Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

çok teşekkür ederim canım ... aslında hiç ilaç kullanmadan gelişen bir yumurta varsa anestezi olmadan opu olurmu acaba diye düşünmüştüm...

Bu bilgiyi ben vereyim. Benim genelde 3 folikül görünüyordu muayenelerimde. Ve hep local anestezi ile oldum pouları. Zaten genel anestezi konusunda korkularım var. Bu yüzden işime geldi aslına bakarsan. 3 kere opu oldum. Acı konusunu soracaksın, o biraz dr a bağlı sanırım. İlkinde epey tedirgindim ama çok da acımadı öyle. 2. de o kadar tedirgin değildim aslında ama daha çok acıdı. 3. de ise dr la muhabbet ede ede oldu opu. Hatta dr benim endişelerimi görünce, şu yumurtayı alayım, ondan sonra devam edlim dedi bana. Ege de Ayşin Hanım. Çok tatlı bir bayan.
Acı eşiğin nasıldır bilemiyorum ama, bence yumurta sayın 3-4 taneyse anesteziye gerek yok. Hatta belki 5-6 ya kadar. Ama bazılarında çok oluyor, onların anestezi olmaları gerekir heralde.

Monkey önce birkaç mini tüp tedavisi ile embriyo biriktirsen - dondurtsan ve sonrasından miyom tedavisi olup transferini yaptırsan diyorum... miyom tedavisi görürken allah korusun yumurtalara bir zarar vs gelmesi olasılığına karşı önceden embriyo biriktirsen diye düşündüm... Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah arkadaşım.

ALISALIS
monkey, ben de israel beye gidiyorum, benim ilk kontrolumde alınması gerektiğini söylemişti, ve ameliyatımı o yaptı. sanırım senin ki o anda etki etmiyecek yer ve ölçüdedir, yoksa ameliyat etmek istememesi anlamsız, o ameliyatta bir okadar tutuyor . şu an kimde tedavidesin kaçırmısım canım.

Sanırım çünkü ben kontrollerde miyomu duyunca soğan suyu içmeye başladım Sanırım sonra kendiliğinden yada kürden dolayı düzeldi.Canım benim 1.tüp bebek denememiz negatif sonuçlandı.8 embriyomuz vardı.Maalesef 3 tanesi çözülme sırasında bozuldu ve 2 kere denedik ve onlarda olmadı.Şimdi kendimi beklemeye aldım, hem bedenimi hemde kafamı dinlendirmek istedim.Ama bundan sonrası için Aynı Hastanedemi yoksa İstanbulmu yoksa Kıbrısmı :) bilmiyorum.Ama eşim Kent Hastanesi diyor.Ama bunu okuyanlar sakın yanlış anlamasın, ben hastaneden doktordan (İsrael bey) çok memnunum.Personel hepsi çok güleryüzlü, herkes çok iyi.Ama bu denemeyi aynı yerdemi yapmalı yada başka biyerdemi Bilmiyorum.

Dün gece yatarken miyom ile ilgili mailleri okuyupda yatmıştım.Gece miyom ve Hastane dolaştım.:) Birde bu işlerde şanşda çok önemli.Umarım herkesin şansı bol olsun.

En kalitelisinden yumilerin olsun inşallah.

cmassssss arkadaşım hadi bakalım rabbim önce hayırlısını sonra sağlıklısını versin yarın cuma dualarım seninle :nazar:

Canimmm dualarim seninle insallah yarin hersey cok guzel olsun hayirli haberlerle gel canim.

Canım inşallah yarın opun iyi geçer ve bol bol yumişin olur şimdi bu bahsettiğim sıvı günümüzde kullanılanlara ek olarak büyüme faktörleri içeriyormuş piyasada yeniymiş yani belkide 10 sene sonra bu sıvı kullanılacak ve ek para istenmeyecek ancak şu anda piyasada yeni olunca ek ücret talep ediliyor

Günaydin arkadasim, yarin opu varmis yolun acik sansin bol olsun. ne güzel arastirmalar yapiyorsun öyle az önceki yazini okudum. bekliyorum hep böyle bilgilendirme yazilarini.

Allah hepinizden razı olsun.. Dün akşam 9,30 da çatlatma iğnesi oldum. Bu sabah da e2 estradiol kan tahlili yaptırdım. sonuç 2880. şimdi alişçim sen demiştim di mi her bir folikül için 200 e2 gerek. ben de görünen 7 idi.. bu hesaba göre 1400 civarı e2 olması lazımdı.. eee yoksa bende 14 folikül mü var :1:....canım yüksek mi yoksa bu değer?:44: neyse hepinizi öptüm..

