- 9 Ocak 2015
- 12.717
- 28.995
- Konu Sahibi akideciknane
- #69.741
Sanırım bizim MTHFR 677 gendeki mutasyon kan sulandırıci değilde folik asitle ilgili,memorialde fulya hanım öyle açıklamıştı,pihtolasmayla ilgili başka testlerde yapmıştım onlarda bir problem çıkmamıştı,muhtemelen sizden de istemişlerdir o testleri.Merkezlerarası kan sulandırıcı karşılaştırması :
- Bahçeci pıhtılaşmaya bakmaksızın her hastaya Coraspin veriyor. (Böyle anladım?)
- Acıbadem pıhtılaşmaya bakmaksızın her hastaya kan sulandırıcı iğne veriyor
- Memorial sadece Faktör II ve faktör V Leiden için kan sulandırıcı veriyor, diğer gen mutasyonlarının testini bile yaptırmıyor (ben Acıbadem’deki tedavimde baktırmıştım)
Ve ben bu farklılığın nedenini (yalan olmasın Bahçeciyi yeni öğrendim ama Acıbadem ve Memorial farkını sormuştum) Memorial'da bir doktora sorduğumda “kan sulandırıcının da başka sakıncaları olabilir” dedi ve ben “öyle olsa diğer merkezler verir mi gerçekten bu çok garip” falan diyince “tıpta tek doğru yoktur” diyerek olası bütün sorularımın da önünü kesmiş oldu
Daha öncede yazmıştım ben de genetiği saglam olduğu halde kalp durması sonucu kürtaj olmustum,genetik doktoru sagliklida olsa her zaman düşük yapma ihtimali olabiliyor ya da genetiği düzgün olduğu halde sağlıksız olabilir denmisti,yani bu işler cidden nasip ve de sabır işi.