Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Yüzde yüz katılıyorum. " Amh 0.10 normal yollarla hamile kalamazsin" bu yorumu 2 özel 3 SGK doktorundan duydum... O kadar katı ve net şekilde söylüyorlar ki.. kendileri bizim gibi binlerce hasta görmüş olabilir ama biz ilk kez yaşıyoruz sudan çıkmış balık gibiyiz.. Sakinleştirmeleri gerekirken daha da paniğe sevk ediyorlar.. Allah iyi, işinin ehli insanlarla karşılaştırsın hepimizi 🤲❤️
Amin🙏

Beta hcg 111.23 çıktı.. takibini yapacağım bakalım katlanır Allah'ın izniyle. 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Sevinmeye korkuyorum ama umut doluyum ❤️❤️

Hayırlı olsun canım bebeşin inş sağlıklı sıhhatli büyür ve doğar ne olur çok dikkat et ilk 3 ay çok önemli alabiliyorsan rapor al
Allah isteyen herkese nasip etsin :nazar:

Yok yok çok haklısınız aynen zor kazandığım bir durum cumaya kadar almam gerken bir ilaç tedbir varsa doktor kontrolünde almış olurum içim rahat etmiş olur..

masa başı işim çok yormicam kendimi bu saaten sonra inşallah ama işte insanoğlu bin türlü olasılık hesabı yapmadan kendimizi alikoyamiyoruz. Fizikselden ziyade psikolojik olarak yorulmamak önemliymiş...
Hayırlı olsun Elif, Rabbim her türlü nazardan saklasın sağlıcakla devam edesin inşallah🙏💞

Hayırlı olsun canım bebeşin inş sağlıklı sıhhatli büyür ve doğar ne olur çok dikkat et ilk 3 ay çok önemli alabiliyorsan rapor al
Allah isteyen herkese nasip etsin :nazar:
Aminn aminnn insallah🤲🤲 Allah razı olsun🌹🌹🌹

Bir doktorla goruseyim bakalım ne diyecek duruma göre evden çalışırım. İşlerinde yoğun olduğu dönemler ama bizden önemli değil buluruz bir orta yolunu. Yeterki sağlık olsun...

Bu arada benim annem ikiz kız kardeşlerimi 43 yaşındayken doğurdu. Çogul gebelik olduğu için ekstra bir sıkıntı yaşadı ama ne bebekler bir kuveze ihtiyaç duydular nede annem doğum sonrası bir sıkıntı yaşadı çok şükür... Şimdi kardeşlerim 27 yaşinda masallahlari var..

Annem hamile kalınca alalım diyen çok doktor oldu ama annem direndi.. şimdi o günleri hatırlıyorum 27 sene evvel teknoloji bu kadar ileri değilken iyi cesaret etmiş iyikide etmiş.

Ben kizkardeslerime kendi kızlarım gibi sahiplendim. Bir çocuk yetiştirmenin ne kadar zor, ne kadar sorumluluk gerektirdiğini öğrendiğimde 14 yaşındaydım. O çocuğa güzel ahlak vermek, sağlıklı temiz bir hayat vermek öyle zor ki... Bu zorluklar beni korkutuyordu... bebek hayalleri kurmaya cesaret edemiyordum hiç bir zaman... Eş seçimi bu noktada çok önemli onun desteği geleceğe güvenle ve güçle bakabilmek çok önemli...

Yani diyeceğim o ki yaşanacak ne varsa yaşıyor onu insan kendisinden beklenmeyecek bir güçle kudretle... Rabbim emeklerimizi niyetlerimizi dualarımızı boş cevirmesin... Gonlumuzdekileri kucağımıza nasip etsin tez vakitte inşallah 🤲❤️🌹

Merhaba arkadaşlar ikinci tüp bebek denemem ilk denememde adetten 17 gün sonra yumurta toplama işlemi yapıldı ikincisinde ise 10 gün sonra yapıldı acaba kalite farkı olurmu tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz ☺️

Arkadaslar tsh 2.87 cikti benim bugun gebelige engelmi acaba dusurmek icin ne yapiyorsunuz netten baktim hamilelik icin 2.5 altinda olmaliymis

