- Konu Sahibi akideciknane
- #69.381
Merhaba öncelikle başınız sağolsun. Sizi çok iyi anlıyor ve acınızı aylaşıyorum. Allah bir daha yaşatmasın.Merhaba. Ben de bebeğimi 10. hafta kaybettim ve genetik sonucunda benim de trizomi 15 çıktı. Sizin bu konuda bilginiz var mı yani tam olarak bir açıklama alabildiniz mi acaba trizomi 15 hakkında. Rahatsız ettim kusura bakmayın
Trizomi 15 bütün hücrelerde mi çıktı?
Eğer bütün hücrelerdey ise bu embriyonun daha ilk oluşum safhasında kromozom hatasıyla oluşuğunu gösterir. Yani ya sizin yumurtanız yumurtalıktan çatlarken 15. kromozomu fazla kopararak geliyor ve dölleniyor.Ya da eşinizin sperminde 1 kromozom fazla oluyor. Ama genel olarak ileri kadın yaşından olma ihtimali daha yüksek çünkü yumurta çatlarken hücre çekirdeği yeterli enerji mi desem nasıl anlatsam bilemedim şimdi bir şeyleri tam yapamayabiliyor.
Bazı hücreler de var diğerlerinde yoksa bu da embriyonun artık bölünmeye başlaıktan sonraki safhalarda bir yerde herhangi bir sebeple kodlama hatası sonucu bir kromozomun fazla kopyalanmasıyla oluşan bir durumdur. Ve maalesef 15. kromozomla ilgili hatalarda yaşam şansı olmuyor diye biliyorum.