Elifçim kaç yumi transfer -pgt ye gitti ve donduruldu diye sormuştum ama canım sen şimdi fazla topiğe girmiyorsun test gününe kadar biz de seni heyecanla bekliyor olacağız...kib.

cmas yarın opu var ... inşallah güzel güzel toplanır ve emriyo olur sonrasında da annesinin göbüşünde bebiş olur :)) Sn ölçümde yumurtalar ne kadar olmuştu ?

elifoooo arkadaşım inşallah güzel haberlerini bekliyoruz.

Nevser kızz nerelerdesin... yine nerelerde geziyorsun bakiiiimmmm...

Selcanım bulantılarının azalmasına sevindim..

cmas cnm en heyecanli doneme girdinn.. insallahh kaliteli boll boll yumurtalarin olacak canimm, bende heyecan yaptimm..
anestezilimi olacak cnm..

mesela ümmüselemeye sordum hala dönmedi, gerçi henüz topiğe girmemişde olabilir.
adetin 3.günü yumi durumu nasıldı, merak ettim, unutmuşum.:50::50::50::50::50::50:
canım yazmıştım ama kaçırdın sanırım yada insan unutabiliyor .canım doktor baktı iyi gözüküyor dedi .şu kadar folikül var demedi.e2 ve fsh çok güzel çıkmıştı..
İnanmıyorumya, yumurtayı göremeyen dr lar da mı var? :) :1::1:

Bir de alisciğim etrotide hangi gün kullanmaya başlıyorsun ve opu genelde kaçıncı günlerde oluyor?

evet canım ben 2 defa yaşadım bu durumu ..darısı 3.ye inşallah diye umut ediyorum ama yinede hayırlısı allahtan..
3.günü başlayıp 5 gün içiyorum, kontrol oluyor ve ölçülüyor, sonra yine birkaç gün devam ediliyor vs şeklinde yani. ama 8.gün gidildiğinde mutlaka oluyor yani.

sen yine aynı doktora mı gittin, yani göremeyen doktora mı.

anladım canım ..yok tatlım başka bi doktora gittim..c.tesi belli olacak görüp görmediği..

cmas cuma günü opun var inşallah başarılı geçsin bi sürü embriyon olsun inşallah canım.
elifoo hayırlı haberlerini bekliyoruz..:49::49:

Monkey önce birkaç mini tüp tedavisi ile embriyo biriktirsen - dondurtsan ve sonrasından miyom tedavisi olup transferini yaptırsan diyorum... miyom tedavisi görürken allah korusun yumurtalara bir zarar vs gelmesi olasılığına karşı önceden embriyo biriktirsen diye düşündüm... Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah arkadaşım.

Canım teşekkür ederim .İnanın verdiğiniz her fikir yazdığınız her şeyi okuyorum ve bunlar bana hep fikir veriyor.Dediğin doğru bunuda görüşelim dr.la.Ama bende yumi sorunu yoktu.O yüzden normal tüp bebek tedavisine yönlendirildim.Ama belki miyom için tedavi görünce yumiler azalıyordur yada zarar görüyordur.Önümüzdeki hafta bi dr.la randevum var,adetin 14.günü gideceğim.Hem end.klınlığına bi bakalım, hemde bi sürü not aldım.Onlarıda soracağım

Allah hepinizden razı olsun.. Dün akşam 9,30 da çatlatma iğnesi oldum. Bu sabah da e2 estradiol kan tahlili yaptırdım. sonuç 2880. şimdi alişçim sen demiştim di mi her bir folikül için 200 e2 gerek. ben de görünen 7 idi.. bu hesaba göre 1400 civarı e2 olması lazımdı.. eee yoksa bende 14 folikül mü var :1:....canım yüksek mi yoksa bu değer?:44: neyse hepinizi öptüm..

Canım bol şans dilerim.İnşallah bol bol yumilerine kavuşursun.