Merhaba arkadaşlar, bugün son kontrolüm vardı, ilaçlara başladığımda 4 tane yumurtam vardı. Ve bugün 2 tanesinin büyüklüğü gerilemiş. Doktor o yanıt vermemiş dedi. Çok ama çok gergin bir hafta sonu geçirdim. Çok üzgünüm. Belki de o etkiledi bilemiyorum. Ama bunada çok şükür. Çarşamba opu var. İnşallah bu gerginlik yüzünden 2 tane yede birşey olmaz ve kalite bir şekilde döllenirler. Asla moral bozmayacağım hep pozitif diye çabalarken Sanki Herşey özellikle hafta sonunu buldu. 😔😔Zati zar zor yumurtam oluyor. 3 yumurtaya havalara uçmuştum..  doktorum rahim duvarın kalın transfer yapamayız, toplamadan sonrada havuz sistemine karar vereceğim dedi.

Merhaba arkadaşlar, bugün son kontrolüm vardı, ilaçlara başladığımda 4 tane yumurtam vardı. Ve bugün 2 tanesinin büyüklüğü gerilemiş. Doktor o yanıt vermemiş dedi. Çok ama çok gergin bir hafta sonu geçirdim. Çok üzgünüm. Belki de o etkiledi bilemiyorum. Ama bunada çok şükür. Çarşamba opu var. İnşallah bu gerginlik yüzünden 2 tane yede birşey olmaz ve kalite bir şekilde döllenirler. Asla moral bozmayacağım hep pozitif diye çabalarken Sanki Herşey özellikle hafta sonunu buldu. 😔😔Zati zar zor yumurtam oluyor. 3 yumurtaya havalara uçmuştum..  doktorum rahim duvarın kalın transfer yapamayız, toplamadan sonrada
Insallah ikiside olgun cikar guzel kaliteli embriyo olurlar..

Arkadaslar tsh 2.87 cikti benim bugun gebelige engelmi acaba dusurmek icin ne yapiyorsunuz netten baktim hamilelik icin 2.5 altinda olmaliymis

Sevgili hanım arkadaşım iyi akşamlar dilerim.
Bu testi merakınızda gidip mi yaptırdınız, yoksa bir İç Hastalıkları ya da Endokrin Doktoruna gittiniz mi yaptıdınız? Ya da gittiğiniz Tüp bebek merkezinde mi test yapıldı?

Merhaba arkadaşlar, bugün son kontrolüm vardı, ilaçlara başladığımda 4 tane yumurtam vardı. Ve bugün 2 tanesinin büyüklüğü gerilemiş. Doktor o yanıt vermemiş dedi. Çok ama çok gergin bir hafta sonu geçirdim. Çok üzgünüm. Belki de o etkiledi bilemiyorum. Ama bunada çok şükür. Çarşamba opu var. İnşallah bu gerginlik yüzünden 2 tane yede birşey olmaz ve kalite bir şekilde döllenirler. Asla moral bozmayacağım hep pozitif diye çabalarken Sanki Herşey özellikle hafta sonunu buldu. 😔😔Zati zar zor yumurtam oluyor. 3 yumurtaya havalara uçmuştum..  doktorum rahim duvarın kalın transfer yapamayız, toplamadan sonrada havuz sistemine karar vereceğim dedi.

Sevgii hanım arkadaşım sana da merhaba.
Lütfen şu sayılara takılmayalım olur mu? Kaliteli yumurtanız ve embriyonuz olsun bu daha önemli.
Ayrıca doktorunuz rahminiz çok kalın, hemen transfer etmek istememiş. Bu çok doğru bir karar. Çünkü Rahim İnceliği de Rahim kalınlığı da Transfere engeldir. Tedavinizden dolayı rahminiz gereğinden fazla kalınlaşmış demek ki. Embriyolarınız dondurulur, siz de şu anki kullandığınız ilaçlardan arınmış olarak daha sonraki aylardan birinde transfer olursunuz. Ahhhh o kalınlıkların fazlasını bana verin ne olur? Benimki de kalınlaşmıyor.

Sevgii hanım arkadaşım sana da merhaba.
Lütfen şu sayılara takılmayalım olur mu? Kaliteli yumurtanız ve embriyonuz olsun bu daha önemli.
Ayrıca doktorunuz rahminiz çok kalın, hemen transfer etmek istememiş. Bu çok doğru bir karar. Çünkü Rahim İnceliği de Rahim kalınlığı da Transfere engeldir. Tedavinizden dolayı rahminiz gereğinden fazla kalınlaşmış demek ki. Embriyolarınız dondurulur, siz de şu anki kullandığınız ilaçlardan arınmış olarak daha sonraki aylardan birinde transfer olursunuz. Ahhhh o kalınlıkların fazlasını bana verin ne olur? Benimki de kalınlaşmıyor.
Merhaba, yok sayıya takılmıyorum da rezerv az olunca yumurta elde edince biraz üzüntü duyuyor insan. Kalite çok önemli dediğiniz gibi.. Ben ilk transferimi 18 aralikta olmuştum negatif sonuç aldık ve 1 ocakta regl oldum ama sonrası da bu ay ilaç takviyeleri ile anca regl olabildim. Büyük ihtimalle ondan kalınlaştı diye düşünüyorum. Bu arada Sizi özellikle takip ediyorum, bilgilendirmeleriniz, desteğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.

Merhaba, yok sayıya takılmıyorum da rezerv az olunca yumurta elde edince biraz üzüntü duyuyor insan. Kalite çok önemli dediğiniz gibi.. Ben ilk transferimi 18 aralikta olmuştum negatif sonuç aldık ve 1 ocakta regl oldum ama sonrası da bu ay ilaç takviyeleri ile anca regl olabildim. Büyük ihtimalle ondan kalınlaştı diye düşünüyorum. Bu arada Sizi özellikle takip ediyorum, bilgilendirmeleriniz, desteğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.
Rabbim hayırlısını versin. Vücut dinlenince,şu tedavide kullandığınız ilaçlardan arınınca daha iyi sonuç alınır evelallah.
Sevgilerimle... :KK200::KK36:

Merhaba Kızlar

Dondurulmuş enbriyolar mı daha başarılı sonuç veriyor canlı olarak mı transfer, tecrübeleri olanlar veya okuduklarından duyduklarından tecrübe edenler fikirleriniz nedir kızlar merak ediyorum.

benim sahsi fikrim ve tavsiyem; dondurulmus embrio transferi yaptirmasiherkesin. he tabiyki taze transferlerde tutan var fakat totelde dondurulmus embrionun pozitife dönme orani daha yuksek.kaldi ki vucudun dinlemis ruhun aklin dinlenmis rahmin okdr ilacin yorgunlugunu atmis oluyor. 2-3 ay gec olsun ama olsun..
ama sana yaparlar mi bilemem,doktorun bilir sonucta bunu.yapilanlar var.ama dedigim gibi dr istese bile taze transferi ben dondurulmasini isterim
Buna dr mu karar veriyor peki? Dondurulmuş embio trasnferinde şans daha mı yüksek oluyor? MAliyeteri arttıyordur o

Buna dr mu karar veriyor peki? Dondurulmuş embio trasnferinde şans daha mı yüksek oluyor? MAliyeteri arttıyordur o
merhaba;
doktorunuz yönlendir fikrini soyler,tabiyki son karar sizin.rahimin durumunu doktor bilirken,ruh halinizin durumunu kendiniz bilirsiniz.ortak bir payda da bulusursunuz.ben ilk tedavimde taze transfer olmustum.ama 6. tedaviyi biraktim geride artik bunyem kaldirmiyor ustune birde transfer olup o zamani uzatmayi.
kaldi ki evet,cok ciddi olmasa dondurulmus embriyo transferinde oran biraz daha yuksek.
dedigim gibi; her kadının sureci durumu problemi ruh hali baska baska.ilk basamakta doktorunuzun görüşü onemli.o yuzden güvendiginiz bir doktorla calisin lutfen.
maliyet de merkeze gore degisiyor.benim merkezimde evet; fazla ucret odemis oluyorsunuz rahim dinlendirme adi altinda dondurulma ucreti odeyerek.

X