Merhabalar, 40 yaş itibariyle tedavilere başladım bilinen popüler merkez ve doktorlarda da tedavi gördüm ve bu süreçte inanın FSH ve AMH değerlerini çok önemsemedim...önceliğim aşırı stres olup tedavileri olumsuz anlamda etkilememekti...40'li yaşlarda 7-8 olan yumurta sayım son donem 4'lere düştü...cesitli ve çoğumuzun artık aşina olduğu arı sütü, imprly, omepa Q10, EFA ONE, Regenezis,çeşitli vitaminler...vs.kullandim...bircok tahlil yapildi ancak olumsuzluk açıklaması daima"ileri yaş nedeniyle yumurta kalitesizligi" oldu. Ancak şimdi kavradigim ve tekrar başa dönebilsem ne yapardıma gelirsek öncelikle her bir tedaviye başlamadan 3 ay once her gün en az 1-2 saat hızlı tempo yürüyüş yapardım ve VKİ' i ideal rakamlara düşürürdum, uyku düzenime mümkün mertebe dikkat ederdim ( saat 22.00 - 02.00 arası büyüme hormonu salgılanıyor) her ne kadar çoğu tüp bebek uzmanlari onermese de takviyeler kullanırdım olmazsa olmaz yine OMEGA, vitamin D ve diğer besin yoluyla alamadıklarımi, mutlaka doğal beslenirdim! ( Kendi adıma bunu hiç başaramamıştim) kapalı ürün ne varsa yasak!! doğal sebze meyve protein ve tohum ağırlıklı ayrıca bol bol su ve detoks, stres oranımi minimilize etmeye çalışırdım zira sürece olan negatif etkisi çok fazlaymış ve son olarak oluşan embriyolarima pgt yaptırmazdim ...riski göze alıp rahmim için onlara bir şans tanirdim
Velhasıl bu işin bir matematigi yok.. tabii bunu doktorlara sormayin :) zira aşırı derecede oranlara yuzdelere bakarak ve tabii öncelikle kendilerini temize çıkarmak adına olumsuz bir tablo çiziyorlar ve fakat bizler görüştüğümüz tanistigimiz bir takım insanların ileri yaş olup gebe kalıp saglikla doğum yapabildiklerine şahit olabiliyoruz
Tedbir alıp takdiri Allah' a bırakalım...hayat yine güzel
Bol şans diliyorum