile kalamadım ve acaba vakit mi kaybediyorum? Hemen tüp bebeğe mi başlamam gerekir.

X