Merhaba arkaşadaşım.
Transfer öncesinde takviye yapsam mı diye sormuşsun. Kısaca cevaplamaya çalışayım.
Transferde önemli olan RAHMİN KALINLIĞIDIR. 10-12 mm kalınlık en idealidir. Ama bundan daha düşük inceliklerde de tutunma olabiliyor ama daha düşük bir oran diyor doktorlar. Benim kronik rahim inceliğim olduğu için bu mevzular bana çok yakın.
Embriyonun tutunması için rahmin ideal kalınlıkta olması önemli. Bir önceki transferde rahim kalınlığın kaçtı mesela?
Doktorlar Avokado'yu anne rahmine benzetirler ve avokadoyu tavsiye ederler. Eğer yiyebilirsen onu yiyebilirsin.
Rahim kalınlığına yardımcı olması açısından Nar suyu içebilirsin. Antioksidan özelliği de cabası. Meyve suyu içmek yerine bence nar suyu iç ya da ye. C vitamini almanız açısından yeşil karışık salatayı öneririm. Kuruyemiş de öneririm. Transfer öncesi ve sonrası kabız olmamak önemli. Bu sebeple bol su tüketimi, protein ve sebzeyi dengeli tüketmeli. Balık yağı hapı istiyorsanız kullanın. Omega-3 her zaman insan vücudu için faydalı.
Bir çok insan bilmez ama eğer kolesterolünüz yüksekse (bunu genel herkes için tavsiye niteliğinde belirtiyorum, lütfen üstünüze alınmayın olur mu) , omega-3 tüketin. Sonucu görün. Bunu yaklaşık 5 yıl önce öğrendim. Çevreme de balık yemelerini ya da balık yağı kullanmalarını tavsiye ediyorum. Kolesterol yüksekliği ilerleyen yaşlarda SAFRA KESİSİ TAŞI oluşumuna sebep oluyor. Ve sonu ameliyata kadar gidiyor.
Diyeceklerim bu kadar. Yüce Rabbim inşallah size ve isteyen herkese evlat nasip eder inşallah. Gayret bizden, takdir Allahtan.