Canım teşekkür ederim .İnanın verdiğiniz her fikir yazdığınız her şeyi okuyorum ve bunlar bana hep fikir veriyor.Dediğin doğru bunuda görüşelim dr.la.Ama bende yumi sorunu yoktu.O yüzden normal tüp bebek tedavisine yönlendirildim.Ama belki miyom için tedavi görünce yumiler azalıyordur yada zarar görüyordur.Önümüzdeki hafta bi dr.la randevum var,adetin 14.günü gideceğim.Hem end.klınlığına bi bakalım, hemde bi sürü not aldım.Onlarıda soracağım

canım e2 düşükmü senin..bazı aylarda benimde incelme sorunu oluyor hormon testinde e2 düşükse rahim kalınlaşmıyor ben onu farkettim..o sorunuda günde nar sıkıp suyunu içiyorum tavsiye ederim..alıalısda nar suyu içiyor sorun olmasın diye canım..

canım e2 düşükmü senin..bazı aylarda benimde incelme sorunu oluyor hormon testinde e2 düşükse rahim kalınlaşmıyor ben onu farkettim..o sorunuda günde nar sıkıp suyunu içiyorum tavsiye ederim..alıalısda nar suyu içiyor sorun olmasın diye canım..

canim bende yapmistim ama kisa sureli yapmak gerekiyormus, devamli yapinca tansiyon yapiyormus ve kani cok sulandirdigi icin embriyonun tutunmasini engelleyebiliyormus... hangi donemde ve nekadar yapilacagi onemliymis...

e2 41.54 sanırım.yum.döneminde ilaçlarla 6772 ye kdar çıktı.Sonra bir daha ölçülmedi .Ama nar suyuda çok içtim. Hatta inciride 1 gece önceden zeytinyağında bekletikden sonra yiyin demişlerdi.

i

canim bende yapmistim ama kisa sureli yapmak gerekiyormus, devamli yapinca tansiyon yapiyormus ve kani cok sulandirdigi icin embriyonun tutunmasini engelleyebiliyormus... hangi donemde ve nekadar yapilacagi onemliymis...

Aynen .bende tansiyon düşük 3.günden sonra çok fena oluyordum:1:

Aynen .bende tansiyon düşük 3.günden sonra çok fena oluyordum:1:

canim yumurtaliklar icin okadar cok ilac kullandimki.. aylarca branca ursulia, dhea, biesteron, Q10 solgar, melatonina ve daha aklima gelmeyen tonla.. hangisi faydali hangisi degil bence kisiye gore degisiyor doktorlar bile bilmiyorlar yaziyorlar ya yararsa mantigi.. su anda hicbirini kullanmiyorum.kafamda karisik hic doktora sormadan birini olsun yine icsemmi diyorum..

Elifçim kaç yumi transfer -pgt ye gitti ve donduruldu diye sormuştum ama canım sen şimdi fazla topiğe girmiyorsun test gününe kadar biz de seni heyecanla bekliyor olacağız...kib.

Cmas folikuller sayildiktan sonra 200 ile carp ve yakasik 1.5. 2 kati artacak canim

e2 41.54 sanırım.yum.döneminde ilaçlarla 6772 ye kdar çıktı.Sonra bir daha ölçülmedi .Ama nar suyuda çok içtim. Hatta inciride 1 gece önceden zeytinyağında bekletikden sonra yiyin demişlerdi.

i

canım demekki senin incelik sorunu e2 ile alakası yok farklı bi sebebten kaynaklanıyor..zaten nar suyuda içmişsin.inşallah sorunu çözersin canım..aslında duyuyorum embriyo tutunması için rahime çizik atılıyormuş..transfer aşamsına gemediğim için doktora sormadım ama bu aklımda..

canım dönemi önemli değil..ama tansiyon sorunu yapıyorsa dikkat..ben etkilenmiyorum..saraçoğlu sadece rahimde kalınlaşma sorunu varsa kesinlikle kullanılmamalı demişti..bazı doktorlarda narı fydalı buluyorlar engel koymuyorlar..

canim yumurtaliklar icin okadar cok ilac kullandimki.. aylarca branca ursulia, dhea, biesteron, Q10 solgar, melatonina ve daha aklima gelmeyen tonla.. hangisi faydali hangisi degil bence kisiye gore degisiyor doktorlar bile bilmiyorlar yaziyorlar ya yararsa mantigi.. su anda hicbirini kullanmiyorum.kafamda karisik hic doktora sormadan birini olsun yine icsemmi diyorum..

melatonine uyku duzensizligi icin degilmi? bunun ne faydasi varmis..? Bence Q10 en iyisi. DHEA reserve icin sanirim. Hepsi farkli amaci var aslinda galiba.

Back