- Konu Sahibi akideciknane
- #7.521
alfabe, ilk kez memorial'deki dr. miyomun alınması gerektiğini, tam bebeğin yerleşeceği yerde olduğunu, tutsa bile düşeceğini söyledi daha sonra da başkentteki doktorumdan da aynı yorumu alınca hemen ameliyata karar verdim. Benim, 2 kez tedaviyle bir kez de kendiliğinden gebeliğim oldu, hepsi de 7. haftanın sonunda kalp atışı durduğu için kürtajla alındı. Düşük sebebi de genetik olarak araştırıldı, genetikte sıkıntı olmayınca benim troit problemime bağlandı. Ameliyattan sonra dr. bana içeride bomba patlamış gibiydi, parçalanmış ve dağılmış olan miyomu 1,5 saatte ancak temizlediğini söyledi. Ameliyattan iki yıl önce de güya kapalı olarak hrs hastanesinde alındığı söylenmişti bana ama dr. cd'yi izleyince yarısının alındığını söyledi, demekki o operasyonda patlatıldı. O hastanenin meşhur prof.'u bana temizledim dedi, 2 ay sonra tedaviye başlattı ama kan sonucun ne oldu diye arayan bile olmadı. Demekki, olmayacağını bile bile tedavi yaptı. Allah hepimizi vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın.
Ameliyattan sonra da sanki rezerv sorunum daha barizleşti yada yaşımdan dolayı.
canım benim alınan miyomlarda 2,5 ve 1,5 ölçülerinde ve rahimin üzerinde ve etkisi yoktu. ama 2. tedaviye başladığında yumurta kontrolüne gittiğimde (1 hafta kadar kullanmıştım) etkisi olmayan miyomların rahime baskı yaptığını söylediler ve hemen 3 gün sonraya ameliyat yazdılar, ilaçları bıraktım 2. gün regl oldum zaten ve ertesi gün de ameliyat oldum. bana miyomla ilgili açıklama yparlarken miyomlar 3 yerde olabiliyor 1- rahmin dışında etkisi pek olmuyor, 2- rahmin içinde alınmadan başlanmaması lazım ve 3-rahim duvarında bu çok riskli alınırken bile rahme zarar verilebiliyor malesef. demişlerdi.... bu yüzden iyice araştır ve alınabiliyorsa kapalı ameliyatla aldır, ben öyle diye gittim ama alamadıkları için açık yapmışlar sonradan. açık ameliytta da toparlamk zaman alıyor
Kızlar, siz böyle söyleyince krktum bak şimdi. Yahu benim yaş 38 zaten. Rezerv de az. Miyom ameliyatı için vaktim var mı bilmiyorum.
Amaya sana memorialda hangi dr söylemişti canım?
Ben histeroskopi olacağım gelecek adetimde, o zaman belli, olur mu acaba? Sanırım benim rahim dışında. arka tarfaında falan diyor bütün dr lar. Denizlide 1 prof, sonra ve ayrıca 5 kadın doğumcu gördü miyomu. iki çeperi mi varmış neymiş. Önce bir tane sanıyorlar sonra 2 tane diyorlar hep. Ama işte nasılsa artık 2 parçalı bir tek şeyin içindeymiş. Neyse artık o şey. Ege Ünideki bütün dr lar ultrason yaptı, Yani Rafael Bey, Erol Tavmegen, hepsi zararı yok dedi.
Ama işte bir sonrai adette histeroskopi olacağım ya, o zaman belli olur mu acaba rahme baskı yapıp yapmadığı. Korktum şimdi gerçekten. Sizin ultrasonda mı belli oldu alınması gerektiği? İnşallah bir sorun çıkarmaz bana.
Son düzenleme: