Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar dün akşam youtube da bir kanal buldum.Burada hoş bir bayan doktor var ve Tüpbebek Tüpbebek ile ilgili videoları var .Kaliteli yumurta nasıl oluşturulur. Transfere nasıl hazırlanılır. Transfer sonrası neler yapılır gibi..Yalnız doktor yabancı ingilizce bilenlerin faydalanabilecegi bir kanal bir buradan isim vermek yasak değilse yazabilirim

Arkadaşlar dün akşam youtube da bir kanal buldum.Burada hoş bir bayan doktor var ve Tüpbebek Tüpbebek ile ilgili videoları var .Kaliteli yumurta nasıl oluşturulur. Transfere nasıl hazırlanılır. Transfer sonrası neler yapılır gibi..Yalnız doktor yabancı ingilizce bilenlerin faydalanabilecegi bir kanal bir buradan isim vermek yasak değilse yazabilirim
Yasak olduğunu sanmıyorum, linkini atarsan bakmak isterim. Yalnız yumurta kalitesi hiçbir şekilde değişmiyor diye biliyorum ben.

bende emin değilim Aret Kamar hakkında.Klomen le tedavi ediyordu en son iğne bazısına veriyor bazısına vermiyor.Klomende yumurta takibinde verilen bir ilaç genellikle yumurtan değil nur topu gibi kistin oluyor 40 lı yaşlarda kullananlarda.
ankarada gen-art tüp bebek merkezi doktorum açıklamıştı. klomenin tüp bebek tedavisinden kalkalı 20 yıl olduğunu, kendi merkezlerinde hiç kullanılmadığını, iğnelerle benim fsh ımın düşeceği ismini hatırlayamadığım değerlerimin yükseleceği iğne olmadan yumurtanın içinin boş çıkacağının daha baştan belli olduğunu söylemişti.
bende sonuç aldığım erbil beyde femara ilaç kullandı 5 gün. klomenden daha iyi sanırım femara. ondan sonra merional iğne düşük dozda
merhabalar ankarada tedavi görmüşsünüz doktorunuz kimdi acaba?

İleri yaşta bence fazla ilaç kaliteyi bozuyor. Arkadaşta oldu aynısı ağır ilaçlarla hiç yumurta oluşmadı, ozaman niye protokol değiştirmiyorlar anlamıyorum
bana da çok yüksek doz uygulandı. hatta adet başlamadan bir hafta kadar önce başladım ve doz artırarak 20 güne yakın kullandım iğne ilaç. 17 folikülüm görünüyordu 10 tane toplandı. 4 ü olgun 4 ü yarı olgun ikisi olgun değilmiş. neticede 3 tane 5. gün oluştu fakat genetikleri bozuk geldi ve transfer olamadım. en az birinin sağlam gelmesini bekliyordum. vitaminler arı sütü vs bir sürü de destek kullanıyordum üstelik. yani diğeceğim o ki ileri yaşta yüksek doz verip yumurta sayısınını arttırmaya çalıştıkça kalitesi bozuluyor. bunu sonradan araştırdıkça bir çok yerde de okudum. üstelik benim rezerv sıkıntım olmamasına rağmen bu kadar yüksek doz kullanıldı.

evet yasak değil diye biliyorum. adını veya linkini atarsanız bakabiliriz

ben 200 alıyorum çok değil mi 400-600 arttırsammı siz ne kadardır bu dozda kullanıyorsunuz?
Ben şu anda 300 kullanıyorum opudan önce 400 kullanıyordum. Sigara icmiyorsaniz 300 400 iyidir veya kalite ile ilgili bir sorununuz yoksa bizim yasimizda 200 az gelebilir herşey yolunda giderse 3 ay sonra 200 e düşüneceğim

bana da çok yüksek doz uygulandı. hatta adet başlamadan bir hafta kadar önce başladım ve doz artırarak 20 güne yakın kullandım iğne ilaç. 17 folikülüm görünüyordu 10 tane toplandı. 4 ü olgun 4 ü yarı olgun ikisi olgun değilmiş. neticede 3 tane 5. gün oluştu fakat genetikleri bozuk geldi ve transfer olamadım. en az birinin sağlam gelmesini bekliyordum. vitaminler arı sütü vs bir sürü de destek kullanıyordum üstelik. yani diğeceğim o ki ileri yaşta yüksek doz verip yumurta sayısınını arttırmaya çalıştıkça kalitesi bozuluyor. bunu sonradan araştırdıkça bir çok yerde de okudum. üstelik benim rezerv sıkıntım olmamasına rağmen bu kadar yüksek doz kullanıldı.
Bence de öyle burada ilaç dozaji niye azaltarak başarı elde edenler var denemek lazım

Kizlar histereskopi olanlariniza birsey danismak istiyorum.Adetimin 10.gunu operatif histereskopim yapildi cok kucuk bi yapisiklik vardi doktorum onu acti.Adetimin 15.gunu kontrole gittigimde doktorum ovulasyonun gerceklestigini ama bu ay gebelik beklentisinin cok yuksek olmadigini ve endometrium kalinligimin 6.77 oldugunu soyledi bu kalinlikta pek gebelik beklemioruz ama operasyon gecirdin normal bu durum dedi.Sizler histereskopi sonrasi ilk kontrolde bole bisey yasadiniz mi.Acaba onumuzdeki ay endometrium kalinligim normale doner mi.

İleri yaşta bence fazla ilaç kaliteyi bozuyor. Arkadaşta oldu aynısı ağır ilaçlarla hiç yumurta oluşmadı, ozaman niye protokol değiştirmiyorlar anlamıyorum
Ağır ilaç ve sık deneme ile bir arkadaş hiç yumurta üretemez hale gelmiş. Doktoru 6 ay mola demiş. Beden dinlensin demiş. Sonra devam ve gebelik olmuş.

46 yaşında tüp bebekle hamile kalan arkadaş izmir de dr israel aruh da yaptırdı 3-4 yıl önceydi ve havuz yöntemi kullanılmış k.k de alisalis ismiyle çok kişiye yardımcı oldu ben de takip ediyorum israel beyi mini tüp bebekte yapıyor havuz yöntemini semra hoca bana önermedi 3. Günde donduruyoruz diye.

Mozaikla ilgili interesan şeyler okumuştum 5.gün embriyolarda mozaik var mı yanı? Bizim bir doktor 3.gün embriyolarda mozaik 5.günde mozaik olması düşük demişti. Eskiden mozaik embriyoları hiç transfer etmeden imha ediyormuş ama artık mozaiklarda çok sağlıklı bebekler doğuruyor. Hiç düşünmez misin? Self correcting oluyormuş.

Memorial’ın embriyologu bana şöyle anlattı; Memorial’da mozaik teşhisi 2016’dan bu yana koyulabiliyormuş. Öncesinde teknoloji yeterli değilmiş bunu ayırt etmeye.
2016 öncesi yüzde oranlarına göre atıyorum 40-50% ‘si sağlıklı olan mozaik embriyo sağlıksız olarak imha ediliyordu belki (alt sınır nedir imha için bilmiyorum) ama 70-80% sağlıklı olan mozaik embriyo da “sağlıklı” olarak rapor ediliyormuş.
“2016’dan önce tedavi olsanız bu embriyo size genetikten sağlıklı dönecekti” dediler bana.
Ama yine de amniyo sentez şart. Bu da gözümü korkutuyor.
Bir de sağlıklı olan embriyom 3ab orta kalite idi kimyasala döndü, mozaik embriyom da 3ab, yani orta kalite. 100% sağlıklı olan bunu yaptıysa mozaik olan ne yapar bilemedim 🤷‍♀️

Mümkün değil unutmaları ama neden tercih etmiyorlar o ilginç, hiç kimseye mi yoksa size mi verilmedi onu da bilmek lazım, benim pıhtılaşmaya ilişkin sorunum olmadığı halde bile tedaviye başladığımdan beri gerekli dönemlerde hep kullandım, hala da kullanıyorum

Benim bildiğim kimseye verilmiyor.

Mümkün değil unutmaları ama neden tercih etmiyorlar o ilginç, hiç kimseye mi yoksa size mi verilmedi onu da bilmek lazım, benim pıhtılaşmaya ilişkin sorunum olmadığı halde bile tedaviye başladığımdan beri gerekli dönemlerde hep kullandım, hala da kullanıyorum

Merkezlerarası kan sulandırıcı karşılaştırması😂 :
- Bahçeci pıhtılaşmaya bakmaksızın her hastaya Coraspin veriyor. (Böyle anladım?)
- Acıbadem pıhtılaşmaya bakmaksızın her hastaya kan sulandırıcı iğne veriyor 😂
- Memorial sadece Faktör II ve faktör V Leiden için kan sulandırıcı veriyor, diğer gen mutasyonlarının testini bile yaptırmıyor 🤷‍♀️ (ben Acıbadem’deki tedavimde baktırmıştım)

Ve ben bu farklılığın nedenini (yalan olmasın Bahçeciyi yeni öğrendim ama Acıbadem ve Memorial farkını sormuştum) Memorial'da bir doktora sorduğumda “kan sulandırıcının da başka sakıncaları olabilir” dedi ve ben “öyle olsa diğer merkezler verir mi gerçekten bu çok garip” falan diyince “tıpta tek doğru yoktur” diyerek olası bütün sorularımın da önünü kesmiş oldu ☺️

X