Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Benimde surekli 5-7 gun arasi erken geliyordu..simdi normal gelecegi tuttu bakalim bekliyorum 2 gun icinde olurum..baslarsan sanirim ayni zamanda gun sayacagiz..hadi bakalim insallah ikimizde burdan guzel haberler veririz.. benim son 2 transfer.. eldeki embriyorlari degerlendiricem cozunurken bi sorun cikmazsa tabi..sonrasinda herkese son ana kadar savasin diyen ben birakacagim sanirim.. artik yoruldum
ohh hadii siz baslayin guzel de haberler verin bende takip ediyim sizi🙈🙏

sonrasini hic dusunme,ben de oyle yapmaya calisiyirum.yoksa dedigin gibi,hic güc bulamiyorum kendimde.hatta o yuxden transferden korkuyorum.diyorum bitur daha mi toplatsam..ama insallah hic bunlara gerek kalmaz ve burdaki digef arkadaslarimiza güc vermeye destek olmaya devam ederiz🍀

teşekkürler bilgilendirme için, benim sıkıntım yumurtaların genetiğinin bozulması yaşa bağlı. yumurtam var yumurtlama normal, çatlama vs. döllenme oluyor . aslında dna hasarını giderme özelliğine yoğunlaştım. fenomom da yazıyor, diğerlerine detaylı bakamadım zamansızlıktan işteyim çünkü. tecrübesi olan araştıran lütfen yazsın.
Bu konuyla ilgili D demet_blk yazmıştı çok. 3 aylık düzenli kullanımla sağlıklıyı bulmuştu.İmprly önermişti. Gonomax ta aynı şekilde fakat ,içeriklerine bakınca imprly bi tık daha güçlü gibi.

Arkadaşlar merhaba,
Danışmak istediğim bir konu var, bilgisi olan vardır belki diye.. ben eylül ayında tüpbebeklw hamile kalmıştım fakat malesef kalp atımı alınamamıştı, 8.hafta itibariyle doktorum hap kullanarak düşük yapmam için ilaç verdi. 4 ay sonunda anca tamamen kurtulabildim, onca ilaca birtürlğ düşmemişti.. doktorum Düşmüş dedikten sonraki ay lekelenme oldu yine, tam adet gibi de değil. Lekelenme kesildikten sonra 1 ayı aşkım zaman geçti, dındurulmuşu transfer ettirmek için adet olmayı bekliyorum. Ama zaman çok geçip adet olmayınca acaba mı dedim ve test yapırdım. Sonuç 55 çıktı:/ çok şaşkınım 4kez tüp bebek denemem var 5 yılda, 4.de anca sonuç alabilmiştim. Kendiliğinden zaten hiç olmamıştı, bu acaba kimyasal bi değer midir sizce, şüpheli ilişkinin üzerinden 15gün falan geçti, yoksa acaba cidden oldu mu. Çok korkuyorum telrar aynı kötü süreçleri yaşamaktan:KK43:(

ben 40 yaş üstüne genetik analiz çok gerekli oduğunu ve iyi bir labta yapılması gerektiğini tecrube ettim. Benimde ilk 2 doktorum yaptırmadı ama onlar yüzünden çok vakit kaybettim. Heleki, düşükten sonra Aret Kamar ın çalıştığı lab eksik test yaptığı için kız olan ebriyoya eksik tanı konmuş olabilir. Sorunsuz raporu kondu, ama kız olunca anneden karısma olduğu için ileri analizler gerekli imiş. Ben de onlar yapılmamış, ve Aret Bey sağlıklı olduğuna karar verip tedavime devam etti. tabiki sonraki embrıyo da tutmadı hiç.
Hangi merkezi seçerseniz seçin, hepsi ticari ama herşeyinde bir derecesi olmalı. Çok ticari görünen çok kalabalık olan, sizin kim olduğunuzu bilmeden tedaviye devam edeninden direk uzuk durun. bir hastadan çıkıp diğerine koşturandan uzak durum. Aret Kamar gibi...
Önereceğiniz bir dr var mı? Ben de yaklaşık 10 dr a gittim, içime sinen hala yok...

Arkadaşlar merhaba,
Danışmak istediğim bir konu var, bilgisi olan vardır belki diye.. ben eylül ayında tüpbebeklw hamile kalmıştım fakat malesef kalp atımı alınamamıştı, 8.hafta itibariyle doktorum hap kullanarak düşük yapmam için ilaç verdi. 4 ay sonunda anca tamamen kurtulabildim, onca ilaca birtürlğ düşmemişti.. doktorum Düşmüş dedikten sonraki ay lekelenme oldu yine, tam adet gibi de değil. Lekelenme kesildikten sonra 1 ayı aşkım zaman geçti, dındurulmuşu transfer ettirmek için adet olmayı bekliyorum. Ama zaman çok geçip adet olmayınca acaba mı dedim ve test yapırdım. Sonuç 55 çıktı:/ çok şaşkınım 4kez tüp bebek denemem var 5 yılda, 4.de anca sonuç alabilmiştim. Kendiliğinden zaten hiç olmamıştı, bu acaba kimyasal bi değer midir sizce, şüpheli ilişkinin üzerinden 15gün falan geçti, yoksa acaba cidden oldu mu. Çok korkuyorum telrar aynı kötü süreçleri yaşamaktan:KK43:(
Canıııım çok sevindim, hamile gibi duruyorsun yarından sonra tekrar yaptır %60 artıyor mu en az bak. 20 lerle başlayıp bebeğini kucağına alanlar var...sen başlardasın 55 normal gibi görünüyor...aynı şeyleri yaşamayacaksın inşallah,hiç aklına getirme bile...o süreçlerini biliyorum,senin hemen akabinde ben yaşamıştım....şimdi görünce nasıl mutlu oldum anlatamam...kucağına aldığın haberini de paylaş inşallah....🌺💜

Canıııım çok sevindim, hamile gibi duruyorsun yarından sonra tekrar yaptır %60 artıyor mu en az bak. 20 lerle başlayıp bebeğini kucağına alanlar var...sen başlardasın 55 normal gibi görünüyor...aynı şeyleri yaşamayacaksın inşallah,hiç aklına getirme bile...o süreçlerini biliyorum,senin hemen akabinde ben yaşamıştım....şimdi görünce nasıl mutlu oldum anlatamam...kucağına aldığın haberini de paylaş inşallah....🌺💜
Ahhhh ❤️ Yani bilmiyorum ki canım, sen de çok iyi biliyorsun benim durumları, sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim, artık cumayı bekleyeceğin sabırsızlıkla, umarım güzel sonuçlanır gerçekten.. hepimiz için mutlu son olsun artık🙏🏼

Ahhhh ❤️ Yani bilmiyorum ki canım, sen de çok iyi biliyorsun benim durumları, sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim, artık cumayı bekleyeceğin sabırsızlıkla, umarım güzel sonuçlanır gerçekten.. hepimiz için mutlu son olsun artık🙏🏼
55 hiç kimyasal gibi durmuyor aksine yükselecek bir değer gibi duruyor :)

Aminnnn...hayırlı günde hayırlı haberlerini alalım canım Teletabii,o yorgunluğunu üzüntülerini geçirecek güzel haberler al bundan sonra..hepimiz,hepimiz için mutlu son olsun......amin

Merhaba öncelikle hayırlı olsun , bende 40 yaşındayım ve tüp bebek sürecindeyim hayırlısı olsun hepimiz için. Bu yolculuk bize mutlulukla biter inşallah yavrularımıza kavuşuruş, bu benim ilk denemem. Sorunuza gelince ben tüpbebek yapdırarak diğilde doğal yolla hamile kalan yakın akraba ve aile arkadaşlarımızdan örnek vereğim size. Yaş 45 menepöz döneminde 4 bebeğni , yaş 55 menepoz dönemi ilk bebeğini, yaş 42 altıncı bebeğini, yaş 40 ikinçi bebeğini kucağına alan çok yakınlarım var. Hepsininde çocukları çok sağlıklı. Bence sağlıklı beslenen siqara alkol almayan stresli hayatı olmayan her kesin hamile kalma şansı yüksek.
Ay maşallah hangi yaşta olursa olsun her kadına bu güzel duyguyu tattirsin mevlâm

Ecza deposuna sordurcam birde 230dan daha aşağı verebilirmi, eczane 230 a veriyorsa demekki kar payı katıyordur, siz hangisi alcaksınlz ben kararsız kaldım prowomen mi promotilmi diye promotil women aldım
Ben aylardır prowomen kullanıyorum.Kullanmaya karar vermeden evvel epey incelemiştim. Promotil womende folik asit,selenyum,çinko, ,B1,B2,B6 ve C vitamini vs yok ,bunlar prowomen de mevcut. Miyoinositol promotil womende çok aşırı yüksek,prowomendeki miktarı ise 40 yaş üzeri için fazlasıyla yeterli , zaten büyük ölçüde pco hastaları için bu madde.40 yaş üzerinde pco pek görülmez.Bu yüzden prowomen iyidir.

Ayrıca çok güçlü antioksidan olan astaksantin promotil womende yok , prowomen de var.Diğer bir önemli antioksidan olan Coenzim Q10 nin prowomen deki miktarı 200mg iken , promotil womende 100mg.L arginin ise ikisinde de aynı miktarlarda.

Benim tercihim prowomen oldu.Küçük bir karşılaştırma yaparak ürün içeriklerindeki farklılıklara değinmek istedim.Umarım sizlere faydası olur.

Merhaba,
öncelikle geçmiş olsun inşallah rahim inceliği için de bir çare bulunur rabbim nasip etsin yeter ki o çare ya da sebep gelir sizi bulur. ben de yumurta kalitemi arttırmak istiyorum yaştan dolayı embriyolarda genetik sorunlar bulunmuştu, sonra kendi çabalarımla takviyeler bitki çayları vs. doğal yolla hamile kaldım çok şükür binlerce şükür şimdi kızım var. yaşım 43 olacak zaman geçmeden ikincisi için niyetlendim henüz sonuç alamadım. sizin kullandığınız takviyeler neydi kalite için öğrenebilir miyim ?
Ne kullandınız acaba takviye olarak?
Ben yine burda bir hanım yazmış rahim inceliği için oğul otu kullanın diye onun ikizleri olmuş.

Devlet hastanesi değildi benimki Yeditepe üniversite hastanesi özel 8500 paket halindeydi yumurta toplama ultrason anestezi transfere 2000 verdik.yumurta dondurmaya da 1500 du sanırım yani ilaçlar hariç 12 bini geçti ilaçlar da 4000 falan dersen 16.000 bini buluyor canım tabi ıvır ziviri da var kovit testi vs..
Transfer anesteziyle mi oluyor

Yürüyüş vki ideal rakama düşürürdüm demissiniz nedir vki
Merhabalar, 40 yaş itibariyle tedavilere başladım bilinen popüler merkez ve doktorlarda da tedavi gördüm ve bu süreçte inanın FSH ve AMH değerlerini çok önemsemedim...önceliğim aşırı stres olup tedavileri olumsuz anlamda etkilememekti...40'li yaşlarda 7-8 olan yumurta sayım son donem 4'lere düştü...cesitli ve çoğumuzun artık aşina olduğu arı sütü, imprly, omepa Q10, EFA ONE, Regenezis,çeşitli vitaminler...vs.kullandim...bircok tahlil yapildi ancak olumsuzluk açıklaması daima"ileri yaş nedeniyle yumurta kalitesizligi" oldu. Ancak şimdi kavradigim ve tekrar başa dönebilsem ne yapardıma gelirsek öncelikle her bir tedaviye başlamadan 3 ay once her gün en az 1-2 saat hızlı tempo yürüyüş yapardım ve VKİ' i ideal rakamlara düşürürdum, uyku düzenime mümkün mertebe dikkat ederdim ( saat 22.00 - 02.00 arası büyüme hormonu salgılanıyor) her ne kadar çoğu tüp bebek uzmanlari onermese de takviyeler kullanırdım olmazsa olmaz yine OMEGA, vitamin D ve diğer besin yoluyla alamadıklarımi, mutlaka doğal beslenirdim! ( Kendi adıma bunu hiç başaramamıştim) kapalı ürün ne varsa yasak!! doğal sebze meyve protein ve tohum ağırlıklı ayrıca bol bol su ve detoks, stres oranımi minimilize etmeye çalışırdım zira sürece olan negatif etkisi çok fazlaymış ve son olarak oluşan embriyolarima pgt yaptırmazdim ...riski göze alıp rahmim için onlara bir şans tanirdim
Velhasıl bu işin bir matematigi yok.. tabii bunu doktorlara sormayin :) zira aşırı derecede oranlara yuzdelere bakarak ve tabii öncelikle kendilerini temize çıkarmak adına olumsuz bir tablo çiziyorlar ve fakat bizler görüştüğümüz tanistigimiz bir takım insanların ileri yaş olup gebe kalıp saglikla doğum yapabildiklerine şahit olabiliyoruz 🤷 Tedbir alıp takdiri Allah' a bırakalım...hayat yine güzel 🌈
Bol şans diliyorum 🍀🍀🍀🍀

Ne kullandınız acaba takviye olarak?
Ben yine burda bir hanım yazmış rahim inceliği için oğul otu kullanın diye onun ikizleri olmuş.
bende rahim inceliği sorunu olmadı. yumurta kalitesini arttırmak için de arı sütü, polen, kestane balı, d vitamini, omepa q10 kullandım uzun süre kullandım ama. hormonları dengeye sokmak için de aslan pençesi çayı, hayıt tohumu çayı, meyan kökü çayı, maydonoz çayı içtim. aslında benim denemediğim şey kalmadı gibi bir şey soğan kürü yaptım bi ara incir kürü yaptım bi ara ama bunları sürdürmedim. çaylar ve takviyeleri uzun süre kullandım ve 40 yaşında doğal yolla hamile kaldım 3 tane negatif tüp bebekten sonra. dediğim gibi rahim inceliği yoktu bende o yüzden ne iyi gelir bilmiyorum ama narı ve nar suyunu duymuştum bende. inşallah problemin çözülür yavruna ya da yavrularına kavuşursun. yumurta kaliteni arttırmak için de bu takviyeleri kullanabilirsin fayda görürsün mutlaka.

Yürüyüş vki ideal rakama düşürürdüm demissiniz nedir vki
Vücut kitle indeksi,net'de hesaplama araçları var ....doğurganlık için kilonuz ve boyunuza göre sağlıklı aralikta olması gerek...mutlaka düzenli spor yapın yürüyüş koşu gibi mümkünse... ayrıca kilonuzu kontrol altında tutmaya çalışın

X